Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Antalyada Yaşam Ve İş ???

BaşlatanUmut66Tarih02/03/2013 10:39:59Yorum59

İlk mesaj
Herkese Selamlar,

Ankaralıyım. 13 yıllık devlet memuruyum. 37 yaşımdayım. Ankaradan ve mesleğimden inanılmaz derecede soğudum, bunaldım. Çok sıkıldım. Psikiyatra gidecek kadar mutsuzum. Eşimle düşündük taşındık ve Antalyaya yerleşmeye karar verdik. 150 bin lira gibi bir nakit param var. 2 yabancı dilim var ki bunların birini Türkçe gibi okur, yazar, konuşurum.

Hayatımı sıfırlamak istiyorum. Buna madden çok olmasa da manen çok ihtiyacım var. Antalyaya yerleşme konusunu kimle konuştuysam güzel ve doğru bir karar verdiğimi söylediler. Bende Antalyanın yaşanacak bir şehir olduğu düşüncesindeyim. Esasen Antalya merkez değilde Alanya veya Kemer gibi ilçelerde yaşamak istiyoruz. Alanya ağır basıyor şu anda.

Bu yaşıma geldim hayatımda hiçbir ürünü 50 kuruşa alıp 1 liraya satmışlığım yok. Ticaretten anlamam. Ama bir yerlerden başlayıp bişeyler yapmam lazım tabii ki...kimse anasının karnından bu işin piri olarak doğmuyor herhalde ??? Bu korkumdan dolayı şu anki mesleğimden apar topar istifa etmeyi düşünmüyorum, 1 sene ücretsiz izne ayrılma imkanım var. Bunu denemek, şansımı denemek istiyorum, hayatımı doğru yönder dönüştürebilirim diye düşünüyorum. Çünkü şu anda (maalesef artık öyle) benim karakterime, kişiliğime doğru işi yapmıyorum. 13 senedir nasıl yapıyorsun ? derseniz, başladığımda bu kadar ayyuka çıkmış değildi sorunlar, sıkıntılar....şimdi benim aklen, kalben, ruhen ve mantıken kaldırabileceğimin çok üstüne çıktı. Ben yapamıyorum artık. Az çok hangi kurumun memuru olduğumu anlamışsınızdır.

Uzun yazdım kusura bakmayın. İçim öyle dolu ki...Dediğim gibi 150 bin lira civarında nakit param var. Antalya da özellikle Alanya veya Kemer gibi ilçelerde yaşamak istiyoruz. Çok parada gözüm yok. Mercedes sahibi olmalıyım gibi hayallerım yada hırslarım yok. Sadece sakin bir hayat yaşamak istiyorum. Bu miktarda bir parayla nerde nasıl yaşarım ? Ne gibi bir iş yapabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim. Akıl-Fikir ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim....
UMUT66

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
59 yorum
Merhaba arkadaşım öncelikle Allah gönlüne göre versin derim.
Madem Antalyayı istiyorsun ve memursun o zaman sana tayinini oraya aldır ve oradaki yaşantıyı bu şekilde gör ve değerlendir derim.
Ben yıllardır Antalyanın bir çok bölgesinde turizmde çalıştım tüm ilçeleri bilirim ve bir çok da beldelerde görev aldım.
Kemeri öncelikle tavsiye etmem sezonluk bir bölgedir yazın yoğun ve kalabalık geçer ama kışın ölüdür.
Alanya yaz kış yoğundur ama ora da ikiye ayrılır turizim bölgesi ve yerleşim bölgesi.
Ben sana Manavgatı öneririm büyük bir ilçe hem yerlilere hitap eder hemde turiste ve gelişen bir ilçe.
İş olarak ne dersen gıda ve giyim üzerine orada her zaman iş yaparsın.
Bulabilirsen 5 yıldızlı otellerin birinden dükkan kirala market ve takı işi yap çok güzel para kazanırsın tl ile al euro dolar ile sat.
burada da şuna dikkat et otelin en az 8 ya da 12 ay açık olmasına iyi iş yaparsın rakibinde olmaz otelde çünkü bir market ya da takıcı
var ise ikinciyi açtırmazlar.
Bol şanzlar ve kazançlar dilerim.

Yerleşim Türkiye / Her Yer VatanMeslek Turizm
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Malesef Türkiyede her yerde olduğu gibi beni çalıştığım kurumda da torpil olmadan Antalyaya tayin olmam imkansız gibi birşey. Tayin için defalarca dilekçe vermeme rağmen olmuyor. Çünkü torpilim yok. Yaşantıyı görmek açısından söylediklerinize katılıyorum. Ankaradan oturup acaba Antalyada ne iş yapsam diye düşünmek saçma, oraya işle veya işsiz bir şekilde yerleşmem gerekiyor biliyorum. Market ve takı dükkanı konusunu düşüncem fikir için teşekkür ederim...
UMUT66

selam
Antalya turistik ilçeleri demişsin.Zaten turizmi kafaya koymuş oluyorsun.Turizm harici bir iş düşünürsen ANTALYA MERKEZ en iyisidir.
turizm tarım ticaret

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Açıkcası küçük yerde yaşamak istediğimiz için oraları yazdım. Büyükşehirde yaşamak istemiyoruz artık. Özellikle Turizm düşünmedim tabii ama olabilir tabii dediğiniz doğru. Aslında ne yapabilirim tam bilemediğim için buraya bu konuyu açtım zaten. Sizlerden akıl-fikir almak için...

Teşekkürler...
UMUT66

Alanya esnaflık yapmak için çok doğru bir yer değil doldu dükkan mağaza zaten biliniyor geçen sene kemerin beldibi esnafı gazetede turisti büyük oteller büyük alış veriş merkezlerine yönlendiriyorlar iş yapamıyoruz diye haykırdılar yani bir tanıdığın varsa o bölgede veya buradada fikri olan iş yapacak bölge lokasyon konusunda bilgi alman lazım yoksa turizm çok ballı iştir mantığı çok eskide kaldı ama çokta zor değil bilerek hareket edersen fırsatlar halen devam ediyor tavsiyem nereyi düşünüyorsan o bölgede merkezinde bir pansiyonda kal esnafla diyalog kur kafandaki sorulara cevap vereceklerdir ve bir fırsat çıkar belki ama uzaktan olacak iş değil
Kaan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Evet haklısınız Ankaradan telefon yada internet üzerinden araştırmak yada bişeyler yapmaya çalışmak hem çok zor hem mantıksız. Dediğiniz gibi bir süre işsiz de olsa orda yaşamak lazım, görmek lazım...İlginiz için teşekkür ederim...
UMUT66

Norko ve Sando nun dediklerine katılıyorum.
Biraz daha sabır derim,acele karar verme,git 1-2 hafta tatil yap ,gez gör araştır.
Bende uzun yıllar oralarda kaldım,Manavagat tercihim oldu.Hem aile ile yaşanacak yer hemde turizm elinin altında.Çocuklar için de iyi.
Ama arkadaşların dediği gibi git gör.Pansiyonlar pahalı değil,25-40 arası bulursun.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Allah kolaylık versin İnşallah herşey istediğin gibi olur.
Eşini 1-2 yıl Antalya da sigortalı gösterip ondan sonra tayin istesen yine oraya atama yapmazlar mı acaba?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Seracilik olabilirmi?
Saygilarimla

Yerleşim Belçika / LimburgMeslek Esnaf
Önümüzdeki hafta pazartesi gidiyorum. 1 hafta, 10 gün kalmayı düşünüyorum. Manavgat konusunu hiç düşünmedim ama olabilir neden olmasın ? Tayin konusu bizim kurumda çok kolay aslında. Doğru torpili bulursanız istediğiniz zaman, istediğiniz yere tayin olursunuz. Ama bende yok işte malesef. Bir yandan da onunla ilgili uğraşıyorum ama dediğim gibi mesleğimden çok soğudum, koptum, kafamda bitirdim desem yeridir. Kafada bitirince Antalyaya tayin olabilsem ne kadar devam edebilirim bilmiyorum. Seracılığı hiç düşünmedim...

Av Malzemeleri satan bir dükkan düşünüyorum. Öncelikle Alanya veya Kemer (ilçe) sonra Antalya merkez için potansiyel anlamında uygun mu sizce ? Birde T veya C plakalı ticari araç alayım ben dükkandayken bi yandan o çalışsın ek gelir olsun diye düşünüyorum. Neler dersiniz ???

İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim....
UMUT66

Alanyada yaşayan birisi olarak ,

burada güzel paralarda kazanabilirsin batırabilirsinde. Öncelikle buranın ve yapacağınız işin yabancısı oldugunuz belli.Alanya kışlarıda hareketlidir. Sizin yapmanız gereken öncelikle işin uzmanı olmasanızda para kazanabileceiğiniz bir iş bulmak.Yoksa bilmediğiniz bir işi yaparsanız risk çok (seracılık gibi,malı üresen bile satarken sıkıntı yaşarsın mal elinde kalınca çürür ). yabancı diliniz varsa size şunu önereyim öncelikle..Gelin buraya tam sezonun başlama sıraları ve eleman aranan aylardır MART NİSAN ayları..bu sene eylül ekime kadar bir yerde çalışın belli bir ücrete.Amacınız Alanya yı ve iş tecrübesini öğrenmek olsun.Daha sonra kendi paranızla işe girersiniz. Burada Emlakta iyi para var ek iş olarakta ev satabilirseniz iyi geliri olur size. Biraz çevre yapıp işleri ortamı v.s öğrenince önünüzü daha iyi görürsünüz.Elinizdeki parayı doğru zamanda doğru yerde kullanmalı.Her parası olan iş kurup başarılı olmuyor malesef.Burada her yıl onlarcası batıyor.Dikkat edin. Kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
tcoalngsau,

Evet dediğiniz gibi devlet memuruyum ve ticaret yapmadım hiç. Ama anamın karnından devlet memuru olarak doğmadım. Ticaret zor ve riskli biliyorum, farkındayım ama inanın şu an yaptığım iş de çok zor ve riskli, günümüzde tek artısı sabit maaşının olması başka bir özelliği, albenisi yok. Ve inanın artık psikolojim çok bozuldu mesleğimi yapamıyorum.

Oraya gelme ve bir iş yapana kadar orda yaşama fikrine katılıyorum doğru söylüyorsunuz. Ama eşimde burda (Ankarada) bir iş sahibi olduğu ve çocuğumuzda okula gittiği için apar topar gelemiyorum. Temmuz ayında yerleşmeyi düşünüyoruz AMA Temmuz ayı da sezon açısından geç olmuş olcak tabii ki...

Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum ancak dediğim gibi eşimi ve çocuğumu da düşünmek durumundayım. Keşke bir an önce yerleşcek durumda olsam ama öyle olamıyor malesef. En erken Haziran olabilir...
UMUT66

Her keze iyiakşamlar arkadaşlar
umut bey;
Ben uzun zamandır özel bir şirkette çalışıyorum ve halan çalışmaktayım. Bundan 1,5 yıl öncesinde antalya merkezde ticari taksiye yatırım yaptım ve gayet memnunun şunu bilmenizi isterim ki antalya merkezdeki her taksi durağı çok iyi işlemez siz buranın yabancısı oldugunuz için hangi bölgedeki taksinin iyi iş yaptıgını hangisinin iş yapmadıgını bilemeyebilirsiniz iyi araştırma yapmanızı bin defa düşünüp bir defa karar vermenizi söyleyebilirim ançak
aynı şey okul servisleri içinde gecerli. benim de okul servisi alma gibi düşüncem var ve arayış içindeyim. yatırımınızı iyi yaparsanız emin olunki iyi kazanırsınız. her iki düşüncenizde bana göre iyi çünkü bir işyeri açsanız . Dükkan kirası elk su tel stobajı muhasebecisi vergisi ve müşteri oturması için beklemek gerek ve en uygun yerde dükkan açmak gerek.fakat takside ve c plakada bu işlerden daha garanti sabah çıktıgınızda azyada çok eve birşeyler ***ürürsünüz.antalyada turizim her geçen gün gelişiyor benim sevdigim bir şehir
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN
İYİ AKŞAMLAR

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Elektrik / Elektronik
Güncel...

Yaşamak ve yerleşmek hakkında "Fethiye" de düşünmeye başladık. Öneri ve Fikirlerinizi bekliyorum...

Teşekkürler...
UMUT66

umut bey merhaba,

sizinle facebooktan yazışmıştık. Bende Fethiyeye gidicem kısmetse bu salı. Fethiye hakkında detaylı bilginiz varsa iletirmisiniz? Neden Fethiyeye karar kıldınız?

Yerleşim Türkiye / yalova
Fethiye hakkında detaylı bilgim yok...Sadece benim için Alanya, Kemer, Fethiye farketmiyor...
UMUT66

umut kardeşim 3 sene başta kemer olmak üzere bir çok ilçede turizm esnaflıgı yaptım öncelikle şunu belirtmek isterim artık eskisi gibi turizm de para yok bazı şartlar hariç nasıl arkadaşların da belirttigi gibi side veya bir tane 5 yıldızlı otelin (mümkünse belekteki 5* yıldızlı otellerin golfu olan çünkü bu turistler için 50-100 euro para degil ) marketi ni kiralarsan iş var veya belek kundu gibi bölgelerde güzel ama özellikle kemere hiç girme derim çünkü şu nada orada çogu esnaf para kazanmayı bırak kira derdinde tabi ki çok araştırman lazım rası çok çokfazla üçkagıtçı var tükiyenin her bir tarafından insan alanya merkezde güzel diye biliyorum otelde dükkan tutarken şuna dikkat etmen lazım tuttugun otel mümkünse avrupalıalrla çalışsın çünkü ruslar eskisi gibi para bırakmıyor zaten zengin turistleride shopping centerelara ***ürüyorlar kemer bu olaya çok şahit oldum turisleri çarşıya çok kötü şekilde karalıyorlar (rehberler) sonra turistin bütün paralarını bitiripöyle bırakıyorlar turist çarşıya çıkınca kazık yediginin farkınd aoluyor zaten onu yiyan bir daha türkiyeye gelmiyor bence kesinlikle elimde o miktar param olsa 5 yıldızlı bir otelin markaetini tutarım zaten ristide çok az sattıgı ürün yelpazeside çokgeniş onun için kemer ve beldeleri hariç erede yaparsan yap allah nasip ederse bir ekemk yersin eger çarşıda bu işi yapcaksan avrupa tarzı butik yap derim rusları kesin düşünme derim çünkü şu anda gelen rus takımı çapulcu 3-5 dolarla çarşıya geliyor sanki ceinde 10.000 doalr para varmış hareket ediyor diger bir önerim ise seracılık da yapabilirsin riski azdır umut66 öncelikle bol bol araştır esnafalrla sor çok araştırman lazım allah gönlüne versin başarıalr allah kolaylık versin

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ö?renci
İlgi ve alakan için teşekkür ederim abdullah27....
UMUT66

antalya0709, Antalyadaki ticari taksiler hakkinda biraz bilgi verebilirmisiniz, Antalyada plaka fiyatlari ve aylik gelirleri ne kadardir? ve sizin yatirim maliyetiniz tam olarak neydi..selamlar..

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Umut bey, öncelikle hayırlısı olsun. Ne yaptınız, son durum nedir?
ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİYEL İLİŞKİLER

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ynsan kaynaklary
Teşekkür ederim Çekonomist....Antalyaya gittim. Alanya ve Kemerdeki dükkanlara baktım. Kemer daha cazip benim için fiyat olarak ve dükkanın kirası olarak. Ankaraya geri döndüm çünkü sol bacağımı kırmıştım şimdi Cuma günü onunla ilgili ameliyat olcam. Sağlık sebeplerinden dolayı şu anda hem fiziken hemde beynen hızlı hareket edemiyorum. Sanırım benim oralara yerleşmem Temmuz'u falan bulcak...

Ne yapıcam ne edicem hiç bilmiyorum ama şunu biliyorum ki mutlaka ama mutlaka gidicem. Mesleğe geri dönmek zorunda kalsam bile (inşallah böyle bişey olmaz) en azından bu 1 senelik ücretsiz izin hakkımı kullanıp gidicem ve bişeyler yapcam. Allahım yardımcı olur bana inşallah...

Teşekkür ederim ilginize...
UMUT66

merhaba Umut66 gidersen de varını yoğunu herşeyini işe yatırma...

Yerleşim Sudan / HartumMeslek Mühendis
Bu arada Umut bey en dogrusunu yapiyorsunuz cünkü Ankaradaki yasam insani intihara sürükler, hem iklimi hem olmayan sosyal aktiviteleri vede olmayan dogasiyla adeta bir beton yuvasina dönmüs Ankaradan bi an önce kacsaniz iyi edersiniz. Cocuklugum Ankarada gectigi icin söylüyorum bunlari. ilerde benimde akdeniz yada egeye yerlesmek gibi planlarim var hic düsünmeden gerceklestirin derim

eskişehirde 2 tane 1+1 160 000 inşaatken girersen 130 000 e kadar düşer konum önemli bağlar diye bilinen en çok öğrencinin bulunduğu yer diyelim aylık ev başı 450 den 900 lira kira geliri artı memur maaşı bence mantıklı bide memur olmak için yırtınan arkadaşlarım var mezuniyet durumunda elindekinin kıymetini bil yoksa ankaradan kurtulup başka bi şehirde kendini fabrika işçisi olarak bulabilirsin abi

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
@eaxoy.........Elimdeki paranın 4 te 1 i gibi bir parayı ayırdım iş için...sırf Ankaradan ve şu anki mesleğimden kurtulmak için, özgür olmak için bunu denemeye hatta inşallah olmaz ama bu miktarı kaybetmeye değer bence...teşekkür ederim ilgin için.

@kubay........Ankara eski Ankara değil artık....özellikle son 10 senede çok değişti. Sadece betonluk anlamında değil insan yapısı ve kültürü vs. de çok değişti. Yaşanmaz hale geldi....demek istediğini anladım, aynı fikirdeyiz o konuda....

@gangsta59.....Fikirlerin ve uyarın için teşekkür ederim. Umarım dediğin gibi olmaz. Ben ilk önce 1 sene ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum...Direkt istifa etmeye cesaretim yok zaten. Meslek dursun bi kenarda şimdilik. 1 sene bazı şeyleri görmem ve anlamam için yeterli olur umarım....
UMUT66

Güncel....Teşekkürler....
UMUT66

Umut66, evet Ankara cok muhafazakarlasti son yillarda,, insanlar daha icine kapanik yasamaya basladi. Ben cocukken iyi hatirliyorum Ankara demetevlerde komsular cinsiyet ayrimi yapmadan birbirine selam verirdi fakat simdi yaninizdan komsunuz geciyor insanlar kafasini egiyor. Keciörende kendi basima geldi bu olay, bayan komsumuza apartmanin icinde yan yana gecerken iyi niyetle merhaba diyip yoluma devam ettim fakat cevap alamayinca garibime gitti, ben cocukken ankara demetevlerde böyle bisi yoktu belkide ben bazi seyleri unutmusum , belkide ömrümün büyük kismi isvecte gectigi icin Türkiyede komsularla selamlasmanin yanlis oldugunu bilemedim

Gangsta50 , bu stüdyo dairelerle bi dönem baya ilgileniyordum ve halen ilgileniyorum özellikle istanbulda son yillarda cok popüler hale geldiler, 50-60 bin liralik 1+1 lik daireler gercekten 400 lira kira getirirmi? bi dönem sonra insanin elinde patlamasin bu daireler? istanbul beylikdüzünde residance 1+1 daireler 50-60 bin liradan basliyor eger gercekten dedigin gibi 400 lira kira getiriyorsa tekrardan düsünmem gerecek bu stüdyo daireleri,, istanbulda 150 bin liralik bir dairenin aylik kira getirisi 700-800 tl iken nasil oluyoda 60bin liralik 1+1 dairenin aylik getirisi 400 lira oluyor? biraz fazla degilmi??

