Yaklaşık 10 yıl Coca-Cola , Eti ve Uludağ Gazoz şirketlerinde yöneticilik yaptım. Şu anda bu sektörlerle alakasız bir sektörde , dermokozmetik alanında eczane kanalına satış yapıyorum. 4 aydır bu görevdeyim.
Geçtiğimiz günlerde şirketimle yapmış olduğum bölge görüşmesinde benden gayet memnun olduklarını dile getirmelerine rağmen şirketin tahsilat politikasında uygulamış olduğu bazı prosedürlerden dolayı canım çok sıkıldı ve bu konudaki görüşümü kendilerine de ilettim. %90 tahsilatın başarı sayılmadığı ve 100 Tl ceza uygulandığı bir ortamda artık durmak istemiyorum ve kendi işimi kurmanın peşine düştüm.
Telefonla da görüştüğüm şirket yetkilisi ile gelecek hafta İstanbul'da görüşeceğim ve işin başında kendimin duracağı ve servis işine de tamamen benim çıkacağım bir damacana bayiliğine girişmek istiyorum.
Bu konudaki bütün hesaplamaları ve olası sonuçları en ince ayrıntısına kadar hesapladım ve eleman maliyetim olmayacağı için istediğim satış rakamlarına ulaştığımda bu işin getirisinin olacağını ve beni tatminkar bir para kazancına gotüreceğini düşünüyorum. Ancak burada yazıldığı kadar da kolay olmadığını biliyorum.
Depo işi de tamam gibi , kendime ikinci el bir minibüs alacağım , ancak bugüne kadar kendi işim olmadığı için şirket açma prosedürleri hakkında tecrübeli arkadaşların fikir ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Kuracağım şirketin şahıs veya limited şirketi olması durumunda ne gibi zorlukları veya kolaylıkları var. Vergiden hangisi avantajlı çıkmaktadır. Nereye başvuru yapacağım ?
Bu bilgileri internet üzerinden de öğrenebileceğimi biliyorum , ancak söylediğim gibi burada tecrübesine inandığım ve bana yol gösterebilecek arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Rüzgarın yönünü değiştiremiyorsan yelkenleri rüzgara göre ayarla..