Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne İş Yapabilirim

Başlatanumut1310Tarih04/03/2013 01:15:14Yorum34

İlk mesaj
Selam aleyküm Arkadaşlar,Adım selcuk ve 41 yaşındayım.Hayat şu ana kadar bana hic iyi tarafını göstermedi.Tamam bunda ki büyük sebeb ben ve benim hatalarım.Kıssacası.Almanyada dogdum büyüdüm ve 15 senedir türkiyede yaşıyorum.Sebebleri bende kalsın.2 sene önce evlendim ev 2 yaşında Umut ( benim umudum) adında bir oglum var.Türkiyede bir cok cagrımerkezinde calıştım(inbound) ama şu son 7 senedir iş bulamıyorum.Artık yaşımda 41 oldu buda iş bulmamı daha da zorlandırıyor.Annem sagolsun bana yardımcı olmayı düşünüyor.Belli bir miktar (20.000- 35.000 tl ) verecek.Bu benim son şanzım.Onun icin ne yapacaksam cok iyi düşünmem gerekiyor.Cünkü bu işte başarısız olursam kimsenin yüzüne bakıp yardım isteyemem.Ben Taksi plaka kiralama düşündüm.taksi plaka ve arac 35.000 -45.000 arası var2 şöför calışcak.Yani ben ve başka söför.bir söförün mal sahibine vermesi gereken para hergün 110 tl bende o kadar versem ettin hergün 220 tl ve ayda 6600 tl.bu 6600 tlden 4.500 plaka kirası kaldı geriye2100 tl..bundan da her ay 1000 tl kenara atcam(cünkü anneme parayı geri vermeyi düşünüyorum) kaldımı 1000 tl.Bu 1000 tl arabanın masrafı,durak parası v.sburda unutmamak gereken olay ben kendim calıştıgım icin 110 tl normal şöför gibi anneme vercem.Ama illaki ben günde 110 tl den fazla kazancam.Bana günlük yövmeye 30-40 tl kalır..Birde market işi var...Ara sokakta etrafı 6-8 büyük bina blok ile sarılı bir market var.Orayı alsam.Hem bakkal olsa hemde tekele cevirsem.Birde tavukcevirme makinası koysam.Gazte,su.vs.Dükkansahibi devren 17.000 tl istiyor.Tek mide bulantısı 80 m aşagıda ŞOK market var.Birde aklıma Kızartma tavuk geldi..Hani o makinanın icinde cevirilen.Sizler ne düşünüyorsunuz..herkese şimdiden teşekkürler..yaşadıgım yer.Kartal istanbul

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
34 yorum
yokmu bu konuda yardımcı olacak bir arkadaş

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
17.000 tl'ye devren market bana biraz fazla ucuz geldi. Acaba hiç iş yapmıyor olmasın?
O Şok market orayı öldürmüş olmasın? Bence o marketi ya da bakkalı bir süre izleyin. Günde kaç müşterisi oluyor, ortalama bir fikir sahibi olmaya çalışın.
Döner, sandviç gibi yiyecekler insan sirkülasyonun yoğun olduğu yerlerde satılır. Bunu da göz önünde bulundurun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk

çabanızı takdir ederim, iyi şanslar.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Ö?renci
o parayla pazarcılık yap bence daha karlı olur.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Di?er
@zeynepferda fikir çok güzelmiş.....

ama yaz geliyor çorbayı kim tercih eder ki soğuk birşey içmek varken. o yüzden bence sezonu değil.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Ö?renci
ben bu arabaya baktığımda sadece çorba görmüyorum. konsept güzel. tercihe göre içerisi başka ürünlerle donatılabilir.
mmm...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Almancan çok iyi seviyede ise, bir hotel önbüro eğitim programına kaydolup eğitimi alıp Güneye (Özellikle de Antalya) hotellere çalışmaya gidebilirsin diye düşünüyorum.
ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİYEL İLİŞKİLER

