Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tecrubeli Arkadaşlardan Tavuk Döneri Hakkında Bilg

Başlatanhaluk39Tarih13/02/2013 12:09:36Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Merhaba arkadaşlar ne zamandır yeni bir iş yapma arayışındaydım ve nihayet tavuk döneri işinde karar kıldım. Fakat bu işi yapanlardan hiçbir şekilde bilgi alamıyorum. Teknik bilgi almak istediklerim bu işi bilmiyorsun, yapamazsın deyip geçiştiriyorlar. Yüzde yüz ustaya da bağımlı olmak istemiyorum bu yüzden bu konuda tecrubesi olan arkadaşların öneri ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Mesela tavuk dönerinin sosu çok önemli olduğunu biliyorum güzel bir sos hazırlanışı, dönerlik eti kasaptan, marketten mi almalıyım veya tavuk firmalarından (er piliç, pak piliç vs.) direkt alma şansım varmı. Dönerlik ete tavuk etinden başka kuyruk yağı koyulduğunu duydum bunun detayı nedir. Döner ekmeğini nereden temin etmeliyim. Ve bu konuda bilinmesi gereken ne varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar.
yeni bir iş

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mobilya
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye23 yazı
arkadaşım sana tavsiyem bu işi daha önce yapmadıysan bu işe girme ustaya güvenip hiç girme usta bir gün gelir bir gün gelmez kendi başına yapmaya kalksan döneri saramazsın sosunu yapamazsın porsiyonunu ayarlayamazsın zarar edersin hakkında hayırlısı olsun.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye16 yazı
arkadasım senin ögrenmek istediğin tamamen hayal desem darılma.sen böyle yazınca aklıma doktorken direk olarak cerrah olma hayali geldi aklıma.buda imkansız tabi tıpkı senin sordugun sorular gibi.atıyorum ben kasabım ben sana mobilya nasl yapılır desem nasıl anlatcan anlatsanda yapılır mı snce? böyle bşy olsa herkes her işi yapardı.illa yapcksan.düzgün işlek yerde olcak.lezzet gzl olcak oda ordakilerin marifetine bakar.hafif lux yerdysen dekor kalite temizlik hizmet güler yüzlülüğe dikkat etcen.düzgün usta calıştırcan.ama cebinide karnınıda tok tutucan sıkmadan iş yapcak elemanlar.o zaman karsılıgını alırsın.usta olmadan hiç bi iş yürümez.her ustanın marifetite baskadır yag koyanda var sosu baska yapanda var.her yiğit yoğurdu farklı..bu her işte böyledir.önemli olan güvenilir adamlar olması.tek basına zaten ne iş yürümüş ki.etide kasaplardan alırsan fiyat olarak düsük alırsın daha karın olur.genelde göğüs eti verirler.dönerlik acılır.sen gider sosta bekletip bi kac gün snra şişe takcan.diğer tavuk firmalarıda veriyor ama oda işlem yapmaz ekstra sana iş çıkartır.günlük ne kadar gidiysa ona göre hazırlatırsın.yarının etini bi gün önceden alcan sosta beklesin diye.tadı veren sostur.haa bide evlere iş yerlerine falan kart bırak servis paket işi için eleman koy.yardmcı olmusumdur inş..hayırlı olsun

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Gyda
Yeni Üye6 yazı

sorular saçma gelebilir biraz yol katedince bana da saçma gelecek merdivenler tek tek çıkılır bir yerden başlamalıydım ve bu sorularla başladım. değerli arkadaşlar hiç bilmediğin bir işe girmek yanlış olabilir size saygı duyuyorum fakat ben bunu tartışmıyorum. Öğrenmek istediğim nasıl bir yol izlemeliyim samimi olarak yol gösterecek arkadaşlara teşekkürler
yeni bir iş

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Üye127 yazı
Kafana yatan, yapabileceğine kani olup özgüvenin yüksekse, çok araştır iyi öğren ve kendinden emin olduğunda yapmak istediğin şeyi yap. Başladığın işte dara düştüğünde hemen ulaşabileceğin işin inceliklerinden anlayan güvendiğin birisi olsun mutlaka. Gerisi fasa fiso, başarılar dilerim.
BAVER GRUP
beslen-ankara@hotmail.com
0507 544 46 33

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye8 yazı
arkadasim sen kimsenin ne dedigine bakma. hic kimse anasinin karninda ogrenmiyor. eger azim edersen ogrenilmeyecek diye birsey yok. ama ustaya bagimli acacaksan acma. onemli olan istemek. ben sana sosu nasil yapilir. doner nasil takilir icine neler konur hepsini yazarim. dukkani acmazdan evvel iki kere deneme yap, kilo olarak az takarsin sevabina dagitirsin elin alissin diye . doner kesmesine gelince bicagi ilk etapta kullanirken zorlanirsin sana temin ederim az bir el becerin varsa bir haftada degme usta gibi kesmeye baslarsin. bicak kullanacaksin diye kanun da yok . tras bicagi gibi elektirikli hizarlar var doner icin ozel ondan al rahat edersin., isi basarmanin %50 baslamaktir. baslayacak cesaret varsa hersey olur korkma . hayal falan degil. benim e mail adresim ipekcimenoglu@hotmail.com e mail at ne istiyorsan ben sana yazayim. hayirli olsun.
ipek35

Yerleşim Kanada / Waterloo
Üye286 yazı
Hayirlisi olsun dilegi ile,
Baslangicda tavuk firmalarindan acilmis(kemiksiz) butun tavuk eti alir kendi gelistirdigin sos ile sise dizersin.
Bu islemin zor bir yonu yok.
Eger ustan var ise kemikli tavuk etini alip kendiniz acabilirsiniz.Zaman icinde kendinde ogrenebilirsin.
Sosun hazirlanisi basit malzemeler belli, zaman icinde rutinlesir.
Donere butun tavuk eti koyarsan kendi yagi yeterlidir.
Sade gogus kuru olur yag destegi vermen gerekir.
Sade but pahali olur.
Ben Bulgaristan da 5 yil tavuk doner dukkani islettim.
Ve butun tavukdan doner yaptim.
Isin detayi etin sosda biraz bekletilmesi, yani yarinin donerini 2 gun onceden soslu olarak dolapta bekletebilirsin
Biz kirmizi sos denen: kirmizi tatli toz biber,yogurt,cok az rendelenmis sogan ,biraz sarimsak tozu harc yapip eti bekletiyorduk.
Denemeden bir sey goremezsin istersen hazir olarak da doner etini alabilirsin
Bir firina da kendine ozel bir ekmek yaptirirsan farkli olursun
hayirlisi olsun

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler benim için çok faydalı ve yön verici. bilmediğimi işin ehline danışmak benim için işin en önemli aşaması. değerli bilgilerini benimle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.
yeni bir iş

Üye343 yazı
tavuk doner takmak basit. onemli olan kesmek zamanla elin alisir.
onemli olan tavugu donerlik kesilmis alacaksin...
sonra soslayacakasin,
sonra sise dizeceksin...
hic korkma yap.
3 kilo tavuk al diz.. zamanla 30 kiloya cikarsin...
istersen yardimci olurum...

Yerleşim Tayland / BangkokMeslek Gyda
Yeni Üye17 yazı
Ben de bu işi yapmayı çok istiyorum. Adapazarı Çark caddesinde (sakaryanın istiklal caddesi) kirada yerimiz var, kiracı lokanta işletiyor. Kendine apartman yaptırdı, 3 tane lüks otomobil aldı. Ben de istanbulda memurlukta sürünüyorum. O dükkanda Etibeyaz tarzı bir tavuk dönerci açsam paraya para demeyeceğimi de biliyorum ama bir türlü memurluğu bırakıp da o işi yapmaya cesaret edemiyorum. Belki tayinimi oraya aldırıp memurlukla tavuk döner işini beraber ***ürebilirim. Hiç gözün korkmasın yerin güzelse çok güzel paralar kazanırsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye50 yazı
Bence ilk önce git bir tavuk dönercinin yanına gir çok değil altı ay çalış sonra tavuk dönerin kralını kimseye sormadan açarsın

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye108 yazı
ben sıze bır yer tavsıye edıyım gıdın gorusun bız merak ettık yedıkten sonra sorduk bunun ıcıne nasıl bır sos katıyorsunuz dıye adam gızleme geregı duymadı cunku ıslerı gayet ıyıydı bır fırma soyledı oradan hazır gelıyormus soslanmıs sekılde bahsettıgım yer sırınevler meydanda ısmını hatırlamıyorum yerın ama meydandan yukarı cıkarken 300 400 metre sonra solda zaten kalabalıktan farkına varırsın otur tadına bak sonra detaylarını sor bence kolay gelsın
Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız,vardığınız yerin önemi yoktur

Yeni Üye6 yazı
metin bey hazır soslanmış geliyor derken şişe dizilmiş halde hazırmı alıyorlar yoksa sadece soslanmış parçalar halindemi
yeni bir iş

Yeni Üye6 yazı
eğer dizilmemiş halde soslu olarak geliyorsa bu daha düşük maliyet demektir ve benim kolayca üstesinden geleceğim anlamına gelir eğer lezzetide güzelse yapacağım sadece o firmayı araştırıp bulmak
yeni bir iş

Üye286 yazı
Hazir sisde dizilmis doner olarak gelir.
Eger sosu lezzetli ise deneyebilirsin.
Detaylarla ugrasmazsin.
Denemekte fayda var.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Üye108 yazı
haluk bey galiba ambalajında hazırlanmıs olarak gelıyor tabı ben boyle bırsey sormadım ama sanırım oyledır.yanı arkadasımla hesabı oderken sorduk tadı cok hosumuza gıttı sos hakkında bılgı almak ıstedık sadece hazır geldıgını ıcınde ne oldugunu tam olarak bılmedıklerını soyledı fırma ısmıde soyledı ama hatırlamıyorum bence gıdıp bır deneyın kolay gelsın
Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız,vardığınız yerin önemi yoktur

Yeni Üye6 yazı
kral35 arkadaş verdiğin bilgiler için sizede çok teşekkür ederim bu yazılanlardan şunu çıkarıyorum demekki bu işin bir standardı yok kendinde yapabilirsin hazır da alabilirsin burada öne çıkan lezzet ve kazanç faktörü bunu da zaman içerisinde deneme yanılma yoluyla anlarız
yeni bir iş

Yeni Üye10 yazı
ben bu işi yapıyorum.yerin uygunsa hiç düşünme gir derim.hazır döner firmalarından temin etmen daha iyi olur .yeni yasaya göre senin döner yapabilmen için yeterlilik belgesi-hijenik belgesi gibi işlemler istiyorlar.hazır al uğraşma derim..

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret