Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Acı

Başlatancapone35Tarih15/05/2008 21:59:29Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
Merhaba sevgili arkadaşlar;

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yazar997 yazı
Merhabalar,
McDonalds yada ayarı firmalarla yarışmak kolay değil, onların sahip olduğu bütçeye sahip olmadığınız için aynı ürünleri yaptığınız sürece eğer bariz avantajlarınız yok ise alt etmeniz çok kolay değildir.

Size avantaj sağlayabilecek noktalar;
- Fiyat (daha ucuza mal edebiliyorsanız- tabii kaliteden ödün vermeden)
- Kalite - daha kaliteli yapabiliyor musunuz?
- inovasyon - yeni ürünler çıkartabiliyor musunuz? yeni burger çeşidi, yeni patates çeşidi vs. (örneğin taksim bambi kaşarlı kokoreç yapmıştı, taksi kızılkayalar'ın kendi hamburgeri var, yanlarında burger king olmasına rağmen gayet güzel satabiliyorlar.)

Umarım az da olsa yönlendirebilmişimdir.

Bol kazançlar, kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye964 yazı
Siz rekabet etmek istediğiniz firmaların ürünlerini saymışsınız ama Şirketinizi tanıtmak adına Firmanızın yaptığı ürünlerden bahsetmemişsiniz. İsmail Bey inde belirttiği Firmanızda innovasyon şart. MC Donalds ve benzeri Firmalar diğerlerinden ne kadar farklı ve özgünler..
Daha çok çocuklara yönelikler, ayrıca renklerin yeme içme ve Şirket üzerinde ki ilgisini anlamış ve Cafeleri o renklerde açmışlar.
Sizin ARGE çalışması yapmanız ve/veya yaptırmanız gerekiyor.
Birde hizmet ettiğiniz kişi ve çevrede anket düzenlerseniz, sizi nasıl görmek istediklerini ve beğendikleri sunumları daha kolay anlayacaksınız..
Teşekkür ederim..
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1359 yazı

Coca Cola ülkemizde hala çayın tahtına oturamadı.
Mavi jeans vs firmalar Amerika başta olmak üzere pek çok ülkede malumunuz...

Başkalarıyla değil kendinizi rakip alın.. Her geçen gün daha üstüne ne katarız diye düşünün.. Müşteri odaklı çalışın... Hizmet, temizlik ve kaliteden asla ödün vermeyin. Rakiplerinizi inceleyin onlardan daha iyi nasıl yaparız, eksikleri neler vs gibi şeylere önem verin...

Dünyada bir numara olmanız gibi bir gayeniz var mı bilmem ama önce bulunduğunuz bölgede adınız kaliteyle özdeş anılsın...

Dekora vs önem verin... Radyo/yerel tv gibi bu iki sektöre reklama önem verin. yerel gazeteler kısıtlı çevreye hitap etse de radyo ve yerel tvler her ne kadar ertesi gün gündem oluşturmasa da yüksek oranda izleyiciye sahiptirler. Malum ulusal kanallar fıs olunca millet yerele kaçıyor..

Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
merhaba sevgili arkadaşım bu tür firmalar isim yapmış yerini tam anlamıyla oturtmuş olan firmalardır. bence onları nasıl geçerim düşüncesini çıkarın önce kafanızdan.kendinizle yarışırsanız rakibiniz yine kendiniz olursanız eminim emeğinizin karşılığını alırsınız tabi birazda sabır dimi :) emeklemeden koşulduğu duyulmamıştır...allah kolaylık versin sevgiler...

Yerleşim Türkiye / Bursa
Yeni Üye32 yazı
inanın hepinize nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum çok mersi
fakat ortada kalitede var hizmette var temizlikte var başarıda var ar-ge çalışmamızda var inovasyona da ağırlık var çok şükür tatmin edici olmasa da ciroda var. Fakat dediğim gibi kendi ülkemizde ev sahibiyiz bunu avantaj haline getiremiyoruz biliyor musunuz? 5 bin kişi gene değerlendirmesi özelikle belirtiyorum bu anket 1 ay içinde sadece 3 şubemizde müşteri ile buluştu ve gelenleri % 70 üniversite öğrencisi tercih nedeni kalite hizmet ve Türk firması olduğumuz için geldiklerini açıkça beyan etmişler. yani ben buna istisnadan bir girişim doğurmak zorundayım ama ne?? Lütfen rakip firmalarla bizim http://www.ekmekici.com/ bu siteyi bir ziyaret edin inanın bana ve inanı bu siteye ki gururla söylüyorum rakibi isim yapmış firmalardan daha üstün gelen yiyin eğer beğenmeseniz benimle ihtibata geçin ben size ödediğinizin 2 katını verebilirim acık konuşuyorum müşteri çekmek gibi bir gayem yok sevgili arkadaşlarım size karşı ama lütfen bana yardımcı olun 21 yaşındayım bilgi işleme bakıyorum ve faydalı çok şey ürettim ve üreteceğim kendim için biz için kampanya desen var. oyuncakta veriyoruz ama daha değişik ne olabilir size sorsam 5 yıl sonra nasıl bir menü ile karnınızı doyurmak istersiniz ?diye bana cevabınız ne olur merak ediyorum lütfen değişimi ve çağımızın ilerleyişini dikkate alın hadi yerli malını koruyalım kimse aşlıktan ölmez ama bu ülkede işini yapan ev sahipleri yücelmedikçe yoksulluk açlık her geçen gün artacaktır. teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye31 yazı
Merhaba, Bence cok sey basarmisiniz tabii bu size yeterli gelmiyor cunku emegin karsiligi az, inanin ki ben her mcDonalds a gittigimde tiksinerek cikiyorum
sitenizi inceledim gercekten birseyler basarmisiniz, mc donalds gibi kurumlar obeziteden dolayi simdi salata agirlikli menu veriyorlar,
fark ettigim sey sizde reklam eksikligi sunu bilinki ne kadar kaliteli olursaniz olun sizi tanimayan size ulasamaz etkili reklama agirlik verin

Basarilar

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Muhasebe
Üye406 yazı
Gitmediğim memleket kalmadı ama en harika pide türü yemek bence görele pidesi.
İstanbulda ne kadar var kim ne kalite de yapar bilmem ama görele pidesi pizzadan bin kat daha güzel araştırmanızı tavsiye ederim eğer görelede ki gibi yaparsanız kimse pizzacılarla yarışırsınız bence....

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Üye406 yazı
Doğru marka konumlandırması ve doğru isim sizin marka isminiz ekmekiçi bende uyandırdığı ima çok sade-sıradan ve basit yemekleri bulabileceğim küçük bir marka... belki sıcak ve doğalmış gibi gelebilir ama türke göre mantığı daha ağır basıyor.
Hedef müşterilerinizden bir kısmını bundan dolayı kaybedebilirsiniz.
Amerikayı yeniden keşfe gerek yok piyasada fazla olmayan özel yemekleri yapabilirsiniz mesela ...

Sitenizde ki kırmızı renk o tomatikman ban mc donals ı hatırlattı.
Beş çocuk menü fişine bir oyuncak verebilirsiniz.Beyti ve et döner menünüz özellikle dikkat çekici bide tek adetlik hafif tatlıları deneyebilirsiniz menüye ek olarak jumbo menüye tatlı hediye 5 adet vs.. gibi.

Bu arada çeşidiniz baya güzel allah bahtınızı açık etsin

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
meraba; benim fikrim:ürünlerinize iyi ve kaliteli bir reklam yapmalısınız ve ayriyetten ürünlerinizi kaliteli ve ucuz olarak satmalısınız ama en önemlisi reklamdır

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ö?renci
Editör5590 yazı
Sanıyorum üzücü bir gelişme olmuş. Başlık değişmiş. Acı ya dönüşmüş.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er