Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Kosgeb Hakkında Bilgisi Olan Var Mı?

BaşlatanjojoTarih11/03/2011 11:59:53Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye88 yazı
Merhaba değerli arkadaşlar

Kosgeb hakkında sitesinden bilgi edindim ancak sanki her zaman devam eden bir uygulama gibi gelmedi.
Kosgeb den yararlanan ve ya bu konuda yeterli bilgiye tecrübeye sahip arkadaşlardan işin aslını astarını öğrenmek isterim.

şimdiden teşekkürler
inner beauty

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye45 yazı
canım kareşim boşver koskebi felan paran varsa kendin iş yap yoksa bulaşma *** sonra pişman olursun yok fayizsiz para yok beleş para inanma parayı almaya gidersin banka dosya parası der yok hesapişletim parası der **yok işci calalışr sigortasını kosgeb verecek der sen hemen inanırsın o işciyi hayat cıkaramazsın borcu ödemeden yok banka teminat ister fayizsiz parayı almıya gidersin ev tarlayı ipodek versin borcu ödeyemezsin yüzde altı yüz fayiz ödeditirler sana hipodeyin varyaaa onun ici mannn kardeşim
mm

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Tekstil
Üye844 yazı
kosgeb eğitimlerinden sertifikam var.. bu konularda bilgiliyimdir size faydalı olabilirim diye düşünuyorum.. iyi calışmalar..
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye11 yazı

Arkadaşım;

Kosgeb ile ilgili yanlış bilgilendirmeler olduğunu görüyorum. Ancak kosgeb 2010 yılından beri siz kobilere inanılmayacak derecede destekler sağlamaktadır. Destekler hakkında bilgi almak için www.euhibe.com siteyi incele. Eğer soruların varsa. İlgili konunun altında yorum bölümü var. Oraya sorularını yazarsan mutlaka cevap veririm.
Firma : LOKMAN HEKİM AR-GE DANIŞMANLIK ÖZEL EĞİTİM VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ İTHALAT İHRACAT TİCARET LTD.ŞTİ
Adres : Siyavuşpaşa Mah. Namık Kemal Cad. Namık Kemal Apt. No :6 D:1 Bahçelievler - İstanbul - Türkiye
Telefon : 0090 212 442 72 00 (pbx)
Fax : 0090 212 442 71 99
E-Mail : destek@euhibe.com
E-Mail : hibedanismani@hotmail.com
E-Mail : kosgebdanismani@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye183 yazı
BOŞA ZAMAN KAYBI .

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye31 yazı
Kredi faiz desteği olayı dışında, bir hayli sıkıntılı bir süreç işletiyorlar... Proje desteklerinden tam anlamı ile memnun kalan görmedim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye844 yazı
memnun kalan görmedim dıyorsuynuz ama kac fırma ınceledınız acaba..

televızyonlara bır bakın ne kadar cok fuar yapılıyor bu fuarlar kosgebın desteklerı ıle yapılıyor.. fırmaların katlogları hep kosgeb desteğiyle basılıyor.. bol keseden konusmayalım lütfen..

Bu sıralar elınıze aldıgınız katologlara bakın cogunda kosgeb logosu goreceksınız..
toptan Tesettür giyim

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yeni Üye11 yazı
uygurum2211 görüşlerine hatta şunu ekliyorum. erkansensol arkadaşım araştırmadan incelemeden yorum yapmayın. Sırf benim danışmanlığını yapıp en azından belgelendirme sahibi olan birçok firma var.
Firma : LOKMAN HEKİM AR-GE DANIŞMANLIK ÖZEL EĞİTİM VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ İTHALAT İHRACAT TİCARET LTD.ŞTİ
Adres : Siyavuşpaşa Mah. Namık Kemal Cad. Namık Kemal Apt. No :6 D:1 Bahçelievler - İstanbul - Türkiye
Telefon : 0090 212 442 72 00 (pbx)
Fax : 0090 212 442 71 99
E-Mail : destek@euhibe.com
E-Mail : hibedanismani@hotmail.com
E-Mail : kosgebdanismani@gmail.com

Yeni Üye85 yazı
merhaba arkadaşım.kosgeb destek veriyor umudu ile sakın yol çıkm derim.defalarca bilgi almaya gittiğimde bir sürü prosüdür koydular önüme..hepsi hayal yok öle bişey..kosgebi parası olan para babaları kullanabiliyor.sana bana gelince dünya kadar prosüdür önümüze koyuyolar..
sammlee

