Ben olsam dükkandan önce pazara çıkarım. Hem piyasayı da öğrenmiş olursunuz.
İstanbul'dan toptan çanta, takı malzemeleri, çeyizlik eşyalar, yorganlar, kılıflar vs. yani bayanlara yönelik bir kaç kalem mal alın bir pazar yeri kiralayıp satışa başlayın. Duruma göre dükkana geçip geçemeyeceğinize karar verirsiniz. Çünkü 10 bin lira dükkan açmak için çok az. O para tabelası, rafları vs. derken erir gider.
Dükkanın kira hariç size masrafı aylık 1000 - 1500 lira olacak. Pazar hem size deneyim olur hem de orada ne satılır ne satılmaz öğrenmiş olursunuz. Yani dükkanı açmadan bir ön piyasa araştırması yapmış olursunuz.
Ayrıca malı alacağınız toptancı size ilk alımınızda vadeli mal vermeyebilir. Orada sattıklarınızla toptancılarla da tanışmış ve vadeli mal alacak kıvama getirmiş olursunuz. Üniversite zamanımda bu şekilde satış yapmıştım o yüzden tavsiyemdir :)
Ayrıca saat satmayı da düşünün. Tanesini 50 kuruşa aldığınız saatleri 5 liradan satıyorsunuz. Ben sadece arkadaş çevreme 200'e yakın saat sattım :) Dükkana ve pazara çıkmadan.
Sonuç: Dükkan açmadan gidebildiğiniz kadar gidin. Ticarete girmeden herkes süper ticari zekası var zanneder ama işe girince zorlukları göreceksiniz.
Pil, akü, batarya satışı, temini yapılır.