Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Olabilecek Herşey. . . .

BaşlatankaybollenTarih09/08/2013 02:49:31Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
s.a arkadaşlar

2 üniversiteli arkadaşız. toplamda 10bintl cıvarı bi sermayemiz war :)
zaman mekan ulaşım gibi sorunlarımız yok.
edremitte iş kurmak istiyoruz. elbise işi var kafamızda. istanbuldan ucuza getirip heryerde satıyolar. edremitte bu tarz bikaç dükkan war sadece ve güzelde değiller. ist bursa vs çok gezdiğimiz için biçok büyük göze alıcı mağaza gördük. çevremz geniş. acaba böyle bi iş kurabilirmiyiz. ne kadara ya mal olur ve nasıl yapılır. neyle başlanmalı ve yapılırsa nasıl bi geliri olur. merkezde güzel bi yer tutmayı düşünüyoruz 1000tl kiralı. ? fikirleri bekliyoruz..

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Üye235 yazı
Benden size tavsiyedir .. 10 000 sermaye ile yapacağınız yatırım 5 000 Tl olsun kalan 5 000 TL arkada dursun. Dükkan tutacaksın 1000 TL kira ile. en az 3 aylığı peşin kenara koyman lazım . Elektrik vergi vs için de en az 3 aylığı kenara ayırmalısın. Dükkanı açtığın gün iş yapacağı kesin mi ? Değilse bunları yapmalısın ki yoksa ilk rüzgarda uçarsın 10 000 de balon olur gider. Ya da eğer ki garanti maaşlı geliriniz varsa (aileden emekli aylığı gibi) 10 000 i sonuna kadar harca işler yolunda gitmezse gelirinin tamamını dükkan giderleri için kullanırsın ..Hayırlı bayramlar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Üye235 yazı
Ayrıca dükkan açıp esnaf olacaksınız doya doya para kazanmanız için en azından 3-4 yıl yerinizi değiştirmeden kaliteli hizmet sunmalısınız. Okul bitince dükkan için Edremitte kalmak zorunda kalacaksınız onca emek onca çaba boşa gitmesin diye dükkan a bağımlı kalacaksınız. Devretmek de seçenek ancak şans yaver gider mi istediğiniz parayı verirler mi bilinmez. Bence 10 000 in 2 000 ine biriniz çin e gezmeye gidin oradan bulun bişeyler getirin . Tam zamanlı vaktinizi de almaz parti parti satışlar yapar işinize bakarsınız. Örneğin 2012 senesinde bana gelen 2 üniversite öğrencisi şişme langırt satmaya gelmişlerdi. 5 000 lira para istiyorlardı alibaba da 400 Dolar a vardı . Kocaelide de 15 e yakın satmışlar vesselam..

Yeni Üye14 yazı

benim tavsiyem (o sermaye az old icin ) genis cevrenizden para vermeden mal alin.sattikca odeyin.sermayeniz dursun.isleriniz iyi gitmesse borclarinizi ve de dukkani kapatir yolunuza devam edersiniz.
izafe

Yerleşim Hollanda / ZaanstadMeslek Ticaret
Üye216 yazı
Arkadaşım o para ile siz firma kurup dukanın raflarını tabela yaptırırsınız siz tavsiyem güzel bir iş planı yapmak onun yerine bir firmanın bayiliği için arastımra yapın üstelik sizlerin işletme bilginiz yok gibi görünüyor o nedenle bayilik alırsanız sizin yerine en uygun kararları vererek size zarardan korurlar
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye14 yazı
unutmadan arkadasligini bozmak istersen ortak ol demisler.iki kisi deyince boyle anladim.
izafe

Yeni Üye14 yazı
yorumlar için teşekkürler. öncelikle arkadaşın dediği gibi bu para anca dükkana gider gibi. dükkanı ucuz yollu bi tasarım değişik bişiler yapmayı düşündük. çakma ayakkabı tşört vs daha çok genç işi bişi yapmayı düşünüyoruz. edremit olması önemli değil iş yürüsün biz körfezde yaşarız sorun yok. malı nerden toptan alabiliriz ne şekilde yapılıyor bu iş genel itibarile ve yapaanlara ne kadar para bırakıyor. dükkanı bikaç ay açık tutcak teminat bulaniliriz ondada sorun yok. nasıl bi yol izleyelim. veya kurabilceğimiz başka bi iş ni atölye vs tarzı olabilirmi.
Azimmm...

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ö?renci
Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - abitgulistan
Arkadaşım o para ile siz firma kurup dukanın raflarını tabela yaptırırsınız siz tavsiyem güzel bir iş planı yapmak onun yerine bir firmanın bayiliği için arastımra yapın üstelik sizlerin işletme bilginiz yok gibi görünüyor o nedenle bayilik alırsanız sizin yerine en uygun kararları vererek size zarardan korurlar
nasıl bi bayilik alabiliriz mesela bi ltb nin bayiliği için ne gerekir. veya colins defacto ne kadar gerelir dükkanı biz mi yapıypruz onlarmı.
Azimmm...

Üye437 yazı
o iş çok uzun boylu arkadaş....her tekstilcinin hayali de.....elindeki paranın 20 katı da olsa yetmez,avm lerde veya çok işlek anacaddelerde yer bulacaksın,yerini beğenirlerse ve seni de tabii,olur.......dört beş tane eleman çalışacak.....yerine göre artar.....dediğin şubelerde ayda 15 bin kira veren var....de facto şişli misal.....lc waikiki.....sen balıkesirdesin gerçi orada kiralar uygun heralde burada 1000 liraya ara caddelerde 20 metrekare civarı yerler var.....istanbul şişli......zor saydığın firmalar olmaz herhalde ama belki daha uyguna bulunduğun bölgede bulabilirsin......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye9 yazı
Ben olsam dükkandan önce pazara çıkarım. Hem piyasayı da öğrenmiş olursunuz.

İstanbul'dan toptan çanta, takı malzemeleri, çeyizlik eşyalar, yorganlar, kılıflar vs. yani bayanlara yönelik bir kaç kalem mal alın bir pazar yeri kiralayıp satışa başlayın. Duruma göre dükkana geçip geçemeyeceğinize karar verirsiniz. Çünkü 10 bin lira dükkan açmak için çok az. O para tabelası, rafları vs. derken erir gider.

Dükkanın kira hariç size masrafı aylık 1000 - 1500 lira olacak. Pazar hem size deneyim olur hem de orada ne satılır ne satılmaz öğrenmiş olursunuz. Yani dükkanı açmadan bir ön piyasa araştırması yapmış olursunuz.

Ayrıca malı alacağınız toptancı size ilk alımınızda vadeli mal vermeyebilir. Orada sattıklarınızla toptancılarla da tanışmış ve vadeli mal alacak kıvama getirmiş olursunuz. Üniversite zamanımda bu şekilde satış yapmıştım o yüzden tavsiyemdir :)

Ayrıca saat satmayı da düşünün. Tanesini 50 kuruşa aldığınız saatleri 5 liradan satıyorsunuz. Ben sadece arkadaş çevreme 200'e yakın saat sattım :) Dükkana ve pazara çıkmadan.

Sonuç: Dükkan açmadan gidebildiğiniz kadar gidin. Ticarete girmeden herkes süper ticari zekası var zanneder ama işe girince zorlukları göreceksiniz.
Pil, akü, batarya satışı, temini yapılır.

Yerleşim Türkiye / GebzeMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
istanbuldan ucuza alacağınızı düşündüğünüz mallardan örnek alıp bulunduğunuz yer çevresine satmaya çalışın ağzınız iyi laf yaparsa hiç para koymadan da arada para kazanabilirsiniz...

Yerleşim Türkiye / BingölMeslek Memur
Yeni Üye14 yazı
pazar işi iyi fikir gibi duruyo :) denenebilir. daha çok bayan mallara yönelin diyolar dahamı hzılı acaba bayan giyim piyasası.
hesaplamalara göre 1500tl dükkan kiralasak aylık 3 aylık kirayı kenara koysak 4.500 tl. rafları vs vadeli yaptırma şansımız war 1.2. ay. elektriğinide kendimiz malzeme alır yaparız o konudada sorun yok. tabelası reklam vs derken bi 2 bin gider. 6.500 etti. mal alsam 3 binde mal de. 500de gider olur. bizim para daha raf borcunu vermeden eridi gitti :)
Azimmm...

