Kardeşim ben senin bazı sorularını yanıtlayayım.Yanıtlamadan önce kendimi tanıtayım ben dedisinin dedesi hatta dedesi ve hattada babası fırıncı olan bir fırıncı ailesi soyundan geliyorum...
Öncelikle şunu söylemek isterim ki siz demişsiz ki bir sene boyunca fırında ücretsiz çalışacağım.Bu yazınızı okuduktan sonra kahkahaya boğuldum :D Yapacağınız işi gördükten sonra para almayacağınızı zannetmiyorum.Eğer diyorsanız ben hamur yoğurmayı ekmek fırınlamayı öğreneceğim 1 sene içersinde bu biraz zor.Biz fırıncılarda öğrendim,öğreniyorum kelimesi ya da kelimeleri pek olmaz.Çünkü 60 yaşına gelmiş bir usta bile daha çok öğreneceği şeyler vardır bu sanatla ilgili..onu önce söylemek isterim.Ayrıca ha deyince 2000 ekmek çıkartamazsınız ilk etapta.Bazı şeyler zamanla olur.Ayrıca bu işi iyi bilmelisiniz.Yani hamur işinden ve kürek işinden az buçuk anlamalısınız.Tabi bu bir senede olacak şey değildir zamana yayılır.Niye çok iyi anlamalıyım derseniz nedenini söyleyeyim: "Hamur ustası o gün işe gelmezse kürek ustası sizi arayıp çağırır.Eğer siz işi biliyorsanız gidersiniz.Bilmiyorsanız ekmek çıkmaz." Bir diğer nedeni : " Ustaların ikiside gelmez ogün ekmek çıkmaz!!" Eğer makinede merak ettiğiniz bir soru varsa en az şu makineler elinizde bulunsun : ekmek yoğurma,kestart,un elek.Bu iş teferruat ister.Ekmekleri koyacağınız tahta tepsiler(pasa), pasa bezleri,pasa arabaları,ekmeği fırınlamak için kürekler,ekmeklerin pişmesi için fırın ve fırının yakıtı,ekmek dağıtım arabası,bakkallara verilecek dolaplar,benzin masrafları,ekmek kesme makinesi,tezgahtar,ustalar,... daha niceleri güzel kardeşim.İyi düşün:D ayrıca elektrik kesintilerine ve su kesintilerine dikkat et.yoksa ogün ekmekte çıkmayabilir.Ayrıca bu işte patron ustadır.Ustanın işçisi ise patrondur.Bu kural asla unutma.Usta cam gibidir küçük bir sarsıntıda kırılabilir kırılabilir ve ne olur biliyor musun?>Gece işe gelmez eğer sen işi bilmiyorsan ogün ekmek çıkmaz.Gelelim bu işin güzelliklerine bu işte sürümden kazanırsın.Sonra bayram tatil pazar dinlemez her gün ekmek çıkartmak zorundasın.Ayrıca şunuda unutma herkes ekmek parası için çalışır.Ölecek en son meslek fırıncılıktır.Güzel paralar kazanırsın.Güzel fakat yorucu bir meslektir.Eğer meraklıysan gir bu işe ilk ustası ol.Saygılar...