Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Bulgaristanda Şirket Kapatmak Ortaktan Ayrılmak

BaşlatanyurdalanTarih09/02/2013 11:44:24Yorum4

İlk mesaj
Değerli KONIKS üyesi arkadaşlarım.Benim sıkıntım daha önceden bazı yazı aralarında bahsettiğim gibi b.g de bulunan 2 ortaklı şirketimi kapatmak yada b.g vatandaşı olan ortağımı(%10) şirketten ayırmak.vize sıkıntısından dolayı yaklaşık 2 yıldır b.g ye gidemiyorum.ama vize sorununu çözmek üzereyim ben b.g ye gitmeden ortağımı şirket'den ayırabilirmiyim.yada gitmeden şirketi tamammen kapata bilirmiyim. konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarına bekliyorum kolay gelsin...
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
sayın yurdalan ortagınızın sırkette ımza yetkısı yoksa sadece mudur olarak sız gecıyorsanız turkıyeden apostıllı bır kapatma dılekcesıyle bg dekı bır avukata vekalet vererek sırketı kapatabılırsınız yada dondurabılırsınız ancak ortagınızda yetkı varsa bunu yapamazsınız ortak karar almanız gerekır.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
sayın lastottoman ortağımın imza yetkisi var.fakat benim alacağım kararlara itiraz etmez birde şirketi dondurdum zaten.ben gitmeden ortağımı nasıl ayırabilirim....
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama

sayın yurdalan sızın alacagınız karara ıtıraz etmez ıse yapacagınız ıs basıt oncelıkle avukatınıza sızın adınıza ortagınızdan hısse alabılır vekaletı vereceksınız ve bu vekaletle avukatıız ortagınızdan hısselerı sızın adınıza noter huzurunda alacak ve yenı karar defterıne tum hısseler sızın adınıza olacak sekılde yazılacak.avukata verecegınız hısse alım vekaletı apostıllı olmalıdır.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Sayin Yurdalan,
Sirket kurulus sozlesmesindeki sirket kapatma bolumunu incelemeniz gerekiyor.Orada ne yazilmis ona bakin % 100 oy isteniyorsa ortagin imzasi olmadan kapatamazsiniz.Eger sadece hisse cogunlugu olan kiside yetki var ise siz yapabilirsiniz ve avukatiniza bir vekalet vererek cozebilirsiniz.

kolay gelsin.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret