Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Su İşinde Nasıl Bir Yol İzlemeliyim Sizce

Başlatanankara2929YayınlandıYorum23

İlk mesaj
Arkadaşlar ben Ankara'dayım. Ankara'nın bir semtinde pet şişe su satan dükkan açmak istiyorum. 0,5lt, 1,5lt, 5lt, 8lt, ve 10lt lik tanınmış marka suları satmak istiyorum. Bunun yanında geri dönüşümsüz 19lt lik pet sulardan ve aynı zamanda maden suyu da satmak istiyorum. Sizden istediğim şu, işin yasal tarafını araştırdım, bayiler damacana su satıyor bunun için bayilik almışlar zaten bayilerin sattığı suyun 19lt lik geri dönüşümsüzü de yok, evlere broşür bastırıp dağıtacam, fiyat olarak biraz piyasadan düşük fiyatlar satmayı düşünüyorum. Misal nestle su 19lt damacana su 7,70 tl satış fiyatı bende diyecem ki 5lt lik 4 adet nestle su 7,50 tl bunu da yapabilecek konumdayım araştırdım ancak müşteriyi nasıl çekebiliriz. Ne yapmak lazım kampa olabilir mesela ne ama, ne olabilir? nasıl millet benden de su alabilir. İşi ayakta tutabilecek bütçem var.Lütfen bilgisi olan arkadaşlardan bu konuda yardım istiyorum. Su bayiliği alın yada su distribütörü olun gibi konularla ilgilenmiyorum. Herkese iyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
konu hakkında bilgisl olan yok mu?

Su işinde para sıcak dönüyor, işleri gayet iyi ancak benim görüşüm en az bir yıl hiç bir şekilde iş beklemeyin.

Şimdi sonuçta herkesin bir sucusu var, mesela biz korusu alıyoruz 7 Tl'ye haftada iki hafta da falan 3 damacana su birden istiyoruz. Adımızı söylüyoruz hemen kapıda...

Öncelikle, el ilanı etkili ama el ilanından daha da etkili olan magnettir. Yani dolba yapışan mıknatıslı kartvizittir.

Ve bu işte bence kapı kapı dolaşıp, kapıya el ilanını bırakmak değil kapıyı çalıp, el ilanını direk müşteriye vermek, ürünü tanıtmak, kendimizi tanıtmak, giderken magnet vermek ve bir kaç tane kendi adımıza olan balon vermek ve sonra müşterileri beklemek daha iyi olur.
Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım, lafmı diye. Birde söyleyene bakarım adam mı diye.. Mevlana

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz

Sayın Lerze;

ben ankara'nın bir semtinde tanınmış birisiyim bayağıda bir çevrem var o sorun değil ancak sorum şu olacak size yada başkasına siz yada başkası 19lt dönüşümlü su alıyorsunuz yani damacana su, bende 19lt damacana yok markalı suların damacana suyu yok siz 19lt lik suyu, 5lt lik 4 adet alarak karşılar mısınız?sonuçta aynı marka su olacak avantajınız şu olacak fiyat konusu, benim fiyatlarım su bayilerinden düşük olacak biraz. iyi çalışmalar.

hocam bende kısa süreli su arıtma cihazları eğitimi almıştım orda öğrendiğim bilgi şu ortalama 48 saatten sonra suda bakteri olusuyor olması.Sen bunu mantıklı bir şekilde satış olarak sunabilirsin.Mesela ben damacana yerine 5 tl su alıyorum çünkü konunun farkındayım yani bilinçliyim.Sende insanları bilinçlendirebilirsen neden olmasın ki ? maliyetini bilmiyorum ama bim tarzı yerlerde 5 tl su fiyatı 1.25 tl den satılıyor ilk su benden gerisi sizden gibi bir kampanya yapabilrsen bir şeyler tutabilir.Hatta bununla ilgili bilimsel bir yazı olarak kanıtlayabilirsen vereceğin suyun yada! el ilanlarında bu bilgiyi paylaşırsan diğer yerlerden farklılığın olabilir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
bilgileriniz için tşk ederim sayın Masor07 iyi çalışmalar.

biz akasya marka 19 litrelik damacana su içiyoruz. damacanasını 4 liradan alıyoruz. sudan gayet memnunuz. fiyat olarak rekabet zor olur düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
sayın çelikerdal;

ben marka olmuş suları satmak istiyorum, fiyatları araştırdım rekabet etmek o kadar da zor değil, yine de ilginiz için tşk ederim. İyi çalışmalar...

konu günceldir.

konu günceldir.

konu günceldir.

konu günceldir.

Puanlı hediye sistemi yap,Basit hediye görseli olan kataloglar bastır.Su aldıkca biriken puanlarla en küçükten en büyüğe hediye ver,ömürlük müşterilerin olur.Özellile işyerleri sürekli senden alır.Market ve bakkallar sever boyle seylerı.
joSe

Yerleşim Türkiye / SamsuMeslek Esnaf
hayırlı olsun...bence bir tezgah kurulduğunda orada tek çeşit bir şey satılmamalı.....yanında alakalı ya da alakasız birseyler mutlaka olmalı...ne olduğu hakkında fikrim yok ama mutlaka bir iki kalem daha birseyler daha olmalı...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Mobilya
konu günceldir.

konu hakkında başka birşeyler söylemek isteyen yok mu?

konu günceldir.

bu konuda halen birşeyler söylemek isteyen birileri var mı acaba? halen konu güncelliğini korumaktadır.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Masor07
hocam bende kısa süreli su arıtma cihazları eğitimi almıştım orda öğrendiğim bilgi şu ortalama 48 saatten sonra suda bakteri olusuyor olması.Sen bunu mantıklı bir şekilde satış olarak sunabilirsin.Mesela ben damacana yerine 5 tl su alıyorum çünkü konunun farkındayım yani bilinçliyim.Sende insanları bilinçlendirebilirsen neden olmasın ki ? maliyetini bilmiyorum ama bim tarzı yerlerde 5 tl su fiyatı 1.25 tl den satılıyor ilk su benden gerisi sizden gibi bir kampanya yapabilrsen bir şeyler tutabilir.Hatta bununla ilgili bilimsel bir yazı olarak kanıtlayabilirsen vereceğin suyun yada! el ilanlarında bu
bilgiyi paylaşırsan diğer yerlerden farklılığın olabilir.

ben damacana yıkamadan tutun dolum kadar makine imalatı yapan bir firmada çalısıyorum sıze sadece sunu diyim o arıtmalarda öğrendiğiniz hiç bir şey gercek değil patronumda dahil olmak üzere evlerimizde damacana su kullanıyoruz bu işte sizde bir nestlenin üretim tesisini gezin derim 48 bakteri muhabeti olsa en önce bizlerin haberi olurdu suan Türkiye ve dünyanın önde gelen firmalarınla çalısıyoruz

Ayrıca konuyu açan arkadaş pet işi daha mantıklı en azından geri dönüşüm yok ama insanlarda 5-10 litreyle sürekli şişe at vs uğraşmak istemez onun yerine geridönüşümsüz 19 lt yönelmenizi tavsiye ederim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
konu halen günceldir.

Türkiye'nin bir çok yerinde 19 litrelik damaca su dolumu yapan firmalar vardır.

Fakat sağlık bakanlığı ve sağlık bakanlığına bağlı il müdürlükleri bu fabrikaları denetlemekte ve uygun olmayanların üretim ruhsatlarını iptal etmektedir.

örnek bazı haberler :
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/08/04/iste-pis-su-satan-114-su-bayiisi-tam-liste

İNSANİ TÜKETİM AMAÇLI SULAR HAKKINDA YÖNETMELİK

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.7510&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=%C4%B0NSAN%C4%B0%20T%C3%9CKET%C4%B0M%20AMA%C3%87LI%20SULAR%20HAKKINDA%20Y%C3%96NETMEL%C4%B0K

Bulunduğun ildeki ulaşabileceğin ilçeleri ve nüfus sayısını analiz edersin.

Örnek Ankara ve ilçeleri :
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ankara_ilinin_il%C3%A7eleri
Her ilçenin mahallesini çıkarıp nüfuslarını analiz edersin.

Bu sayıyı 4 e bölersen ortalama aile sayısı çıkar.
Olmadı google mapstan
https://maps.google.com/
İlgili mahallede kaç bina var tek tek bakarsın ve şu binada şu kadar aile oturur gibi kendine göre analizler yapabilirsin.

Diyelim mahallende 30.000 kişi var ulaşabileceğin aile sayısı : 7.500
Her aile damacana su kullanmaz. Kullananda ortalama 1 ayda 2 damacana su kullanır.
Bazı lokantalar , cafeler vb bazı işyerlerinden de kullananlar çıkar.

Damacana suyu fabrikalardan bulunduğun yere kamyonla veya tırla getirteceksin.

Nakliye ücretini kim öder , damacana su ilk başlangıç kap ücretini kim öder ( 9-10 Tl dır normalde )
bunları hep fabrika ile anlaşman lazım.

Normalde tebliğe göre en fazla 3 sene kullanılıyor veya en fazla 75 dolum yapılabiliyor ve sonra geri dönüşüme gönderiliyor. 19 litrelik damacana kabın kilosunuda 30 -40-50 kuruş vb den alanlar olur.

Yani her 75 kullanımdan sonra damacana kap maliyetin olacak ,

Biz senin işe 2.500 damacana kap aldığını düşünerek başlayalım. 2.500 * 10 tl diyelim = 25.000 tl damacana kaplara para verdin.
Dükkanına yani kapına kadar en fazla 1,5 tl sına dolum yapılmış olarak gelir.
Bazıları ilk 2.500 ü sana ücretsiz doldurur ve bir sonraki dolumdan nakliye ile beraber tane başına 1,5 tl alır veya nakliye sana ait der damacana dolum başına şunu alırım der vs ..

Fakat damacana kabı onlar ürettirir ve sana ücretle verirler. Yani sen kendi başına plastik enjeksiyoncuya gidipte damacana kabı yaptırıp al bunu doldurun diyemezsin.

Damacana kabıda ortalama 1 kg gelse kap ve su ile beraber 50.000 kg civarı nakliye ile sana gelir.

Bir tır veya kamyonlarında ortalama damacana su taşıma kapasitesi linkleri :
http://www.elkonet.net/dolummak.htm

http://damacanapaleti.com/

Bunları bakanlıktan üretim ve damacana su dolum izni almış firmalar ayarlar.

Kdv oranları yüzde 8 dir.
Tek kişilik şahıs firması kurarsan aldın - sattın = normal kâr
normal kâr - giderler = net kâr

net kâr vergisi senelik durumuna göre
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1413

GİDERLERİN :
1. Muhasebeci ücreti
2. İşyeri kira ise stopaj
3. işyeri kirası
4. Bağkur . en az 370 tl
5. muhasebe ödemesinden doğan stopaj
6. elektrik
7. telefon giderleri
8. senelik araç bakım giderleri / mtv ödemesi ,lastik,filtre vs bakım masrafı/ muayane ücreti , trafik sigortası , yaparsan kasko sigortası giderlerin olur.
9. Kendin tek başına çalışacak isen şoförde sensin , damacana suları evlere kadar çıkaracak olanda sensin , varsa oğlun vs o sana yardım eder arada bir taşıma işlerine. Yok çırak alıcam dersen sen bilirsin.

Aklına gelebilecek başka giderler varsa onlarıda eklersin. Arada bir müşterilerine senden alış veriş yaptıkları için senede bir kere hediyelik eşya vs verirsin. Hediyelik eşya sektörüde iş yapsın.

Peşin iş olduğu için kafan rahat olabilir. Nakitli iş. Çeki yok seneti yok kafan da rahat olur.

Tane başına duruma göre istersen 3 tl dan sat istersen 3,5 istersen 4 istersen 5 tl dan sat. Sana kalmış.

3,5 tl dan sattığını düşünürsek ve 1,5 tl dan senin kapına kadar geldiğini düşünürsek

2.500 * 2 tl = 5.000 tl aylık gelirin olur.
gelirinden bu giderleri düşebilirsin.
Her ay 600 tl damacana kap değişim parası ayırıp bankaya koyabilirsin. Çünki 75 kullanımdan sonra damacana kap değişecek ve büyük ihtimal fabrika bu masrafı senden isteyecektir. Artık fabrika ile nasıl anlaşırsanız ....

İlk girdiğin zaman evlerden 10 tl damacana kap parası isteyebilirsin. Farklı bir kap kullanıyorlarsa değişim ücreti adı altında 5 tl isteyebilirsin. Orada zarar edeceksin ama o zararada katlanacaksın. Veya damacana su fiyatını biraz daha yükseltip evlere ilk girdiğinde damacana kap parasını istemezsin. Artık burada nasıl bir taktik kullanırsın sana kalmış bir durumdur.

Günlük ortalama 80 civarı damacana satarsın bazı günler çok olur bazı günler az olur .

Sonuç itibari ile 30.000 kişinin oturduğu ve ortalama 7.500 ailenin bulunduğu bir mahallede en fazla senin gibi 5-6 firma daha iş yapar ve aranızda tatlı bir rekabet yapabilirsiniz.

İstersen hepsini ben satıcam deyip daha çok çalışıp bütün müşterilere sen hitap edersin.

Sana kalmış bir durum.
Ben bizim mahalleye baktım 8 tane damacana su dağıtım firması var. 3 tanesi fazla bile. o yüzden hiç gerek yok diye açma gereği duymadım.

Ama aralarında anlaşıpta fiyatları çok yükseltirlerse bizim mahallenin gençlerinden birisine işi öğretip bankadan kredi çektirtip , fiyatı düşür al şurada da sen aç derim :)

Not : damacana su satışı yapmıyorum sadece fikir verme açısından yazdım.

Allah herkese alnının teri ile bol kazançlar kazanmasını nasip etsin.

Ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
sayın ticaretadamı;
bilgileriniz için tşk ederim ancak konuyu siz yanlış anlamışsınız, ben damacana değil geri dönüşümsüz 19 lt ve diğer markalı suların, 0,5 - 1 - 5 - 8 ve 10 lt lik olanlarını evlere servis yapmak için fikirlerinizi bekledim, burda semt faktörü yok, damacana satmadığım için istediğim semte de hizmet verme hakkına sahip olacağım. Mesela siz 2 adet erikli 5 lt istediniz bunu sizin eve getirecem gibi gibi. Markalı suların 19 lt geri dönüşümsüz damacana suyu yok. İyi çalışmalar...

MERHABA,
ESKİŞEHİR'İN KALABAK SUYU TÜRKİYE STANDARTLARI ÜZERİNDE ÇIKMIŞ VE TEKİR MARKA SUDAN SONRA EN İYİ 2.SU SEÇİLMİŞTİR.ÇOĞU İLDE BAYİSİ YOKTUR VE BAYİLİK VERMEKTEDİR.19 LT SU DOLUM ÜCRETİ 1.5 TL'DİR.5 LT SU 1 TL,8 LT SU 1.35 TL'DİR.ARKASINDA ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VARDIR.İÇİMİ YUMUŞAKTIR VE ERİKLİNİN KARŞISINA CIKABİLECEK TEK SUDUR.
www.cercevesarayi.com

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Saty? / Pazarlama
konu halen geçerlidir.