İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Süper Market Kurmak İstiyorum
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorumM
Üye245 yazı
Firmalardan ziyade sana baya bir sermaye lazim. Bence sermayeni belirtsen iyi olur bos yere yorum yazmayalim.
D
Yeni Üye5 yazı
M
Üye245 yazı
Dedigin para ile 2400m2 alani dolduramazsin. Firmalarin dedigin tarzda politikalari var ama bu ilk acilis yapipta tek subeli olan marketler icin gecerli degil onu sil bence kafandan. Dedigin para ile anca demirbaslari alirsin mal koyamazsin bos bi market olur. Benim sana tavsiyem 300 - 400 m2 ile baslaman. Hem senin icin daha saglikli olur hemde isi rahatlikla takip edebilirsin. 2400 m2 yer az buz bi alan degil ugrasamazsin yani
D
Yeni Üye5 yazı
E
Yeni Üye72 yazı
Firmalar yeni açılmıs potansiyel noktalara (Pn) çok fazla destek vermez ama giriş bedeli, Raf bedeli gibi ödemelr yaparlar yine bunlar içinde
Sizin oturmus bi sisteminiz olmasını beklerler öncelikle bu işin (market-pazarlama) içinden biri değilseniz ilk baslarda çok ama çok zorlanırsınız
200 bin TL az bi sermaye değil umudunuz kırmak istemem ama o para ile 500 m2 lik bim tarzı tek katlı çok ayrıntıya girmeden bi market açarsanız daha sağlam iş yaparsınız
Firmalar malı Vadeli verir ama dediğiniz yere sadece teşhir dolapları , pc ekipmanları ve yazlım için 90-100 bin tl kadar bi masraf yaparsınız ayrıca yeriniz kiramı buda çok önemli
tabiiki kendi yerinizse kira vermezseniz ayakta kalma ihtimaliniz yüksek yoksa aylık opranın kirası en iyi ihtimalle 6 bin tl falandır
İnşallah herşey gönlünüz gibi olur marketinizi açın bizde lokum göndeririz inşallah :D
Ama size tavsiyem ilk basta büyük oynamayın genel ihtiyaca yönelik ürünler satarak baslayın ve Gimat gibi spot piyasasını sıkı takip edin pazarlamacılar ve firmalar %2 %3 iskonto teklif eder yoksa ben işin çekirdeğinden yetiştim
Pazarlıkçı bi insan oldugunuzu bildikleri an Ceplerinde %5 ile gelir Şefleri vs çağırırsınız %7 lere çıkarki azımsancak bi iskonto değil markette birde ihtiyaclarınızı ve siparişlerinizi elemanlarınız değil siz belirleyin
Tek basınıza olmaz işi iyi bilen birde yönetici elemanınız olsa fevkalade olur
Hayırlı Çalısmalar
Sizin oturmus bi sisteminiz olmasını beklerler öncelikle bu işin (market-pazarlama) içinden biri değilseniz ilk baslarda çok ama çok zorlanırsınız
200 bin TL az bi sermaye değil umudunuz kırmak istemem ama o para ile 500 m2 lik bim tarzı tek katlı çok ayrıntıya girmeden bi market açarsanız daha sağlam iş yaparsınız
Firmalar malı Vadeli verir ama dediğiniz yere sadece teşhir dolapları , pc ekipmanları ve yazlım için 90-100 bin tl kadar bi masraf yaparsınız ayrıca yeriniz kiramı buda çok önemli
tabiiki kendi yerinizse kira vermezseniz ayakta kalma ihtimaliniz yüksek yoksa aylık opranın kirası en iyi ihtimalle 6 bin tl falandır
İnşallah herşey gönlünüz gibi olur marketinizi açın bizde lokum göndeririz inşallah :D
Ama size tavsiyem ilk basta büyük oynamayın genel ihtiyaca yönelik ürünler satarak baslayın ve Gimat gibi spot piyasasını sıkı takip edin pazarlamacılar ve firmalar %2 %3 iskonto teklif eder yoksa ben işin çekirdeğinden yetiştim
Pazarlıkçı bi insan oldugunuzu bildikleri an Ceplerinde %5 ile gelir Şefleri vs çağırırsınız %7 lere çıkarki azımsancak bi iskonto değil markette birde ihtiyaclarınızı ve siparişlerinizi elemanlarınız değil siz belirleyin
Tek basınıza olmaz işi iyi bilen birde yönetici elemanınız olsa fevkalade olur
Hayırlı Çalısmalar
Hayat boş bir tuval, ressamları biziz.. her tercih her davranış, her tutum, her söylem bir renk..
M
Yeni Üye47 yazı
bu işler sanıldıgı gibi kolay degildir..Hevesinizi kırmak istemem rafları firmalara yıkabilme gibi bir şey sözkonusu olamaz firmalar genelde dolap stand teşhirlik malzeme getirirler..Pınarın Dolabı yada Coca Colanın dolabi gibi.. Ruffles Cips Standi vs..
Firmalarla ilk calisacaginiz icin size bakiye bırakabilmeleri icin verilen siparişin en az Yarısını ödemeniz gerekir.220 bin tl 2400 m2 alan icin az 1 katı iptal edip ilk baslarda tek katla başlamanızı öneririm ve elektronik eşyadan ziyade temel ihtiyaclara yönelmeniz gerekicektir..Kazandıkca diger katı hizmete açabilirsiniz..Eger bu sektörde yabancıysanız 2 kat'a giripzarar etmenizin pek bir anlamı olmiyacaktir..
Firmalarla ilk calisacaginiz icin size bakiye bırakabilmeleri icin verilen siparişin en az Yarısını ödemeniz gerekir.220 bin tl 2400 m2 alan icin az 1 katı iptal edip ilk baslarda tek katla başlamanızı öneririm ve elektronik eşyadan ziyade temel ihtiyaclara yönelmeniz gerekicektir..Kazandıkca diger katı hizmete açabilirsiniz..Eger bu sektörde yabancıysanız 2 kat'a giripzarar etmenizin pek bir anlamı olmiyacaktir..
S
Yeni Üye16 yazı
mrb.arkadasım yılardır gıda işinde calişiyorum.bir süper market içn cok büyük bi yer bence.iş garantisi ne kadar.?iş yapmama durumuda olabilr. o zaman sıkıntı büyük olur.zaten süper markete girmez hiper market olur.firmalar bedel falan ödemez.dolap stand falan verirler.sermayen güzel. bi servis aracıda sart.bu büyük yere depoda lazım.bunun malı var stokta kasap sarküteri için buzhane olcak.mal gelince depo girisi olcak.bence bi site alanı için fazla büyük olur.sonucta carsının içi degil.üst kat güzel bi depo olur.asansör koyarsınız cok güzel magaza olur.hem sermayende daha ii gelir.dekora düzene dkkat et.markette en cok karı bıraktıran manav sarküteri kasaptır.buralara agırlık vercen.en cok iş yapanda buralardır.buralara düzgün ustalar koycan.firmalarada gelince kampanyaları kendileri zaten söylüyor.gelen malın düsük fiyata pek gelmez brz iskonto yaparlar en fazla.cünkü tek şubelisin geliş fiyatı düsük olmaz.cok satar cok alırsan o değisir ama.yanlız o brzda sana kalmıs ayda bi sefer 10 günlük insört yapcan.güzel fiyat koycan yoksa iş olmaz.firmaları cagırcan senin ürününü basıyorum bana ne fiyat veriyosun dicen bu işlerle ugrasan bi satın alma bulman sart.saglam eleman sart.ilk etapta acılıs için bi insört koy dolu dolu olsun güzel cazip fiyat koy firma her türlü gelir o magazaya.güzel reklam yap dısarıya millete.dısardada anons arbası gezdir bi kac gün acılıs günüde dahil..acılıyoruz diye.palyaco falanada koycan acılısa. müsteri hizmeti önemlidir.elektronik malzemeye fazla girmene gerek yok.ins yardımcı olmusumdur hayırlı olsun
Y
Yeni Üye2 yazı
Sen o işyerini açınca Bim ne iş yapacak ?
