Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bal Pazarı

Başlatanmk13Tarih28/07/2013 02:01:45Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye43 yazı
Meraba Arkadaşlar. Ben Bitlis'te ikamet etmekteyim. Malum bilenler bilir, Bitlis'in balı meşhurdur. Fakat ne yazık ki Bitlis balı gereken kıymeti görmediği gibi ciddi anlamda da pazarlanamamaktadır. Benim düşüncem Bitlis balını pazarlamak. Fakat bu pazarlamayı yaparken markalaşma olşturarak ve fabrikasyon kurarak satış değil de yöresel ürünler gibi saf bir şekilde satışını gerçekleştirmek. Böylelikle markalaşma ve fabrikasyon masraflarını bertaraf edebilmek. Malum bu iş için çok ciddi sermaye gerekli. Fakat benim düşüncem bildiğim ve tanıdığım bir iki dürüst ve kaliteli bal yetiştiren balcı arkadaşlardan toptan bal alıp petek ve süzme olarak satışını gerçekleştirmek. Hani bazı yerlerde yöresel ürünler satan yerler vardır ya, öyle yerlerde satışını gerçekleştirmek. Bazı yerlerde bu işin satışını gerçekleştircek arkadaşlar bulup bu şekilde pazarlamayı düşünüyorum. Bu konudaki bilgi, düşünce ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye44 yazı
istanbulda kaliteli şarküterilerde de pazarlanırsa satışı yapılabilir.
Ama ambalaj önemlidir.
Bunu iyi düşünmek gerekir.
zerlan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye33 yazı
valla kardes,piyasada TVlerde o kadar bal reklamlari varken ve balin icerisine herturlu karisimi atarak oz bal diye satanlar varken senin isin zor. ginede kolay gelsin.
Memleket :Gayseri

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Di?er
Yeni Üye69 yazı

Bence YIRSekerO'nun soyledigi dezavantaj degil avantaj.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye43 yazı
en son yorumdan sonra aklıma pazarlama sektörü ile ilgili bir ironi geldi. adamın biri ayakkabı üretiyomş. afrika pazarına açılmaya karar vermiş. pazarlama yapacak bir kişiyi afrikaya göndermiş. adam geri dönmüş ve patrona şöyle demiş: bizim orada iş yapmamız çok zor kimsede ayakkabı giyme alışkanlığı yok demiş. ikinci pazarlamacı gitmiş ve o da dönüşte şöyle demiş. patron müthiş bir pazar bulduk. kimsenin ayağında ayakkabı yok. hangisi doğru...

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Memur