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
Yeni Üye6 yazı
kosgeb;nisanın 4 ünde açıklanacak muhtemelen.aralık ayında aktarılan kaynağın %53 ünü garanti bankası,yaklaşık %19 unun da ziraat bankası kullandırdı.
Öncelikle kosgeb.gov.tr adresinden kosgeb veri tabanına üye olman lazım.Üyelik tamamlandıktan sonra kullanıcı adın ve parolan oluşmuş olacak.Daha sonra kosgeb.gov.tr adresinden yine kullanıcı adın ve parolan ile giriş yapıp kosgeb beyannamesini doldurup çıktısını alman gerekiyor.İmza ve kaşenle birlikte bağlı bulunduğun kosgeb birimine başvuru yapıyosun.Daha sonra kosgeb faiz desteği ve/veya kredi desteklerine başvurup yararlanabiliyosun.Bankalara ver şifreni ve parolanı.sorun olursa cevaplarım.
osemo

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye6 yazı
bu arada bilip bilmeden kimseyi yanlış yönlendirmeyelim arkadaşlar.KOSGEB in son kullandırmış olduğu kredide firmalara düşen geri ödenecek olan faiz tutarının dörtte üçü (3/4) kosgeb tarafından karşılandı.Kredi kullanan firmalae sadece dörtte bir oranında faiz ödedi.Şöyle diyebiliriz;
orneğin, kullanılacak olan kredinin toplam faizi 1000 TL ise bunu 750 TL si kosgeb tarafından karşılandı.Ortalama banka faiz oranlarının (kobi kredileri) aylık %1-%1.20 arasında değiştiği bir ortamda KOSGEB kredileri cidden çok cazip.Bence değerlendirin.
osemo

Üye844 yazı
evet kosgeb şirketlere hızmet eden bır kuruluş.. adı ustunde zaten.. hıc parası olmayan veya bır ısletmesı olmayan bır kısı kosgebden nasıl faydalanabılır kı.. sonucta kosgeb bır gelıstırme merkezı.. projelerınız varsa buyumeye calısyorsanız veya maddı acıdan sıkıntınız varsa kosgeb kullanılır..
sıfırdan sırket kurmak ısteyene bıle destek oluyorlar.. tabıkı bir işletme kurmak ıcın sermayenız olması gerekıyor..

bır acıdan daha bakarsak medyada ınsanları cok yanlıs bılgılendırdı.. kosgeb para dagıtıyor gıbı haberler yapıldı.. Basit bır kuruluş değildir kosgeb agzınıza alırken dikkatli olun bence o kuruluş sayesınde bır cok fırma ıs baglantısı kuruyor.. etkilerini 2 3 sene içinde gorecegiz..
toptan Tesettür giyim

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yeni Üye88 yazı
selam

ben kayıt işlemini yaptım. ilgili kosgeb birimine gerekli evrakları göndermek kaldı.
şimdi benim durumum şu;
perakende bir mağazam ve kendi kendini çevirecek ölçüde yaptığım bir üretim kanalım var.
sorun şu ki sürekli nakite daralıyorum. işimi az biraz genişletecek ve daha rahat hareket etmemi sağlayacak paraya ihtiyacım var.
bu şartlar altında kosgeb desteğinden yararlanabilecek miyim?

teşekkür
inner beauty

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye6 yazı
kosgeb nekadar kaynak aktaracak şuan bilmiyorum ama bankalar aracılığı ile bu kaynak küçük ve orta büyüklükteki işletmelert kullandırılacak.kosgeb kredi desteğine banka aracılığı ile başvuru yapıp sıraya girmen gerekiyo öncelikle.Kaynak aktarımında sisteme tanımlanan firmalar sıraya göre kaynak kullanabilcek.Muhtemelen bir önceki desteklemede oduğu gibi 30.000, 50.000, 75.000 TL Limitleri söz konusu.Bu limitlerin dağımıtımı da firmaların isthidam ettiği kişi sayısı ve/veya cirosuna göre yapılacak.
Bu arada jojo kardeşim; kısa süreli nakit ihtiyaçlarını factoring firmaları ile de çözebilirsin.(müşteri çekin varsa)
ya da çek ve senet karşılığı bankaların bch şeklinde kullandırmış olduğu kredilerde var.
osemo