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ynsan kaynaklary
herkese cok teşekkürler.
Market işi yalan oldu cünkü gittim baktım.Market dedigim büyük bir bakkal.Ve burası hic iş yapmıyor.Ancak telek yaparsan iş yapar diyorlar.Ama tekel işinide yapmak istemiyorum cünkü cevrem iyi dolu insanlarla degil.Bu gelir yazdırmak ister o gelir birşey ister.Birde tekele döner sermaya lazım.Yani o iş yaş arkadaşlar.Birde arkadaşın biri almancan iyise git antalya felan yazmış.Onuda yapamam.Cünkü benim burda yaşayan bir annem var ve birde yeni 2 yaşına girmiş oglum var.Ben cok düşündüm bana en uygun taksi işi.Dün gittim baktım piyasaya. 2012 fiat albea 80.000 km 41.000 tl ve kirası 4.700 tl. 2 şöför calışacak.Birisi ben olacam.söför her gün 120 tl vermek zorunda bu eder ayda 3.600 tl.Bende söför gibi hergün 120 tl verecem.eder toplam 7.200. İlk sene arabanın vergisi ve sigortası galerie ayıt.Şöförün ssk sigortasını söför kendi ücretinden ödüyor 7.200 eksi her ay 4.700 kira kalır geriye 2.500 tl.Bu sırf benimde söför gibi calışırsam.Ben ama günde 120 tl den fazla para yapcam muhakkak.yoksa şöförler bu işi yapmaz dimi??.bu 2.500 tl den her ay 1000 tl anneme vercem( cünkü 50.000 tl annem veriyor).Ve geriye kalan 500 tl de her ay öylesine geriye atacam araba masrafları v.s.Yani benim hesaplarıma göre bu.7.200 tl den haric kazandıgım bana kar kalıyor.Size bu hesap dogrumu?Yani söförler arabanı parasını ve mazot parasını cıkardıktan sonra söförlere en kötü günde 30-40 tl kazanc kalıyor.Bu da en kötü gün.Bu işin tek riski ve benim tek korkum.Büyük kaza yapmak.Yani araba pert olacak şekilde.İşte o zaman yandım .Sizce bu işi yapmalıyım mi?Başka iş aklıma gelmiyor.Sonucta bildigim tek şey cagrı merkezinde calışmak.Almanca olarak.Ama bu işi yapmak istemiyorum cünkü ne kadar almanyada yurtdışı edilmiş insanlar varsa cagrı merkezinde.Bu benim icin büyük tehlike arz ediyor.Aranızda taksicilik yapan varmı??

yada hic taksiye girmesemde bir araba satın alsam ve bu araba ile iş yapsam.Ama ne iş yapabilirm bir araba ile.Benim aklıma bir de böyle bir iş geldi..

http://www.meadow-ranch.com/grill_haenchenwagen.php

bu arabadan yaptırmak ve her kurulan semtpazarlarına gidip orda cevirme tavuk satmak..
Kendi arabamla nerde iş bulabilirim.???

yapılırmı taksiclik arkadaşlar

abı sen ya kaza yaparsam korkusu ıle bu ısı unut ozaman ya para kazanamassın ya ıle ıs olmaz elını tasın altına ya sokacaksın yada tası hıc oynatma paran cebınde kalsın yasın 41 olmus cagrı merkezlerınde calısmıssın ıletısım kuvvetlı olmalı gıt ıstoça dolas ne ısler var kucuk sermayeler ıle yapıla bılecek ıstanbulda zaten ulasım sorunu var mıller kendı aracı yerıne metro busu tercıh edıyor ve taksıcı ısen kaza rıskın zaten yuzde 70 :)
Eren Tekstil

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
peki arkadaşlar herhangi bir araba alsam ( binek, veya yük taşımak icin bir araba)bununla na gibi iş yapabilirm ve bu işi nerde bulabilirm.Tekel de düşünüyorum ama tekel icin hep yedekte sermaye lazım mış.

Taksiciliğin ne riski var?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Taksinin riski....

1.kaza yaparsan ve sen suclusan ve araba pert olursa.O zaman senin işin bitti sayılır.Cünkü mecburen ya yeniden kredi cekip yeni araba alman gerekiyor yada bundan önce cektigin kredi sana kalır.
2. risk ise.2.şöför alkollu araba kullandıgı zaman veya buna benzer işler yaptıgı zaman polis arabanı baglar ve arabanı kurtarman 1 haftadan aşagı olmaz.bu 1 haftada sen nerden baksan 240 *7 --1680 eder ve arabayı kurtarmak icinde yine bir 500*-700 tl gider.Ve bu stress altından senin fulll calışmam gerekir ki ayın sonunda 4700 tl plaka kirasını cıkarasın...
kafam cok ama cok karışık.sonucta birşey yapmam gerekiyor.İş bulup calışam en iyisi ama kimse 42 yaşında birisine işi vermek istemiyor.Bu benim son fırsatım onun icin cok iyi düşünmem gerekiyor.25.000 TL var ir 25.00 tl kredi cekebilirim.Meslegim yok benim.Yapabilcegim işler belli,taksicilik,tekel(bunu hic istemiyorum cünkü tekele hep yedekte para lazım ve tekelcinin pazarı bayramı belli degil).bakkal olabilir ve bunlara benzer işler.
Birde altıma binek veya yük taşımak icin araba cekeyim dedim o araba ama ne iş yapabilirm.Bu arada istanbul kartal oturmaktatım

Selçuk bey selamlar,

öncelikle allah yardımcınız olsun,benim acizane düşüncem bir araç alıp pazarcılık veya küçük çapta al

sat yaparak fazla riske girmeden yavaş yavaş kazanmanız. meyve,sebze satabilirsiniz.toptan kıyafet

alıp satabilirsiniz.

Umarım başarılı olursunuz.

arabayı kredi ile alacam onun icin bu pazarlık işini yapıcaksam belli bir miktarın her ay garanti gelmesi lazım..
düşünüyorum,tartıyorum,kafamada başka işleri araştıyorum gidip geliyorum sonuc hep taksicilige cıkıyor.Keşke bir iş bulabilsemde hic bu tür dertlerle ugraşmasam

Bir sorum olacaktı arkadaşlar.Kosbegden taksi kiralamak icin hibe kredi alabilirmiyim.Veya kosbegden kredi almak icin ne gibi bir yol izlemek gerekiyor

herkeze hayırlı aksamlar arkadasım bnm nacizane fikrim paranı altına cevir ve pilavcılık yap yada kahvelerde tapa işi yni sandalye ayagında ki pls tapaları dgştr alıyosun 4 tapayı 15 krs a takıyosun sandalaye bacagına 1 tl oluyuor sana enn az 10 masa var kahvede 40 sandalye edr san 40 tl masalarda 10 tl toplam 50 tl bir kahveden günde üc kahve yapsan ytr allah bereket vrsin
sonra kahveler sende tas okey tası boyamanı söyleyecek onalarıda boyarsın tk mını 7 tl günde 10 tk rahat boyarsın 70 tl yapar snra sandalye dsr sin tamir yaparsın gecinir gdrsin ben yaptım kahvelerde bu gune cook şükür suan baza ve baslık imalatım var yardıma ihiyacın varsa ulas bana nasıl yapılacanı sana anlatırım hem paran cbnde kalır hem sektörde acayip bsşlk var her yer snn pastanesi var lokantası vr restoranı var dinle bni abicim risksiz ve masrafsız iş saygılar herkese
k.gvn

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - umut1310
Bir sorum olacaktı arkadaşlar.Kosbegden taksi kiralamak icin hibe kredi alabilirmiyim.Veya kosbegden kredi almak icin ne gibi bir yol izlemek gerekiyor

Taksi kiralaması işi için KOSGEB 'den destek alamazsınız.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
umut1310 çok sermaye ile iş yapmak yerine istanbulun güzel yerlerinde ev kiralanıp günlük kiralık verilip bir daireden para kazanılabilir..... örnek hesap yaparsak bir ev kiralarsak 750 tl ye günlük 80 tl den eşyalı olarak kiraya verirseniz ayda evden ayda 20 gün ev dolu olsa 20*80 : 1600 yl eder 1000 lira masrafınız olsa toplam 600 lira gelir elde edersiniz 10 tane böyle daire kiralasanız aylık 6 bin lira gelir getirir bir eve malzeme düzmek 4 -5 bin arası para gidiyor kendisini en kötü 12 ayda amorti eder..... benimki sadece fikir..... .. bu işi yapmadım
SRFT

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Asker
galiba taksi işine gireceğim .Böyle bir derede bir arada kalmak cok sıkıcı.soguk suya atlıcagım.yoksa daha cok düşünür hic birşeye varmam

