Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bu Yalana İnanmayın

BaşlatansorumsuzTarih25/02/2013 05:03:08Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
(daha önce bu tuzağa düşmüş arkadaşların affına sığınarak yazıyorum konu içinde ki zalak lafını akılda kalması için seçtim )

E ticaret sektörü her ne kadar devlerin elinde olsa da her gün yüzlerce insan e ticaret sitesi açıyor. Yıllardır bu işi yapan sitelerin zarar edip batmasına sitelerini kapatmasına rağmen insanların yetersiz birikim ve az bir sermayeyle kısa zamanda çok başarılı olacaklarına inanmasını anlayamıyorum. Son zamanlarda e ticaret üzerine araştırmalarımı yaparken ilginç reklamlara rastladım fatura derdi yok kargo derdi yok şirket kurma derdi yok yorulmadan oturduğunuz yerden sanal mağazanızın olmasını ister misiniz? Tarzı reklamlar bunları incelediğimde bilinçsiz internet kullanıcılarının zaaflarından yararlanan ve bir çok örneği olan bu oluşumu size kısaca anlatmak istiyorum
Diyelim ki ben bir e ticaret sitesi kurmak istiyorum ve elimde çok az bir sermaye var büyümenin ve çok kar etmenin yolunun tanınmaktan geçtiğini anladığımda sitemin reklamını yapmam gerektiğine karar verdim. Ancak elimde o kadar para yok bunu hiç para harcamadan halletmem lazım aklıma çok parlak bir fikir geldi. Hemen elimde avucumdaki 10000 Tl ile bir e ticaret sitesi açtım. Tedarikçileri ayarladım şimdi müthiş planımı uygulama zamanı, internet adresimi şu şekilde almalıyım. www.reklamımıyapacakzalakarıyorum.com ve bu sitenin 1000lerce alt domaini var yani “www” Yazan yerin yerine zalaklara kendi belirlediği bir ismi verebilirim onlarda kendi siteleri zannedip benim ürünlerimi satarlar şimdi zalak avına çıkalım internette her yere reklam verelim google a para basıp e ticaret yazdığında benim sitemi üstlerde çıkarmasını sağlayalım insanlar siteye geldiğinde müthiş teklifi sunuyum yüzyılın fırsatı e ticaret sitesi açın ama kargolama derdiniz fatura kesme derdiniz ürün depolama derdiniz olmasın bunların hepsini biz senin adına yapalım sende kendi sitende sattığın ürünün karını al istediğin adı belirle

bana çok cazip geldi mesela

+Hemen bu paketi almalıyım kaç TL
-600 dolar ama 12 taksit yaparım
+İyi aldım gitti (zaten ben zalağın önde gideniyim)
-Peki sitemin adı ne olacak
+xxxx.reklamımıyapacakzalakarıyorum.com “xxxx” yazan yere ne istersen yaz kardeş
-E tamam o zaman bendendahazalağınıbulamassınız.reklamımıyapacakzalakarıyorum.com olsun
-Tamam artık benimde bir dükkanım var ne yapmalıyım satış olması için
+Heryere reklam ver face a reklam ver google a reklam ver unutma senden ne kadar çok alışveriş yaparlarsa o kadar komisyon alırsın
-Süper milyarlar harcarım o zaman ben bu siteyi tanıtmak için
+Bak seni çok sevdim sana bu sitenin diğer bir özelliğinden bahsedeyim eğer senin referansınla benden altdomain alan 3 kişi daha olursa onların satışından da komisyon alırsın
-A biz sülalecek zalağız ben bütün akrabalara söyleyeyim hepsi 600 dolar kapsın sana yatırsın
+Unutma onlara da söyle onlarda üye yaparsa üye yaptıklarının satışından komisyon alacaklar
+Tamam onların da çok zalak arkadaşları var merak etme

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye197 yazı
güzel
SRFT

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Asker
Üye166 yazı
subdomaini satan adamları gordum, ben oyle sacma sey olur mu satılmaz dedim ama satildi, hatta forumdan kullanan arkadaslarda gordum, heveslerini kırmak istemedim

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye72 yazı

adam zinciri kurmuş yıllar önceki zincirler gibi işin özü aynı ama oyuncular ve oynanan oyun her zaman değişim göstermekte...

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ymalat
Üye123 yazı
e-ticaretin artık çok kolay olmadığını herkez anlamalı ..
Çok doğru bir konu ve anlatım..

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ynternet
Üye153 yazı
Doğru ve güzel anlatım. Saygılar... :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye77 yazı
Evet burdada bir arkadaş aynı sıkıntıları yaşamıştı. En doğrusu kendi siten ve kendi reklamın.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Bankacylyk-Finans
Üye137 yazı
teşşekkürler saygıalr
Sorular ne kadar değişirse değişsin formül hep aynıdır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye448 yazı
"bendendahazalağınıbulamassınız.reklamımıyapacakzalakarıyorum.com "
sabah sabah guldurdugun icin tesekkurler,

Yerleşim Kazakistan / ShimMeslek Yöneticilik
Yeni Üye87 yazı
güzel tezgah. Eğer elinizde kimsede olmayan ürünler yoksa e ticaretle bence uğraşmayın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Üye485 yazı
kimden bahsettiğini çok çok iyi biliyorum.
3-5 bin tl ile eticaret sitesi açıp bu siteyi iyi yere getireceğini sanan okadar insan varki anlatamam.
Bu işi yapacaklar aklını başına toplamalı ve ciddi araştırma yapmalı
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye60 yazı
platinmarket diye bir site var böyle e ticaret sitesi falan yapıyorlar.bahsettiğiniz bu tarz bişeymi yoksa daha farklı bir mevzumu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
Sayın Sorumsuz,
ELİNE KOLUNA SAĞLIK.
muyıl

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emekli
Üye232 yazı
Platin market e ticaret sitesi yazılımı kiralar anlaşmalı firmaların xml entegrasyounu yapar kendi işinizi kendiniz yaparsınız. Arkadaşın bahsettiği daha başka bir olay burada isim veremiyoruz ama sitenizi kurup binlerce ürünü sizin adınıza kargoluyoruz size de kardan pay veriyoruz reklamını tanıtımını siz yapıyorsunuz diyenler var konu onlarla alakalı...
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Üye232 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cellman
e-ticaretin artık çok kolay olmadığını herkez anlamalı ..
Çok doğru bir konu ve anlatım..

Kesinlikle çok doğru
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye10 yazı
e ticaret tecrübelerimi yeni bir konuda anlattım umarım editör onayından geçer ve bu alanda ilgisi olan arkadaşlara ufak tefek yardımım dokunur

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye152 yazı
:D iyimiş.
joSe

Yerleşim Türkiye / SamsuMeslek Esnaf