Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Su Fiyatları Hakkında Bilgi Alabilir Miyim?

Başlatanankara2929Tarih18/08/2013 02:51:10Yorum40

İlk mesaj
Üye574 yazı
Merhaba arkadaşlar;

Ankaradayım, ticaretle uğraşıyorum, size bir sorum olacak lütfen bilenler konu hakkında birşeyler yazsınlar rica ediyorum.
- Ben su satmak istiyorum, bakın su bayiliği alacağım demedim, Ankaradayım, bu iş için bir dükkan kiralayıp, vergiye kayıt yaptırıp, Gimat toptancılar sitesine gidip, her marka 0,5 lt, 1,5 lt, 5 lt, 19 lt iadesiz markalı piyasada isim yapmış çok satılan sulardan alıp, satmak istiyorum.Şu suların toptan fiyatlarını bilenler var mı acaba?
-pınar su
-erikli su
- hayat su
- nestle su
- saka su
bu sular için istediğim fiyat 0,5 lt, 1,5lt, 5 lt,8 tl fiyatlarını istiyorum? mesela 0,5lt'lik 24 lü paket kaç tl mesela toptan? gibi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
40 yorum
Yeni Üye61 yazı
guzel bir fikir ama cok fazla sirkülasyon olması gerektigini düşünüyorum
Gayserili Müteşebbüs

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Yöneticilik
Üye574 yazı
sayın omer_and_ulya

sirkülasyon sorun olmazda diyelimki a semtinde bu işi yapacam, bu semtte satacağım suları satan su bayileri var, bunlarla aramızda sorun çıkar mı? bu işi biz yapıyoruz gibilerinden

Üye485 yazı

benim küçük amcam, bi tane doblo aldı. kartivizit broşür vs bastırdı apartmanlarda dağıttı, markalı souyun bayisi olan arkadaşının adına toptan alıp alıp sevkediyor apartmanlara hergün. arabasının borcu bitti. şimdi aylık en az 3000 kalıyor eline. ne vergiye tabi ne algıya...
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye574 yazı
mehmetgul1806 benim sorum bu değil, şimdi birkaç markalı su var, herkes abonesi olmuş, bu suları gimatta da toptan satan dükkanlar var ben de ordan alıp satmak istiyorum, şimdi benim çalışacağım semtte bu suyun bayisi var ise, benimde bu suyu satmamda yasal olarak bir sakınca çıkar mı? bir su bayisi çıkıp arkadaş herkes böyle yaparsa bu işi biz bu su bayiliğini boşa mı aldık diyemez mi? ben depositosuz damacana su satacam, 0,5lt,1lt gibi yada 19 lt eve teslim olacak çevrem var

Yeni Üye50 yazı
s.a arkadaşım bence çıkar çünkü gider maliyeveya belediyeye şikayet eder çünkü o kişi bayilik için para veriyor vergi ve kira da dahil inşallah başarırsız a.e.o

Yerleşim TürkiyeMeslek Gyda
Yeni Üye50 yazı
başarırsın

Üye574 yazı
neden sorun çıksın ki sayın başkent, mesela bu suları marketlerde satıyor, kimse gidipte marketi bir yere şikayet etmiyor, bende vergi verecem, kiralık dükkan tutacam, ayrıca araştırdım konuyu gerçek hayattada su bayisinde çalışan bir iki tanıdık var onlara sordum dedikleri şey su, her marka sudan alırsın gimata gidip ancak marka olmuş suların 19 lt damacana suyunu bulamazsın dediler, ama marka olmuş sularım 0,5lt, 1 tl,5 lt ve 8 lt liğini alırsın dediler, hatta su bayisinde çalışan su dağıtan iki kişiye sorduğumda bu kişiler dediki pazarlamacı bulup yada kendin marketlere bakkallara da su satabilirsin dedi, illaki evlere satmak zorunda değilsin dediler.Birde konunun özü şuymuş arkadaşlar bayilik alıp o marka suyu satan kişi ile, markette satılan aynı marka sudan en fazla kârı bayilik alan kişi kazanıyormuş.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Yeni Üye50 yazı
s.a arkadaşım tamam sen damacana değil ama küçük su satmayı düşünüyorsun satacağın suyu sana ne kazandırıyor ve insanlar evlerine genelde damacana su alıyorlar nadiren sular kesildiğinde hiç fark gözetmesiz ne buluyorlarsa alıyor şu olabilir küçük çocuklar okula beslenme ***ürürken aileler toptan 0,5 su alıp koyuyorlar ama inan arkadaşım su işinde bayileri bilmiyorum ama marketlerde fiyatı çok çok düşük senin masraflarını karşılayacakmı yada çok ürün alacaksın ki düşük fiyata kazanacaksın şuda olabilir pazarlamacılar gibi buluğun semtde kapı kapı gez sor insanlara damacana hariçi evlerine toptan 0,5 gibi sular alıp almadıklarını içinde şüpe kalmaz eğer ki gerçekten çok alan kişi varsa ozaman hiç düşünmeden gir su işine a.e.o

Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Yeni Üye70 yazı
olayin tersinden bakmani tavsiye ederim. ayni olayda sen bayi olsan ne dusunursun ? allah bereket versin herkez rizkini kazanir diyebiliyorsan basla bu ise. yanlis anlama bu benim icinde bir cok kisi icinde gecerli.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Serbest meslek
Üye574 yazı
sayın adabazaar977;

sonuçta iş yasal, benim çevrem çok, misal sizi tanıyorum diyelim, ne su içiyorsunuz diye sorarım, siz dediniz ki ben A marka su içiyorum, ben derim ki size bende de A marka su var, ama pet şişede, yani 19 lt değil, dersem, tanıdıklar derki, ondan alacağıma sende alayım sen kazan der. Siz olsanız böyle demez misiniz? kendime güvenmesen bu işi düşünmem. iyi çalışmalar.

Yeni Üye6 yazı
Merhaba,

Konu ile çok yakından 5 sene kadar ana distribütör - ara toptancı - son satıcı üçlemisinin üçünüde işlettim.

ilk olarak her markanın mahalle bayileri %99 olarak sadece damacana bayisidir.

Yani sizin satacağınız pet ürünler ellerinde olsa dahi yasal olarak bayisi değildirler. Dolayısı ile sizin ile aralarında asla sorun çıkmaz.

Pet ürün ile alakalı parakende bayisi %99 verilmez. Bu tür ürünlerin son satıcıları market-büfe lerdir.

Benim size 2 tavsiyem var;

1- Satmayı planladığınız muhitteki marketleri büfeleri gezerek, satacağınız su markalarının pazarlamacılarının telefonlarını almak.

Daha sonrada gimat a gitmek yerine bu pazarlamacıları ayağınıza çağırmak, gelecek pazarlamacıların verecekleri tekliflere göre ürünlerinizi kapınıza teslim alabilirsiniz.

Fiyatları kontrol için yine toptancılar sitesine bakabilirsiniz.

Hatta belli bir süre sonra adetleriniz çoğaldımı direk fabrikadan yada ana bayiden (distribütörden) adresinize teslim mal alabilirsiniz.

Uygun fiyat için yüklü alım kesin şarttır. (kamyom bazında) Yoksa market ahmet amcanın aldığı fiyattan daha ucuzunu sürekli bulamassınız.

2- 19 litre geri dönüşümsüz pet ürün üzerine yoğunlaşmanızı tavsiye ederim.

Bu ürün bence çok bakir kaldı ve geleceği parlak. Ben sektörden ayrıldığım için gerçekleştiremedim ama ciddi planlarım var idi.

Hedef bir bölgede, güzel bir tanıtım ile (ilk açan siz olun - kimin dokunduğunu asla bilemessin ) gibi can alıcı sloganlarla hazırlanmış broşürler dağıtarak algı yaratabilirseniz aynı 19 lt. dönüşümlü damacana bayiliği gibi bir bayilik ile satış süreci başarılı olacağını düşünüyorum.

söylediğiniz gibi bu planda da 4-5 farklı marka aynı anda kullanılırsa başarı yüzdesi artacaktır.

Tabi birde şunu unutmayın ki, SU satıcılığı az sermaye gerektirdiği için malesef herkesin yapabileceği ve yaptığı bir iş koludur.

Dolayısı ile kaliteli hizmet çoğu zaman mumla aranır. Hizmetiniz kaliteli olduğu sürece yarı yolda kalmayacağınızı düşünüyorum.

hayırlı işler.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye574 yazı
tşkler dr.house

Üye574 yazı
bu konu hakkında birşeyler söylemek isteyen var mı arkadaşlar? bakın konuda belirttiğim gibi, geri döşüşümsüz 19 lt su ve markalı suların 0,5 - 1 - 5 - 8 ve 10 lt sularını satmaktan bahsediyorum.

Üye247 yazı
İstanbul için size yaklaşık toptan fiyatlarını vereyim.

Erikli 500 ml 0,30 krş
Erikli 1,5 lt 0,62 krş
Erikli 5 lt 1,87 TL
Erikli 10 lt 3,60 TL
Selim KILIÇ

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye97 yazı
ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALABAK SU FİYATI(KALABAK SU YUKARIDAKİ MARKALARDAN DAHA KALİTELİ VE YUMUŞAK İÇİMİ OLAN BİR SUDUR.TÜM İLLERE BAYİLİK VERMEKTEDİR)
500 ml=20 krs
1,5 lt= 2.85 krş
5 lt= 1 tl
8 tl= 1.35 tl
19 lt damacan dolum fiyatı:1.60 krs.
FİYATLARA KDV DAHİLDİR.SAĞLIK BAKANLIĞI RAPORLARINA GÖRE TÜRKİYE'NİN EN İYİ 2. SU MARASIDIR.1.TEKİR MARKADIR.ERİKLİ SU HAYAL EDEMEYECEGİNİZ KADAR UZAK BİR SIRALAMADADIR.
www.cercevesarayi.com

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye574 yazı
bilgileriniz için tşk ederim. Diğer suların toptan satış fiyatlarını söyleyebilecek arkadaşlar yok mu?

Üye247 yazı
sayın ankara2929,
Su sektörün de Erikli en yüksek fiyatlı ürünlerdir.Diğer firmaların ürünleri koli fiyatı olarak 3,25 TL den başlar 6,5 - 7,00 TL ye kadar çıkar. Ankara markası olan Elmacık su 4 TL civarındadır.
1 koli de 500 ml 24 adet
1,5 lt 12 adet
5 lt 4 adet
10 lt 2 adet bulunur.

selim.kilic1@hotmail.com
Selim KILIÇ

Üye335 yazı
bu su isini bende dusundum , sokak icinde kendime ait bir dukkanim var sadece bu sekilde su satararak bayilik olmadan devam etmek istiyorum.Halk artik damacana kullanmaktan yavas yavas uzaklasiyor ve daha cok tek kullanimlik olan 19 luk pet veya 5 lt likleri kullaniyor.Yanimizda bakkal var ve bildigim kadariya 10 tane alinca 5 tane mal fazlasi veriyor 5 lt lik sular icin...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye574 yazı
sayın darnglove;
artık millet damacanadan vazgeçmeye başladı, geri dönüşümsüz ve diğer markalı suları satan dükkan açmak çok avantajlı vergiye kaydınız var ise yasal çünkü bunu marketler satıyor mesela gidip markete 5 lt lik erikli su alabiliyorsunuz, sizde bunu müşterinin evine taşıyacaksınız hemde enfes olur bütün suları satarsınız.

Üye574 yazı
arkadaşlar şu anda piyasada satılan markalı suların perakende satış fiyatlarını yazabilir misiniz? mesela?
erikli su;
0,5 lt?
1,5 lt?
5 lt?
8 lt?
10 tl?
fiyatları nedir? yani bilinen piyasada satılan suların fiyatlarını istiyorum. Herkese iyi çalışmalar...

Üye247 yazı
Erikli 500 ml 0,50 TL
Erikli 1 lt 0,8 TL
Erikli 1,5 lt 1 TL
Erikli 5 Lt 2,50 TL-2,60 TL
Erikli 10 Lt 4,50-5,00 TL
Selim KILIÇ

Yeni Üye9 yazı
"ANNEMİN KREMİ ''Kırışıklık karşıtı bakım ve güzellik kremimiz 1800 yılı sonlarına dayanan asırlık bir tariftir.Tamamen doğal içeriklidir... Sivilce, ergenlik sivilcesi,çil,leke,güneş lekesi,doğum lekesi,deride oluşan değişik renklerdeki benek ve lekeler,siyah noktalar,stresten oluşan sivilce ve benzeri cilt rahatsızlıklarının düzenli kullanımda oluşmasına engel olur. Cildinizi korur.. Ölü deri hücrelerini kurutur ve deriyi canlı tutar.. Erkekler için traş sonrası kullanıldığında deriyi yumuşatır ve canlandırır.. Kırışıklıkların oluşumuna engel olur.. Bu sebeple yıllardır vazgeçemeyen müşterilerimiz vardır... Kesinlikle yan etkisi yoktur,doğal içerikli olduğu için alerji yapmaz. Yağlı kuru her cilt için uygundur. Erkek, bayan ve hamile bayanlar kullanabilir.
www.anneminkremi.com
kimya mühendisi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye574 yazı
sayın anneminkremi;
ben su fiyatlarını bilen var mı diyorum siz bana krem satmamı öneriyorsunuz, siz benim yazdıklarımı okumuyor musunuz?

Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ankara2929
sayın darnglove;
artık millet damacanadan vazgeçmeye başladı, geri dönüşümsüz ve diğer markalı suları satan dükkan açmak çok avantajlı vergiye kaydınız var ise yasal çünkü bunu marketler satıyor mesela gidip markete 5 lt lik erikli su alabiliyorsunuz, sizde bunu müşterinin evine taşıyacaksınız hemde enfes olur bütün suları satarsınız.

evet bende aynı şekilde düşünüyorum artık damacana kullanımı azalmaya başladı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf