| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - emre23 xferitx verdiğin link çok faydalı oldu, teşekkürler. Fakat görünen şu ki bu işi internetten yasal olarak yapmak benim gibi 1000 tl sermayesi olan biri için hiç mantıklı değil. Fakat yasalara aykırı olmamakla birlikte bu işi yapmanın bir yolu mutlaka olmalı. Vergi mükellefi olmadan.
|
vergi dışı bu işi yaparsan tespiti halinde her ürün satışı için usulsuzluk cezası yersin 2013 usulsuzluk cezası nedir bilmem ama biriki yıl önce 139 tl idi yani 10 satış için 1.390 - 100 satış için 13.900tl ceza yersin tespiti halinde çağırırlar uzlaşmaya gidersin taksite bağlarlar ödersin sana verdiğim linkte şikayet bölümü var faturasız ürün gönderdiğinde ordan 1 şikayete bakar takibe alınman
vergi dairesinde bilmiyordum etmiyordum demek yok yasalar kanunlar yazılıdır vatandaş olarak bileceksin okumak zor gelirse mali muşavirler muhasebecilere var onlara soracaksın
ben esnaflıkta vergi dairelerinde çocuk gibi ağlayan 40-50 lik adamlar gördüm kardeşim ağlatırlar adamı cezalarıyla affıda kolay kolay olmaz eski yasalara göre vergi borcunu cezalarını ödemeyen hapise bile giriyordu şimdi enazından o yok.
Vergi ödülü diye birşey var bilirmisin? mesela faturasız vergi kaçıran birini şikayet ettiğinde vergi dairesi sana şikayetçiye ödül para verir..o yüzden tatlıdır şikayet etmek bazı açıkgözler için..buda ıspatı
http://www.haberevet.com/haber/20130522/686100/vergi-kacakcilarini-ihbar-edenlere-para-odulu.htmlVarsayalım faturasız 1 ürün sattın adam ya maliyeci çıkarsa? eşine dostuna hediye almışsa senden ama vergi dairesinde çalışan biriyse faturasını sorarsa ne yapacaksın? internet satışlarında karşına kim çıkar bilemezsin benim arkadaş cumhurbaşkanına bile tespih sattı internetten..tesbihçi arkadaşımda ceza yedi gittigidiyorda satış yaptığı zamanlar ama o parayı kırdı adamın bir kehribarı 150-500 tl idi..binlerce tesbih sattı. ama cezayıda ödedi şimdi faturalı satıyor..