Öncelikle herkese selamlar..
Bu iş dalı benimde fikirlerimde ilk üç sırayı aldığı için yorum yapma gereksinimi duydum..Önceki yazılarda bir arkadaşımızında dediği gibi inanın şu an da ps3 gençlige hitap eden en ucuz ve sevilen eğlence tercihi olarak gorunuyor..Ben İzmir'de oturuyorum..Buralarda bu tarz yerler pek fazla değil ancak gidip oturduğum bir iki yer varki gerçekten playstation 3 salonu değil resmen darphane olmuş..
Semt seçimi çok güzel yapılmalı bir kere..Dükkan dekoru da ınanın cok onemli.Bakın size bir örnek vereyim..Buca'da geçenlerde bir ps3 salonuna gittim..İçeride 23 tane playstation 3 var bunların 21 tanesi 82 ekran lcd de 2 tanesi ise 106 ekran da..Makinaların 18 tanesi doluydu saati 3 tl den oynatıyorlar..Ek olarak cıps , bıskuvi , ıcecek dolabı ve tost sandvic koymuşlar..Salon sahibi arkadaşımızın tanıdığı olmadı sebebiyle birkaç soru sorma lüksüne sahiptim ve günlük cirosu nun haftasonları 500 tl ye kadar cıktıgını haftaiçleri ise 350 tl den aşşağı düşmediğini öğrendim..Mekanda tüm cihazlar ps3 ve tv ler gerçekten kaliteli philips lcd tv ler idi..Kaba taslak bir hesapla ayda 10000 tl ciro yu güle oynaya yaptığını anlamamak için *** olmak lazımdı.Mekan Buca'da unıversıte genclıgının cok oldugu bır yerde ve bu işte inanın en onemlısı mekanın yeri ve dekoru.Cadde üstünde okulların yogun oldugu bir bölgede ve musterıyı bogmayan dışarıdan ıcerısının tamamen gorundugu bır sekılde kaliteli cihazlarla bu işi yapılırsa ayda 3-4 bin tl şu an için banko kasanıza koyacaktır.
Tabii böyle bir yerın masrafıda biraz ağır oluyor kaba taslak bir tabirle 1500 tl kira elektrik vergi joystick deformeleri oyun masfrafları gibi ayda abartıyorum 4000 tl yi masrafa bile cıkarsanız 10000 tl cıro yaptıgını soyledıgım bu mekanın kazancını varın siz düşünün..
Maliyet kısmı ise yine kabataslak bir hesapla (20 adet makına , tv ve mobılyalar, dekor , ruhsat vs.) 45-50000 tl arası tutacağını düşünüyorum..Benım tercıhım ılk anda 10 makina olacaktır böyle bir mekan ise 25-30000 tl ye açılır günde 200 tl ciro ya rahatlıkla ulaşılır.
Bu işin en zor kısmı tabiki açmak için gerekli olan kapital ve en az onun kadar da zor olan ruhsat olayıdır..Gerçekten genclere hıtap eden goze hoş kalıtelı bır ps3 mekanı ise inanın ihya eder..İmkanı olan varsa izmirde olan bu işi dusunen mekanı kendılerıne gosterebılırım...
Saygılar..
izmirde bir güzel , izmir kafanmı güzel ?