Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fason Uretici

BaşlatanHalil YildirimTarih07/07/2013 12:02:10Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Selam arkadaslar,

Ingiltere'de yasiyorum, grafik ve endustriyel tasarimciyim. Tr'de uretilen kalibi vs si hazir olan ve halihazirda uretilen, -ihrac fazlasi da olabilir- fason polo tshirt gomlek ic camasiri canta gibi urunleri kendi markam altinda burda satmayi dusunuyorum. Urunlerin uzerine kendi logomu ekleyip belki cok kucuk biriki degisiklik isteyecegim. Ilk basta dar bir urun portfoyuyle baslayip yavas yavas buyutmeyi umuyorum. Bu konuda fikirlerinizi almak isterim. Olabilirligi maliyeti vs si hakkinda yazarsaniz sevinirim. Acimasiz olabilirsiniz sonucta bos bir hayalin pesinde kosma derdinde degilim, gercekci ve realist yaklasimlar beni memnun eder. Tekliflere de acigim.
Tesekkurler.
Halil

Yerleşim Türkiye / London
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye554 yazı
türkiyeden al orda toptan sat neden uğrasıyorsunki okadar.

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Yeni Üye25 yazı
Halil Bey Merhaba ;

Ben Ali YILMAZ, TARFAN INTERNATIONAL GROUP Dış Ticaret Operasyonlarından sorumluyum. 5 dalda ( Tekstil , Ev Gereçleri, Çelik Kapı, Hijyenik Ürünler, Doğal Sabun) üretim yapmaktayız. Hem fason üretim yaptığımız alıcılar hemde 200 çeşidin üzerinde ürün için outsource ve fason üretim yaptırdığımız fabrikalar bulunmakta. Şu anda Ofislerimiz ve üretim tesislerimiz vasıtası ile Türkiye, Fransa, Pakistan, Çin ve Hong Kong lokasyonlarında hizmet vermekteyiz.

Fason üretim yaptırabilmek için üreticilerle bağlantıya geçmeniz gerekecek daha doğrusu uğraşmanız gerekecek ( Doğru üretici iyi bir araştırma yapın ve mutlaka üretim tesislerini gidip görün ) . Tabii ki Öncelikle ticaretini yapacağınız sınıflarda ve sadece satış değil üretimi de kapsayacak şekilde marka tescili yapmanız şart( Bu konuda profesyonel bir şirketten destek alınız ), daha sonra üreticiler ile fason üretim anlaşmaları imzala**** ürünlerinizi ürettirebilir ve dünya üzerinde satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.Ürün yelpazenizi genişletmek kolaydır önemli olan satış kanallarınızı sağlamlaştırmak ve zamanla eklediğiniz ürünleri hızlı bir şekilde satarak hem üretici karşısında güçlenmek hemde marka değerinizi arttırmaktır.

Yapmak istediğiniz şey günümüzde bir çok büyük firmanın üretimin yükünü üzerinden atarak , kaliteyi düşürmeden büyümesinin bir yoludur. Tabii ki biz bunu çok küçük rakamlarla , daha amatörce yapıyor , yapmaya çalışıyoruz. Ben lokasyon ve tasarım avantajlarınızı kullanarak büyük işlere imza atabileceğinize inanıyorum.Satış noktasında yeni açıldığımız ülkelerde maliyetlerimizi gözeterek ,pazarlama şirketleri ile çalışıp biran önce Toptancılar ile anlaşmaya çalışıyor
arkasından perakende zincirlerine dağıtım için çalışmalara başlıyoruz.Sizde buna benzer çalışmalarda ( detaylandırarak ) bulunabilir, dükkan açıp günde 50-60 parça ürün satacağım diye beklemezsiniz. Bazen masrafları olabiliyor ancak toptancılarla kendiniz anlaşarak veya toptancılık yaparak , biraz daha para topladıktan sonra böyle bir çalışma yapabilirsiniz.

İş planınız hakkında herhangi bir detaya sahip olmadığım için şimdilik önerebileceklerim bunlar,Umarım size yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla

Ali YILMAZ

Ali YILMAZ
Foreign Marketing Manager
KGGD Dış Ticaret Komisyon Üyesi

Tarfan International Trade CO. LTD.
+90 530 972 04 72
a.yilmaz@chinagtrade.com
www.chinagtrade.com

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Yeni Üye88 yazı

Bulunduğun ülkede kendi tshirtünü tasarla adı altında online satış sitesi kurup, tasarım ve çizimlerinin satışını ve reklamını yapabilirsin. Ülkemizde buna benzer çalışmalar mevcut. incelemeni tavsiye ederim.
İstanbul - Kayseri - Bursa / İznik Kutluca

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye2 yazı
Ali bey verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim, sizinle bilahare gorusmeyi umid ediyorum.

Yerleşim Türkiye / London
Üye146 yazı
İMALATTAN..........iç giyim çıtçıtlı badi..fiyat 2,35 TL. ---penye kumaş(30/1), likralı, çekme solma yapmaz, bedenler SM-L-XL, ürünümüz 7 renk 3 beden 4 çeşittir...ürünümüzü tanımak isteyenlere 100 tl lik numune paket hazırlanıp gönderilir.

https://www.facebook.com/imalattanhalkasatis

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye25 yazı
Halil Bey ;

İletişim bilgilerim imzada mevcuttur.
Özel mesaj yolu ile de ulaşabilirsiniz.
Amacım bir şeyler satmak yada satmamak değil yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Saygılarımla
Ali YILMAZ
Foreign Marketing Manager
KGGD Dış Ticaret Komisyon Üyesi

Tarfan International Trade CO. LTD.
+90 530 972 04 72
a.yilmaz@chinagtrade.com
www.chinagtrade.com

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat