Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Yapabilirim?

BaşlatanaltugilyasTarih18/08/2013 19:44:49Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
Merhaba site sakinleri.

Denizli'de işlek bir caddede 900TL'ye bir dükkan kiraladım. Kira, cadde baz alınınca uygun sayılır. Kiralar o caddede genellikle 1000-1500 arası. Çift cephesi mevcut. Daha önce yapmayı düşündüğüm medikal cihaz işinde pürüz çıktı ve yapmayı düşünmüyorum. Dükkan da kiralanmış olduğundan boşuna kira ödemektense başka bir iş yapmayı düşünüyorum.

Tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Hepinize hayırlı işler.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye437 yazı
metrekaresi,komşu dükkanlar vb....hiç bahsetmemişsiniz.....elinizdeki sermaye....daha evvel başka bir tecrübeniz oldu mu.....siz neye uygunsunuz aslında onu bilmek gerekir.....hedef müşteri kitleniz ne olmalı mesela.....kimle muhatap olmak istersiniz çoğunlukla....erkek müşteri mi kadın müşteri mi bunlar önemli....işlek bir cadde.kira uygun.çift cepheli......herşey olur da.......bu kadar bilgiye.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye437 yazı
bir de mal sahibi her işe onay vermez büyük ihtimalle,aklınızda olsun.kolay gelsin.

Yeni Üye14 yazı

120 m2 dükkanın büyüklüğü. Pastane, süpermarket, halıcı, 100 metre ileride bir ilköğretim okulu bir lise, 1500metre ileride 2 tane hastane var. Daha evvel aşım-satım yaptım ama dükkan açma tecrübem yok. Mal sahibi biz ne dersek tamam diyor. Muhatap olmak istediğim kitle ve yapmak istediğim sektör belli değil. Medikal ürünlerin satışını yapmak istiyorum ama o işten vazgeçince, dükkanı da tutmuş bulununca şimdi sektör tavsiyelerine göre iş yapmayı düşünüyorum. Ne bileyim, kırtasiye, oyuncakçı, küçük ev aletleri vs vs. Karar veremedim. Bu işlerden herhangi birine ait toptancı varsa onunla iletişime geçmek isterim. Dükkandan umutluyum, her sektöre uygun.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?renci
Üye126 yazı
Valla hiçbişey yapamasan bile bi dönerci aç ama böyle hızlı tüketime yönelik olsun.Para dönsün yani...

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye437 yazı
her sektöre uygun derken çok iş kolu için fazla büyük.......medikal demişsiniz,o işi 30 m2 yerde yıllardır yapanlar var misal.....kırtasiyenin sezonu kısadır,teknik bilgi gerektirebilir....oyuncakçı olabilir genç giyim olabilir bacasız gıda olabilir sermayenize göre.....ilk tecrübeniz,tek çalışacaksınız büyük ihtimal,o büyüklükte bir dükkan epey sermaye yer......çekip çevirmek de biraz zor olabilir....başlangıç olarak büyük cesaret........hayırlı olsun,kolay gelsin.

Yeni Üye13 yazı
Benim fikrim bayan çocuk giyim ve ayakabı üzeri açarsan okul da size yakın zaten ayakabının 7 sezonu var tabiki ticari için hiç bir zaman kesin bir şey diyemesiniz.ama zarar durumunda en az zarar ile kapatabileceğiniz bir işyeriniz olmuş olur

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Yeni Üye14 yazı
Dükkan sahibi sebebi tam olarak belli olmaksızın dükkanı kiralamaktan vazgeçti. Başka dükkan arayışlarına yöneldim. Artık hangi mahalde dükkan bulursam ona göre bir şey belirlemeye çalışacağım. Sağolun, fikirleriniz benim için değerli.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?renci
Üye437 yazı
rica ederiz,hayırlısı.....