Selam aleyküm Arkadaşlar,Adım selcuk ve 41 yaşındayım.Hayat şu ana kadar bana hic iyi tarafını göstermedi.Tamam bunda ki büyük sebeb ben ve benim hatalarım.Kıssacası.Almanyada dogdum büyüdüm ve 15 senedir türkiyede yaşıyorum.Sebebleri bende kalsın.2 sene önce evlendim ev 2 yaşında Umut ( benim umudum) adında bir oglum var.Türkiyede bir cok cagrımerkezinde calıştım(inbound) ama şu son 7 senedir iş bulamıyorum.Artık yaşımda 41 oldu buda iş bulmamı daha da zorlandırıyor.Annem sagolsun bana yardımcı olmayı düşünüyor.Belli bir miktar (20.000- 35.000 tl ) verecek.Bu benim son şanzım.Onun icin ne yapacaksam cok iyi düşünmem gerekiyor.Cünkü bu işte başarısız olursam kimsenin yüzüne bakıp yardım isteyemem.Ben Taksi plaka kiralama düşündüm.taksi plaka ve arac 35.000 -45.000 arası var2 şöför calışcak.Yani ben ve başka söför.bir söförün mal sahibine vermesi gereken para hergün 110 tl bende o kadar versem ettin hergün 220 tl ve ayda 6600 tl.bu 6600 tlden 4.500 plaka kirası kaldı geriye2100 tl..bundan da her ay 1000 tl kenara atcam(cünkü anneme parayı geri vermeyi düşünüyorum) kaldımı 1000 tl.Bu 1000 tl arabanın masrafı,durak parası v.sburda unutmamak gereken olay ben kendim calıştıgım icin 110 tl normal şöför gibi anneme vercem.Ama illaki ben günde 110 tl den fazla kazancam.Bana günlük yövmeye 30-40 tl kalır..Birde market işi var...Ara sokakta etrafı 6-8 büyük bina blok ile sarılı bir market var.Orayı alsam.Hem bakkal olsa hemde tekele cevirsem.Birde tavukcevirme makinası koysam.Gazte,su.vs.Dükkansahibi devren 17.000 tl istiyor.Tek mide bulantısı 80 m aşagıda ŞOK market var.Birde aklıma Kızartma tavuk geldi..Hani o makinanın icinde cevirilen.Sizler ne düşünüyorsunuz..herkese şimdiden teşekkürler..yaşadıgım yer.Kartal istanbul
İlk mesaj