İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Okunacak Bölümler???
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorumA
Editör5590 yazı
10/02/2013 : 18:51:04#1
Web sitesi
Alıntı
tamnland.com
A
Yeni Üye72 yazı
F
Yeni Üye10 yazı
Uluslararası Ticaret ve Finansman
Öneririm kendi bölümüm
S
Yeni Üye58 yazı
E
Üye326 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - sercan44aras değerli arkadaşlar...18 mart üni. si işletme 3. sınıf öğrencisiyim.10 yaşımdan beri ticaretin içindeyim.ailem çok baskı yaptı polislik sınavına gir,memur ol maaşlı çalış bilmem ne diye.liseye geçtiğimde dedimki ben işletme okuyacam ticaret yapacam.meslek lisesine gittim sınava girdim ve 35 puanım kırılmasına rağmen 100 kişilik sınıfa 13. girdim.ailem hep karşı çıktı ama hiç pişman olmadım.yine olsa yine yaparım.insanın önünde sadece bir hayat var.ve her koyun kendi bacağından asılıyo.oturun sağlam kafayla bir düşünün nasıl bir gelecek istiyorum diye?eğer ticarete meraklıysan seviyosan işletmeden başka hiç bişey düşünme.ben hukuk puanı alsaydım bile işletme yazacaktım.tercih llistemde 30 adet işletme bölümü vardı:)ve şuan kendime kızıyorum neden ilk yıl işletme kazanamadım diye.çok doğru düşünün arkadaşlar.bu yaşlarda vereceğiniz kararla ilerde evleneceğiniz kişilerin hatta çoluk çocuğunuzun hakkını da vermiş olacaksınız.bu arada ticarete meraklı olan biri için işletme bölümü inanılmaz kolay ve zevkli.okulu hiç sevmeyen ben üniversitede dersler bitmesin diye dua ediyorum hocaların diger derslerine giriyorum:)umarım yardımcı olabilmişimdir.sorunuz düşünceniz olursa yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar.işiniz rast gelsin |
Kararlılığın için gerçekten tebrik ediyorum seni aynı yolun yolcusuyuz allah sonumuzu hayır etsin :)
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..
E
Yeni Üye72 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - akinselcuk Valla açıkcası senin fikrin de pek fena sayılmaz. İlahiyat oku bir camiye ataman çıksın mutlu mesut yaşa. Bir yandan ticaret de yap istersen sonra. |
İmam olur bal satarsın :)
hayata bak bende ihl mezunuyum İŞletme okuyacam diye direndim :)
Hayat boş bir tuval, ressamları biziz.. her tercih her davranış, her tutum, her söylem bir renk..
A
Yeni Üye72 yazı
Enesis şuanda imamlık mı yapıyorsun? Atamalar nasıl ilahiyatta? Düşük puanla atamalar oluyormuş sence doğru mu?
B
Yeni Üye4 yazı
Orta okulda askeri liseye gitmek istiyodum yapamassın edemessin orası şöyle orası böyle dediler beni kandırdılar babam imam hatip lisesine gitmem için beni hiç zorlamadı ama ikna etti nasıl ikna ettiğini bilmiyorum ama bir şekilde ikna etti benim aslında hiç gönlüm yoktu. neyse sınava girdim anadolu imam hatip lisesini tercih ettim kazandım ve kaydımı yaptırdım okulda sadece 1 ay dayanabildim 1 aydada sadece 8 gün okula gitmişim. 1 ayın sonunda baba ben gıtmek ıstemıyorum benı baska okula ver dedım tuttu benı memlekete gonderdı 1. donem bıtene kadar orda anca dayandım geldim tekrar istanbula 2. dönemde düz liseye yazıldım tabi haylazlık had safhada ordada 1 bucuk ay durabildim 1 bucuk ay sora sacma sapan bı olaydan dolayı okuldan uzaklastırıldım tamamen şans olayı. vel hasılı kelam babam gitmiş beni akşam lisesine yazdırmış haberim yok. o günden sora lise bitene kadar napıcamı bilmeden bi o işe bi bu işe girdim çıktım girdim çıktım hiç memnun değildim bu durumdan ama hiç bi iş bende heycan uyandırmıyodu sevemıyodum. ımam hatıpten çıktığımada bırazcık pişmandım universitede açıktan ilahiyat okumayı düşünüyodum veya ıkı yıllık askerı meslek yüksek okulu düşünüyodum düzgün bi lise eğitimim olmadığındanmıdır dolayısıyla kendıme guvenmedıgımdenmıdır daha yukarısında bir hedefim yoktu bunların neden olduğunu tahmın edebılıyosunuzdur bu hayatta gelecekle ılgılı tam manasıyla kımse yol gostermedı tabı bızımde hatalarımız vardı çok haylazlık yaptık. neyse üniversite sınavı geldi çattı girdik sınava tercih yapıcaz babam memlekete gitmisti beni arıyo oğlum işletme yaz oğlum işletme yaz dedım baba ya askeriye ya ilahiyat sade bu ıkısını yazıcam yıne basladılar yok askerıye soyle yok askerıye boyle aman sen yapamassın aman sen edemessın o ısler sana gore degıl ılahıyat konusundada aynı nası yapıcaksın onda arapça var onda su var o acıktan olmaz aman edemessın eyleyemessın vs.. babam benı ıkna edemedı dayısına soylemıs kayserıden o arıyo babamın dayısı oda aynı seyler sora su an markette reyonculuk yapan bı halamın oğlu var işletme yazmısta acıktan benımde ısletme yazmamı ıstıyo. annem desenız oda babam ne derse onu dıyo. neyse yazdık açıktan işletme başladık okula bıde dershaneye yazıldık ama zorla okuyoz dersleri ürün kelimesini sermaye kelimesini finans muhasebe kelimelerini vs.. duyunca okuyunca tüğlerim diken diken oluyo nefret ediyorum iğreniyorum bu kelimelerden ama mecburuz derslerı gecmek ıcın mecburen okuya okuya sevmeye basladık sımdı 4. sınıfta olmam gerekiyodu 3. sınıftayım ama derslerim çok güzel çok sukur hatta şu an az once nefret ediyorum dediğim kelimeleri duyunca heycanlanıyorum sureklı yenı fıkırler projeler vs. üretiyorum ürettiklerimi yazıya döküyorum fizibilitesini her türlü analizini vs.. yapıyorum. sevıyorum bu işlerle uğraşmayı sevıyorum sevmesıne ama bi yandanda keşke kimseyi dinlemesemiydim ben en başta sevdiğimi en başta heycan duyduğumumu yapsaydım dıyede derın derın dusunmuyo değilim.
bana soracak olursan annenın unvan sahıbı ol dedıgı ıcın veya unvan sahıbı olmak ıcın bıseyler yapma neyden heycan duyuyosan onu yap. ha bide meslek araştırması yap bıldıgımız on tane meslek varsa bılmedıgımız belkıde bınlercesı var bıseylerden heycan duymuyosan belkı heycan duyacagın sey o bılmedıgın meslekler arasındadır. sen ıyıce arastırmanı yap bı kac secenek cıkar, al o seceneklerını yıne annenle babanla akrabalarınla arkadaslarınla degerlendır ama onlar sevdıgı ıcın degıl senınde gercekten severek yapacagın bı ısmı sana heycan verıyomu buna gore bak karar ver ve sen sen ol o işi başarana kadar kararından vazgeçme mılyon dolar verseler elinin tersiyle it ve hedefini amacını kararını gerçekleştirmek için sakın yoldan sapma.
bana soracak olursan annenın unvan sahıbı ol dedıgı ıcın veya unvan sahıbı olmak ıcın bıseyler yapma neyden heycan duyuyosan onu yap. ha bide meslek araştırması yap bıldıgımız on tane meslek varsa bılmedıgımız belkıde bınlercesı var bıseylerden heycan duymuyosan belkı heycan duyacagın sey o bılmedıgın meslekler arasındadır. sen ıyıce arastırmanı yap bı kac secenek cıkar, al o seceneklerını yıne annenle babanla akrabalarınla arkadaslarınla degerlendır ama onlar sevdıgı ıcın degıl senınde gercekten severek yapacagın bı ısmı sana heycan verıyomu buna gore bak karar ver ve sen sen ol o işi başarana kadar kararından vazgeçme mılyon dolar verseler elinin tersiyle it ve hedefini amacını kararını gerçekleştirmek için sakın yoldan sapma.
S
Yeni Üye58 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - Erdi Eryılmaz
Kararlılığın için gerçekten tebrik ediyorum seni aynı yolun yolcusuyuz allah sonumuzu hayır etsin :) |
İnsan istedimi herşeyi başarıyor kardeşim.aynı yolun yolcusu olmamızın tek nedeni inancımız:) işin rast gelsin
A
Yeni Üye72 yazı
A
Yeni Üye72 yazı
Sonuçlar açıklandı : Eskişehir Osmangazi Ün. İşletme :))) oldu.
H
Yeni Üye31 yazı
hayIrlı olsun kardeşim, ALLAH yolunu açık etsin
hfs
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz