Kolay gelsin, ben şu an elektrik üzerine bir yer açtım karaköy elektrik piyasasında toptan elektrik malzemeleri satıyorum. Bu işe girmeden önce düşük maliyetle yapılıcak iş olarak aklıma gelen tek şey bayan iç giyim üzerine olan bi yerdi. Güngören merter , ve bu işi yapmış bir kaç kişiyle görüşmüştüm iyi hoş güzel iş olduğunu söylediler yalnız düşük sermayeyle girersem iyi gitmiceğini çok kişiden duydum. Bu işi yapıcaksan eğer ara sokakda sakin olan bir yerde değilde yükseksek kirasına bakmadan işlek biryerde küçük bir dükkan açıcaksın dükkanın bir yarısı kaliteli pahalı ürünler diğer yarısı ucuz ürünler koyucaksın dükkanın küçük olması az sermayeyle dükkanını doldurmak için önemli olan bulunduğun mekan .
1- raf, manken vs. tavanlara spot, ayna 35 mt kare bir alanda 2.000 tl yi geçmez tabelanın boyutuna göre dükkanın cephesine göre 1 mt lik tabela floresan aydınlatmalı pleksi den 700 lira
2-şahıs firması kurarsın noterde 400 lira parçalanırsın muhasebeci açılışda aylık 100 lira alır, 300 de masraf yapar bunlar açılış masrafları . vergiyi düşünme iş yaparsan vergi çıkar birde 3 ayda bir kira üzerinden belirli bir vergi ödersin yada dükkan sahibiyle konuşursun kiranı düşük gösterir,200 elektrik,50 su,100 tel,300 adam başı yemek aylık,280 bağkur yani aylık bunlar her ay yapıcağın masrafdır sabit.
3-ürünlerin yerinden alırsan ilk etapda dükkanına koymak için birde alıcağın yerle iletişimi iyi yaparsan ilk etapda 5000 bin liralık malzeme alıp dükkanına koy çeşit olsun hepsi az miktarda. zamanla bulunduğun ortamda hangi ürünün daha çok gittiğini öğrenince aldığın malzemeciye tekrar sipariş ver düşük miktarda bunu 3 veya daya fazla tekrarla sonrasında toptancınla açık hesap çalışmaya başlarsın bu da sana nefes aldırır.
4-Ben istanbulda olduğumdan benim bildiğim iççamaşırların yeri merter,güngören,davutpaşa, samsundaki toptancılarda biraz dolaşırsın sonra yol parasına kıyıp istanbulda bu yerleri gezeersin tedarikcini bulup anlaşırsan zaten kargoyla malzemeni gönderir sana.
5-Kriz bütün sektörlerde var özellikle nakit para akışı sıfır bu zamanda dükkan işine girmek sakıncalı olsa bile sonuçta son tüketiciye hitap ediceğinden pek önemseme krizi açlıktan ölelimmi kriz varsa.
6- son olarak benim eklemek istediğim 2 aylık kiranı peşin ver ve ilk etapda bütün paranı malzemeye yatırma sonra yapamadım dersen elinde kalıp ziyan olmasın mallar.
www.toptanelektrikmalzemeleri.net