Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Pişirmek Mi,hazır Alıp Satmak Mı Daha Kazançlı?

BaşlatanspringfulTarih09/03/2013 21:59:07Yorum1

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Merhabalar. Ben İzmir'de bir lisede öğretmenim ve kredi borçlarım var. Mutfakta iyi olduğum için 8-10 bin lira koyabilecek bir arkadaşla börek-çörek-kek-kurabiye yapıp satmak istiyoruz.Çalışan bayanların misafirlerine ikramlık hazırlamak istiyorum. Ben sağlık ve hijyen konusunda çok bilinçliyim,yaptıklarımdan yiyen öğretmen arkadaşlarım sen bir yer açsana der yıllardır. Arkadaşımla böyle bir yola düştük ama elektrikli ev fırını bile kullansak,tutacağımız dükkanda mutlaka baca olması ve 3 metreden alçak olmaması gerektiğini,yoksa ruhsat alamayacağımızı öğrendik.Bütçemiz kısıtlı olduğu için Şirinyer bölgesinde 600 liraya kadar bacalı bir dükkan bulamadık 2 aydır. O kadar çok emlakçıya haber verdik ve kendimiz sokak sokak aradık ama bulamadık ve artık umutsuzluğa kapılmaya başladık. Bu kadar riske girmek yerine hazır gıda alıp satmak daha mı az risklidir,o zaman bacasız dükkan da bulabiliriz uygun fiyata ama hazır alacağımız gıdanın ısıtılması gerekiyorsa yine bacalı bir dükkan mı olması gerekiyor? Ruhsat işleri nasıl oluyor,o kadar ince eleyip sık dokunan şartlar varki ne yapacağımızı şaşırdık.Ne tür bir şey yaparsak daha az risk daha fazla kazanç elde ederiz ve arkadaşın sermayesini ne kadar zamanda çıkarırız? Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanların fikirlerini bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
Yeni Üye15 yazı
kredi borçlarınızı ödemek isterken kendinizi daha büyük bir borca sokacağınızı düşünüyorum, bir işletme açmak hem kısa sürede dönmeyecek yatırımlar gerektirir hem de tam zamanlı hatta fazla mesaili çalışma gerektitir. değil başka işte çalışmak özel hayatınızdan ailenizden bile fedakarlık etmeniz gerekir. bence yaptıklarınızı çevredeki pahalı pastanelere satmaya çalışın, yada özel siparişle yapın ama bana sorarsanız yapıp kendiniz yiyin düzeninizi keyfinizi hiç bozmayın :)
0545 712 7220

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm