Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir Yemek İşletmesinden Beklentileriniz Nelerdir

Başlatan_pink_Tarih01/03/2013 17:36:20Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
merhaba ben izmirde bir yemek işletmesi açmayı düşünüyorum acaba bir restaurant tarzı bir yerden neler beklerdiniz fikirleriniz benim için çok önemli yardımcı olursanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye28 yazı
insanlara değer verin onlarla konuşun .İsimlerini öğrenin.Onları hatırlayın .Beleş bişeyler verin. Ama standart olmasın mesela kebabın yanına gelen ezme standart olduğu düşüncesinin verir. O kişiye özel birşey verin mesela bir tabak bitiren birinin tabağına 2 tane daha köfte koyarsınız. Çorbasını bitiren birine bir kepçe ilave edersiniz. Adam unutmaz bunu. Çay standart olmalıdır. Yaptığınız şeyi en iyisini yapmaya çalışın .Lezzetin mantığını çözün. Mesela Türk damak tadı tuz-yağ şeker-yağ ikilisi üzerine kuruludur. Aşağı yukarı gerisi hikayedir.
www.duyguhalitemizleme.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye163 yazı
Trança balıgından döner yapın ,
Yazın kakaolu baklava yapın birde dondurma ekledinizmi gerisi yalan .

immaginazione kordon concezione !!
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Üye150 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Duygu_sal
insanlara değer verin onlarla konuşun .İsimlerini öğrenin.Onları hatırlayın .Beleş bişeyler verin. Ama standart olmasın mesela kebabın yanına gelen ezme standart olduğu düşüncesinin verir. O kişiye özel birşey verin mesela bir tabak bitiren birinin tabağına 2 tane daha köfte koyarsınız. Çorbasını bitiren birine bir kepçe ilave edersiniz. Adam unutmaz bunu. Çay standart olmalıdır. Yaptığınız şeyi en iyisini yapmaya çalışın .Lezzetin mantığını çözün. Mesela Türk damak tadı tuz-yağ şeker-yağ ikilisi üzerine kuruludur. Aşağı yukarı gerisi hikayedir.

Arkadaş çok güzel özetlemiş, bunlara ilaveten temizlik ve hijyeni eklemek isterim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye14 yazı
kullandığınız ürünlerin kaynağını dükkanın bir köşesine asın, müşterileriniz görsun... Örneğin, işletmemiz aytaç ürünlerini kullanmaktadır gibi...

b.a

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye485 yazı
bedava olsun :D
Karnım Doysun :D
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye28 yazı
Bulunduğum turistik ilçe girişinde bir lokanta var. Etli yemekler porsiyonu 2.5 -3 lira, kıymalı pide 1.5 lira, pilav ve fasulye yemeği 3 lira yanında bir kapalı bardak su ve ekmek bedava veriyor. Yanında çalışanların anlattığına göre; soğanı bile kamyonla alıyormuş. Büyükbaş hayvanı kendi kesiyor. Kullandığı yağ ve un bile en kalite markalar kullanıyormuş. Bir gün uğradım, bir buçuk İskender ısmarladım. Müthiş bir kuyruk var. Sıra bana 45 dakikada geldi. İskender fena değildi. Fiyatı yanında bir adet ayran 6.5 lira ödedim. Kış sezonu bile kuyruk caddeye kadar uzuyor. Cuma günleri namaz saat, kapattığı için önceleri bayağı dedikodusu oldu . Fakat zamanla dedikodu yapanların bile orada kuyruğa girdiğine şahit oldum. Aileler bile gelip akşam yemeğini orada yiyor. Son günlerde yabancıları bile görmeye başladık. Kısacası bu iş modeli sabır istiyor. Tabii ki takım çalışması şart . İyi bir ekibin olmalı. Bence bu iş modeli her yerde tutar.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Üye122 yazı
her şeyden önce temizlik ve mutfakta pişen yemeğin içine neler girdiği çok önemlidir yapabiliyorsanız mutfağınızı insanların görebileceği bir şekilde ayarlayın insanlar mutfağını neyin nasıl piştiğini görürlerse hem size güvenecekler hemde işleriniz açılacaktır

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im