Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Börekçi Mi, Pilavcı Mı?

BaşlatancrowicTarih31/03/2013 16:12:31Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye46 yazı
Herkese Merhaba,

Börekçi yada pilavcı açmak istiyorum.Sizce hangisi daha karlı ve gelişmeye müsait.
Böreği kendim yapıcam bildiğimiz börekler yerine ev böreği olacak peynirli, kıymalı, sade gibi.
Pilavıda aynı şekilde kendi yapıcam.

Karar verme sürecinde bu işleri yapmış olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Üye360 yazı
ben bu işleri yapmadım. ama yazını okuyunca ben ne yemek isterdim diye kendime sordum. ama iki seçenek arasında karar veremedim. ikisini birden yapmak mantıklı olursa ikisini de yap bence.

bir de nerede satacağın önemli. kendi dükkanın mı olacak, seyyar mı satacaksın??? alıcı kesim kimler olacak. mesela öğrencilere hitap edecekse kesinlikle börek yapmalısın.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye46 yazı
İlginiz için teşekkürler Sennan. Dükkan kirala**** bu işi yapmayı düşünüyorum.Sanayi bölgelerinde mesela hangisi daha iyi olur. Birde şöyle sorayım.Normal bir yerde okul veya sanayinin olmadığı herhangi bir yerde ne açardınız.Börekçimi Pliavcı mı.

teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye360 yazı

normal bir yerde sanayi ve işyerlerinin olmadığı biryerde kesinlikle börekçi derim.

Yeni Üye60 yazı
dükkandaysa börek seyyardaysa pilav derim bende

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye46 yazı
seyyar değil arkadaşlar dükkan tutucam. Peki siz olsaydınız hangisi yerdiniz.Senan arkadaşımızdan örnek alarak Küçük bir anket yapalım.

Yeni Üye10 yazı
bencede borek

Yerleşim Hollanda / TilburgMeslek Di?er
Yeni Üye46 yazı
başka yokmu fikir verecek

Yeni Üye31 yazı
bencede börek, Çünkü üç öğün satabileceğin bir yemek sabah öğle akşam satarım ki lokasyona göre sabah çok satarsın. bence sen fikirden ziyade lokasyondan haber ver. nerede açacaksın açtığın yer istanbul taksimi gibi ise ne açsan tutar
UGURGOKCEK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye46 yazı
konsept bir mağaza yapmayı düşünüyorum.Lokasyona gelince şu an için belli bir yer yok.Onun için şimdilik fikir alıyorum

Üye468 yazı
her çeşit börek imalatından anlıyorsan börek yap ama usta bagımlı çalışacaksan pilav yap evde bile pilav yapabilirsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye46 yazı
2 sindede usta almıycam kendim yapıcam.Acıktığınızda tercihiniz hangisi olurdu??

Üye119 yazı
şahsen ben sokakta pilav yemem ama dükkanda yapılırsa görüntü olarakta ev mutfagını andırıyorsa yanı mutfak dolabı lavobo mermer tezgah bazı (çiğ köfteciler var çok temiz duruyorlar) yerim üstüne tavuk nohut vs.. ama sadece pilav degil ''çiğ köfte-tatlı-pilav'' konsepti olsa daha iyi olur sabah uyur dinlenir gece müşterisine satarsın gece müşterisi paralıdır ama yerini sen analiz et börek saati belli extran olmalı pide desen tezgahahtan hemen satmalısın sen biliyorsun sanırım en iyi kararı sen verirsin yerin sürkülasyonuna göre seç allah hakkında hayırlısını nasip etsin
allah'a(cc) çok şükür parayı kazanan benim paranın beni kazanmasına asla izin vermem.

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Gyda
Üye360 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - omermani
http://www.Google.com/?ref=omermanioglu inceleyin sevgili koniksçiler :)

böyle uyduruk şeylerle burayı meşgul etmeyin lütfen, rica ediyorum arkadaşlar.

Yeni Üye21 yazı
niye ikisini birden yapmıyorsunuz? hangisi tutarsa ona devam edersiniz. sizin eliniz neye yatkın hangisi lezzetli o da belli olmuş olur.
birkaç tepsi böreğin yanında bir tencere pilav yapmak zor olmasa gerek. altı üstü kaybınız 1 kilo pirinç olur ki onun da maliyeti ucuz.
kendine engeller koyma başta bence. pilavı da yap böreği de yap. beğenen istediğinden yesin.
hatta altından kalkabileceğine inanıyorsan, felafel,humus,muhammara,lakerda,ezme,kaşık salatası,ebegümeci dolması,çiçek dolması ve gül şurubu da yap. otantik bir hava yakalamış olursun. böreğin yanında gitmez deme. eskiden bir zamanlar bardakta mısır satılacak deseler inanırmıydık? durum ortada.

sorunun özüne dönersek. papaz her gün pilav yemez. börek daha çok tercih edilir. ben öyle yapıyorum en azından.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Dany?manlyk
Üye360 yazı
osmanlı şerbetleri de olabilir. hem pilavla hem börekle gider.

Yeni Üye46 yazı
ilginiz ve değerli fikirleriniz için teşekkürler.Özellikle Osmanlı şerbeti fikri çok iyi..Dikkate alacağım.

Yeni Üye46 yazı
Arkadaşlar birşey soracağım. Börekçiye gittiğinizde hep aynı börekler var.Sanki tek biryerden yapılıyorda dağıtılıyor gibi.Ben Börekçi açarsam, kendi yaptığım tepsi böreklerinden satmayı düşünüyorum.Endişem, Acaba insanlar her zaman yediği börekleri ararmı? İş yapabilirmiyim?
Şimdiden tşkler

Üye166 yazı
abi 3 kurusluk boregi yiyecek adamda gurme damak tadını mı merak ediyorsun.. hem seninki daha iyi olur, takma bunları..

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - crowic
Arkadaşlar birşey soracağım. Börekçiye gittiğinizde hep aynı börekler var.Sanki tek biryerden yapılıyorda dağıtılıyor gibi.Ben Börekçi açarsam, kendi yaptığım tepsi böreklerinden satmayı düşünüyorum.Endişem, Acaba insanlar her zaman yediği börekleri ararmı? İş yapabilirmiyim?
Şimdiden tşkler

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye46 yazı
fikir için tşk sanadair.Başka fikir var mı arkadaşlar

Yeni Üye10 yazı
Merhaba
Ben Endüstriyel mutfak işi içinde oldugum ve tecrübelerime dayanaraktan öncelikle iş yeri seçimin mekanın çok önemli çok önemli bir börekçi genel olarak sabah kahvatısında işçini yani sanayinin yogun oldugu bölgelerde çok iyi satışlarla kar marjları elde edersin ama bi pilavcı var unkapanında ünlü onun gibi bir mekanda ise pilavcı derim yani öncelik le dükkanını tutacagın yerin analizleri çok önemli iş yeri açmak için.. Şunuda Ekliyim dükkanı açıcagın maliyetler açısından da börekçi eger kendim yapıcam diyorsan fırınıydı ön tezgahıydı ... bir pilavcıya göre daha maliyetli.. Saygılarımla...
Endüstriyel mutfak ve sogutma ekipmanları proje taahhüt ve satış sorumlusu web: www.narinoks.com mail: info@narinoks.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Yeni Üye46 yazı
fikir için tşkler narinoks

Yeni Üye10 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - crowic
fikir için tşkler narinoks

Rica ederim ....
Endüstriyel mutfak ve sogutma ekipmanları proje taahhüt ve satış sorumlusu web: www.narinoks.com mail: info@narinoks.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici