Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-ticaret Projesi - Yardım Ve Fikir Bekliyorum

Başlatannihat_gTarih16/06/2013 23:04:35Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
Arkadaşlar merhaba

Kurmayı düşündüğüm iş ile ilgili fikrinizi almak istiyorum. Değerli tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Daha önce aklımdaki bir işi değiştirerek internet ortamına taşımak istiyorum. Önceki bir yazımda belirttiğim gibi; kendi adıma tescilli çok iyi bir marka adı altında, erkek t-shirtleri üretip, bunları internetten perakende olarak satacak bir e-ticaret sitesi (kurulacak ERP sistemiyle koordine çalışacak) kurarak satış yapmak istiyorum. Aynı zamanda bir yurt içinde bu marka ile bir satış ağı oluşturup, aynı internet sitesi üzerinden bayi girişi gibi bir sistem kurup yurt içi ve yurt dışından müşterilere de toptan satış yapmak gibi bir fikrim var.

Ürünlerin tüm tasarımları, kurduğum tasarım grubu tarafından tamamen özgün ve kesinlikle eşi benzeri olmayacak orijinal tasarımlar olacaktır. Her iki haftada bir mevcut koleksiyona ek olarak yeni tasarımlar ilave edilecek ve sürekli yeni tasarımlar müşterilere sunulacaktır. (Bu konuda türkiyede faaliyet gösteren KAFT adında bir marka var ve gerçekten güzel işler yapıyorlar.)

Ayrıca ürün kalitesinden de taviz verilmeyip son kullanıcı için ulaşılabilir bir perakende fiyattan satılacaktır. Aynı şekilde oluşturulacak satış ağında yer alacak toptan müşteriler için de uygun fiyat politikası ile sürekli ürün tedariği sağlanacaktır.

Yurt dışındaki (Slav ülkeleri, arap ülkeleri ve avrupa piyasası) potansiyel müşterilere ulaşmak için de çeşitli pazarlamacı ve aracı kurumlarla bağlantıya geçip ürünün pazarlanması sağlanacaktır.

Ayrıca perakende satışta, çeşitli kampanya siteleri (trendyol, markafoni, morhipo...vs) ile bağlantıya geçip ürünün bu sitelerde satılmasını sağla**** hem ciroyu arttırmak, hem de yurt içinde markamızın bilinirliğini arttırarak tabiri caizse bedava reklam yapmak da planlarım arasında. (Bu sitelerle daha önceden edindiğim bağlantılar ve satış tecrübelerine sahibim, dolayısıyla sistemlerini oldukça iyi biliyorum.)

İş planım genel hatlarıyla bu şekilde arkadaşlar. Bununla ilgili değerli fikirleriniz, tecrübeleriniz ve önerilerinizi şu aşamada duymaya çok ihtiyacım var. Hepiniz bu konuda yardım ve fikirlerinizi lütfen esirgemeyin. Herkese hayırlı ve bereketli işler dilerim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye18 yazı
Arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum. Yok mu fikir sahibi kimse?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye80 yazı
internetten ürün satışı yapmadan önce şu resmi sitede vergi mevzuatı ile ilgili bilgiler var bakmakta yarar var..

http://www.egirisimci.gov.tr/

Yerleşim Türkiye / YstanbulizmirMeslek Esnaf