A
Yeni Üye77 yazı
Mustafa Cengizve SRGN beylerin dediklerine katılıyorum tek katı aç üst katıda depo olarak kullanmakta fayda var.2400 metre kare az buz bir yer değil.geçen gün tanıdığum bir arkadaşın marketindeki ürünleri barkod sistemi için bilgisayara girdim bütün mallarda bir tane giriş yaptım.140metrekare bir dükkan bu dükkandaki girdiğim bir adet malların toplamı 14.000 TL tuttu açık satılan ürünler ve manav ürünleri hariç burdan yola çıkarak ne kadar tutacağının hesabını yap umarım sizin için kazançlı bir girişim olur. Başarılar
Hayata yeniden başlasaydım, saniyelerin nabzını tutardım.
D
Yeni Üye5 yazı
E
Yeni Üye72 yazı
son dedikleriniz mantıklı dükkan içinde yer kiraya verirsiniz kiranın yarısıda oradan cıkar
Hayat boş bir tuval, ressamları biziz.. her tercih her davranış, her tutum, her söylem bir renk..
D
Yeni Üye5 yazı
peki bu süper marketin içinde kiraya verince örnegin bir kısım yeri bölerek berber yapılacak bunun için vergide yada ruhsatta degişiklik olurmu yada o berber ayrı bir yer gibi açılış yapmasımı lazım bilginiz varsa söylerseniz sevinirim
S
Yeni Üye16 yazı
oranın yerlesim alanını bilmiyorum ama. kiran cok cok ucuz.gözün kapalı gir.bedava hayal bir kira.barkod sistemine gelince bunu sırf yapan bilgisayarcılar oluyor.fiyatlarıda sistemine göre degişiyor.ufak tefek sistemleri ücretsiz atanlarda var.ama orası ve çeşidin cok oldugu için güzel rahat bir sistem kurman lazım.oda biraz para tutar netini bilemem.ama o konuda paradan kacmayın cünkü sistem ne kadar güzel olursa sizde o kadar rahat olursunuz.etiket makinasına gelincede cok pahalı bişey degil.2.elde bulabilirsin satan yerler vardır mutlaka.600 ile 800 arasında degişiyo 2.eller..yeni alcaksan 2 bin tl kadar var.jeneratörde woltuna göre degişiyor.orasına büyük voltajlı gerekir cünkü kaldıramaz.fiyatlarda yanıltmak istemem yerine göre degisiyor..telefon çiğköfte işinede gelince.o işlere hiç girme cok karısır.bence en güzeli kendin yapcan.mesela magazanın girişinde danışma olcak ya.orayı biraz büyükce yapcan.eleman dikcen turkcell vodafone avea ile anlaşma yapıp orda danışmada satıcan kendine..reklam koycan kontör bulunur diye.baskasına niye kiralıyon kendin yap.zaten kiran yok gibi bişey.sarküteri tezgahına yakın bir yere çadırvan görünüşlü bir yer yapcan.ışıklı yazılarla etrafını süslücen çiğ köfte diye yazdırcan.içindede sırf çiğköfte yapan adam koycan hem satcak hem yapcak.gidip sadece gıdadan izin cakartıyosun.her sarküteri çiğ köfte yapar.güzel olursada süper satar.hatta elit insan vardır sonucta site soguk mezede koycan sarküteriye.(amerikan salata,italyan,rus,kadın budu köfte,cerkez tavığu.ç,köfte,ezme,yaprak sarma vb.) gibi mezeler koy süper olur.bu işleri bana sor sen.yazdıgım diğer yazılarıda kayıda al sana cok lazm olur.tesekkür etcen acınca orayı....
B
Yeni Üye1 yazı
üzerinden bayağı zaman geçmiş ama kardeş merak ettim ne yaptın o işi acaba açtınızmı dükkanı umduğunu bulabildinmi bende süper market işi yapıyorum ve şuan yer arıyorumda merak ettim.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz