Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bayan Butik Açmak İstiyoruz Yardım!!!!!

BaşlatanganjamarTarih05/04/2013 21:15:21Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba arkadaşlar.
Biz samsunda bayan butik açmak istiyoruz 15bintl paramız var kafamızda 20- 25 mt2. gençlerin yoğun olduğu bölgede 18-30 yaş aralığına hizmet vermek istiyoruz. Bizim sorumuz ise:
1.Raf stant manken vs. nekadar tutar
2.Dükkan açılışı muhasebe belediye vergi elek. su. dask. vs. nekadar tutar.
3.Ürünler için kaç lıra ayırmam lazım
4.Markalı veya markasız ucuza alabileceğimiz ürünlerin temin edebileceğimiz sizin önereceğiniz internet veya düz adresleri
5.Kıriz var felan diyolar Butiği olanlar bu konudada yardımcı olurlarsa sevinirim.

Simdiden teşekkürederim

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye88 yazı
selam,ben ve esim kirgizistanda ortasyanin enbuyuk pazarinda bayan icgiyim dukkani actik,tabi bizim dukkanlar konteynir tipi dukkanlar tekstil malinin %70 cin mali ucuz %30 turk mal, turk malinin sadece kalite ustunlugu var,burdaki izlenimlerimden sunu soyleyebilirim kirgizistanda kadinlar giyimlerine ic dis cok onem veriyorlar,adeta ic camasir peynir ekmek gibi satiliyor,Turkiyede bayan icgiyimi butiginin iyi bir tezgahtar olursa mukemmel is olur,burda en onemli faktor satici olan kisini iyibir alici ve satici olmasidir,cunku mali alirken en cabuk ve aranan mallari alib dukanda satmasini bilecek,yoksa kisa bir surede sonra iflas topunu atar.!!

http://durustticaret.incir.com/
MEHMET ALEMDAR

Yerleşim Kyrgyzistan / BiskekMeslek Ynsan kaynaklary
Yeni Üye80 yazı
15 binin 5 bini açılışta rahat gider dükkan kiran depozitin açılış masrafların belediye ruhsat işlerin raf düzenin reklam tabelan ıvır zıvır onca şey çıkacak

10 bin kalır bununla ürün alsan

işler iyi gitmezse kiranı faturalarını vergini veremez duruma gelirsin taş çatlasa 3.ayın batak olur...

köşede enaz 15bin tl bulundurmak kaydı ile işe girebilirsin 15 binde işe yatırırsın..total 30bin iyi bir rakam..kafan 6 ay rahat eder sabır edersin müşteri rayına oturana kadar

Yerleşim Türkiye / YstanbulizmirMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı

Kolay gelsin, ben şu an elektrik üzerine bir yer açtım karaköy elektrik piyasasında toptan elektrik malzemeleri satıyorum. Bu işe girmeden önce düşük maliyetle yapılıcak iş olarak aklıma gelen tek şey bayan iç giyim üzerine olan bi yerdi. Güngören merter , ve bu işi yapmış bir kaç kişiyle görüşmüştüm iyi hoş güzel iş olduğunu söylediler yalnız düşük sermayeyle girersem iyi gitmiceğini çok kişiden duydum. Bu işi yapıcaksan eğer ara sokakda sakin olan bir yerde değilde yükseksek kirasına bakmadan işlek biryerde küçük bir dükkan açıcaksın dükkanın bir yarısı kaliteli pahalı ürünler diğer yarısı ucuz ürünler koyucaksın dükkanın küçük olması az sermayeyle dükkanını doldurmak için önemli olan bulunduğun mekan .
1- raf, manken vs. tavanlara spot, ayna 35 mt kare bir alanda 2.000 tl yi geçmez tabelanın boyutuna göre dükkanın cephesine göre 1 mt lik tabela floresan aydınlatmalı pleksi den 700 lira
2-şahıs firması kurarsın noterde 400 lira parçalanırsın muhasebeci açılışda aylık 100 lira alır, 300 de masraf yapar bunlar açılış masrafları . vergiyi düşünme iş yaparsan vergi çıkar birde 3 ayda bir kira üzerinden belirli bir vergi ödersin yada dükkan sahibiyle konuşursun kiranı düşük gösterir,200 elektrik,50 su,100 tel,300 adam başı yemek aylık,280 bağkur yani aylık bunlar her ay yapıcağın masrafdır sabit.
3-ürünlerin yerinden alırsan ilk etapda dükkanına koymak için birde alıcağın yerle iletişimi iyi yaparsan ilk etapda 5000 bin liralık malzeme alıp dükkanına koy çeşit olsun hepsi az miktarda. zamanla bulunduğun ortamda hangi ürünün daha çok gittiğini öğrenince aldığın malzemeciye tekrar sipariş ver düşük miktarda bunu 3 veya daya fazla tekrarla sonrasında toptancınla açık hesap çalışmaya başlarsın bu da sana nefes aldırır.
4-Ben istanbulda olduğumdan benim bildiğim iççamaşırların yeri merter,güngören,davutpaşa, samsundaki toptancılarda biraz dolaşırsın sonra yol parasına kıyıp istanbulda bu yerleri gezeersin tedarikcini bulup anlaşırsan zaten kargoyla malzemeni gönderir sana.
5-Kriz bütün sektörlerde var özellikle nakit para akışı sıfır bu zamanda dükkan işine girmek sakıncalı olsa bile sonuçta son tüketiciye hitap ediceğinden pek önemseme krizi açlıktan ölelimmi kriz varsa.
6- son olarak benim eklemek istediğim 2 aylık kiranı peşin ver ve ilk etapda bütün paranı malzemeye yatırma sonra yapamadım dersen elinde kalıp ziyan olmasın mallar.
www.toptanelektrikmalzemeleri.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar teşekkür ederim

Yeni Üye17 yazı
bu memleket de 2 sektör ölmez

1. fasfood
2 iç giyim ( don - atlet)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye3 yazı
2 hafta sonra yavaş yavaş dükkanı kurmaya başlıyacaz eşimle inşallah hayırlısıyla. Beni korkutan dükkanın iç tasarım ve vitrin konsepti daha yeterince araştırmadım ama anladığım kadarıyla yaklaşık 4-5bin gibi fiyat çıkıyor.
hayalin sonu yok ama güzel oturaklı olsun ki kafadan ticaret hayatına veda etmiyelim