Teda Global Market - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Teda Global Market

onur652
Üye

Toplam 468 yazı
27/04/2013 :  17:00:53 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

S.A teda isminde bir çok market açılmaya başladı normal market formları bim tarzı dükkanlara çevirerek daha çok iş yapmasını saglıyorlar sizce mantıklımı cevresinde veya bu işin içinde olan varmı?

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Esnaf
KARTALCAN
Üye

Toplam 119 yazı
27/04/2013 :  18:39:14  Alıntı
Teda Global Toptan Fiyatına Alışveriş Mağazaları’nın genel olarak sahip olacağı avantajlar şunlardır: • KOSGEB, TESKOMB gibi kamu kuruluşların yardımlarından yararlanılması için proje desteği verilmesi,
• En uygun fiyatlar ile mal alımı,
• Teda Global’e yeni üye sağla**** ek gelir,
• Ülkedeki en verimli tedarik sistemi ile masrafların azaltılması,
• Alternatif vadeler ve kredi kartı ile ödeme,
• Siparişlerin kapıya teslimi,
• 7/24 alışveriş,
• Stok kredisi ile stoka para bağlanmaması,
• Etkin stok yönetimi ile işletme sermayesinin kullanımının azaltılması,
• Yazılı ve görsel basında tanıtım,
• Özel markalı ürünlerin satılabilmesi,
• Periyodik insert yaparak satışlarını arttırabilme,
• Tüm ürünleri tek noktadan satın alabilme,
• Elektronik fatura kolaylığı,
• Müşteri sayısı ve sepet büyüklüklerini arttırıcı kampanyalardan yararlanması,
• Kurumsal şirket desteği,
• Hızlı büyüme,
• Kurumsal imaj gelişim desteği,
• Marka bilinirliği sağlanması,
• Finansal raporlamaları izleyebilme,
• İş süreçlerinde profesyonel yönetim desteği,
• Franchise denetçileri ile kurumsallık ve standart kalitenin devamlılığının sağlanması,
• Merkez ofisçe bilgilendirme desteği,
• Kanıtlanmış iyileştirme ve devamlı gelişen yeniliklerin uygulanması,
• İyi tasarlanmış geniş ürün gamı,
• Rekabetçi satış fiyatları oluşturacak şartların sağlanması.
Ayrıca Teda Global, 5 yıl içerisinde toplam payının %5’ini ilk 10.000 “Teda Global Toptan Fiyatına Alışveriş Mağazası”na hibe etmeyi öngörmektedir.

Teda Global Toptan Fiyatına Alışveriş Mağazalarına, Teda Global tarafından verilen hizmet ve destekler şunlardır; • Mimari projelendirme;
#9702; Mağazaya uygun 3 boyutlu mimari tasarım ve uygulama projesinin hazırlanması,
#9702; Projeye uygun iş akışlarının ve bütçesinin belirlenmesi,
#9702; Yerel otoritelerden gerekli izinlerin alınması konusunda gerekli yönlendirilmelerin yapılması,
#9702; Hazırlanan mimari projenin uygulanması esnasında denetimin yapılması,
#9702; Teda Global standartlarında belirlenen malzemelerin temini ve/veya satın alınmasında danışmanlık hizmetlerinin verilmesi,
• Mağaza sahibi ve/veya yetkilisi ile personele özel eğitim verilmesi,
• Mağaza tanıtımı;
#9702; Mağaza sahibi ve/veya yetkilisi ile birlikte açılış kampanyasının yönetimi,
#9702; TV, internet, gazete ve radyo gibi kitle iletişim kanallarında reklamının yapılması,
• Belli periyotlarda mağazanın işleyişinin ve ürünlerin denetlenmesi; denetimler neticesinde tespit edilen eksiklikleri gidermek amacıyla eğitimlerin yapılması,
Teda Global Toptan Fiyatına Alışveriş Mağazası olan noktalarda yapılacak değişiklikler şu şekildedir: 1.Mağazanın tabela ve dış görselleri Teda Global’in standart tasarımları ile yenilenir.
2.Satış noktalarının iç düzenlemesi, indirim mağaza modeline dönüştürülür.
3.Ürünlerin teşhirleri raflarda koli veya paketler ile yapılır. Çok satan ürünlerin bir kısmı uygun alanlarda palet üzerinde; insert ürünleri ise özel sepetlerde sergilenir.
4.Teda Global merkezi ile entegre çalışan yazar kasa, bilgisayar ve gerekirse güvenlik sistemi gibi donanımlar kurulur.
5.Satılacak ürünler; stok seviyeleri, fiyatları ve teşhir şekilleri kurumsal bir yapıda yönetilir. Ürünlerin sisteme tanımlanması ve satış şartlarının belirlenmesi Teda Global merkezince yapılır.
6.Satış noktalarının indirim mağazalarına dönüşüm planlaması, gerekli personel eğitimi ve periyodik denetimi talep eden satış noktası ile birlikte planlanarak Teda Global’in uzman personeli tarafından yapılır.
allah'a(cc) çok şükür parayı kazanan benim paranın beni kazanmasına asla izin vermem.

Yerleşim : Türkiye / Karabük  |  Meslek : Gıda
KARTALCAN
Üye

Toplam 119 yazı
27/04/2013 :  18:41:22  Alıntı
bu firma şuan gebzede var sanırım heryere açıldımı?
allah'a(cc) çok şükür parayı kazanan benim paranın beni kazanmasına asla izin vermem.

Yerleşim : Türkiye / Karabük  |  Meslek : Gıda
OLASILIKSIZ
Üye

Toplam 219 yazı
27/04/2013 :  22:09:06 Yazarın websitesine git Website   Alıntı

Mersin de hiç rastlamadım.Acaba bu iş için anahtar teslim ne kadar istiyorlar?İsim hakkı falan istiyorlar mı acaba?
Mersin'de her türlü iş fikrine açığım.

Yerleşim : Türkiye / Mersin  |  Meslek : Ticaret
onur652
Üye

Toplam 468 yazı
28/04/2013 :  10:35:49  Alıntı
anahtar teslim 65 bin yalnız kurulum diye duydum ama içindeki mal var daha sigarada satmak serbest haftaya dükkana gelecek bakacaklar bakalım net bilgileri alınca yazarım .

OLASILIKSIZ
Üye

Toplam 219 yazı
28/04/2013 :  16:25:05 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Eyvallah Onur,teşekkürler.

onur652
Üye

Toplam 468 yazı
30/04/2013 :  14:38:25  Alıntı
güncel

onur652
Üye

Toplam 468 yazı
01/05/2013 :  13:05:24  Alıntı
OLASILIKSIZ kardeşim şuan adamlar 18 magaza açmışlar ve giderek çoğalıyor kosgeb destek veriyoır projeye fakat biraz meşakatli 3 magaza bu iş için 25 bin kadar hibe kazanmış fakat uğrastırıyorlar deniyor. Şuan istanbulda başladılar kartal,pendik,maltepe,kurtköy,gebze vs. mağaza sayısı çoğaldıkca fiyatlar dibe inecek deniyor bu iş örgütlenme işi ama sırada onay bekleyen çok market var ne bim ne hakmar ikisinin karışımı kaliteli markalı ürünleri ucuza satıyor içinden %18 kar marjı alıyorsun açık manav reyonu mevcut hayırlısı bakalım

OLASILIKSIZ
Üye

Toplam 219 yazı
01/05/2013 :  16:25:00 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Anladım Onur,teşekkürler bilgi için.Takipte olucam ben de.

onur652
Üye

Toplam 468 yazı
03/05/2013 :  13:09:45  Alıntı
güncel

het
Yeni Üye

Toplam 8 yazı
13/05/2013 :  12:13:43  Alıntı
Teda hangi illerde çalışıyor. Antalyada böyle bir market açmak için ne yapmak gerekiyor. Antalya'ya veya Türkiyenin başka bir şehrine lojistik destek verebiliyorlarmı? Bu konuda bilgisi olan paylaşabilirmi.
@onur652 gelişmeler ne durumda, bize feyz vermesi açısından daha ayrıntılı bilgi vermen mümkünmü.

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Mühendis
muratksk
Üye

Toplam 245 yazı
16/05/2013 :  23:00:13  Alıntı
Teda globalin ilk uyelerindenim. Zamaninda ellerinde laptop ile bakkal bakkal gezerek musteri toplamaya calisiyorlardi. Bende o furyadanim. Ucuz mu mal satiyor piyasayi bilmeyen icin evet ucuz denebilir. İlk baslarda hergun msj atarlardi indirimli urun oldugunda bu aralar pek atmiyorlar belli ki isleri yogun. Elinizde market varsa ya da bos dukkan geliyorlar bakiyorlar onay veriyorlar sonra size sattigi maldan kar ederek para kazaniyorlar. Her neyse akli basinda olan elinde az bucuk sermayesi olan İŞİ BİLEN her insan bu sektorde para kazanabilir. Baskasinin emir altina girmesine gerek yok. Gezin, tozun ve mutlaka gozlemleyin. Algıda farklilik yaratin. Tabelasindan tutunda ic mekani urun dizilimi raf teshiri capraz satis vs bunlarin iyi bilinmesi gerekir. Ya da bilen bir mudur. Her neyse fazla detaya girmiyorum. Danismanlik sirketi kurma dusuncem var. Ordan hizmet veririz insallah yardim isteyenlere.

