Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Ortaklar Ariyorum/ Web Projesi/ Riski Yuksek

Başlatanburak_dinc_erTarih01/06/2008 14:08:58Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye38 yazı
Merhabalar,

1. Ortaklik gerektiren islerde, taraflarin bir sirketin (Limited veya Anonim) kurulumu, gereklilikleri ve sorumluluklari hakkinda bilgi sahibi olmalari fayda saglar. Bu yaziyi okuyanlarin bu bilgiye haiz olmasi tercihimdir. Aksi durum, zaman kaybina yol acar.

2. Ortak olarak aradigim kisilerin egitim seviyesi onemli degildir. Zaten Ltd veya Anonim sirketi kurulusunda, hisse sahipleri koyduklari para karsiligi hisseye sahip olurlar. Emegin karsiligi bir hisse soz konusu degildir. Eger emek konmasi gereken bir durum varsa, o bilgiye haiz kisiler ucretli olarak calistirilir. Dolayisi ile soylemeye calistigim sey, yatirimci kimligi bu projeye katilabilmeniz icin yeterlidir.

3. Proje, bir web projesidir. Projenin maliyeti, programlama maliyetleri ve bu hizmetin sunulacagi sistem alt yapisi ile ilgili maliyetlerden olusmaktadir.

Proje, bir web sitesi araciligyla her turlu konuda egitmen/ogretmen olan kisiyle ogrenciyi bir araya getirmektedir. Zaman, mekan sinirlamasi yoktur. Detaylari soyledir: Temel olarak hedef pazar, egitim sektorudur. Aslinda daha da genistir. Ozel ders sektoru malumunuzdur. OSS, OKS gibi sinavlar kapsaminda bugun pek cok ogretmen ozel ders vermektedir. Her ogretmen, cesitli yerlere ilan verip, veya tavsiye uzerine ogrenci bulup, ya ogrencinin evine giderek, ya da kendi evinde ders vermektedir. Ders ucretleri cok degisiktir. Bu bahse konu olan web sitesi, kullanacagi teknoloji ile Istanbuldaki bir ogretmenin evinden, Ardahandaki bir ogrenciye, tipki bir siniftaki gibi ( bedenen gozukerek degil) masa ustunde bir beyaz tahta uygulamasi seklinde ve sesli olarak ulasmasini, ders vermesine olanak saglar. Bir ogretmen tablet araciligiyla, yazi yazarken, ogrenci web sitesinde ogretmenin yazilarini gorur, word, excel, pdf gibi dosyalari actiginda okuyabilir, soru sorabilir hale gelir. Bu web sitesi, her konudan egitimciyi ogrencisi ile bulusturabilir.

Bu site, her konunun uzmanina (egitimci, ogretmen) para kazandiracak bir modeldir. Bu site araciligiyla, ogrenci, ders almak istedigi konuda ogretmen ara****, randevu alarak, ve dersin ucretini odeyerek, dersini alir ve hizmet gerceklesir. Dolayisi ile, tu Turkiyedeki her egitimci ve ogretmen icin bir gelir kapisi olusur. Ogrenci tarafinda ise, guvenilir, diplomali ogretmenler tarafindan, onlarin ozgecmislerini ve kendileri hakkindaki bilgiyi oku**** ders alacagi ogretmenini tanimayi ve ogretmenler arasindan secim yapmasina olanak saglar.

Site, ogretmenler uzerinden senelik uyelik ucreti ile bir gelir kapisi olusturur. Ayrica, her verilen dersin ucreti uzerinden cuzzi bir yuzde (%1-5) gibi bir kesinti yapar.

4. Risk: Her iste oldugu gibi bu iste de risk soz konusudur. Sitenin tanitimi icin gececek sure belirsizdir. Hizmetin su ana kadar Turkiyede olmayisi, ve gercekten bir itiyaci karsilayacak olmasi, sitenin taninmasi icin hizlandirici faktorlerdendir. Dikkat edilmesi gereken konu sitenin ehil bir firma tarafindan programlanmasi, sistem alt yapisinin gelecege donuk olarak kurulmasi ve sistemin yonetilmesi gerekecektir.

5. Ortaklik modeli: Ltd ve Anonim sirketler ile ilgili mevzuata gore herkes koydugu paraya gore, toplanacak olan paraya gore bir pay alir.

Ingilizce bilenler icin boyle bir uygulama, deneme asamasinda olup, www.wiziq.com sitesinde yayindadir.

Yine bilgisi olanlar icin, boyle bir uygulamanin intranet bazinda oldugu Microsoft ve Oracle'in cikardigi yazilimla piyasada oldugu soyleniyor. Dikkat cekmek istedigim nokta, bu bir web uygulamasidir, ve hic bir tarafin bir yazilim yuklemek zorunda olmayacak olasidir. Aksi durumda, neden www.wiziq.com sitesi boyle bir is icin yatirim yapsin.

Ihtiyac olunan sey programlama, siste alt yapisi, firma ve bu konudaki stratejilerdir.

Gorus ve dusunceleriniz bekliyorum.
Herkese Selam.

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye353 yazı
Burak bey merhaba .
Birazda ben eleştireyim:) Bu işin şakası sen Türkiyede yok demişssin amaaraştırma yapmadan konuyu açmışssın aşağıda örneklerini veriyorum
1- Bu proje senin anlattığın gibi basit bir proje değil programlama bilgin yoksa sadece para konularak yapılcak bir iş değil.
2-Bu proje zaten hayata geçirildi ve şuanda bir çok site var örnek olarak http://www.egitimonline.com/
http://www.dershanet.org/
3-Ayrıca adını veremeyiceğim bir firmada meb le anlastı ve okullarda basladılar satısa turk telekomdaböğrencilerin evine bilgisayar verecek gelecek öğretim döneminde reklamlarla birlikte görürsün.
Sen bence sermayeni başka bir alana aktar seni tanımıyorum ama boşyere zamanını ve paranı harcama
iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye38 yazı
Tamam, tesekkur ederim arkadasim.
Herkese Selam.

Yeni Üye38 yazı
1. Siteleri inceledim. Maalesef benim bahsettigim projeden farkli bunlar. www.tutmabeni.com gibi sitenin turevleri. Benim projemi anlamak icin www.wiziq.com sitesinin incelenesi yerinde olacaktir.

Dolayisi ile muratca30 arkadasiminizin benim arastirma yapmadan konu acmis olmama iliskin iddiasi yersizdir. Cunku, kendisi konuyu tam kavramadan yorumda bulunmus.

2. Muratca30 beyfendi, yazimi tam okuadiniz sanirim. Lutfen yazimi okuyunuz. Programlama bilgin yoksa sadece para konularak yapilacak is degil diyorsunuz da, gorusunuze katilmiyorum. Ben zaten sermaye olusturup, bu hizmeti satin alacagim. Gorusmede oldugum programci firmalar. Lutfen, cevap vermeden once, yazdigim yaziyi dikkatli okuyun.
Herkese Selam.

Yeni Üye38 yazı
Muratca30 bey, beni hangi konuda uyariyorsunuz? Benim bahsettigim projeye sadece muhalefet olmak icin yazilar yazmissiniz ki tutarsiz. Elma ile armudu karsilastiriyorsunuz. Sonra sizi uyardim diyorsunuz. Belli bir amaca hizmet etmeyen yorumlarinizi, eger yazilanlari dikkatlice okusaniz ve baksaniz yapmayacaksiniz belki. Lutfen elma ile elmayi karsilastirmayi ogreniniz. Elestirmek kolay, camur atmak da.
Herkese Selam.

Üye353 yazı
Pek iyi burak bey size iyi çalışmalar eylül ayında reklamları gördüğünüzde yatırdığınız paraların havaya gittiği zaman üzülmeyinde kolay gelsin iyi çalışmalar uyarım paranızı ve zamanınızı harcamayın çünkü bu ıişin arkasında çok büyük birholding var sizonlarla başa çıkamazssınız ve şuanda dediğim gibi mebleanlaşma yaptılar.
ve ben sizi tanımıyorum.
belli amaca hızmet etmıyor dıyorsunuz yorumlarınız bilakis şu amaca hizmet ediyor para kolay kazanılmıyor ve inanıyorumki senın biriktirdiğin o sermayede kimbilir nezorluklarla yapmışssın ve bak yazdıklarıma kotu bir sey yazmıssmıyım ve bu son yazım benim yanı senın konun hakkında yorum yapmıyacam
Allah yolunu açık etsin iyi çalışmalar dilerim buarada belirteyim yaşım 37 ve 1987 den beri bilgisayar sektöründeyim eski firmamın ismide yücelnet yücelsoft adlı yazılım firmamda vardı asp php delphi java bu programlarının hepsini biliyorum iflas etmeden önce yanımda 6 tane yazılımcı 5 tanede pazarlamacı vardı toplamda bilişim sektöründe güzel çalışmalar yaptık. çok paralar kaybettiğim için ve elimde bu konuda bana ulaşmış bir bilgi olduğu içinde bu işe girmediye bır tavsiyem oldu tutarsın tutmassın o senin bileceğin iş.
İyi çalışmalar dilerim .

Yeni Üye38 yazı
Bir hizmetin basarili olasinda pek cok kriterler vardir. Bu pek cok kriter bir araya gelip basariya ulasilabilir. Sizin zihniyetinizle olacak isler degil bunlar. Buraya, insanlarin kafasini karistirmak icin, arastirmadan, "Bu isi yapmislar demek", bana arastirma yapmadan konus acmissin diyerek camur atmak *****liktir.

Bir hizmeti pek cok firma verebilir. Bu rekabeti dogurur. Rekabet, hizmeti uretenlerin, verdikleri hizmette farklilasmaya iter. Bu bir sistem meselesidir. Siz bundan yoksun olabilirsiniz, bunu yadirgamam. Ama bana camur atmaniz, sizin ahlakinizi gosterir. Bu sebeple mesajinizi kiniyorum.

Yatirimci olan pek cok firmaya bakiniz. Ne yani, sizin mantiginiza gore bir is yapilmissa bir firma tarafindan, digerlerinin yatiri yapmamalari icap eder, yoksa paralarini sokaga atarlar oyle mi? Boyle bir mantik olur mu? Nerede gorulmus boyle bir mantik.

Hizmetin farkliligi, sunulus bicimi, ihtiyaci karsilamasi, fiyati vs gibi bir suru degiskenden bahsediyorum. Ki, bahsettiginiz projelerin hizmeti, benim anlataya calistigim ve ornek verdigim gibi degil. Bunu anlayabilmeniz icin Pazarlama Bilimini incelemeniz gerekiyor. Bu, sizin bildiginiz kapi kapi pazarlama degildir.

Diyorsunuz ki bu isin arkadasinda cok buyuk holding var. Iste bu zihniyetle bir yere gelinmez. Yapmamiz gereken, sizin gibi insanlardan kendimizi korumamizdir.

Herkese Selam.

Yeni Üye72 yazı
Merhabalar.Ben tartışmaya katılmaktan ziyade projenizin enteresanlığını tebrik etmek isterim.Bu arada muratca30 bey'in de diğer yazılardaki girişimci fikirlerini tebrik ederim.

Eğitimle ilgili ilginç bir sürü site var.Ve çoğu da gerçekten yeterli değil.bu işten para kazanmak için çok iyi hizmet sunmak gerekiyor.Sizin de okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla iyice web ve web programcılı bilginiz var.Hakkınızda hayırlısı olsun.Bir ara surf yaparken şu siteye rastladım : www.ekolhoca.com .Belki fikir açısından size yardımcı olabilir.Benim çok hoşuma gitti.Sevgi ve saygılaımla.