Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Pazarda Pul Biber Satışı Satmak İstiyorum

BaşlatanfahriTarih09/04/2013 00:55:46Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye70 yazı
Öncelikle herkese bol kazançlar.
Lafi uzatmadan hemen konuya girmek istiyorum.Adanada öğrenciyim okulumu 1 yıl uzattım ve çok fazla boş zamanım var.Biber satmak daha öncede aklımda olan bir işti fakat gerçekleştirememiştim.Şimdi ise pazarda yer kiralayıp 1.sınıf olmak şartıyla biber satmayı düşünüyorum.Bu konuda tecrubelı abilerim olarak değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var.İlk olarak bu işi için yaptığım çalışmalaradan ve elimdeki imkanlardan bahsedeyim;

1-Maraştan,yakın tanıdıklarımından üretim maliyetinde fiyat aldım.
2-Üç,dört gündür çeşitli pazarları gezdim baharatçıların satış fiyatını öğrendim(aynı kaliteyi sattıkları fiyatın çok altında satabilirm hemde iyi bir karla)
3-Bir kaç pazarcıyla konuştum nedense çok sallamadılar nasıl yer kiralanır,ne yapılır,ne edilir yarın pazarci bir abiyle ayrıntılı görüşeceğim.
4-Getir ***ür işleri için binek aracım mevcut ve maraştan adanaya nakliye işini masrafsız halledebilecek olanaklara sahibim.
5-Malı almak için sermayemi kullanmıyacağım ama elimde gerek olduğunda kullanabileceğim 1000 lira kadar birikmiş param var.
6-Küçük bir depo olarak kullanbileceğim boş odam ve paketleme için uygun koşullarım var.

İnternetten ve özellikle koniksten araştırdığım kadarıyla pazarda mal satmak için koşullar uygun gibi görünüyor.Çok uzatmadan izninizle sormak istediğim soruları soruyorum.

1-Sizce uğraşmama değer bir iş olurmu yani eğer yer kiralayıp başında adam akıllı durursam bir öğrenciyi tatmin edermi? ki beklentilerim çokta yüksek değil.
2-Sizce ilk önce yer kiralamayıp pazarın girişine yada çıkışına arabayı koysam ustunde malları sergılesem mantıklı olurmu?
3-Bu işe tamamen yabancıyım dışardan bakıldığında görülemeyen handikapları nelerdir?
4-Malı 25 gr,yarım kg,1 kg markalı paketler halinde satmayı düşünüyorum bu yol mantıklımıdır?
5-Diyelimki oldu;pazarda yerimizi kiraladık herşeyi hallettik peki kaç kg'la başlamak gerekir?
6-Tek kalem ürünmü tavsiye edersiniz yoksa bir kaç kalite de ipek biber,toz biber,isot vs gibi biber çeşitlerinide ürün yelpazeme almalımıyım?
7- Ve en önemlisi bu konuyla ilgili tavsiyeleriniz nedir?bu ürünle ilgili başka bir strateji geliştirilebilirmi?farklı bir yol izlenebilir mi?

Biraz uzun bir yazı oldu ama bu kadar tecrübeli insanı bir arada bulmuşken aklıma takılan herşeyi sormam gerektiğini düşündüm.Şimdiden çok çok teşekkür ediyorum.Yazımımda,üslubumda bir hata varsa affola.Saygılar.

Not:Ürünler kesinlikle birinci kalite,her türlü kurumdan onaylı,markalı,adanada olmasada büyük marketlerde ve baharatçılarda şuan itibariyle satılan ürünlerdir.

Yerleşim Türkiye / KahramanmaraşMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye70 yazı
Bu kadar yoğun bir forumda herhangi bir tavsiye çıkmamasıni şahsi şansızlığım olarak yorumluyorum:)

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Ö?renci
Üye166 yazı
yorum yapılacak ne var ki kaliteli ürünü piyasanın altında temin etmiş oradan bir kere kazanmışsınız, satarken de piyasanın altında satsam bile iyi kar edecegim diyorsunuz.. e ne duruyorsun helva yapsana :))

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye355 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sanadair34
yorum yapılacak ne var ki kaliteli ürünü piyasanın altında temin etmiş oradan bir kere kazanmışsınız, satarken de piyasanın altında satsam bile iyi kar edecegim diyorsunuz.. e ne duruyorsun helva yapsana :))

e ne duruyorsun helva yapsana :))

BU çok güzel olmuş bayağı bir güldüm çok yaşa sanadair
bencede helva yapsana herşey olumlu bekleme seni memnun eder, ama yanına çeşitde koyarsan iyi olur.Saygılar....
ayrıca şu biberin fiyatınıda yazarsan belki bizede ekmek çıkar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye70 yazı
Desteginiz icin tesekkurlercok motive edici oldu eksik olmayin:)

Yeni Üye59 yazı
arkadaşların dediği gibi deneyebilirisin, pazarda alıcı daima kaliteli olanı almak, ister farklı kalite koyarsan her zaman kaliteli olanı ucuza almak için pazarlık yaparlar, sana nacizane bir önerim, adana gibi yerde returanlara, dürümcülere gidip toptan satış yapmandır, belki zorlanabilirisin çünkü herkes bildiği yerden ve alıştığı kişilerden almak ister, burada iş senin diline, şansına ve ürünün ihtiyacı olan kişiyi tatmin edip etmediğine bakar, inşallah başarılı olursun, bende çukurova mezunuyum, üniversitedeyken, pazarlamacılık yaptım, şuan hem mezun olduğum alanda iş yapıyorum, hemde baişadığım işi devam ettiriyorum. yolun açık olsun

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye21 yazı
Evet genç bir girişimci daha, öncelikle tebrikler başarılar.
Sorularına gelince, aklımın yettiğince ben de cevap vereyim.
1-Sizce uğraşmama değer bir iş olurmu yani eğer yer kiralayıp başında adam akıllı durursam bir öğrenciyi tatmin edermi? ki beklentilerim çokta yüksek değil.
- Her iş uğraşmaya değer, emin ol, kazandıkça iştahın artacaktır.
2-Sizce ilk önce yer kiralamayıp pazarın girişine yada çıkışına arabayı koysam ustunde malları sergılesem mantıklı olurmu?
- Marka diyorsun, marka ürünler araç üzerinde vb yerlerde sergilenmez, esasen pazarda da sergilenmez, başlangıç için zor durumdasın.
3-Bu işe tamamen yabancıyım dışardan bakıldığında görülemeyen handikapları nelerdir?
- Tek başına çalışacağın ve de sermaye yatırmayacağın için handikap olmayacaktır ama pazarda belge gerekir bildiğim kadarı ile, belediyeye ödemen gereken bir bedel, bu belki sıkıntı olabilir senin için.
4-Malı 25 gr,yarım kg,1 kg markalı paketler halinde satmayı düşünüyorum bu yol mantıklımıdır?
- Paketler halinde satma mantıklı ama 25 gr az bence. Minimum 100gr lık paketler halinde olmalı, tabi ürünün tazeliği de önemli.
5-Diyelimki oldu;pazarda yerimizi kiraladık herşeyi hallettik peki kaç kg'la başlamak gerekir?
- Bunu da deneme yanılma yoluyla yapman lazım ama basit bir matematik yaparsan ve pazarda bir günde 200 kişiye mal satmak istersen ve bunu da 100 gr lık paketler halinde yapmak istersen 20 kg lık mala ihtiyacın var demektir bir gün için :)
6-Tek kalem ürünmü tavsiye edersiniz yoksa bir kaç kalite de ipek biber,toz biber,isot vs gibi biber çeşitlerinide ürün yelpazeme almalımıyım?
- Ürün çeşitliliği her zaman iyidir.
7- Ve en önemlisi bu konuyla ilgili tavsiyeleriniz nedir?bu ürünle ilgili başka bir strateji geliştirilebilirmi?farklı bir yol izlenebilir mi?
BAŞARILAR
Sevgiler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye18 yazı
Fahri kardeş söylediklerin gerçekten girişim yapmak için yeterli. emin ol geç kaldığın için kendine kızacaksın, ben istanbulda bu işi yaptım ekmekte yedim ama mecbur kaldım aracımı sattım ve ne yazık ki artık yapamıyorum.
Senin imkanların müsaitse hiç bekleme bir ürünün pazarlanabileceği en iyi yerlerden birisidir semt pazarları.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye70 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bager27
arkadaşların dediği gibi deneyebilirisin, pazarda alıcı daima kaliteli olanı almak, ister farklı kalite koyarsan her zaman kaliteli olanı ucuza almak için pazarlık yaparlar, sana nacizane bir önerim, adana gibi yerde returanlara, dürümcülere gidip toptan satış yapmandır, belki zorlanabilirisin çünkü herkes bildiği yerden ve alıştığı kişilerden almak ister, burada iş senin diline, şansına ve ürünün ihtiyacı olan kişiyi tatmin edip etmediğine bakar, inşallah başarılı olursun, bende çukurova mezunuyum, üniversitedeyken, pazarlamacılık yaptım, şuan hem mezun olduğum alanda iş yapıyorum, hemde baişadığım işi devam ettiriyorum. yolun açık olsun

Tavsiyeniz ve yorumunuz için teşekkürler eksik olmayın.

Yeni Üye70 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - abugraokur
Evet genç bir girişimci daha, öncelikle tebrikler başarılar.
Sorularına gelince, aklımın yettiğince ben de cevap vereyim.
- Her iş uğraşmaya değer, emin ol, kazandıkça iştahın artacaktır.
- Marka diyorsun, marka ürünler araç üzerinde vb yerlerde sergilenmez, esasen pazarda da sergilenmez, başlangıç için zor durumdasın.
- Tek başına çalışacağın ve de sermaye yatırmayacağın için handikap olmayacaktır ama pazarda belge gerekir bildiğim kadarı ile, belediyeye ödemen gereken bir bedel, bu belki sıkıntı olabilir senin için.
- Paketler halinde satma mantıklı ama 25 gr az bence. Minimum 100gr lık paketler halinde olmalı, tabi ürünün tazeliği de önemli.
- Bunu da deneme yanılma yoluyla yapman lazım ama basit bir matematik yaparsan ve pazarda bir günde 200 kişiye mal satmak istersen ve bunu da 100 gr lık paketler halinde yapmak istersen 20 kg lık mala ihtiyacın var demektir bir gün için :)
- Ürün çeşitliliği her zaman iyidir.
BAŞARILAR

Emek edip sorularımı cevapladığınız için teşekkürler.Tavsiyeleriniz çok yardımcı oldu kesinlikle dikkate alacağım.

Yeni Üye70 yazı
evet mantıklı alsında doğal helva alımı yapılır:))

Üye285 yazı
Ne kadar Çaba O kadar Başarı... Sevdiğim bir sözdür.
Fahri kardeşim çok şükür şartların uygun Allah rızkını çoğaltsın.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Yeni Üye70 yazı
Amin abi hepimizin eksik olma.yolunuz düşerse semt pazarlarına beklerim.

Üye285 yazı
Yolumuz düşerse İnşallah geliriz. İnşallah rızkın bol olur da seni kendine ait dükkanında seni ziyaret ederiz çayını içeriz.

Yeni Üye80 yazı
pazarlarda baharat satışı yasaklanmak üzere sanırım
aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye70 yazı
Bende öyle bir haber okudum ama baharat değilde açıkta baharat satışı yasaklanacak diye biliyorum umarım öyledir.

Üye285 yazı
Açıkta baharat satmak yasaklanacak. Pazarlarda satılan baharat pakete girecek. Haberlerde duymuştum.