Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Afrika Da Beton Parke Ve Blok Fabrikasi

Başlatanc.celik1976Tarih20/06/2013 21:49:49Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye40 yazı
arkadaslar gabon veya kongoda beton yapi urunleriyle ilgili fabrika kurmayi dusunuyorum,acil fikirlerinize ihtiyacim var
cengiz

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye109 yazı
her iki ülkede çevreniz varmı? resmi görevlilerin özellikle ticaret odası temsilcilerinin bu konuya yaklaşımı nasıl?böyle bir işe girmeden önce MUTLAKA ülkeyi çok iyi incelemek lazım.ülke incelemesini yapmadan yatırıma karar verip ağzı yanan çok vatandaşımız var.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye40 yazı
su an arastırma asamasındayım,bazı ulkelerde ıkıncı el makına gırısıne gumruk vergısı almıyorlarmıs,su an en buyuk sıkıntım makına ve montajı gozukuyor
cengiz

Yeni Üye40 yazı

bu ısın resmı prosedurunu arastıramadım,yurtdisindan donunce arastiracagim.ben simdilik afrikanin genel sartlari rekabet durumu hangi ulke daha hizli gelisiyor,hangi model makina tercih edeceyim,bu konuda yardimci olacak arkadaslarin goruslerini bekliyorum.
cengiz

Yeni Üye54 yazı
Sayin c.celik .. dusunmus oldugunuz projenizde arastirma dahi olsa bir ilerleme varmi.
herkese ve her fikre saygı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye40 yazı
en son ıraklı bır fırmanın dubaıde kurmus olduğu bır fabrıkayı gezdım,blok makınası yorukoğlunun ama cok kotu sartlarda calışmış,dubaide insaat furyası bıttığı için fabrıka iki yıldır calışmıyor makınalar ucuz ama bakım masrafı cok yuksek,ulke olarak ruanda da karar kıldım cunku cok hızlı gelişiyor,yerel ortak sartı yok,brukrası yabancı yatırıma karsı cok esnek tek sorun tum afrıka ulkelerınde oldugu gıbı enerjı problemı çok sık elektrık kesıntısı oluyor.makına konusuna gelınce turk markaları çok kalıtelı ama pahalı yontar makına ve er makınayı arastırdım su an çin makınalarını arastırıyorum turk makınalarına gore fıyatı cok uygun ama işimizi görurmu bılmıyorum.çin makınas calıştıran bır fırma bulamadım referans almak için maalesef.
cengiz

Yeni Üye40 yazı
en son ıraklı bır fırmanın dubaıde kurmus olduğu bır fabrıkayı gezdım,blok makınası yorukoğlunun ama cok kotu sartlarda calışmış,dubaide insaat furyası bıttığı için fabrıka iki yıldır calışmıyor makınalar ucuz ama bakım masrafı cok yuksek,ulke olarak ruanda da karar kıldım cunku cok hızlı gelişiyor,yerel ortak sartı yok,brukrası yabancı yatırıma karsı cok esnek tek sorun tum afrıka ulkelerınde oldugu gıbı enerjı problemı çok sık elektrık kesıntısı oluyor.makına konusuna gelınce turk markaları çok kalıtelı ama pahalı yontar makına ve er makınayı arastırdım su an çin makınalarını arastırıyorum turk makınalarına gore fıyatı cok uygun ama işimizi görurmu bılmıyorum.çin makınas calıştıran bır fırma bulamadım referans almak için maalesef.
cengiz

Üye110 yazı
afrikada enerji elektirik sorunu yaşayabilirisin alacağın makinaların kac kw enerji harcadığını araştır. ona göre solar güneş sisteminide araştır bak b planına koy

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye4 yazı
''su an arastırma asamasındayım,bazı ulkelerde ıkıncı el makına gırısıne gumruk vergısı almıyorlarmıs,su an en buyuk sıkıntım makına ve montajı gozukuyor''

Selamlar,

Afrika' da Lojistik süreçleri özellikle yabancı firmalar için ciddi anlamda sorun teşkil etmekte sebebi ise genel olarak ülkelerin çoğunda devlet yapılanmasındaki sorunlar...Gümrük vergilerini dayatma yoluyla almaya çalışabiliyorlar. Temeli bulunmayan sebeplerden dolayı vergiye ödemeye maruz bırakılabilirsiniz dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye75 yazı
Cengiz bey, Kongo da birket ve parke işi karlı bir iş ben orada uzun zaman kaldım Lubumbaschı kentinde bu işi yapan hataylı bir türk var hatta oraya otobüscülük yapmak niyetiyle gitmiş bu işe girmiş imalat konusunda bir çok şeye ben yardımcı oldum..Oralarda işcilik ucuz yanlız çimentonun torbası 17 dolar kum bol mıcır bulmak çok sıkıntılı o arkadaş karier ***ürüp taş mıcırı üretmek niyetindeydi bazen öyle ki mıcır yüzünden üretime ara veriyordu..Kongoda durum budur. yanlız eğer arzu ederseniz ben size orada gene sizin branşta yapabileceğiniz başka bir iş öneririm.. irtibat kurarsanız daha ayrıntılı görüşürüz.selamlar yusuf sadıkoglu
sadikoglu

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Emekli
Üye433 yazı
merhabalar bhücresel hafif beton blok , blok tuğla ve levha imali ve ayrıca kalıp döküm imalatlar yapabileceğiniz orta ölçekli bir tesis kurulumu konusunda daha açık ve net rakamlar ile konuşulabilir.
hücresel hafif beton teknolojisi yeni bir teknoloji olup,ısı ve ses yalıtım özelliklidir ve ayrıca beton su geçirimsizlik yani hidrofobik özellikli de olabilir.
selamlar

Yerleşim Türkiye / MarmaraMeslek Emekli