Kardeş sana özelden mesaj attım..."ruh halini" anladığımı sanıyorum...Şu söz aklıma geldi."Şikayet ettiğimiz hayat bazılarının hayali olabilir.."
Ben psikolog değilim...ama insan sarrafıyım kendi çapımda.Cümlelerinizin analizini yaptım..siz de yapın..okuyun yazdıklarınızı yeniden...tamamına yakını "olumsuz,karamsar"
Hayat devam ediyor ve siz hala yerinizde sayıyorsunuz...eyleme geçemiyorsunuz...atalet ( apati ) hali...
..insanlar akın akın sabah işine gidiyor,akşam evine dönüyor...siz ise yıllardır işsizim diyorsunuz...
Bu bakış açısıyla da işsiz kalmaya devam edeceksiniz.
Gerçekten şu soruya cevap verin;Neden 7 yıldır çalışmıyorum...
Ben cevap vereyim. Siz de atalet var...en sinsi hastalıktır bu....türkçesi TEMBELLİK...
Korkak bezirgan ne kar eder ne de zarar..AÇIKLAMASI ŞU: bir işe atılmamakla zarardan korunursunuz ama hiç bir şekilde kazanamazsınız...
Lütfen kırılmayın cümlelerime...
çakal sürüsü kurdu pusuya düşürünce kurt nasıl kurtulacağını değil nasıl intikam alacağını düşünür.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - macera05
Kardeş sana özelden mesaj attım..."ruh halini" anladığımı sanıyorum...Şu söz aklıma geldi."Şikayet ettiğimiz hayat bazılarının hayali olabilir.."
Ben psikolog değilim...ama insan sarrafıyım kendi çapımda.Cümlelerinizin analizini yaptım..siz de yapın..okuyun yazdıklarınızı yeniden...tamamına yakını "olumsuz,karamsar"
Hayat devam ediyor ve siz hala yerinizde sayıyorsunuz...eyleme geçemiyorsunuz...atalet ( apati ) hali...
..insanlar akın akın sabah işine gidiyor,akşam evine dönüyor...siz ise yıllardır işsizim diyorsunuz...
Ben cevap vereyim. Siz de atalet var...en sinsi hastalıktır bu....türkçesi TEMBELLİK...
Korkak bezirgan ne kar eder ne de zarar..AÇIKLAMASI ŞU: bir işe atılmamakla zarardan korunursunuz ama hiç bir şekilde kazanamazsınız...

Hayır size kırılımıyorum.Yzdıklarınızda cok haklısınız.Ama birde kendinizi benim yerini koyunuz.Uzun zaman işsiniz.Her başvurdugunuz yer sizi öngörüşmeye cagırır ve sonra burdan hic birşey cıkmaz.Bir zaman sonra siz öngörüşmelere " zaten beni almacayacaklar " modunda gidiyorsunuz.Yani vücut diliniz,karşı tarafa verceginiz sinerji bile bunu gösteriyor.Kendinize olan güveniniz tamamen gidiyor.Birde her gören size"ya sen niye calışmıyorsunuz,böyle oturarak nereye kadar "" gibi cümleler kullanıyor.Şimdi elimde bir şanz var.Annem yardım edecek bana.İş ciddiye binde." ya bunu da başaramassam" diye düşünüyorsunuz.Kendinize olan güven sıfır ama denemekde istiyorsunuz.Yazdıgınız gibi 7 senedir işsizim.Bu fırsatı degerdirmesem bir 7 yıl daha işsiz kalırım.Oglum büyür ve benden kendine güven denen hissden hic birşey kalmaz.Karar verdim yapıcam taksi işini.Bu kavgaya girecegim.Kavga ederek birazda olsun kendi güvenim geri gelir.Evet yeter yattım, ve yeter kendime üzüldüm ve acınacak duruma düştüm.Bu riski göze alacagım.Kaybedecek hic birşeyim yok kazanacak ama cok.düşünceleriniz icin teşekkür ederim

büyük bir alıntı yapmak zorunda kaldım,
atalet bence türkiye de kendimde dahil edilmek üzere tedavi edilmesi ve sosyal bir sorun olarak görülmesi gereken bir olay. bu atalet o kadar pis bir şeydir ki, siz lionel messi olabilirsiniz ama ataletli bir messi su anda evinde 105 kg ile ps oynuyor olabilirdi.
yenetegi zekayı herseyi ***ürür bu atalet ve cogu kisi atalet icinde oldugunu bile bilmez. aslinda tam karsiligi tembellik degil denebilir.

iş arayan arkadas haklı, verdigin sinerji ve karamsar durus zaten yari acilan kapılarıda acmiyor. fakat o zamanda sunu dusunmeliyiz. hayat ben merkezli olamaz. ki siz zaten evlisiniz. demek ki sinerjiniz pozitif olmali, hayata karsi isyan moduna gecerek, bu işi basaracagim, yapacagim demek herkese her zaman yaramaz. meydan okumayın, basit yasayın, hayat sizi sevmese evlat vermezdi böyle bakın.

bir de ozel degilse 7 senedir geciminiz nasıl oldu, ki evlenmissiniz de..

