Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yurtdışında Olan Bir Ürünü Türkiye'de Üretmek

Başlatanyarisci61Tarih14/06/2013 17:58:10Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye15 yazı
Merhaba değerli koniks üyeleri sizlere kafama takılan bi soruyu sormak istiyorum. Şu anda Çin de üretilen bir ürünü (başka yerde üretiliyor mu bilmiyorum arama yaptığım zaman genellikle Çin çıkıyor.) Türkiye'de üretmeye kalksam herhangi bir sorun çıkar mı. Genel anlamda baktığım zaman Türkiye'de bu üründen yok, olanlarda hep Çin'den ithal edilen ürünler. Şimdi bu ürünü Türkiye'de üretsem ne gibi sorunlar çıkabilir. Üzerinde kendi logom ve barkodum olacak. Eğer bu ürünün tasarımı tescillenmiş olsa bu Türkiye'yi de kapsar mı veya bunun tescillenmiş olduğunu nereden öğrenebillirim.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye15 yazı
Bilgisi olan yok mu? Benim için gerçekten önemli bir konu

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ö?renci
Üye232 yazı
Maliyet nasıl olacak? Üretim maliyeti ithalat maliyetin ile mücadele edebilir mi?
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye15 yazı

Benim amacım ürünü ithal etmek değil aynı üründen burada üretmek fakat tescilli bir ürün ise ne gibi sorunlar çıkar onu merak ediyorum

Üye340 yazı
Amac uretim onu anladik fakat üretim maliyeti ithalat maliyetini geçiyormu ithalat ve tum masraflari dilerseniz hesapliyabilirim gtip kodu ve ya irun bilgisi yeterli
Fırat ALBAY
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye317 yazı
Patent firmalarıyla görüşürseniz sizin için ücretsiz araştırma yapabilirler diye biliyorum. En azından googledan patent firmalarını sorgulayabilirsiniz.

Bu arada http://tr.espacenet.com burada sanırım dünyadaki tüm patentlerin kaydı bulunuyor. Arama kısmından elinizdeki ürünü aratıp bulabilirsiniz belki.

Bu arada acayip acayip buluşları gördüm sayenizde :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
Site için teşekkür ederim şimdiye kadar arattım patent bulamadım acaba bütün patent kayıtları mevcut mudur sitede

Üye515 yazı
Patent Enstütüsü var. Yerini bilmiyorum ancak ararsan bulursun.
Ürünü bir güzel kağıda dökersin, gerekli evrakları hazırlar başvurunu yaparsın.
Eğer engel bir durum varsa sana geri dönerler zaten.

Kritik nokta, ürün imalatçısı Çin menşei ise sıkıntı çıkacağını hiç sanmam.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye15 yazı
Firmaların ürünlerini kopyalamak ve sadece markasını değiştirmek tabi ki yasal değildir. Iphone'un aynısını üretip adını değiştirmek çözüm olmaz ama birçok firma bunlara göz yumuyor, çok uğraşacaklarını sanmıyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye68 yazı
Herstyle, farkliligi olan her turlu urune patent alabilirsiniz. Sandalyeye de masaya da, dizayna da.

Yariaci61, urunun Turkiye'de patenti yoksa uretebilirsin. Ilk isin patentini almak olmali. Basvuru yapman yeterli. Tpe'nin sitesinden basvuru ucretlerini ogrenebilirsin. Urun patenti 30 TL gibi cuzi bir ucret. Gerekli belgeleri doldurman yeterli.
Yaşayan posta kartı; http://bit.ly/13ZYLSJ
Seçilmis ürünler; www.harikaurun.com
Dış Ticaret; www.yeldaren.com
Dünyanın girişimi bu adreste; www.girisimedya.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye55 yazı
ürüne patent alınsa bile sizde aynı üründen üretebilirsiniz fakat ürün üzerinde 6 adet değişiklik yapmanız gerekli.patent enstütüsünde size yardımcı olurlar.
kayramurat.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye15 yazı
Yorumlarınız ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler arkadaşlar konuyu şimdilik askıya alıyorum