Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mobil Büfecilik Yapmak

Başlatanumitkaragoz1988Tarih05/08/2013 05:13:48Yorum12

İlk mesaj
Mobil Büfecilik Yapmak

arkadaşlar şuanda yaptığım işden memnun değilim. aklıma güzelce bir fikir geldi.
mobil büfecilik.
yani ticari bir araç (fiat ducato)alıp içerisinde gıda türü yiyecekler poğaca, hamburger , et türü yiyecekler, melemen, kumru ,pasta gibi bir çok şeyler satabileceğim bir fikir oluştu kafamda.
bunu uygulamaya sokmak istiyorum. ancak bunu yapabilmem için nerelerden izin almalıyım neler yapmalıyım bunu bilemiyorum.
ayrıca bu fikir nasıl tutarmı sizce. istanbul anadolu yakasında oturuyorum. bu iş amerikada popüler hale gelmiş. modern tasarımlar yaparak arabalarıyla mobil büfecilik yapıyorlar. bu düşüncem için neler sölersiniz. ve bu mobil büfe istanbulun hangi semtlerinde tutar.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
302 otobüslerden bitane al içini masalarla donat otobüsün hertarafına yemek resimlerini yapıştır. Kalabalık Gördüğün yerlere çek otobüsü doldur hem yemek yedir hem gezi yaptır....

Bence iyi bir fikir kira derdi yok . sadece mazot parası...

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Bilgisayar-Bili?im
gıda üzerine mobil büfe izni alamazsın.büyükşehir belediyesinin mobil büfeleri var ama onların statüleri farklı.
bazen belediiyeye ait yerler iptal oluyor ve orada bulunan esnafa duracağı yer sabit olmak üzere mobil büfe ruhsatı vriliyor.bunu almak çok zor.alsan bile ora senin bura benim gezip satış yapamazsın.bazı belediyeler gıda üzerine sabahları geçici olarak sandviç arası kahvaltılık mobil izin veriyorlar.aynı simitçilere olduğu gibi.bu işlerde de izini genelde zor durumda olan bayanlar kopartıyor belediyeden.
dediğin gibi yaparsan arabanı bağlatırsın ve 2-3 aydan önce de kurtaramazsın.otopark parası fena canını yakar
ZİHİN FUKARA OLUNCA FİKİR UKALA OLUR...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk

2012 de kocaeli de aynısını yapmaya uğraştık haksız rekabet gerekçesiyle ruhsat vermediler. Siz yine de şansınızı deneyin ve bizi de mutlaka bilgilendirin.
Başarılar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
böle bi olaya belediye izin verse çok iyi paralar kazanılır. oturduğum yerde gayet müsait bi yer. belirli bölgeler verse bile belediye yinede işler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
olursa müthiş olur hadi hayırlısı potansiyele göre yelkene yön ver ....
memorx

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
belediyeye mail gönderdim falan hiç cevap veren olmadı

belediyeye mail göndermekten ziyade telefonda dahi net bilgi vermezler ..

zaten haksız rekabet gerekçesiyle izin verilmiyor denmiş arkadaşlar,yani doğrudur,olsa öyle bir şey,bir gün eminönü meydanda dur,öteki gün istiklal caddesi girişinde....öbürgün bakırköy istanbul caddesi...olur mu öyle şey bir ayda köşeyi dönersin.....insan seli nerde sen orda......kimse izin vermez ona bizim buralarda....ama fikir çok güzel.....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
sadece 1 semtde olucak bu seyyar büfe diğer ilçelere izinsiz girmek olmucak

Belediye seyyar olacağından ötürü izin vermekten kaçınıyor. Belediyeler artık ne kadar az seyyar işletmesi varsa o kadar iyi konuma geçiyor . Bunu ya tüm ülke de her mahalleye yer belirtecek sen buranın seyyarı ol sen buranın seyyarı ol diyecek ve ona göre denetim ağı kuracak şekilde düzenleyip isteğe göre ruhsat verecek . Diyorsan ki 1000 araç birden çıkarım 100 araç benim olur kalanını bayilik veririm direk bakanlıkla görüş ama bunu yapamayacaksak belediyeyi zorlamak gerek bakarsın bi memur hata ile sana ruhsat verir alır başını gidersin yine de zorlamak lazım ..

belediye bünyesinde tanıdıklarım ama ne kadar yardımcı olurlar şüpheli