Yeni Üye19 yazı
merhaba,

Ben Çinde öğrenciyim. Şuan elimde çok değişik bir aksesuar var iPhone için ilgilnirseniz bana mesajdan ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Meslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
giyim işinde mal sirkülasyonu son derece önemli. gençlere yönelik açılacak bir dükkanda her ay yeni mal getiremeyecekseniz bu iş yürümez. giyim işini az çok bilen biri olarak söylüyorum, mağazacılıkta çeşit ve sirkülasyon ne kadar çoksa geri dönüş o kadar artar. illaki en ucuz olalım diye düşünmeye de gerek yok. orta karar ama ÇEŞİTi çok ürünler her zaman alıcısını dükkana çeker. Diğer taraftan bu işe yeni girdiğinize göre tedarikçiyi tanımıyorsunuz. Böyle bir durumda vadeli mal alamazsınız. Çekle senetle hiç alamazsınız. Ya birileri size kefil olacak ya da toptancının tanıdığı bir esnafın hatır çeki olacak ya da peşin alacaksınız. Oysa giyimde kazandıran en önemli unsur vadeli alıp peşin satmaktır. Bu imkanınız olmadığına göre dükkanı açtıktan ve tüm harcamaları yaptıktan sonra 2. 3. parti mal alacak bir miktar daha nakitiniz kenarda durmalı.

enerji'nin dediği gibi pazar daha iyi gibi. Hiç değilse riski az. Veya maliyeti son derece az saat ve aksesuar üzerine bir dükkan düşünülebilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye116 yazı

merhabalar biz ihracat yapan firmamizda elimde surekli degisik cuzi rakamlarda ister tekleme ister serili pantalon etek ceket gomlek sort ev tekstili yani tekstil ile alakali ne isterseniz bulunmaktadir pazarci ve magazaci yada toptanci arkadslar ciddi alicilar bana ulassin yardimci olabilirim (urunlerimiz iharacat fazlasidir)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye14 yazı
araştırmaya devam ediyorum forum sayesinde güzel teklifler geliyor. şuanda pazar işi bayan giyim ve tekliflerden bikaçı genelde düşünce konusu. ama merak ettiğim acaba atölye tarzı bişey kurma imkanımız olabilirmi. girişimcilik sertifikası alıp hibe krediyle. bi atölye veya bi mal üretimi için bi yer açabilirmiyiz üretim adına neler yapılabilir acaba?
Azimmm...

Yeni Üye14 yazı
en kotu karar kararsizliktan iyidir.ne yapacagini arastirmak genelleme surecinden sonra olur.odaklanmak ve baslamak icin bu sarttir.ilk once ne satacaksin daha sonra nerde yani nasil satacaksin kesin karardan sonra bismillah deyip baslayacaksin.ama sektorler olsun urunler olsun o kadar cok cesitlilik arzeden sahadaki kararsizlik size yanlis adim attirir.ama size de hak vermiyor deyilim malum sartlar zor ve basarizligi kim hazmetmis?temkinli yaklasiminizi anlamiyor degilim.bir abi olarak tecrubelerime dayanarak burdaki bazi arkadaslarin da dedigi gibi en isabetli sey pazarcilik yapmaniz,buyuk dusunmek gucle alakalidir. aslan gibi pencen yoksa meydana aslan gibi cikmak kendini telef ettirmektir.kucukten baslayinca o kadar da buyuk dusunmemek gerektigini anlarsiniz ....basarilar..
izafe

Üye235 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kaybollen
araştırmaya devam ediyorum forum sayesinde güzel teklifler geliyor. şuanda pazar işi bayan giyim ve tekliflerden bikaçı genelde düşünce konusu. ama merak ettiğim acaba atölye tarzı bişey kurma imkanımız olabilirmi. girişimcilik sertifikası alıp hibe krediyle. bi atölye veya bi mal üretimi için bi yer açabilirmiyiz üretim adına neler yapılabilir acaba?

Cin olmadan adam çarpmak gibi olur ya da Balık deryada büyüyedebilir.

Hibe kredi de önce parayı harcayıp yatırımını yapıyosun sonra desteğe başvurup onaylanırsa alıyorsun ama öncelikle harcayacak paran olacak. KOSGEB eline 30 000 i sayıp harca demiyor maalesef

Üye639 yazı
Piyasada genelde para KADIN-ÇOCUK tan kazanılıyor.
Erkeğe de malı ya eşine almak için yada çocuğuna almak için satarsınız.
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gursoybalo
Piyasada genelde para KADIN-ÇOCUK tan kazanılıyor.
Erkeğe de malı ya eşine almak için yada çocuğuna almak için satarsınız.

bu fikir sardı beni kadın ve çocuk giyim daha çok tutabilir.
Azimmm...