Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bin Konutlu Sitede Ekmek Bayii Açmak İçin Yardımmm

Başlatanankara06Tarih03/08/2013 01:35:43Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye54 yazı
Merhaba Arkadaşlar. Engin fikirlerinize ihtiyacım var.

Kısaca 1000 konutlu bir sitede market değil sadece ekmek , içeçek, çikolata,dondurma,su bayii ve tatlı ile pasta çeşitleri satmak istiyorum, market istemiyorum çünkü veresiye olayına girmemem daha ii olur, sıcak satış çok giden ürünlerin olduğu küçük bir işyeri açmak istiyorum.

İlk etapta çeşit az olacak ve site girişinde benden hariç iki adet te market olacak.

AĞIRLIKLI OLARAK EKMEK VE PASTANE ÜRÜNLERİ OLACAK

Sorum sizce burada iş yapabilirmiyim. Dükkan ortalama 750-1000 tl arası kiralı ve diğer vergi vs masraflar.

Cevap yazarsanız çok sevinirim.

Yerleşim TürkiyeMeslek İletişimci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye131 yazı
Arkadaşım effe adlı arkadaş eminim kendince iyilik yapmak için yorum yapmış ama kesinlikle verdiği bilglerin hepsi yalnış haberin olsun derim.Kısaca özetle 1000 konutlu bi sitede günde 2000 ekmek değil 200 ekmek satarsan o rakipler içinde çok iyi iş yapmışsın derim.Veresiye ne satarsan sat her zaman olur.Suyun karı arkadaşın söylediğinden daha fazladır normalde ama senin asıl işin suculuk olmayacağından damacana değilde markalı su satabilirsin 5-10 litrelik.40 tane falanda satamassın ayrıca.Öyle dışarıdan pastaneyle anlaşmayla falanda olmaz bu işler benden söylemesi.Muhtemelen işide bilmediğinden zaten kötü durumlara düşebilirsin.Bakkal market tekel gibi işler çok zordur.Şimdi sadece 3 çeşit satacağım dersin ama bi bakmışsın market olmuşsun(tabi işi kıvırırsan)Rakiplerinde var işin çok daha zor.En basitinden bul birini o dükkanı sadece ütü yapmak için kullan kuru temizleme demiyorum bak o işede belki ütüde başarılı olursan girersin.Millet 7 8 liraya ütü yapıyo sen ucuz yap.Harca 3-5 milyar dükkanın içine.Bul çok kaliteli her türlü kumaştan anlayan birini yaptır ona ütüleri büyük ihtimal müşterin olur.Benden söylemesi..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye40 yazı
selam arkadaşım ,ben şu anda bakkal dükkanı işletiyorum ,buralarda bakkal dükkanından tut büyük marketlere kadar her taraf dolu durum da . bir işi yapmadan kesinlikle olumlu yada olumsuz konuşma veya fikir üretme , işin başına geçeceksin ki neyin ne olduğunu anlayabilesin öğrenebilesin.belki işin çok güzel olacak belki de 2 ay sonra kapatıp gideceksin.kısaca aklına yattıysa yap kardeşim ama tedbirini elden bırakma .ben ekmeği bur da 60 kuruşa satıyorum 45 kuruşa gelişi var.su dan çok güzel para kazanırsın özellikle küçük su dan ,5 lt,10 lt ,1.5 lt su sat, yanında sana yardım edecek birileri varsa evlere servis yap,ilk etepta veresiye olayından kaç, yeni açıldık bir müddet veresiye veremiyoruz diyerekten tatlı dille müşterilerine bunu izah et,sana bir sorum var bu soru önemli açmayı düşündüğün yerin çevresinde sana çok yakın yerler var mı? market yada bakkal tarzı.eğer yoksa sadece unlu mamul satman daha iyi olur eğerki bakkal yada market tarzı bir yer varsa yada açılma ihtimali olursa çeşitliliğini artırmanı tavsiye ederim.mesela sigara (çok önemli),meşrubat,mandıra vs.vs. ha birde şu var eğerki kendine ve sattığın mala güveniyorsan çeşite girme ,öyle olduğu zaman müşteri senin güler yüzüne hoş sohbetine yada sattığın ekmeğin lezzetine zaten gelir dostum.hayırlısı diyelim...
kırmızı ışık: dur
yeşil ışık: geç
sarı ışık: HIZLI GEÇ :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Üye485 yazı

Fazla Uğraşma Aç Bir Büfe Keyfine Bak. İllaki Ben 1000 Konutla Yer de İş Yapcam Diyorsan İş Budur. Mini Büfecilik. Ekmeğinide Satarsın, Otobüs Biletinide Satarsın, Gazetenide Satarsın, Kolanı Çayını Piskevitinide Satarsın, Çikolatanı Cipsinide Satarsın. Öyle 1000 TL Kirada Ne Arkadaş. Sakatlar Derneği Vardır, Hepimiz Biliriz. Belediye Engelli Kişilere Böyle Büfe Tarzı İşler İçin Öncelik Verir. Sen Bul Birini Varsa Tanıdık Felan, Gidin Belediyeye Beraber Anlaşın Belediye İle, Koyun Konteynırı, Alın İçine 3-5 Malı, Sen Bu Engelli Arkadaşa Aylık Belli Bir Miktar Para Öde Arkadaş. Hem Para Kazan, Hem Karşılıklı Mefatiniz Olsun. Bazı Büfeciler Biliyorum, Bu Şekilde İş Yapıyorlar. Yoksa Öyle Kolay Değil Belediyeden Büfe Yeri Almak. 2. Bir Seçenekte varsa Belediyede Tanıdık Belki Açarsın Yine.
Olaya Farklı Bir Bakış Açısı Getireyim, Ben Öyle Büfecilik Marketçilik Yapmazdım. Ne Gecesi Var Ne Gündüzü Var Diyenin Hesabı. İş Bu.
Saygılar
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye54 yazı
FİKİRLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

SİTE İÇERİSİNDE BENDEN HARİÇ BİR YADA İKİ TANE MARKET MUTLAKA OLACAK AMA, BEN SATACAĞIM ÜRÜNLERİN SINIRLI OLMASI VE DAHA ÇOK UNLU MAMULLER AĞIRLIKLI OLACAĞI İÇİN ONLARDAN DAHA FARKLI BİR KULVARDA OLACAĞIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM, MESELA EKMEK DENİNCE BENDE DAHA FAZLA ÇEŞİT EKMEK OLDUĞU İÇİN İLK AKLA BEN GELECEĞİM, AYNI ŞEY TATLI PASTA GRUBU VE SU BAYİSİ OLDUĞU İÇİN FARKLI ALGILANACAKTIR. ÜRÜNLERİMİ SECERKEN, SICAK SATIŞ PİYASADA EN ÇOK EN HIZLI SATILANLARI ÖN PLANA ÇIKARMAYI DÜŞÜNÜYORUM.

TABİ HER İŞİN ZORLUKLARI VAR, BURAYI AÇMA İSTEĞİM, EV BORCUMUN OLMASINDAN DOLAYI, BU BORCU BİR AN ÖNCE KAPATMAK, AYLIK 1.200-TL EV TAKSİTİ ÖDÜYORUM, ÇALIŞTIĞIM ŞİRKETTE 1.500-TL NET MAAŞIM VAR ÖZEL SEKTÖR İDARE EDİYORUM İŞTE, BORCUMUN BİTMESİNE 4 YIL VAR, BAZEN DİYORUM HİÇ GİRME BU İŞLERE, AMA İÇİMDEKİ BU TİCARET İSTEĞİ HIRSIMA ENGEL OLAMIYORUM, İNŞALLAH BAŞARIRIM. HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER HAYIRLI KAZANÇLAR ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.

Yerleşim TürkiyeMeslek Yleti?imci
Üye574 yazı
sayın ankara06;

size birşey sormak istiyorum, yazdıklarınızı okudum da, 1500 tl aylık geliriniz var, 1200 tl ev taksiti ödüyorsunuz, geriye 300 tl kalıyor,

1- sizin belirttiğiniz işi yapacak sermayeniz var mı? bugün açılan iş yeri sabaha para kazandırmaz, belirli bir süre cepten yemek zorundasınız, kabul edilen süre ise 6 aydır .Buna dayanacak gücünüz var mı maddi anlamda?

2- siz bu işi nasıl yapacaksınız, kuracağınz işyerini eşinizin üzerine filan açıp siz mi idare etmeyi düşünüyorsunuz? eğer işten çıkar iseniz bu sizi sıkıntıya sokmaz mı?

3- daha evvel ticaretle uğraştınız mı? iş deneyiminiz var mı? herşey kağıt üzerinde yazılı olduğu gibi gitmiyor?

4- siz diyorsunuz ki elbette siteye market açılacak, büyük bir market açılır ise; millet oraya koşar, sadece ekmek grubu üzerine çalışır iseniz, ekmeği de evlere tek tek servis yapar isen, sırf ekmek işiyle para kazanabilirsin?

5- su bayiliği demişsin, birkaç büyük marka dışında su bayiliği eskisi gibi değil, çok büyük isim yapmış bir markanın su bayiliğini almak için önce hava parası vermen lazım, büyük bütçeniz var mı?

Not: Amacım sizi eleştirmek değil, inşallah başarılı olursunuz, ama şunu söyleyim ben 25 senedir ticaretle uğraşan birisi olarak size evdeki hesap hiçbirzaman çarşıya uymuyor. Size başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye54 yazı
merhaba

Yedi bin lira sermayem var. Eşim de çalışıyor, ben işten çıkacağım, sitenin konumu itibariyle büyük bir market açacak yer yok yani mahalle bakkalından büyük bir yer olmayacağına eminim, kısa bir süre ticaretle uğraştım.

En büyük sıkıntım şu borcumu biran önce kapatmak, elbette evdeki hesap dışarıya uymayacak, 2005 yılından beri özel sektördeyim, ne uzuyoruz ne kısalıyoruz, amacım zengin olmak değil şu anki durumumu biraz daha iyileştirmek.

Su bayiliği işine gelince şu an hava parası veremem, spottan toptan marka su alıp ta satabilirim diye düşünüyorum.

Açacağım yerde en fazla iki adet market belki bir kuaför yada züccaciye bir de benim açmayı düşündüğüm yer olacak, şu an site %80'i tamamlandı sanırım kışa doğru insanlar oturmaya başlayacak.

İçimde öyle bir hırs var ki anlatamam, market işi yapan iki arkadaşım var, allaha şükür işleri çok iyi, farklı bir dekorasyonla, müşteriye güler yüzle, sıcak satışta en çok satılan doğru ürünlerle imkansız görünmüyor, işin püf noktalarını araştırıyorum, empati yapıp kendimi müşterinin yerine koyup ben ne isterdim vs. vs. burada fikir alışverişi yapmak çok faydalı oluyor gerçekten, yorumların için çok teşekkür ederim.

Yerleşim TürkiyeMeslek Yleti?imci
Yeni Üye27 yazı
Bir işi bilmeden yorum yapılması gerçekten abes. 1000 konuta 2000 ekmek satmak! bırak 1000 konutu, yüzbinlerin olduğu istanbul da ki bir fırına, bir sor Allah aşkına tezgahtan kaç ekmek satıyor?
Zor değil sahibinden.com'a gir, fırın ve pastaneler bölümünden ist'de ki herhangibi bir fırına alıcı gibi sorun bakalım.İstanbul örneği verdim ki,küçük yerlerin halini daha iyi anlaşılabilsin diye... Ticaret de öyle fazla hırslı,aceleci olmak iyi bir şey değil. Kimsenin elinde sihirli değnek yok,anında (1-3 yılda) herşeyi güllük gülistanlık etsin.

Benim tavsiyem önce ev borcunu bitirmen ve daha sonra kaybolsa bile, önemli değil! diyeceğin bir sermaye ile işe başlamandır. kısalmaktansa,sabit kalmak daha iyidir.

Aklıma bir hadis şerif geldi, çevremde'kiler deyince ''Biriniz mal Ve huy bakımından kendinden üstün birini gördüğü zaman,kendinden aşağı olanlara baksın.''

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye485 yazı
Önceliki Olarak Ev Borcunu Bitir Sonra Kafan Rahat Bir Şekilde istediğin Ticareti Yap. En Azından Bayağı Bi Azalt. Daha 48 Ay var Diyorsun. Elindeki 7000 Bin Sermayenide ***ür kredi Borcuna yatır. Pişman Olmazsın,
Kredi Borcun Bitince İstediğin tiacrete Atıl Kardeş. Kafan rahat olur.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil