Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Lütfen Yardımcı Olurmusunuz ?

BaşlatanmstfkrglnTarih01/03/2013 17:31:21Yorum2

İlk mesaj
birsey sormak istiyorum.. ben bir sahıs sirketi kurmak istiyorum ama baktım 3 ay sonra isler yolunda gitmedi, o zaman şirketimi kapatıp sonraa bagkur borcumu ödeyebilirim degilmi ?
yoksa önce bagkur borcunu ödeyip , ödeme bittikten sonramı sirketi kapatabilirim ?
ben sahıs sirketimi istedigim zaman, borcumda olsa kapatabilirim diye biliyorum eger yanlısım varsa düzelltin ?
yardımcı olursanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Bağkur borcu şirket kapamaya engel değildir. hatta vergi borcu da değildir. şirketi kapatma işlemlerini başlatır sonra da borcunuzu ödersiniz. problem şu ki şirket bir günde kapatılamaz. Hiç borç harç olmasa bile. Belli bir süreçte kapatılabilir. Masliyeden resen kapatma için bile belli bir zaman geçmesi gerekir. Vergi veya bağkur borcu yüzünden değil şirketin feshi, kapatılması, ortadan kaldırılması için prosedür böyle olduğu içindir. Ayrıca şirket kapatmak için de açtığınız zamanki kadar para harcarsınız. Para harcamadan kapatma ancak resen kapatmada mümkün olabilir ama o da duruma göre yaklaşımlara göre değişir. Mesela Ticaret odasına da bir borç yaptıysanız oda kapanmanıza engel olabilir. Olmayada bilir. Bahtınıza arkadaşlıklarınıza şirketinizin durumuna göre değişebilir.

3 Ay sonra kapanma ihtimali olan bir ticaret şirket kurarak değil şahış mükellefiyeti oluşturarak yapılmalıdır. Şahıs firması dediğimiz durum yani. Bir dilekçe ile bir günde kurulur bir dilekçe ile bir günde kapatılır. Borç harç varsa sonra ödenebilir. Ucuza kurulur hiç para harcamadan kapatılır. Meslek odasının borçlu olsanız bile kapanışa hiç bir itirazı olmaz.

Sivaslı öğrenci kardeşim durum budur . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
öncelikle cok tesekkür ederim yorumunuz icin..
Ben evimin bir odasını ofis olarak gösterip, çin gibi ülkelerden bazı eloktronk ürünler getirip bir e-ticaret sayfası acarak internetten satıs yapacagım ve bunun icin sahıs sirketi kurmayı istedim.. ancak ben sahıs sirketiyle sahıs firmasının aynı seyler oldugunu düsünüyordum :D
hatamdan döndürdügünüz icin ttesekkür ederim bana en uygun olanı o zaman sahıs firması olacaktır öyle degilmi ?
birde ben e-ticaret yapacagım icin vergiler ve bagkur dısında herhangi bir yere kayıt (ticaret odası vs.) yaptırmak zorundamıyım ?

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Ö?renci