Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şahıs firması kurmak zorunda mıyım ?

BaşlatanZaragotaTarih14/03/2013 13:33:55Yorum14

İlk mesaj
Üye107 yazı
Meraba koniks sakinleri
Mobil telefonlara uygulama yaparak güzel paralar kazandım. Sorunum şu ki ben bu kazanclar icin vergi vermedim. Kazandigim miktar 5 ayda yaklaşık 30 bin Tl. Paraları direkt Paypal hesabimdan banka hesabina çektim. Sizce vergi konusunda başım derde girer mi ?

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye3 yazı
Fatura kesmediyseniz vergi ile bir baglantınız olmaz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye355 yazı
Merhaba , başın derde girmez merak etme, yalnız bu mobil uygulama olayı detaylandırırsan memnun olurum.saygılar....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye13 yazı

vergi mükellefiyeti açtırman gerekir.
Danışan dağı aşmış, danışmayan (-ın) yolu şaşmış....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye109 yazı
fatura kesseniz de kesmeseniz de vergi mükellefiyeti söz konusu.en yakın vergi dairesine konuyu danışın.yarın bir gün Devlet gittigidiyor satıcılarını takibe aldığı gibi sizi de takibe alır.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye88 yazı
Paypal konusunda bir kaç çözüm mevcut ; malum paypal hesaplar arası transfer mümkün parayı paypal ihtiyacı olana gönderip parayı elden alabilirsiniz yada paypal hesabı ile alışveriş yapılıp alınan ürünler başkasına satılıp tekrar paraya çevirmek mümkün..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye107 yazı
Cevaplar icin tesekkurler. Sonuc olarak ortada kesin kaynagi belli olmayan ve devletin tepesine binmek istedigi bir kazanc soz konusu. Sadece ben degil ulkemizde mobil uygulamalardan ayda 5-6 haneli kazanan bile onlarca kisi var. Tabi onlar isini duzene koymus vergisini veriyordur.

Gittigim 8 muhasebecinin 7'si vergi ver basin derde girmesin dedi fakat paypal denen olaydan haberleri yok. Derdimi tam anlatamadim mi acaba diyr dusundum.

Mobil uygulama hakkinda detaya girersem: bildigimiz cep telefonlari icin uygulamalar yapip icine reklam ko**** kazanc elde ediyorum. Uygulama satmiyorum yani. Insanlar reklama tikladikca reklam sirketindeki hesabimda para birikiyor, reklam sirketinden Paypal hesabima geliyor.

Aydinlatici cevaplar icin tesekkurler. Sahis firmasi yolu gozuktu bana.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Ö?renci
Editör5590 yazı
Şu ana kadar olmazdı ama artık olabilir. 5 ayda 30 bin sağlam para. Bunu ulu orta itiraf ederseniz işi bu olan birileride sizi incelemeye başlayabilir. Bir devlet kurumu gerekli gördüğünde IP adresinden seni kolayca bulabilir ve bir vergi cezası kesebilir. Bu kadar pimpirikli olmaya gerek olmasa da sizin şartlar yeterince olgunlaşmış. Rakam vermişsiniz ve çalıların arasından kafanızı çıkartmışsınız.

Bu işin teknik yanı nedir diye sorarsanız evet mükellef olup vergi vermeniz yasal olan durumdur. Paypal hesabı sizin bir bankadaki hesabınıza bağlı. Bir şey satıp para yatmasını sağlayabiliyorsanız vergi de doğar. İster uygulama satın ister reklam tıklamasından kuruş kuruş biriktirin. Aslında bu gelirlerin bazılarına fatura kesebilme şansınız yok. Fakat gene de beyan edilip vergilendirilmesini sağlayacak yollar açık.

Bu işlerde akan paranın miktarı sürekliliği önemli. Hiç bir vergi müfettişi enerjisini üç beş kuruşun peşinde harcamaz. Büyük bir alan olduğu için sağlam iş çıkarakları gözlerine batan yerleri kurcalarlar. Siz göze batmak için birinci adımı atmış durumdasınız.

Nacizane fikrim budur.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye107 yazı
Bir mobil şirketin muhasebecisine danışarak doğru bilgiyi edindim. Şahıs firması kuracağım ve yabancı reklam firmalarına %0 KDV ile vergi keseceğim. Sadece gelir vergisi ve diğer kalem giderleri ödeyeceğim. Teşekkürler fikir ve bilgiler için.
Saygılar.

Üye166 yazı
arkadasa sormayın tam cevap vermiyor :))) anladigim kadariyla ios degilde android icin ugrasiyor, android, iosun ürün satisinda cok cok gerisinde..
android markete giren binlerce uygulama var ki cok komik rakamlara satiliyor zaten..

5 ay da 30 bini bulmak cidden büyük bir deha işi bence, sadece yazılım yazmak ile olacak iş degil..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye107 yazı
@ynyaksesuar e-girisimcigovtr ile yaklaşık 2 ay önce detaylı bilgi için iletişime geçmiştim ama hala cevap yok.

@sanadair34 hocam böyle demeyin çözmüşsünüz işte :) tabiki yazılımı yazıp arkaya yaslanmak diye birşey yok, önemli olan fikir bulup onu pazarlamak, kod yazma işi en kolay tarafı kalıyor.

Yeni Üye80 yazı
5 ayda yaklaşık 30 bin Tl paypaldan TR deki bankalara bu parayı talep ettiysen 5 yıl süreç içerisinde heran aranabilirsin.Benim arkadaşım 2008 satışları için 2012de arandı uzlaşmaya gitti taksite böldürdü şimdi vergi cezasını ödüyor oda ebayden satış yapıyor paypaldan parayı çekiyordu

yapman gereken tek şey sessizce beklemek ve piyangonun sana vurmaması için dua etmek... kimi tuttularsa uzlaşmaya çağırdılar vergi cezası kestiler ama kesmedikleride çok..arkadaş diyordu koskoca adamların vergi dairesinde çocuk gibi ağladıklarını gördüm..affetmiyorlar tespit ederlerse..bahanesi açıklaması yok bu işlerin..

vergide şu 1.kuraldır

vergi kanunları yazılmıştır okumadım bilmiyordum haberim yoktu pişmanım demek bahane değildir bir işe kalkışıyorsanız,mali muşavirler, muhasebeciler,vergi mevzuatı ile ilgili siteler var ve vergi dairelerinde memur dolu..başınız ağrımasın istiyorsanız bir iş yapmadan önce soracaksınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulizmirMeslek Esnaf
Üye107 yazı
Önümüzdeki haftalarda şahıs firması kuracağım, muhasebeci ile konuşucam ama umarım piyango bana vurmaz.