Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

,

BaşlatantysonTarih17/02/2013 20:43:19Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye82 yazı
.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sporcu
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye8 yazı
en iyi süt verimi alacağınız inekler trakya bölgesinde bulunur. teşvikleri http://www.disticaretyonetimi.com/?p=16 bu siteden takip edebilirsiniz. Ama tamamen teşvik beklentisiyle bu işe başlamamanızı öneririn. Zira teşvik rakamı yetmez. Bir de hayvan alımı için veteriner hekimle birlikte gitmenizi öneririm.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Hukukçu
Üye265 yazı
Asylum a katılıyorum veteriner destekli hatta Bolge veterineri destekli alımlar isabetli olur suan da tam hayvan alınacak zaman fiyatlar çok aşağıda zamanında 7 bin tl ye satılan hayvanlar şimdi 2500-4000 tl lerde geziyor tek handikap saman fiyatlarının yüksek olması ama baharda olması gereken yere inecektir

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye78 yazı

bu siralar bu işe girmeyin.. 2014 başina kadar bekleyin.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye192 yazı
http://www.tkdk.gov.tr/

teşvik istiyorsan bu siteyi incele ... %65e kadar hibe veriliyor.
şu an 42 ilde mevcut...
Önce projeni hazırla , kuruma sun ... sözleşme imzalandıktan sonra yatırımını tamamla ve kurum sana %65 kadar hibe versin...
Torpil yok , siyaset yok, sadece düzgün bir proje sunmak yeterli...
düzgün bir projeden kasıtta olmayan bir fikir değil, sadece yapacağın şeyi kağıt üzzerinde birebir gösterrebilmek ve belgelerini tamamlamak o kadar...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye82 yazı
arkadaslar yorumlar ve önerılerınız ıcın cok tesekkur ederım . hepsını degerlendırecegım. cok bılgı sahıbı oldum tekrar tesekkur ederım ılgınıze

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sporcu
Yeni Üye2 yazı
merhaba arkadaslar suan girişimcilik kursuna gidiyorum sanen ( keci) besiciligi ve süt tedarikciligi kısacası çiflik kurmak istiyorum bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaslar cevap verirse memnun olurum şimdiden teşekkürler.
G.ALTINORDU

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye16 yazı
projeli ahır yapman lazım standart olck yani.sonra kuruma suncaksın devlet ona göre kredi veriyor.bi bölümünü hibe ediyor.bi bölümünüde ister 3 yıl ister 7 yıl sonra ödemeye baslıyosun.inek olarakta simenter al.bakımı kolay olur dayanıklıdır.diğerleri her hava kosuluna gelmez..yanlız yemini kendin yapcaksın.tarlan olcak.dısardan alırsan hem pahalı hem işin dönmez cepten gider.yerde kendine olcak yoksa tuttmaz.en önemlisi de hayvancılık biliyosan yap bilmiyosan hiç bulasma zararlı olursun. cok sey bilmen lazım..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Gyda
Yeni Üye14 yazı
hem saanen hem de büyükbaş hyv. yetiştirmek isteyen arkadaşlar;
1- üretime başlamadan önce kullanacağınız yemi nerden tedarik edeceğinizin cevabını bulmalısınız. Eğer yemi kendiniz üretmeyip çoğunlukla dışardan almayı düşünüyorsanız zarar edersiniz. 50 baş süt sığırı için en az 40 dekar alanda yem bitkisi ekimi yapmalısınız. Eğer daha fazla yeriniz varsa tane yemler yetiştirip kendi kesif yeminizi kendiniz üretmelisiniz. Aksi durumda sıkıntı yaşarsınız.

2- ürettiğiniz ürünü nereye pazarlayacağınızın cevabını da vermelisiniz.

b.a

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye60 yazı
nbly ye katılıyorum.büyükbaş mandırası olan bir çiftciyim. 22 baş sağılır ineğim mevcut. 40 dönüm ekili arazim var fakat yinede yetmiyor. hayvanların süt verimleri normal. bu işe başlarken günlük 1 hayvan 30 kg süt verse 50 hayvan şu kadar veriri ooo paraya bak die kesinlikle girmeyin. önce yem ve kesif yeminizi üretin hali hazıra daha sonra ahırınızı yapın ve hayvanları almaya mutlaka bir veterinerle gidin.kesinlikle çiğ düve almayın.1-2 doğurmuş inekleri alın direk sağıma naşlarsınız düvelerde beklersiniz doğursunde sağalım diye zaten ilk doğumunu yapanda fazla süt vermez sütü buzasına ancak yeter. diyelimki 20 baş süt ineği alacaksınız ahırınızı 20 başlık deil en az 40 başlık yapmanız gerekir. nedeni bu 20 başın yanında 20 adet buzası ve gebe olduklarını düşünürsek gelecek olan 20 buzağı daha ince eleyip sık dokuyun.bu işi yapmayın demiyorum ama pişman olmayın yapacak olanlar bu ara hayvan alırsa iyi olur çünkü hayvan fiyatları ayaklar altında .günlük benim ineğim 30 kg süt verir die düşünmeyin vermez kesinlikle çünkü buzası var bunun bu 1 ikincisi bu hayvana günlük 30 kg vermesi için en az 2-3 doğurmuş olması lazım ve günlük bu hayvana 20 kg mısır sılajı 8 kg süt yemi 3 kg yonca 2 kg saman 3 kg karışık arpa-mısır kırması - yeterince tuz vermeniz gerekir. bu saydıklarımı hesaplayın sütün litresini hesaplayın size para kalıyormu birde ona bakın.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Di?er