Yeni Üye74 yazı
herkese merhaba benim küçük bir terzi dükkanım var.10 bin nüfuslu küçük bir yerde yaşıyorum.günlük kıyafet yanında gelinlik gece kıyafetide dikiyorum.esnaf odasına baglıyım.kosgebden bu site sayesinde haberim oldu.geçen hafta odaya kosgeb veri tabanına kaydımı yaptırdım.işimi büyüytmek atölyeye çevirip dışarı açılmak istiyorum.daha önceki kredilerden faydalanmadım.şimdi ne yapmam lazım?kredi başvurusunu nasıl yapacagım,nasıl sıraya gireyecegim?kredi kartımı taksite böldürdüm ve 2 aydır geçikmeli ödüyorum.bana da bir yol gösterirmisiniz?bu arada yeni işyeri açacak olanlara tavsiyem odaya degil dogru ticaret odasına kaydınızı yaptırın.esnaf odaları bu işlere hiç yaramıyor.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Yeni Üye25 yazı
BENIM DE BİR SORUM BİLGİ SAHİBİ ARKADAŞLARABEN İTHALAT YAPIYORUM LTD.ŞİRKETİM VAR TÜRKİYEDE OLMUYAN ÜRÜNLERİ
İTHAL EDİP SATIYORUM.AMA BEN İMALAT YAPMIYORUM.KOSGEB SADECE İMALATÇIYA MI DESTEK VERİR.ŞİRKET ORTAĞIM YABANCI
BUNUN ARTISI OLURMU.BEN TEK BAŞIMA ÇALIŞIYORUM ÇALIŞANIM YOK BU BANA DEZAVANTAJMIDIR.TEŞEKKÜRLER
devran

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye67 yazı
Benim sorum da şu : benm ticaret odası kaydım var ama pasif bir durumda bu ticaret odası kaydı ile kullanabileceğim bir kosgeb dışında bir yerden destek alabilirmiyim.bunu sormamın sebebi anladığım kadarı ile kosgeb de işlemlerin uzun sürmesi !
hakannnnn

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye34 yazı
Merabalar,
Biz İstanbulda Çinli Dış Ticaret Uzmanları tarafından kurulan ve yöneticileri Çinli Olan Bir İthalat-İhracat danışmanlık şirketiyiz.
Çine istediğiniz ürünü İthal etmede yada İhraç etmede direk birinci kişilerden destek ve danışma anlamında her türlü bilgiyi sadece bir maille yada bir telefonla alabilirsiniz.Çindeki(YİWU office ve GUANGZHOU office )ve İstanbuldaki ofislerimizdee hemen hemen tüm çalışanların çinli olması pazar araştırması ve fiyat uygunluğu
açısından bize danışan arkadaşlarımıza ithalatlarında ve ihracatlrında bir çok anlamda yararı olmuştur.

Saygılar.

Ömer SEYHAN
omerseyhan47@gmail.com
05378982061

Yeni Üye18 yazı
yorumları okudum. Kosgeb desteği ile şirket kuran (30000 TL Hibe) biri olarak söyleyebileceğim bu işlerin içinden gelen biri olmama rağmen sıkıntılıdır. 5 yıldır iş planları ve proje dosyaları hazırlama işlemlerini yürütüyorum. 1 yıldırda onaylı danışmanlık yapıyordum 1 firmada. nitekim 6 ay önce yaklaşık 40 kişiye yardım ettiğim kosgeb kursu desteğini kendi sertifikamı kullanarak çıkarttım. Şuan www.cesna.com.tr adresi ile göreceğiniz şirketi kurdum ve çk sayıda girişimci ve kobi müşterimiz mevcut. Sıkıntılı bir süreçtir. Sorularınızı alabilirim ve mümkün olan kısa sürelerde cevaplamaya da çalıcağaım.

İletişim: engin@cesna.com.tr
02163373715

Hkan58: adlı arkadaş kosgebde işlemler uygun döküman ile gidersen uzun sürmez ve iş koluna bağlı değişmekle beraber bir çok hibe desteği mevcuttur.

devran.vielse: adlı arkadaş şimdiden aklıma birkaç adet destek paketi geliyor. Özellikle yabancı ortağın olması (eğer AB vatabndaşı ise) güzel bir proje
yapılabilir. Diğer desteklerden de yararlanabilirsin.

yasemin07: adlı arkadaş böyle yatırımları uygun projelendirirsen destek alabileceğin kosgeb harici kurumlarda var. Özellikle Pozitif ayrımcılık gereği destek alma ihtimal,n,z, gayet yüksek buluyorum.

engin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis