Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fındık Alıp Satmayı Düşünüyorum!fikri Olan Varmı?

Başlatancuneyt.malas@gmail.comTarih12/07/2013 14:20:08Yorum23

İlk mesaj
Herkese merhaba,bir mağazada satış şefi olaral çalışıyorum. Boş zamanlarımı değerlendirmek için bişeyler yapmak istiyorum.Antalyada yım buyuk bir aracım var. Neler tavsiye edersiniz? Yol üstü satışta olabilir top dan dağıtım da. Örneğin 6 lira dan fındık alabilirim agustosda yanlız ordu dan getirmem gerek yol masrafım (mazot) 600 tl civarı ve 500 kg getirebilirim sanırım aracın kapasitesi bu kadar. Kabuğunu kırmam da mümkün ama zahmetli olur,el ile çalışan bir makinası var bende.Bunları 1 ve 2 kilo olarak poşetleyip satmak başarılı olurmu? Fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Anything does not destroy me; makes me stronger

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
cüneyt kardeş yapabilirsen olur.. Ama fındık yazın çok çabuk deforme olabilir hızlı satmam lazım .. Makina ya gerek yok ciğ olarak alırsın fındığı . kabuklu da firen olur.Şu aralar fındık fiatları biraz yukarılarda geziyor...fındık için ordu değil giresun , adapazarı da bir bak ..
hakannnnn

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Saty? / Pazarlama
fındık nerde pahalı 6 tl ye ben sana düzceden yollarım istediğin kadar.Nakliyeyi de ambarla yollarız ucuza gelir

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ymalat

İki gün önce 6.5 ortalama olarak gördüm şimdi baktım orduda 5.6 gibi bir fiyata ama kesin rakkam bayram sonu belli olur sanırım. Kabukluda fren olur derken ne kast ettiniz satışı yavaş mı olur?yoksa bozulmasını engeller gibi bi mi? Ben pazar giriş cıkışlarında akşam ları kahve haneleri dolaşarak ve bir kısmı kabuksuz halde sahildeki kafelere barlara satmayı düşünüyorum. Sarılacivert düzce taradından gelicek fındık biraz daha küçük mü oluyor giresun ve ordu fındığına gere? Yorumlarını ve fikirleriniz için teşekkürler

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
giresun fındığının kabuğu ince. Boyut olarak fark yok.
Arkadaşın fire olur demesi ise sen kabuklu alacaksın onu kırınca iç fındığın kilosu düşecek. Ama sen bunda zarar etmezsin çünkü iç fındık daha pahalı satılan bir ürün.

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ymalat
sarılacivert teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için. Gidişata göre sizinle tekrar temasa geçicem.

yazınızı okudum önce fikrimi söyliyeyim dedim fındık olayı farklı işdir. fındığı kabuklu alıp satma kırmayı hiç deneme zarar edersin. fındığın fiyatı şu an
15.7.2013 5.40 tl üreticiden alış fiyatıdır. fındık sezonu yeni yıl yeni başlıyacaktır. şu an sana fındığı 6 tl den bulursun. fındığı alacaksanda ordudan yada giresundan al bu işe girerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. ama dediğin rakamlarla 500 kilo ile para kazanamazsın nakliyesi felan kurtarmaz
benim size tavsiyem bu ara bilmediğiniz kabuklu fındığı alırsanız cok iyi kontrol etmelisiniz yada cok büyük bu iş yapan firmalardan almalısınız bence acele etmeyin derim iş yapmayı düşünüyorsanızda sadece fındıkla olmaz bu konuda bir arkadaşın cok büyük projesi var üzerinde calışıyorlar marka calışması her ile bayilik verecekler. dünyada başka ülkelerde yaptılar tuttu. bunu tr yede yapacaklar. arada bana yazarsanız size bilgi veririm, ayrıca fındık fiyatlarınıda yazayım bilginiz olsun
kabuklu fındık gıda testi kontrolünden gecmiş 6 tl
fındık içi kavrulmuş toptan fiyatı 1 nci sınıf 19 tl bunun alt kalitesini 16 yada bulursun ama tavsiye etmem
ama sana tavsiyem az yakında arkadaşlar işi yapınca onlarla görüşürsün onların amacı marka oluşturmak onların ürünlerini satarsın
fındığın her ürünü_gercek bal_pekmez_kivi_mısır unu
hem ceşidiniz olur hem markanız tabi ne zaman işi bitirirlerse ama fındık fiyatları hakkında bana yazarsanız sizi günlük gercek fitalardan bilgilendirrim bu konuda herkese yardımcı olurum bu işden para kazanmıyorum okuyanlar beni yanlış anlamasın yeni iş fikri amac

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
sarılacivert iç fındık ( kavrulmuş - çiğ ) içinde fiat ne ?
hakannnnn

Merhabalar, bizimde Sakarya'da fındık bahçelerimiz var.Yaklaşık 13 sene oluyor yazları toplar satarız.Sanırım, tüccarlıktan bahsetmişsiniz.Bizde zaten o tip yerlere satarız her sene.Bunun için fındığın randumanı vardır.Fındık harmanda kurutulup çuvallanınca alıcı tüccar çağırılır, alıcı fındık çuvallardan bi kaç tane fındık alır kırar duruma göre 54 veya 55 randuman der buna göre parayı sayar.

Bir de bu sene fındık az yani Sakarya için bunu rahatlıkla söyleyebilirim.Az oldugu içinde fiyatlar yukselebilir.

Kolay gelsin

bu arada giresun yağlı fındığına göre sakarya fındığı daha büyüktür.Hatta 2 katı diyebilirim.Ama lezzet bakımından giresun fındığı 1 adım önde.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
sn yusufexport yorumlarınız için teşekkür ediyorum; arkadaşlarınız marka oluşumunda ne aşamada merak ettim.açıkcası elimde çok naktim yok benim kullanabileceğim 5 belki destekle 10 bin lira gibi bi sermayem var ama asla tamamı ile bi işe kalkışmayı düşünmüyorum,etrafımda gördüğüm kadarıyla küçük ama istikrarlı gitmek birden büyük olmaya çalışmaktan daha garanti.Sizinle bu konu hakkında tekrar görüşmek isterim. Saygılarımla.

sn anakinskywalker yorumunuz için teşşekkür ediyorum. Randuman olayından haberim var ama ben bunu küçük çaplı bir ticaret olarak değerlendirdiğim için açıkcası lezzet li ve fındığıyla ünlü bir yerin malını almak satışımı kolaylaştırması açısından daha cazip gelmişti. Benim ordu dan aldığım haberlere göre fındık güzel eğer harman zamanı da yağmur olmazsa iyi olucak gibi. Verdiğiniz bilgiler için çok teşşekkür ederim,umarım sizin için bereketli bi sene olur.

merhaba arkadaşım arkadaşlarım yakında marka verecekler size şu an acıklarsam onlara ayıp olur yani 5 tl ye iş sahibi yapacaklar gencleri büyük firmalar varya hani franching isteyen onlara karşı isim verecekler marka parada almıyacaklar alıp sattığın ürünede karışmayacakalr yani sizi sözleşme iimzalatıp esir almıyacaklar ben size ürünler tam cıktığında anlatacam detaylı olarak fındık hakkında size tam bilgiyi anlatırım ben fındık fiyat olayı değildir kalitesi önemlidir fındığı kendin alıp paketleyebilirsinde ama ne aldığını bilmelisin paranı yatırmana gerek yok ufaktan başlarsın 5 tl dediğim yani 5000 düşünüyorlar.ben dedim kredi kartınada 12 taksit yapın millet iş güc sahibi ek işi olsun.onlar bu işi yapana kadar sa siz bence yeni fındık ürününü bekleyin piyasalar oluşsun tam. ama ben bu işi deniyecem dersen ben sana yardımcı olurum ben senin ne yapmak istediğini anladım bende öle başladım ticaret hayatına olmazsa araban var galiba ben sana iç fındık1 sınıfkavrulmuş vakumlu 25 kiloluk pakette kilosu 19 tl kabuklu fındığın tuzlusu var oda cok tutuldu onuda öğrenir yazarım. normal kabuklu fındıkta 50 kilo yollarız bu işi denersin en azından yapmadım demezsin
bu verdiğim fiyatlar toptan fiyatıdır iç fındığın fiskobirlike satışı bayisinde giresunda 22 tl ha bu arada ben fındıktüccarı felan değilim sadece yardımım olsun fındıktan batmazsın az alacankii deniyecen satamazsan yersin önce az miktar al dene sadece fikrim bu

Fındık fiyatları ağustosun ortalarında netleşmeye başlar ama hareketlidir!
Bir ordulu olarak 4,3 liradan fındık sattık. 1 ay once 6,5 liraya kadar çıktı. ama hedef fiyat 5- 7,5 liradır toptan alışlarda! Yaş fındık satışı bizim buralarda zor çünkü pahallıya gelir yaşken toplamak % 50 fazla işçilik harcatır.

ancak fındık almayı düşünüyorum dersen kavrulmuş veya yaş hertürlü yardımcı olabilirim. şu andaki fiyatlardan çok 19 liranın altında temin edilebilir kavrulmuş işlenmiş fındık. Ayrıca tuzlanmış çerezlik vs de yapabiliriz yeterki satış olsun.
Son bişey daha Fındık Tüccarlığı yapıcam dersen büyük miktar alım yapman gerekir ki oda çok büyükris demektir. 3 tonun üzerinde yaş yada kabuklu fındık alayım deme. fiyat yada kalite istediğin gibi çıkmazsa ciddi zarar edersin kilo 1 tl ton da 1000 tl ediyor!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
13- 15 kavrulmuş fındık fiyat ralağını ne ?
hakannnnn

fındık fiyatları fındığın kalitesine göre değişir işleniş sekline göre kavrulmuş fındık kalitelisi 19 civarı 16 yada alınır ama aynı kalite olmaz

yusuf_export parakende değil toptan fiat aralığı sordum. 19 paraekende şatışı var zaten :)
hakannnnn

yeni sezona girilmek üzere! fiyatlar değişken olacaktır! fiyat vermek zor! ama 16 civarı alınabilir şu aşamada!

aşağı yada yukarı olabilir! fındık danesi çuvala girmeden ne olacağı belli olmaz!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
ben 16 yada alınır yazdım zaten kalitesine göre 16 ile 19 aralığı kalitelisini al diye dedim benim deddiğim piyasada kilosu 30 tl

Değerli fikirleriniz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için herkese teşekkürler.

MERHABA, YURT DIŞINA GÖNDERİLMEK ÜZERE FINDIK VE İNCİR ARIYORUZ. KABUKLU, KABUKSUZ ,PAKET TİPİ ,KALİBRASYONU, FİYATLARINI, YANİ DETAYLI BİLGİYİ MAİL ADRESİMİZE ATARSANIZ DEĞERLENDİRİRİZ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
MAİL: lomanadem@gmail.com

Biz Ankara ve Afyon'da faaliyet gösteren bir inşaat firmasıyız. İnşaatın yanında gıda maddeleri dış ticareti de yapmak istiyoruz. Fındık, kurutulmuş meyveler, ve nar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak, kontak bulmak, fiyat ve/veya tedarikte işbirliği yardımı istiyoruz. Yardımcı olmak isteyenler buradan ve/veya özelden ulaşabilirler mi?
İkon Yatırım İnş. İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti.

Yerleşim Türkiye / Ankara AfyonMeslek Mühendis
İSTEDİĞİNİZ ÜRÜNLER NELERDİR İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRİM (KAYISI ÜZÜM İNCİR FINDIK )
semih

Yerleşim Türkiye / SafranboluMeslek Saty? / Pazarlama
semihefe Bey

Yurtdışına fındık, kurutulmuş meyveler, ve nar satışı yapmak istiyoruz. Başlangıç olarak bu ürünler üzerinde duruyoruz, daha sonra şartlara ve ihtiyaçlara göre çeşitlendirilebilir. Şuan bu ürünlerin tedarikinde ve ilerleyen aşamalarda kalite kontrol, alım işleri, depolama, iç nakliye aşamalarında yardıma ihtiyacımız olacak. Anlaşabileceğimiz kişi veya kişilerle komisyon usulü çalışabiliriz. Emailimi özelden gönderdim size. Buralara yazınca spamciler topluyor biliyorsunuz.
İkon Yatırım İnş. İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti.

Yerleşim Türkiye / Ankara AfyonMeslek Mühendis