onur652
Üye

Toplam 468 yazı
17/05/2013 :  16:02:55  Alıntı
murat kardeşim ben bu işi ciddi ciddi düşündüm sen bu sektörde eskisin yazılarını okudum bi ara devir etmeyi başka iş yapmayı düşünüyodun şimdi sanırım güzel bir işe başlamışsın sana samimi bir kaç sorum olacak cevaplarsan sevinirim
*tedaya geceli nekadar oldu?
*sen marketciyken bu işe döndün şuan ciron düştümü arttımı yeni müşterilerin yeni yüzler görmeye başladınmı?
*markalı ürünleri ucuz sattırıyorlarmı?
*%18 kar verdiklerini duydum oran kazanç doğrumu?
*ortalama marketinin büyüklügü ne kadar ve sana tam olarak kaça maal oldu
* memnunmusun yani gelen ürünlerin kalitesinden müşterinin ürünleri begenmesinden veya ilgisinden
*bide açık manav var sanırım ne kadar başarılı senden daha önce satıyordun gelen ürünler kalitelimi?
biraz uzun oldu ama cevaplarsan bi meslaktaşına çok yardımcı olmuş olacaksın bizim sorularımızı ancak bu işleri yapanlar bilir saygılar.

onur652
Üye

Toplam 468 yazı
22/05/2013 :  12:18:14  Alıntı
günc

el

NumanBeyhan
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
11/01/2015 :  06:43:16  Alıntı
Bu Teda marketlere bende dahil olmak istiyorum fakat daha detaylı bilgi yoku bu arada ben sıfırdan düşünüyorum,sizce makul bir fikirmi?

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğrenci
NumanBeyhan
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
11/01/2015 :  16:25:31  Alıntı
Bugün bi kaç şubesiyle görüştüm,kendileri yeni şubeler açmaya başlamışlar sanırım,60 kişi programdan çıkmış.Şuan devam edenler kazanıyoruz ama yetmez diyorlar fakar büyüyeceğinden emin gibiler.Kafam allak bullak oldu.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğrenci
onur652
Üye

Toplam 468 yazı
12/08/2015 :  13:06:02  Alıntı
bence iş yapar kardeşim nerede düşünüyorsun ?
hangi ilçede.

buyukhedef
Üye

Toplam 148 yazı
12/08/2015 :  21:22:20  Alıntı
Selam onur652, açtığın konuyu takip etmen çok güzel.

2013 te muratksk nın yazdığı yazıdan sonra soru sormuşsun ama dönmemiş. cevap verseydi anlatırdı ama bence sen onu yanlış anlamışsın. Teda sisteminde normal işini yapan (tabela değiştirmeyen ve raf sistemi standardizasyonuna girmeyen) bakkal-marketlerin alışveriş yaptığı bir sistem de var. Yani teda burda sadece toptancı gibi mal veriyor. İstediğini ondan alıyorsun istediğini piyasadan. Bir diğer sistemleri de normal dükkanlarına tabela takıp, kısmen kendi işini yapan mahalle marketlerinin kurumsal kimlik kazanmasını ve bazı avantajlar sunmasını sağlıyorlar, bir diğer sistem de tam teşekküllü isim ve dizaynı olan şube olmak.

Tedanın açtığı mağazalardan birkaçtanesini değişik zamanlarda gezdim, bu sektörle ilgili gözlemleri açık biri olarak, fikrim çok başarısızlar. Discount marketlerinde discount ürünler ya yok, ya zayıf, ya da başka mağazaların ürünleriyle anlaşmışlar onların aynını satıyor. Mesela mis süt ürünleri. Ürün çeşitliliği çok yetersiz, fiyat düzeyi normal seviye, indirim pek yok. Dönemlik getirilen ürün çalışmaları (haftalık kampanyalar - züccaciye - ıvır zıvır ) çokçok zayıf ve başarısız.

Şirket uygulamalarında son dönemlerde değişiklik yaptıysa ve bu değişiklikler işe yararsa bilemem, ama bu zamana kadarki çalışmalar çok verimsiz görünüyor.

Şahsen bu mağazaya yatırım yapmak yerine bir market açıp raflarını çeşitle doldursan daha iyi iş yaparsın.
..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
onur652
Üye

Toplam 468 yazı
13/06/2016 :  04:35:56  Alıntı
ilgine teşekkür ederim kardeşim

onur652
Üye

Toplam 468 yazı
04/05/2025 :  09:20:34  Alıntı
Evet bu yazılanlarsan sonra BÜYÜKHEDEF olayı iyi anliz etmiş zaten suanda tarihe karıştılar.

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

9.03 saniye.
04:30:46, 7 Mayıs 2025, Çarşamba

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım