Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İşlerim Nedeni İle Yapamadığım İşi Siz Yapın!

BaşlatanOUTLAW_06Tarih16/08/2013 18:47:25Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Ankarada yaşıyorum.Hergün yüzlerce kişi otomobilini nakite çevirmek zorunda kalıyor ve galerici esnafının insafına kalıyor.Kısaca;Bir yer(arsa) kiralanıp sadece acil satılık araçların günlük satımı işi kurulabilinir.Bir kota konur.Mesela günde 30 araç kabul edilir.Aracın ekspertizi yapılır.Piyasa değeri 30 bin tl ise 27 bin tl den satışa sunulur.30 bin eden araca 30 bin isteyen müşteri kabul edilmez.Sabah 9 da satış başlar akşam 16 da biter.Alan ve satandan örneğin 250 şer tl komisyon alınırsa 500 tl eder.Günde 20 araç satılsa 10 bin tl.Ayda 30 bin tl ciro!Eğer nakitimiz de varsa akşam satılmayan araçlardan makul olanlar satın alınabilir.vs vs vs.Bu konuyu şekillendirmek isteyen veya artı ve eksileri hakkında fikri olan varmı?Ticaret yapmak isteyen arkadaşlarla ortak ta yapabiliriz.Selamlar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye145 yazı
ciro günde 10bin tl ise ayda 30 bin eder öylemi.
200620062006

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye33 yazı
bunu zaten şehir belediyeleri yapıyor hemde sadece park ücreti ödeyerek ki park ücreti sadece 10 tl gibi cüzzi bir miktar neden insanlar 10 tl varken 500 tl versinki biraz akıllıca bakmak lazım..
Rüzgarın nasıl estiği fark etmez. Farkı yaratan Kaptanın yelkeneri nasıl açtığıdır...

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye8 yazı

Burada tüm yorumlarda, düşünmeden açık aramaya çalışan, kafa yormayan, bir tek kelime hatasını cımbızla çekip alan arkadaşlar var maalesef.
Belediyeler bu işimi yapıyor?siz daha olayı dahi anlayamadınız.Oto pzarına gidip 30 binlik aracına ya tutarsa deyip 35 bin isteyenden bahsetmedim ben.Önce olayı anlayınız.Paraya sıkışıp o gün nakite dönmek zorunda kalan kesimden bahsediyorum.Konuyu;300 bin yazmam gereken yerde bir sıfırı eksik yazmamdan ibaret sanan arkadaşlar ne kadar ticaretten anlıyor orası da meçhul tabii.Günde 20 araba derken değil abartmak 4,5 milyon nufuslu ankarada mütevazi bir rakam söylediğimi düşünüyorum.Emek 4. cadde ankarada galericiler caddesidir.Bir sabah bir esnaf arkadaşınızın yanına gidip 3-4 saat oturunda her sabah kaç kişi sıkışıp arabasını esfnafın ayağına getiriyor da dönüp yüzüne bakmıyorlar, 50 bin tl eden araca 42 olursa alırız diyorlar, anlaşma bitince de ama 42 nakit yok al şu 25 i gerisine 1 aylık çek diyorlar gidinde görün!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Üye567 yazı
Bu işler öyle göründüğü gibi kolay değil. Eğer arabasını ucuza satacaksa zaten sizin yazdığınız gibi oturan bir sistem varmış.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Üye209 yazı
Otomotiv sektörünün içinden biri olarak şunu söylemek istiyorum.

Araba satmak kolay değil.Öyle oluyor ki ne kadar ucuz verirsen ver araç aylarca bekliyor.
Günde 20 araç satmak hayal.
Adam alıyor servise gösteriyor.Servis kıllık yapıyor bir değişen bile olsa ufak bir yerde sorun olsa bile aracı alma diyor.
Günde emin ol ki sana 20 kişi gelip de ARABAMI sat demeyecek.
Günde bir araçtan hasbel kader satsan, 250 tl komisyon koparsan bir ayda 7500 tl eder.O da günde 1 araç satabilirsen ihtimal bile vermiyorum
7500 tl ile de oranın kirasını elemanını karşılayamazsın.
Küçük bir yerde de günde 1 müşteri bulup da günde bir araç satamazsın

Nakitin varsa da iş olmuyor bu memlekette.
30.000tl lik hemen satacağın bir aracı müşteri kalkıp da 24 e bırakmıyor.
Bıraksa bıraksa 29000tl şanslıysan bırakır...Ve bir ay boyuncada sıkıntı stres olursun aracı satmak için.

Paran varsa git filo indirimden faydalan 20 tane 50 tane sıfır araç al sonra sat. yaklaşık cebinde 1.500.000tl paran olması lazım
filodan %20 koparsan indirim. piyasada satılması için %10 indirimle satsan cebine %10 kalsa bu daha mantıklı.
Sıfır aracı alan adam da kalkıp servise ***ürmüyor.Geçmemesi için neden yok garantili sorunsuz araç

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye381 yazı
konu güzel, ama bence en güzel açıklamayı da turbolinea yapmış..

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Yeni Üye59 yazı
Orada aracımı gösteririm,karşı tarafla çıkışta satışı yaparız siz nereden kazanacaksınız?

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ö?renci
Yeni Üye8 yazı
sn köprübacak aracı siz satmıyorsunuz şirket satıyor.biz satıyoruz yani.yahu harbi bu millet çok enteresan:)))

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy