Kısmetse bu Haziran ayında Anadolu Ünv. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü bitireceğim. Yaşım 26.
20 Bin TL. civarında da sermayem var. İş ilanlarını her tarayışımda hüsranla karşılaşmaktan, onun bunun yanında asgari ücrete köle gibi çalışıp sürekli kapının önüne konulma riskini düşünmekten sıkıldım. Maalesef ülkemizde çok fena bir adamsendecilik almış başını gitmiş...
Benim kafamdaki projem şu: cuzi bir sermaye ile orta karar bir lokasyonda ofis tutup (20-25 M2) kendi büromu açabilirmiyim? Yani bir nevii iş ve sosyal güvenlik müşavirliği hizmeti sunabilir miyim? Yasal prosedürü nedir, nasıldır? Bu mümkün müdür?
Büromda, iş hayatında işçi-işveren ilişkilerinden kaynaklanan tezat durumlarda çözüme yönelik hizmetler sunmak istiyorum ücreti mukabilinde. Örneğin; dilekçelerin yazılması, ihtar metinlerinin detaylıca hazırlanması, gerektiğinde dava dilekçelerinin oluşturulması vb.
Bir taraftan emeklilik hesabı, Sgk ile ilgili vatandaş tarafından yapılacakmüracaat ve yazışmaların takibi ve yapılması vb...
En azından kendi işimi yapmış olacağım. Konumda da donanımlıyım, hatta bir çok int. sitesi üzerinde de yazı-yorumların mevcuttur.
Ne dersiniz? Bu işten zarar eder miyim? Açmak için nasıl bir yol izlemeliyim?
ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİYEL İLİŞKİLER