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - umut1310
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - macera05

Hayır size kırılımıyorum.Yzdıklarınızda cok haklısınız.Ama birde kendinizi benim yerini koyunuz.Uzun zaman işsiniz.Her başvurdugunuz yer sizi öngörüşmeye cagırır ve sonra burdan hic birşey cıkmaz.Bir zaman sonra siz öngörüşmelere " zaten beni almacayacaklar " modunda gidiyorsunuz.Yani vücut diliniz,karşı tarafa verceginiz sinerji bile bunu gösteriyor.Kendinize olan güveniniz tamamen gidiyor.Birde her gören size"ya sen niye calışmıyorsunuz,böyle oturarak nereye kadar "" gibi cümleler kullanıyor.Şimdi elimde bir şanz var.Annem yardım edecek bana.İş ciddiye binde." ya bunu da başaramassam" diye düşünüyorsunuz.Kendinize olan güven sıfır ama denemekde istiyorsunuz.Yazdıgınız gibi 7 senedir işsizim.Bu fırsatı degerdirmesem bir 7 yıl daha işsiz kalırım.Oglum büyür ve benden kendine güven denen hissden hic birşey kalmaz.Karar verdim yapıcam taksi işini.Bu kavgaya girecegim.Kavga ederek birazda olsun kendi güvenim geri gelir.Evet yeter yattım, ve yeter kendime üzüldüm ve acınacak duruma düştüm.Bu riski göze alacagım.Kaybedecek hic birşeyim yok kazanacak ama cok.düşünceleriniz icin teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yazıları okudum..(özel mesajınızıda ) yorum için inşaallah akşamı bekleyelim..hayırlı olsun taksi işiniz..
çakal sürüsü kurdu pusuya düşürünce kurt nasıl kurtulacağını değil nasıl intikam alacağını düşünür.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ticaret
ben sırf iş konusunda kendimi güvenimi kaybettim ama genel olarak hayatın icinde bir insanım.gecen 7 senedir de annem yardımcı olmuştur bana.acıksası işi bulmamın sebebi sabıkalı olmam.ve sabıka 5 sene icinde siiliniyor.ve bundan 1 sene önce sabıkam silindi cünkü 5 sene hic bir olaya karışmadım.yani ben 5 sene boyunca cok kavgamı ettim.

Merhabalar.
Bende fransada yasiyorum ve birtakim sorunlar icerisindeyim sizin gibi.
Benim tavsiyem elinizdeki nakit parayi tamamen kullanmayip bir kac is olarak denemenizden yanadir.
1:Damacana su bayilik olabilir.
2:Oto yikama
3:Bayilikler arastir ve kendine uygun olanini bulup dene.
Benim bu tavsiyeleri soyleme amacim elinizdeki 35 bin tl nakiti tamamen kullanmadan bir kac iste denemenizden yanadir.
Biri tutmazsa digeri olabilir ve ticaret risk tasidigi icin sansinizi 2 ye katlamis olursunuz.
Bir diger alternatif oyle bir is yapin ki islemedigi zaman 3-5 bin tl ile kaybetip durumdan siyrilmaya bakin derim.
Yani actiginiz veya yaptiginiz iste olasi batma durumunda elinizdekileri satip minimum zararla durumdan kurtulma gibi.
Allah yardimciniz olsun son zamanlarda herkes bir dunya sorunlar ile bogusuyor.Bende bu insanlarin icerisindeyim.Saygilarla sayin buyugum...
Bu arada fransada yasiyorum ve iletisim kurup burdan yapacaginiz bir seyler(ithalat-ihracat) olursa elimden geleni yaparim.
bluetrojan@hotmail.fr

Yerleşim Fransa / ColmarMeslek Di?er
İş kurmadan önce kullanabileceğiniz bir kaç fikir var bu sitede, belki faydası olur.

www.acgoer.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
öyle elinizdeki parayı 2-3 işe yatırmakla olmaz bence arkdaşlar.bir iş yapıcaksın ve bu işe herşeyinizi ve gücünüzü vereceksiniz.bundan biraz ondan biraz şundan biraz la iş yapmak benim düşünceme göre ancak başarız olmaya sebeb olur.ben taksi aldım ve başladım.şimdi taksisde nasıl daha cok para yaparım diye düşünüyorum.kart bastırdım hastanelere,kahvelere, ve sabahları taşıdıgım müşterilere verecegim.yapıcaıgım işte birşeyler.bir yola girdik ve bu yolun sonuna ulaşmak icin elimden gelen herşeyi yapıcam