Halil Bey Merhaba ;
Ben Ali YILMAZ, TARFAN INTERNATIONAL GROUP Dış Ticaret Operasyonlarından sorumluyum. 5 dalda ( Tekstil , Ev Gereçleri, Çelik Kapı, Hijyenik Ürünler, Doğal Sabun) üretim yapmaktayız. Hem fason üretim yaptığımız alıcılar hemde 200 çeşidin üzerinde ürün için outsource ve fason üretim yaptırdığımız fabrikalar bulunmakta. Şu anda Ofislerimiz ve üretim tesislerimiz vasıtası ile Türkiye, Fransa, Pakistan, Çin ve Hong Kong lokasyonlarında hizmet vermekteyiz.
Fason üretim yaptırabilmek için üreticilerle bağlantıya geçmeniz gerekecek daha doğrusu uğraşmanız gerekecek ( Doğru üretici iyi bir araştırma yapın ve mutlaka üretim tesislerini gidip görün ) . Tabii ki Öncelikle ticaretini yapacağınız sınıflarda ve sadece satış değil üretimi de kapsayacak şekilde marka tescili yapmanız şart( Bu konuda profesyonel bir şirketten destek alınız ), daha sonra üreticiler ile fason üretim anlaşmaları imzala**** ürünlerinizi ürettirebilir ve dünya üzerinde satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.Ürün yelpazenizi genişletmek kolaydır önemli olan satış kanallarınızı sağlamlaştırmak ve zamanla eklediğiniz ürünleri hızlı bir şekilde satarak hem üretici karşısında güçlenmek hemde marka değerinizi arttırmaktır.
Yapmak istediğiniz şey günümüzde bir çok büyük firmanın üretimin yükünü üzerinden atarak , kaliteyi düşürmeden büyümesinin bir yoludur. Tabii ki biz bunu çok küçük rakamlarla , daha amatörce yapıyor , yapmaya çalışıyoruz. Ben lokasyon ve tasarım avantajlarınızı kullanarak büyük işlere imza atabileceğinize inanıyorum.Satış noktasında yeni açıldığımız ülkelerde maliyetlerimizi gözeterek ,pazarlama şirketleri ile çalışıp biran önce Toptancılar ile anlaşmaya çalışıyor
arkasından perakende zincirlerine dağıtım için çalışmalara başlıyoruz.Sizde buna benzer çalışmalarda ( detaylandırarak ) bulunabilir, dükkan açıp günde 50-60 parça ürün satacağım diye beklemezsiniz. Bazen masrafları olabiliyor ancak toptancılarla kendiniz anlaşarak veya toptancılık yaparak , biraz daha para topladıktan sonra böyle bir çalışma yapabilirsiniz.
İş planınız hakkında herhangi bir detaya sahip olmadığım için şimdilik önerebileceklerim bunlar,Umarım size yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla
Ali YILMAZ