Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tuvalet İhalesi Almak

BaşlatanEntrepreneur89Tarih24/03/2013 16:54:18Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye29 yazı
Selam arkadaşlar, bilkent üniversitesinde işletme öğrencisiyim, iş hayatına çok meraklıyım.

Bu tuvalet ihaleleri çok ilgimi çekiyor, çok talep gördüğü için heralde, demekki işletmesi kolay. 6-7 yerin tuvalet ihalesini almak sizce mantıklımıdır, ihaleyi aldık diyelim başına adam koymamız lazım hem parayı toplayan hem temizleyen, hadi bu adama aylık 1000-1200tl verdik diyelim bide sigortasi zartı zurtu var.Tuvaletin girişine counter koysam, kaç kişinin girdiğini hesap etse, adam kasadada  lık yapamaz, atıyorum günde 150 kere girildi kasada 80 lira var, ortaya çıkar hemen. İzmit otobüs terminalin ihalesi 500 bin tl ye gitti, 500 bin tl verdiyse bu adam günde en az 2000tl kazanıyordur.

Allaha şükür ailemin durumu iyi, ama ailemin şirketi yok, babam thy de pilot annem öğretim görevlisi sadece mal mülkümüz var o kadar, dışarı çıkınca başka bir firmada maaşa talim etmek istemiyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Editör5590 yazı
Fakat bir sorun var. Eğer bekarsan evlenirken pilot babanın oğlu olarak kızın babsına ne diyeceksin ?

Soracak sana çukulatanızı alıp gittiğinizde ne işle uğraşıyorsunuz diye.

Diyeceksin ki tuvalet işletmecisiyim.

Bilkenti bitirdim babam pilot annem yakında profesör olacak.

Ben dünya yıkılsa vermezdim kızı.

Bunlar önemli değil ben kazandığım paraya bakarım işime de süslü bir isim bulurum diyebilirsin. Ama yemez kimse. Ne yazıkki dünya kurulduğundan beri önemlidir bunlar insanların gözünde.

İşin şeklini para kazanıp kazanmayacağını riskini konuşmak akla bile gelmiyor. Bu iş senin işin değil.

Bir işadamı kazancı gördümü girer işe. Karizmasını falan umursamaz. Özünde umursamaz ama dışında umursar. Yalandır yani umursamaz lafı. Dışarıya belli etmeden yapar bu tip işleri. Çaktırmadan yani. Ama hayata direk bu işle başlamaz. Zaten dönen çarka bu işi de pekala ilave edebilir. Ama kimsenin haberi olmaz. Bunları bir düşün.

Dışarı çıkınca başka bir firmada maaşa talim etmek de ne demek ?

Hapistemisin ? Ya da yaşadığın hayattan örtesi sana dışarı çıkmak gibi mi geliyor ?

İşletme sahibi olduğunda bir maaşa talim edenlerden daha yoğun bir tempoda olacağını unutma ya da anla. İpin ucunu bir saatliğine bile bırakamazsın. Talim etmek talim ettirmekten çok daha kolaydır. Hem talim ettir hemde kazanama takdir görme çok daha fazla koyar.

Ekmek fırını aç bence hem daha kazançlı hem de sana çok faydalı. Kazanç bakımından kız açısından gelişimin açısından faydaları saymakla bitmez.

Sağlıcakla kal.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye628 yazı
Entrepreneur89 kardeşim merhaba bahsettiğin işi 1983-1986 arasında bir ortağımla birlikte İzmir ve Marmariste toplam 6 tuvalet ihalesi alarak, ayrıca otopark ları ile birlikte tam 3 yıl işlettik, o zamanlar kapıda counter sayaç falan yoktu, şehir yüzü görmemiş bir çobanı getirir oturtur yatacak yer verip , yemeğini verir artı maaşınıda verip çalıştırırdık, çalışanı en fazla bir sezon tutar diğer sezona köyüne gönderip yerine başkasını getirirdik, çünkü bir kaç ay içinde çalmasını çırpmasını öğrenirdi.
Kardeşim eğer ihale işini kazanma şansın varsa, bağlantıların iyiyse hiç düşünme mutlaka gir ve kap bu işi. Akın bey doğru şeyler yazmış , ancak bizim kartvizitimizde ........ TURİZM YATIRIMLARI LTD ŞTİ :-) yazıyordu. Sende kızın babasına uygun bir kartvizit verebilirsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Editör5590 yazı

Aslında iyi iş evet. Siz bana bakmayın. Komik geldi bir an.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
Sayın akınselçuk açıkcası işin o kısmına hiç takılmadım, etiketlere çok takılan bir insan değilim ben cebime giren paraya bakarım açıkcası. Bu siteye genelde maaşlı çalışmak istemeyenler geliyor adı üstünde girişimcilik sitesi. Ekmek fırını işletmek çok zor, bizim semtte var fırın 35 yıldır aynı işi yapıyor adam, ben üniden çıkmış bir adam olarak hayatta rakip olamam, üni oku**** o meslek öğrenilmez, 14-15 yaşında çırak olarak fırında başlasaydım anca cesaret edebilirdim.

Ha bu arada evlenmeyi düşünmüyorum zaten, bekarken bile dırdırları çekilmiyor evlenince ayvayı yeriz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci