Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Yerimizi Açacağız Ancak Ssk Bağkur Sorunu?

BaşlatanwordsmanTarih05/05/2013 11:59:41Yorum4

İlk mesaj
Üye150 yazı
Arkadaşlar merhaba,
Geçen sene dişimizden tırnağımızdan artırark 21 metrekare küçük bir dükkan almıştım, şimdi tekrar borçlanarak bu dükkanı eşim için tuhafiye dükkanı yapacağım ancak kafamda birkaç soru var yardımcı olursanız memnun olurum.

Öncelikle eşimi bağkurlu yaparsam firmayıda eşim üstüne kurduğumda bağkur primlerinde esnek davranabilir miyim? yani bu ay elim sıkıkış diyelim 2 ay sonra toplu yatırabilir miyim? konuştuğum mali müşavir sağlık hizmeti alması gerekirse sorun yalşayabilir, yaşamayada bilir şeklinde cevap verdi. Bu kafamı karıştırdı. Çünkü elim sıkışacak tek esnemeyi düşündüğüm nokta orasıydı orda da böyle bir sıkıntı çıkması riski canımı sıktı,

bu durumu muhasebeci arkadaşla görüşürken o şunu önerdi,
ben ssk lı çalışanım, işyerini kendi üzerine aç hem bağkur ödemessin, hem de eşler arasında ücretsiz çalışılabilri şeklinde bir kanun varmış, o şekilde senin için daha kolay olur dedi. Bu noktada da şöyle bir sorular çıkıyor.

1.) çalıştığım iş yeri kurumsal bir firma, holdingin birçok şirketi olduğu için bazen şirketler arasında girdi çıktı gösteriyor, ama sigorta primleri tam eksiksiz her ay 30 gün üzerinden yatıyor, yani bu ay "a" firmasından 2 sene sonra "b" firmasından arada hiç boşluk olmadan sigorta primi yatıyor. internetten araştırdığım kadarıyla sigorta priminin de boşluk olması durumumda direk bağkura geçiliyormuş, bu noktada benim durumum nasıl olur, şirket değişikliği var ancak sigorta priminde hiç boşluk yok.

2.) Tuhafiyeyi kendi üzerime açarsam çalıştım iş yerine bildirmem gereken bir durum var mı?

3.) Asgari geçim indirimi almaya devam edebilri miyim?

4.) bir yerde okumuştum, bodromdaki gelir vergisi kesintisini kendi işletmemde gelir vergisi matrahından düşebilirmişiz. doğru mu?

Arkadaşlar siz ne dersiniz işletmeyi kendi üzerimemi açmalıyım yoksa eşimin üstüne mi açmalıyım,
aslında benim gönlümden geçen eşimin üzerine açıp onunda bağkur primini ödemek ancak elim çok sıkışık olduğu için nerden ne kısabilirim onun derdindeyim.
sonuna kadar okuduğunuz için teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye34 yazı
Merhabalar.
Kendi adınıza acmanız daha mantıklı. Böylellikle her ay vadesınde odemedıgınız takdırde doğacak olan 380 lira bagkur prim borcunun altına gırmemıs olursunuz.Giriş çıkış olması halınde sıgortasız oldugunu her gun bagkur sıgortalısı sayılacak yenıden işe giriş oldugunuzda otamatıkmen bagkurunuz duracaktır.

İşyerini bıldırmenız gereken bır durum yok ama elbette sözlü bilgi vermenız yerinde olacaktır.

AGİ almaya devam edersiniz

işletmenizle ilgili kar- zararı, ödeyecegınız gelir vergisini muhasebeciniz ayarlayacagından GV matrahından düşüp düşmemesi o kadar önemli olan bir durum degıl. :)

benim önerim Mantıklı olan işyerınızı kendı uzerınıze acmanız . Durumunuz musaıt oldugunda esinizi kendı ısyerınızde sıgortalı calısan olarak gösterebılırsiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Üye150 yazı
Bugün şirkette imzaladığımız iş sözleşmesini inceledim.
Orda şöyle bir madde var, Şirket personelin yetişmesi için emek harcamıştır, eğitim masrafı yapmıştır ticari sırlarını paylaşmıştır... bu nedenle şirket çalışanı benzer bir sektörde, ya da benzer bir tesiste, danışman, müdür veya şirket ortağı olamaz... vb.
şeklinde bir madde var. Yani özellikle benzer bir sektör vurgusu yapılmış, bu maddeden yola çıkarak bir sıkıntı çıkarabilirler mi?
Çünkü çalıştığım sektör mobilya fabrikası, açacağımız işyeri tuhafiye bir benzerlik söz konusu değil.

Ancak olurda bir sıkıntı çıkarsa tazminat falan riske girer mi?
o nedenle endişeleniyorum.
Bir de bir çıkış olması durumunda otomatikmen bağkurlu olacağım için işsizlik parası alamayacağım herhalde, doğru mudur?
Teşekkürler.

Yeni Üye5 yazı

bırak eşinde bağkurlu olsun. En azından ileride emekli olur maaş alır. Niye eşini bağkurlu yapmıyorsun ki ?
Bağkurunu istersen 10 ay ödeme.Daha sonra cezalı ödersin o olur başka bir şey olmaz.

Tuhafiye dükkanı elektriğini suyunu bağkuru muhasebe ücreti vs çıkarmayacaksa , sana üstünede 3-5 para bırakmayacaksa zaten açma , ödemelerini çıkarmayacak bir dükkanı açman zaten saçmalık olur. niye boş yere eziyet edicen kendinede eşinede ?

Yok şayet eşimin evde canı sıkılıyor bir meşgalesi olsun diyorsan sen bilirsin ona bir şey diyemem.

Bu ödemeleri ödeyebilecek , çevrende rekabeti az olan bir iş türü aç derim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Foto?rafçy
Üye150 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - betatester
bırak eşinde bağkurlu olsun. En azından ileride emekli olur maaş alır. Niye eşini bağkurlu yapmıyorsun ki ?
Bağkurunu istersen 10 ay ödeme.Daha sonra cezalı ödersin o olur başka bir şey olmaz.

Tuhafiye dükkanı elektriğini suyunu bağkuru muhasebe ücreti vs çıkarmayacaksa , sana üstünede 3-5 para bırakmayacaksa zaten açma , ödemelerini çıkarmayacak bir dükkanı açman zaten saçmalık olur. niye boş yere eziyet edicen kendinede eşinede ?

Yok şayet eşimin evde canı sıkılıyor bir meşgalesi olsun diyorsan sen bilirsin ona bir şey diyemem.

Bu ödemeleri ödeyebilecek , çevrende rekabeti az olan bir iş türü aç derim.

Aslında eşimi bağkurlu yapmayı onun sigortasını ödemeyi ben de çok istiyorum ancak açtığım konuda da belirttiğim gibi, elim çok sıkışık o sebeple 1 liranın bile hesabını yapmak zorundayım. Ayrıca 10 ay ödemessen bişey olmaz diye bişey yok, 60 gün ödemediğin zaman sağlık hizmeti alamıyorsun. Bu da önemli bir ayrıntı.