Kubay,

Sen kalk İsveçten gel, hele hele Keçiören de apartmanda karşı cinse iyi niyetle Merhaba de...:)) Çantasını kafana patlatmadığına dua et. Neyse Allahtan başına bişey gelmemiş bu da sana ders olmuş :) Sen burayı İsveç'mi sandın bakiiim ? :)) Yaşınız kaç bilmiyorum ama muhtemelen benden büyük olduğunuzu varsayıyorum eskiden Ankara çok güzeldi. Ben çok severdim. Mesela İstanbulu sevmezdim, çok karışık, çok kalabalık, keşmekeş bulurdum. Ankara hiçbir zaman böyle olmayacak denirdi çünkü memur şehri idi İstanbul gibi göç almazdı. Bizde buna inandık ve hayatımızı burda şekillendirdik burda hayaller kurduk. Benim en büyük hatam bir B Planı oluşturmamış olmamdı. Mesleğimden dolayı iki defa Ankaradan ayrıldım her ikisinde de Tuncelide görev yaptım ve yaşadım. Tunceli gibi bir şehirde o kadar mutluydum (duk- eşim ve çocuğumda) ki anlatamam size. Benim ***lığım her iki dönüşte de Ankarayı tercih ettim. Ve artık Ankarada hem mesleğimdeki kişisel sıkıntılarım hem meslek dışı birçok sebepten dolayı yaşayamaz hale geldim. Psikiyatra gidecek ve ilaç kullanmaya başlayacak kadar ileri gitti bu durum. Hadi kendimi geçtim beni boşverin ama 5 yaşındaki dünyalar tatlısı kızımın, prensesimin burda Ankarada yaşamasını, burda büyümesini istemiyorum.

Ben mi önemliyim yoksa kızım mı ? Bana göre Baba olarak tabii ki Kızım önemli benim hiçbir önemim yok. Doktoruma göre ise Ben önemliyim. Çünkü kızımın öncelikli ihtiyacı paradan, okuduğu okuldan yada kişisel istek ve ihityaçlarından ziyade sağlıklı ve güçlü bir Baba. Doktorum diyor ki : Sen sağlıklı ve güçlü olmazsan olmaz. Kızına vermen gereken sağlıklı bir aile ortamı. Yoksa illa Özel Okulda okutmana gerek yok herkesin çocuğu özel okulda okumuyor dedi. Doktor doktor olarak HAKLI. Bende Baba olarak HAKLI'yım ne yapcam bilemedim ?

Ben esasen mesleğimi severek ve başarılı bir şekilde yapıyorum. Ama torpilim olmadığı için Antalya iline tayin olamıyorum. Benim bu mesleğe devam edebilirliğim yer değiştirmeme bağlı ama malesef sistem bana sen gidemezsin diyor. Bu yüzden ücretsiz izin alıp Antalya-Kemer de bir Av Dükkanı açmayı düşünüyorum, bu yüzden İstifa etmeyi düşünüyorum. 37 yaşımdan ve bütün yaşadıklarımdan sonra Rektefiye olmak, sıfırdan başlamak çok zor biliyorum. Hele ki benim gibi ticaretle hiç uğraşmamışsanız başarılı olma ihtimalinin düşük olduğunu da biliyorum. Şu an ki mesleğimi yapamıyorum. Aklen, Ruhen, Mantıken yapamıyorum, olmuyor. Burdaki bir çok insana göre ticaret de yapamam. Peki ne yapabilirim ??? ne yapayım ??? Doktoruma göre yer değiştirmem şart. Hem akıl, hem ruh hem fiziki sağlığım için şart. Bir tarafta kendi hayatım ve yapmak istediklerim, bir tarafta suçsuz, günahsız melek kızım. Kızım bana Allahın emaneti. Onu güzel yetiştirmek, doğru yetiştirmek, ihtiyaçlarını karşılamak bir baba olarak benim görevim. Bir tarafta ben ve benim sağlığım, öbür tarafta kızımın yeni başlayan hayatı ve geleceği.

Hadi söyleyin...ben ne yapayım ???
UMUT66

Forumu amacının dışında kullanıyorum sanırım. Burası psikiyatri forumu değil, yeni iş fikirleri paylaşma forumu. Başını ağrıttığım herkesten çok özür dilerim. Kusura bakmayın...
UMUT66