Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Garimenkul Danışmanlığı

BaşlataneliteTarih15/04/2013 01:38:30Yorum15

İlk mesaj
Üye317 yazı
Merhaba,

Bu aralar bu mesleğe karşı bir ilgim oluştu.
Daha önce ne iş yapsam diye düşünsem hiç aklıma bile gelmezdi.

Bir ilanda gayri ihtiyari dikkatimi çekti.
Yapabilirsen, getirisi oldukça güzel. O getiriyi kazanmak için ödediğin sermayede nispeten diğer işlere göre oldukca az.(Maddi açıdan)

Kendim hep, bir işletme açıp, ürün hizmet pazarlama yahut belki mekan işletmeciliği gibi girişimler düşünürdüm.
Pazarlama al-sat işi yine yapabildiğin ölçüde, getirisini arttırabileceğin, pazar alanını genişletebilceğin, yükselip alcalabileceğin bir seçenek olduğunu düşünürüm.

bu emlak danışmanlığınıda buna benzettim biraz.
Hizmet, pazarlama, ofis içinde çalışsan bile bir yerde bireysel, haliyle kazancı sana bir meslek.

Muhattapların, edineceğin çevreyide olumlu buldum.

Daha sonra başka bir iş ile iştirak edilirse yine bu çevrenin faydasınında olabilirliği var. gibi..

Sizce de aslında bu iş, "girişimcilik" le örtüşmüyormu?
Bir işletme açıp işletmekle, emlak ofisinde danışmanlık yapmak arasındaki haz farkları sizce nelerdir?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye317 yazı
güncel.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye20 yazı
Türkiyede emlakçıların aldığı komisyon hep avanta gibi görülür, kimse bilmez ne kadar uğraş verdiğini bu yüzden zor bir meslek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Üye351 yazı

güzel ama zor bi meslek millet ev alırken evin fiyatıyla değil emlakçının komisyonuyla uğraşır olmuş artık. profesyonel yapmak sözleşmeli çalışmak gerekiyor sözleşmeye yanaşan az oluyor bu sefer. Sağlam bir eğitim zengin bir çevre ile bu iş olur

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye317 yazı
Zorluğunu kestirebiliyorum, ve onlara karşı kesim kesim toplumun yargısınında fakındayım.

Gözüme kestirdiğim iyi bir emlakcının yanına girmeyide düşündüm. Eğitim almak için.
Ancak belki uzun yıllar sürecek mesleğin tam olarak bu mu olduğunu kestirmeye calısıyorum. Daha önce hiç düşünmediğimden emlak danışmanlığını garipsedim biraz. Ancak isteklerimin çoğunu karsıladığını gördüm.

Yapabilirsen iyi parada kazandırmıyor değil. Tam ifadesi belkide 'haz'dır.

Hani az cok kendi işletmenizde bir para döndürüyorsunuz. Alıyor,satıyorsunuz,sipariş veriyorsunuz, esnaflarla beraber olmak, aynı yolu yürümek vb bi takım işler şahsen bana ayrı bir haz veriyor. Bu hazzı o meslekte bulabilirmiyim onu bilemiyorum. Esnaf olmak kobi olmak şirket olmak ayrı bir haz. Emlak danışmanlığı ne haz verir bilemedim.

Üye232 yazı
elite dostum
Yazdıklarından anladığım kadarıyla daha önce alsat ya da perakende ticaretle de uğraşmamış esnaflık yapmamışsın.
Esnaf olmaktan haz alacağını söylemişsin çok güzelde herşey günlük güneşlik olsa keşke
Diyelim ki bu hazzı alabileceğin gerçekten tutarlı herşeyin yolunda gittiği bir işin var. Ama esnafla aynı yolu yürümek kobi şirket olmaktan yine de haz alabileceğini düşünmüyorum. Senin yoksa birilerinin sıkıntısı illa olacak versen alamayacak vermesen o senin özlediğin hazzı kaybedecek kimselerle aynı yolu yürüyemeyeceksin.
Para döndürmek alıp satıp sipariş vermekle ilgili sıkıntıları da tek tek sayar karşına neler çıkacağını da yazarım dilersen.
Özetle esnaflığa bu kadar haz alınacak bir iş olarak bakıp yaklaşıyorsan dışardan gördüklerinle bu kanaatteysen sen zaten pırıl pırıl tertemiz hiç tokat yememiş bir arkadaşsın.
Emlakçının yanına girip çalışmak işi görmek denemek senin için çok iyi olur bu kadar iyi niyetle zaten içine girince onu da yapmayacaksın bari masraf edip uğraşma ..
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Üye317 yazı
yazın için teşekkür ederim galerisami,
Daha önce açıkcası hep, kendime çalıştım. Tam olarak işporta olmasada, Ufak ufak mal alıp, nokta atışı yapar gibi ihtiyaç sahibini bulur satardım. Tezgah açmışlığımda var. Başkasının dükkanında satış yapmışlığımda.. Resmi olarak 1 defa sezonluk bir dükkan açtım. Allaha şükür iyide kazandım. Kazık manasında evet büyük kazık olarak hiç yemedim.
Ticaretin içinde bulunmak hep hoşuma gitmiştir. Bi çok kişininde aynı şeyi yaşadığını tahmin ederim aslında, yoksa bi çok kişi için işci olarak çalışmak daha karlı.
Diğerleride işte tadı tuzu... Ne yapsam sorun yaşanılacaktır zaten..

İyi niyetliyim evet. Ancak senin iyi niyetliden kastınıda anladım. Ancak o kadarda değilim. En azından karşımdaki kişiye göre iyi niyet derecem değişir.

Üye385 yazı
gayrimenkul danışmanlığının emlakçılıktan farkı yok
müşterilerin hep senin hiçbir iş yapmadan onları soymaya çalıştığını düşüncekler
8 ay kadar emlakçılarla haşır neşir oldum ama maalesef istanbul kadıköyde dürüst emlakçıya rastlamadım desem yeridir mutlaka vardır ama ben rastlayamadım yani rakibin aynı yeri binbir yalanla başka müşteriye satmaya çalışıcak maalesef rakibin haksız rekabet yaptığı sürece sen kaybediyorsun ( yaşanmıştır).
en önemlisi iyi bir çevreye sahip olman ama dürüst olduğun sürece bu çevrede zamanla kaybolup gidecek göriceksinki senin ilan astığın dairenin sahibine başka emlakçılar arayıp senin istediğin fiyattan daha yüksek fiyata ben satarım diyerek mal sahibini kandırıcak seni işinden edicek.
sonuçta 2 ucu ... değnek
zengin olan emlakçıda tanıdım ama az sayıda genelde durumları vahim sonuçta hiç bir bilgi ve sermaye gerektirmeyn bir iş yarın bir anda herkez emlakçı olabilir.
sermyesiz işler ya çok zeki bir beyne sahip olup çığır açıçak değişik bir şey yapıcaksınız yani mutlaka yaptığınız işte büyük bir fark yaratıcaksınız yada zar zor hayata tutunacaksınız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye317 yazı
teşekkür ederim sayın zzaxiss,
emlakçı yerine bende yeni jenerasyon emlak danışmanlığı adını yazdım :)
dedikleriniz doğrudur. Emlakçılık yapmayı planladığım bölgenin durumu iyi. Sizin dediğiniz gibi 3 günde her yer emlakçı oldu. Her gün yeni bir emlakçı türüyor. Benim çalışmayı istediğim bir yer var açıkçası, o olmassa diğerlerine girmeyide düşünmem.
Arabayla her önünden geçişimde hep bir müşerileri oluyor, boş bulsam bir görüşücem de kısmet olmadı.

Getirisini ***ürüsünü bir kenara bıraktım. Bana vereceği hazzı anlamaya çalışıyorum açıkçası. Şeytan diyor o işe yönel, diğeri kendi işini kur.
Ancak kendimde ne yapsam diye düşünüyorum. Net bir şey bulamıyorum.

Allaha şükür şu ana kadar yaptığım hiç bir işten zarar etmedim. Ancak şimdi düzenli bir iş istiyorum kendime.

Üye473 yazı
BEn de yakinda bu isi düsünüyorum..Isletmecilik tecrübem var...
Ben ce, Emlakcilik dayanma gücü isteyen bir is ve bu dayanma gücü de konzepte, dürüstlüge dayali. Yani hep savundugum bir konu var:
Müsteri artik dürüst birini gördümü birakmiyor. Profi calisip, dürüstlügünüzü ispatlayip, biraz da zamana dayanabilirseniz, yürürsünüz.
evrede ki klise emlakcilik kurallariyla calisirsaniz kendinizi o klisenin ortasinda bogulmus bulursunuz ve zaman bitmis demektir.

Sisteminizi oturtturmaya bakin...konceptiniz profesyonelce olsun.
Bugün varsaniz, yarin da varolmak icin cabalarken iyileri örnek alarak calisin, basarisizlarin örnekleri size fayda getirmeyecektir...

basarilar

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye317 yazı
Teşekkür ederim sayın leo1537,
Bilmukabele, aynı görüşteyiz. Bu yüzden aklımda şeçtiğim emlakcı olmazsa diğer emlakcılara girmeyi düşünmüyorum.

Üye385 yazı
kimse kusura bakmasın alınmasın ama dürüstlük ilkesini maalesef toplumumuzun %1 artık önemser oldu geri kalşan sadece parayı önemsiyor örnek olarak en basit şöyle söyliyim siz çok dürüstçe bir müşterinize evinin değerinin 100 tl olduğunu ve bu değer üzerinden 1-2 ay içerisinde rahatça satılabileceğini söylediniz ve söylediğinizde de % 100 haklısınız.ben başka bir emlakçıyım ve aynı adama gelip seni kandırmışlar abi 2 kuruş komisyon almak için evinin değerinin altına satıp hemen para kazanmaya bakıyorlar esasında senin evinin değer 100 tl değil 120 tl diyerek adamı kandırıp kendi, tabelamı asıyorum ve 2-3 ay o ev satılmıyor adama durmadan 90-100 tl arası gelen teklifleri söylüyorum ve mal sahibi en sonunda lanet oldun diyip 100 tlye evi satıyor bu durumda ********** emlakçı para kazanırken dürüst emlakçının cebi boş kalıyor üstüne üstlük mal sahibi birde dürüst emlakçıya evimi ucuza satıcaktı az daha diyip saydırıyor.bu esnada ********** emlakçı evi hasbel kadewr 110 tl ye evi satarsa dünyanın en kıymetli emlakçısı oluyor.
daha bu ve buna benzer nice örnekler var.

Üye473 yazı
haklisin kardes...dürüstlük derken enayilikten söz etmedim...ama, merdiven alti emlakcilik, lakayit davranislar...bunlarin olmamasi gerekenlerdir.
Ben kendimden örnek veriyorum...Bir emlagim vardi satilmasi gereken, bölgenin isim yapmis emlakcisina girdim ve durumumu anlattim...Genc arkadasmasanin üzerinde görünen üst gövdesini masanin yarisini kaplayacak sekilde masa üzerine yatarcasina yayilip, elinde kalem yazmaya basladi...yan yan bana bakarak:
nerde, nekadar, kac m2 felan diye sormaya basladi...ben de biraz durduktan sonra ciktim...

Yahu, memlekette böyle emlakcilar var ve yillardir ekmek yiyorlar.

Ben ciddi calismanin yaninda dürüstlügü hala savunuyorum...insanlari kandirma inanciniz varsa zaten cekirge misali yasarsiniz...1,2...sicrayamazsiniz...

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye215 yazı
bir ev sahibi olarak emlakçıları, evin satılık yada kiralık olarak olurundan fazla yada az rakamlara peşkeş çeken kişiler olarak görmek haksızlık olur kanaatindeyim.. bu zamanda mal sahipleri rakamları az cok tahmin edebilirler.. o nedenle "uçan" bir emlakçıyı anlamak zor değil sanırım.. şahsım olarak emlakçım, kiracı değişiminde eskisi ve yenisi ile olan tüm işlemlerle ilgileniyor.. herhangi bir ücret talep etmiyor benden.. bu şekilde çalışıyorlarsa onlara komisyoncu gözü ile bakmak dogru olmaz tabi..
kıssası; işinizi hakkıyla yaparsanız haz da alırsınız, kar da yaparsınız..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Üye385 yazı
sayın because belli ki mal sahibisiniz zaten sizden ücret talep etse emlakçınız siz o işi ona vermeyeceksiniz çünkü bütün emlakçılar mal sahiplerinden hiç bir ücret talep etmezler işi alabilmek için
ben yukarıda hep deneyimlerimi yazdım hepsi yaşanmış şeyler
daha neler neler var anlatmadığım

Üye115 yazı
hiç yalana dolana bulaşmadan dürüst bir şekilde bu işi yapmak çok ama çok zor bence uzak dur.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ynternet