Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Home Ofis Açmak İstiyorum Tavsiyeleriniz Lütfen

BaşlatanCemYilmazTarih01/08/2013 14:25:07Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Öncelikle tüm arkadaşlarıma merhabalar foruma size danışmak istediğim işle ilgili bilgi ararken ulaştım yapanların paylaşanların ve katkı sağlayan herkesin eline sağlık,

Ben konuma geleyim ;

Webtasarım işi yapan birisiyim, biraz durumumu toparlamak açısından home ofis şahıs şirketi kurmak istiyorum

Şuanda annemin üzerine alınmış olan toki evlerinde oturmaktayım toki de belki biliyorsunuz bazı evlerde resmi kirala yok ama çoğuda kira :) neyse sonuçta toki olduğu için elimizde tapu yok ama sözleşme var ben bu durumda evde ikamet ettiğim için şahıs şirket için annemle kira kontratımı yapmak zorundayım yapmadan devam etme gibi bir hakkım olabilir mi ?

Yapmam gerekiyorsa da acaba en az bu miktarı göstermelik ne kadara kadar düşük tutabilirim stopaj açısından

Şahıs şirketi kurmamın tek nedeni kendi adıma fatura kesebilecek olmam, bir çok yerde faturamı dışarıdan kestirmek zorunda kaldığım için rencide oluyorum ve iş kaybı yaşıyorum.

Yaşadığım ev 4 odalı bunun bir odasını ofise ayıracağım benim bütün cihazlarım yazıcı , bilgisayar, telefon , internet falan hali hazırda mevcut zaten ama taa yıllar önce aldığım cihazlar, faturalarını bulabilir miyim onu bile bilemiyorum bu bana sıkıntı yaratır mı acaba

Home ofisi açınca evimin tel, elektrik, yakıt, internet , su vs gibi giderlerinden masraf gösterebilecek miyim bana bir artısı olacak mı örneğin bir aracım var bunu işin içine sokmam bana vergi vs açısından sıkıntı yaratır mı hiç işin içine sokmayayım mı acaba

Benim bu şahıs şirketi için ilk açılışta ne kadar bir masraf yapmam gerekir acaba ve sonrasında bana aylık yada yıllık çıkacak masraflar kabaca nelerdir

muhasebecimin bu işlerden anlaması lazım bazıları bu işleri bilmiyormuş çok öyle duydum genellemiyorum ama beni yönlendirmesi lazım benim ona buda varmış şu da oluyormuş dememem lazım :)

Acaba muhasebe masraflarım açılış falan ne tutar

En önemlisi de bu şekilde bir home ofis açmamın bana ilerisi için bir zararı olur mu dezavantajı falan şirkete dönebilmem için ilerde

Bu konularda beni aydınlatabilirseniz çok memnun olurum, şimdiden çok teşekkürlerimi sunarım, saygılar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek İnternet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye69 yazı
ben de aynı şeyleri çok araştırdım ve oldukça can sıkan bir saçmalıkla karşılaştım.

öncelikle; şahıs şirketi değil şahıs firması. "şirket" kelimesinin anlamı ortaklık demektir (şirk koşmak fiiliyle aynı kökten). limited şirket olur ama şahıs şirketi olmaz, firması olur.

saçmalığa gelecek olursak;

ben firmayı babamın üzerine açmak istiyordum çünkü kendisi hali hazırda bir şirkette ssk'li olduğundan, bağkur ödememize gerek kalmayacaktı. ev de kendisinin üstüne olsaydı hiç sorun yoktu fakat ev annemin üzerine. aralarında bir kira kontratı yapılması gerekiyor ve bu meblağ 0 olamıyor. örneğin 150 lira dedik kiraya; her sene yıllık kiranın %20'si stopaj masrafı çıkıyor durduk yere (1200*0.2= 240 TL). Bitmedi, annem de bu şekilde sözde kira geliri elde etmeye başladığından onun da senelik gelir vergisinin ödenmesi gerekiyor. Yani ortada fol yok, yumurta yok ama şapkadan kira çıkartıp kendi kendimize borçlanıyoruz. annemin üzerine de yapmak istemiyorum şirketi çünkü kendisi memur emeklisi ve maaşından sigortaya katkı payı diye %15 kesiyorlar (bagkur yerine bu sekilde oduyor).

sonuc olarak mecburen bu stopaj sacmaligina katlanacagiz sanirim.

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Ticaret
Yeni Üye68 yazı
TOKİ nin durumundan kaynaklı olayla ilgili bir fikrim yok, ama kira kontratı yapmadan, ailemle birlikte yaşıyorum, diyerek firmayı kurabilirsin. Odayı göstermek zorunda değilsin, malların faturasını vs çıkartmak zorunda değilsin, en azından bende bu şekilde oldu. Eve dahi girilmedi. 100 TL gibi bir kira yazıldı. Açılışta masrafın 300-400 TL kadar olur, oda kaydı yapmana gerek yok, o yüzden avantajlısın. Her ay muhasebecine 50-100 TL bir ödeme yapman gerekir. Muhasebecim bu işlerden anlamıyor demişsin, başka muhasebeci bulmalısın :)

Firma açmanın tek eksisi, iş yapsan da yapmasan da devlet babaya ödeme yapmak zorundasın. SGK, vergiler, stopajlar derken, bir de üzerine muhasebeci masrafı koyarsani her ay 500 TL gider ile başlayacaksın.

Başarılar.
Yaşayan posta kartı; http://bit.ly/13ZYLSJ
Seçilmis ürünler; www.harikaurun.com
Dış Ticaret; www.yeldaren.com
Dünyanın girişimi bu adreste; www.girisimedya.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye69 yazı

@jacanturqo

firma kimin üzerine acaba? ev kimin üzerineyse firma da mı onun üzerine yoksa bu şahıslar farklı mı? eğer farklı ise, vergi dairesi nasıl olmuş da kira kontratı ya da tapu istememis?

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Ticaret
Yeni Üye68 yazı
Kira kontratı babamın, firma benim üzerime. Kira kontratını sordu, baktı, kafasından bir hesap yaptı sanırım, 100 TL gösterdi. Sonuç itibariyle home office çalışıyorum ve ailemle kalıyorum, o yüzden sıkıntı çıkmadı. Ancak arkadaşın bahsettiği olaydaki Tapunun ve yasal bir kira kontratı olmayışının getireceği olayları bilemiyorum. Sözleşme var diyor, bence vergi dairesine gidip sorsa iyi olur.
Yaşayan posta kartı; http://bit.ly/13ZYLSJ
Seçilmis ürünler; www.harikaurun.com
Dış Ticaret; www.yeldaren.com
Dünyanın girişimi bu adreste; www.girisimedya.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret