Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Buhar Türbini

Başlatancakal_tmTarih06/02/2013 18:38:35Yorum54

İlk mesaj
Üye126 yazı
Arkadaşlar merhaba...

Buhar türbinleri hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

500 kw elektrik üretimine yetecek büyüklükte buhar türbini imalatı yapan firma var mı Türkiye'de.İkinci el türbinler hakkında da bilgisi olan varsa konuya beklerim...

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
54 yorum
Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cesursayan
özmaksan var bildiğim bi bak istersen

Az önce baktım firmanın sitesine ama benim dediğim buhar türbinlerini üretmiyorlar.Onlar buhar üreten kazanları felan üretiyorlar.

Benim aradığım ise elektrik enerjisi üretmek için buhar türbinidir.Termik santrallerde kullanılanlardan.Tabiki daha küçük kapasitede olacak :)

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye96 yazı
selam arkadasim ben yurtdisinda bu santrallarin bakim onarim islerini yapiyorum.Bunlari ancak avrupada bulabilirsiniz simens ve Babcock diye firmalara sormaniz lazim
saygilar

Yerleşim ALMANYA / BochumMeslek Serbest meslek
Üye433 yazı

buharı hangi yöntem ile üreteceksiniz..........?

Yerleşim Türkiye / MarmaraMeslek Emekli
Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Almanya47
selam arkadasim ben yurtdisinda bu santrallarin bakim onarim islerini yapiyorum.Bunlari ancak avrupada bulabilirsiniz simens ve Babcock diye firmalara sormaniz lazim
saygilar
Siemens'in ürettiğini biliyorum.Sizin bilginiz var mı acaba bu türbinlerin fiyatları hakkında.Küçük kapasitelerde olanların fiyatlarını biliyor musunuz mesela 500 kw gibi küçük kapasitede olanlar.

Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alfa16
buharı hangi yöntem ile üreteceksiniz..........?
Peletle üretmeyi düşünüyorum daha doğrusu planlıyorum,öyle bir araştırmam var ama pek bir bilgi de yok internette...

Yeni Üye90 yazı
ne tür bir palet le basınç oluşturmayı düşünüyorsunuz anlamadım buhar tribünü için 500 kw küçük bir rakam ülkemizde bu tip yatırımlar yabancılar yapıyor bu küçüklükte bir tribün olduğunu zannetmiyorum ama sen yinede baymina enerji sor bi irtibetı var internette
beyhan

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye72 yazı
bu aralar üzerinde durduğum 2 konu
1- pellet
2-katı yakıttan enerji üretimi

pellet üretimi ve ekipmanlarında sorun yaşamadım ama iş elektrik üretimine gelince karşına çok sorun çıkıyor en baştada devlet geliyo sana üret diyor 500 kw ı lisanssız yapabilirsin diyor ama elektrik çok gelirse satmayı düşünürsen olmaz satamazsın diyor.

pelleti neden üretmeyi düşünüyorsun?
birde pelletten değilde briketten yapmanı öneririm pellet biraz daha teferrüatlı briqet daha kolay gelişmelerden haberdar edersen sevinirim iyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ymalat
Yeni Üye40 yazı
merhaba arkadas düşünce olarak cok güzel bir düşünce ama cok masraflı ve pahalı bir düzen.nerden biliyosun diyorsan ben kazan ve buhart ürbinlerin mekanik bakımcısıyım.ilk önce demiralize su üretmen gerekir.daha sonra kazanda bu suyu 450 derece kızgın buhara çevirmen gerekir 60 bar basınç oluşturman gerekir.şu an sistemde 5 adet kazan ve 3 adet tirbün mevcut bunlar kaç kw dersen bilmiyorum cünkü sadece mekanik bakımını yapıyoruz.kazanlarda ise kömür doğalgaz ve fueloil kullanılıyor.daha bircok ayrıntısı kimyasalları var. mekanik ve sistem hakkında bilgi almak istersen
veysel_eses@hotmail.com 05547355663

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Esnaf
Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akrep2008
ne tür bir palet le basınç oluşturmayı düşünüyorsunuz anlamadım buhar tribünü için 500 kw küçük bir rakam ülkemizde bu tip yatırımlar yabancılar yapıyor bu küçüklükte bir tribün olduğunu zannetmiyorum ama sen yinede baymina enerji sor bi irtibetı var internette

Biliyorsunuz ki elektrik üretiminde genel yöntem ve en ekonomik olanı kömür ile üretimdir.Pelet ile kömürün kalorisi birbirine yakındır ve fiyat olarakta aynı seviyelerdeler.

Ben sadece araştırıyorum ve Orman Genel Müdürlüğü'nün orman biyokütlesinden yakıt ve enerji üretimi diye bir yazısını gördüm. Şu linkte görebilirsiniz ...

Pek bi bilgilide değilim şu anda, ancak ilgimi çekti ve bilgi toplamaya çalışıyorum.

Dediğiniz gibi 500 kw çok küçük bir rakam elektrik üretimi için ama 500 kw'a kadar elektrik üretimi lisanssız yapılabiliyor ve delice sermaye istemez diye düşünüyorum...

Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmet2626
bu aralar üzerinde durduğum 2 konu
1- pellet
2-katı yakıttan enerji üretimi

pellet üretimi ve ekipmanlarında sorun yaşamadım ama iş elektrik üretimine gelince karşına çok sorun çıkıyor en baştada devlet geliyo sana üret diyor 500 kw ı lisanssız yapabilirsin diyor ama elektrik çok gelirse satmayı düşünürsen olmaz satamazsın diyor.

pelleti neden üretmeyi düşünüyorsun?
birde pelletten değilde briketten yapmanı öneririm pellet biraz daha teferrüatlı briqet daha kolay gelişmelerden haberdar edersen sevinirim iyi çalışmalar...

Aynen bende senin gibi bu konular üzerinde duruyorum ve vaktim oldukça araştırıyorum ancak internette nerdeyse hiç işe yarar konu yok diyebilirim.Sadece yüzeysel bilgiler ve nerdeyse heryerde aynı şeyler yazıyor.

Devlet 500 kw 'a kadar lisanssız üretebilirsin diyor ve destekliyor.Sanırım şu anda güneş enerjisinden sonra ki en yüksek destek biyokütleden elde edilecek elektriğe veriliyor.Linkteki pdf dosyasında 28. sayfada ne kadar destek verildiği yazıyor.http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fweb.ogm.gov.tr%2Fdiger%2Fiklim%2FDokumanlar%2FBiyoenerji%2520Sunumlar%25C4%25B1%2FPelet%2520ve%2520Elektrik%2520%25C3%259Cretimi.pdf&ei=xqQfUc3qLs6XhQeak4AI&usg=AFQjCNEIvAnF-p0KhjPi_t3jrWhSahwsZg&sig2=d8dqaIo0m28NOOAc2XEGMA&bvm=bv.42553238,d.d2k

Kömüre göre çok daha çevreci bir şekilde elektrik üretimi gerçekleştirilebiliyor ve kaynak sıkıntısı yok.

Lisanssız ürettikten sonra üretmek istediğinde devlet niye satamazsın diyor orasını açarsan sevinirim.Benim bildiğim kojenerasyon sistemleri haricinde ürettiğin elektriği kendine kullanabiliyorsun ve fazlasını satıyorsun .Devlet buna açıkladığı destek rakamları bile var...

Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - beyazz26
merhaba arkadas düşünce olarak cok güzel bir düşünce ama cok masraflı ve pahalı bir düzen.nerden biliyosun diyorsan ben kazan ve buhart ürbinlerin mekanik bakımcısıyım.ilk önce demiralize su üretmen gerekir.daha sonra kazanda bu suyu 450 derece kızgın buhara çevirmen gerekir 60 bar basınç oluşturman gerekir.şu an sistemde 5 adet kazan ve 3 adet tirbün mevcut bunlar kaç kw dersen bilmiyorum cünkü sadece mekanik bakımını yapıyoruz.kazanlarda ise kömür doğalgaz ve fueloil kullanılıyor.daha bircok ayrıntısı kimyasalları var. mekanik ve sistem hakkında bilgi almak istersen
veysel_eses@hotmail.com 05547355663

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Bu tür bilgileri bulmakta zorlanıyorum ve aklınıza gelenleri yazarsanız sevinirim...Emaildense burdan yazarsanız ilgili kişilerde bilgilenmiş olurlar...

Üye197 yazı
BU KONU ÇOK GÜZEL BİR KONU ...
,
SRFT

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Asker
Yeni Üye40 yazı
gerçekten yazmak için cok detay var.ama aklına takılan veya bilmek istedikleriniz varsa memnuniyetle cevap veririm.

Yeni Üye96 yazı
selam arkadas
google ye ( dampfturbine ) yaz orda cok detayli göreceksin

Yeni Üye96 yazı
www.energiekonsens.de/cms/upload/Downloads/Vortraege/Downloads_und_Publikationen/Vortrag_Attermeyer.pdf
burda daha detayli var

Yeni Üye96 yazı
SIEMENS 2,2MW 1989 yili üretilmis fiyati 295.000eyro senin dedigin 500 kw larda 50.000 eyrodan basliyor kullanilmislari

Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
SIEMENS 2,2MW 1989 yili üretilmis fiyati 295.000eyro senin dedigin 500 kw larda 50.000 eyrodan basliyor kullanilmislari

Bilgiler için teşekkürler.

500 kw lar o kadar da pahalı değil sanki.Ben uçuk fiyatlar bekliyordum ama normal gibi geldi.

Sanırım Siemens bu alanda liderlerden birisi.Sizin bildiğiniz markalar hangileridir ve fiyat performans olarak genel olarak hangi markalar tercih ediliyor.

Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - beyazz26
gerçekten yazmak için cok detay var.ama aklına takılan veya bilmek istedikleriniz varsa memnuniyetle cevap veririm.

İlginiz için teşekkür ederim.

Şimdi nerden başlasam diyorum ama yavaş yavaş gidelim acelemiz yok :)

Şema olarak baktığımızda buhar ile elektrik üretimi basit gibi görünüyor.

Ancak kazın ayağı öyle değil tabiki ,farkındayım.

Mekanik kısımları hallettik diyelim sıra geldi yakıtımıza.Pelet ile bu basınçta buhar üretme imkanımız var mı ? Peleti araştırıyorum ama pek bişey bulamadım sadece kalorisinin kömüre yakın olduğunu ve çevreci bir yakıt olduğunu biliyorum.Orman bakanlığının yazdığı yazıda da elektrik üretiminde tercih edilebilir yazması ve bu alanda destek vermesi bunun yapılabileceğini gösteriyor.

Termik santrallerde kullanılan kömür toz haline getirilecek yakılıyor bildiğim kadarıyla ancak peleti veya biyokütleyi toz halinde yakmak yakıt masrafını yükseltir gibime geliyor.Peletle ilgili izlediğim videolarda pelet yavaş yanan bir madde ve bu sayede suyu kaynatabiliriz ama gerekli buhar basıncını yakalayabilir miyiz buna cevap verirseniz sevinirim...

Yeni Üye72 yazı
BİOKÜTLE İLE ELEKTRİK ÜRETMEK İÇİN 8000-9000 KCAL ENERJİ SAĞLAYAN Bİ MADDE YAKMAK GEREKİYORMUŞ TABİ BUUNU SADECE BUGÜN Bİ YAZIDAN OKUDUM SENİN ÜRECEĞİN PELLET EĞER KAYIN-GÜRGEN TALAŞI İSE MAX 4500-5000 KCAL OLUR TALAŞI SIKIŞTIRMADAN YAKARSAN BUNUDA YAKALAYAMAZSIN ARALARDA ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DALGALANMALARO OLUR. BUDA SENİN İŞİNE YARAMAZ. BİRDE ÜRETTİĞİN ELK. SADECE KENDİN KULLANABİLİRSİN DEVLETE SATABİLMEN İÇİN LİSANS ÇIKARMAN GEREKİR ÇÜNKÜ DEVLET HER NE KADAR ÜRETİN TEŞVİK VAR DESEDE BEDAVAYA GETİRDİĞİ BARAJ ELEKTRK YERİNE HALKTAN SATIN ALIP SATMAK İSTEMEZ.
BENCE İŞE PELLET YAPIMINDAN BAŞLA Kİ İLK BUNU ÜRETMEN GEREKECEK BUNUN GELECEĞİ O KADAR PARLAKKİ BAŞKA BİŞEYE DÖNÜP BAKAMAZSIN BU SANA YETERDE ARTAR BİLE BRİQET YAPIMI DAHA BASİT 20,000 EURO-DOLAR ARASI SATILAN MAKİNELERİ VAR. BİRDE KURUTMA SİSTEMİ KUR O KADAR AMA PELETİ BASMAN İÇİN
PELLET MAK. TAM SİSTEMİ :109,000 TL Kİ BU ALDIĞIM EN SON FİYAT
BUNU PROFESYONEL OLARAK ÜRETEN YERDEN FİYAT ALDIM (2 CADDE ARKAMDAKİ FABRİKA) 160,000 EURO BU İŞE BAŞLADIKTAN SONRA GÖRÜŞTÜĞÜN KİŞİLER SANA İLK SORACAKLARI SORU NE KADAR HARCADIN? 1,000,000 HARCAYIP DAHA ANCAK BRİQET YAPABİLEN TESİSLRİ BİLİYORUM TALAŞI ANCAK SIKIŞTIRABİLİYOR.
ÇOK CİDDİ BİR İŞ YA PELLET YAP SAT
YADA KAZAN TRİBÜN KUR YAKACAK BİŞİLER HER YERDEN BULURSUN :)

PELLET ÜRETİP BUNDAN ELEKTRİK ÜRETMEK SADECE HAYALDE KALIR.

BUNUNLA İLGİLİ DAHA SONRA YURT DIŞINDAKİ Bİ KAPI FAB. TALAŞTAN ÜRETTİĞİ ELEKTRİK VE ISI HAKKINDA YAZACAM.

İYİ ÇALIŞMALAR...

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ymalat
Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmet2626
BİOKÜTLE İLE ELEKTRİK ÜRETMEK İÇİN 8000-9000 KCAL ENERJİ SAĞLAYAN Bİ MADDE YAKMAK GEREKİYORMUŞ TABİ BUUNU SADECE BUGÜN Bİ YAZIDAN OKUDUM SENİN ÜRECEĞİN PELLET EĞER KAYIN-GÜRGEN TALAŞI İSE MAX 4500-5000 KCAL OLUR TALAŞI SIKIŞTIRMADAN YAKARSAN BUNUDA YAKALAYAMAZSIN ARALARDA ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DALGALANMALARO OLUR. BUDA SENİN İŞİNE YARAMAZ. BİRDE ÜRETTİĞİN ELK. SADECE KENDİN KULLANABİLİRSİN DEVLETE SATABİLMEN İÇİN LİSANS ÇIKARMAN GEREKİR ÇÜNKÜ DEVLET HER NE KADAR ÜRETİN TEŞVİK VAR DESEDE BEDAVAYA GETİRDİĞİ BARAJ ELEKTRK YERİNE HALKTAN SATIN ALIP SATMAK İSTEMEZ.
BENCE İŞE PELLET YAPIMINDAN BAŞLA Kİ İLK BUNU ÜRETMEN GEREKECEK BUNUN GELECEĞİ O KADAR PARLAKKİ BAŞKA BİŞEYE DÖNÜP BAKAMAZSIN BU SANA YETERDE ARTAR BİLE BRİQET YAPIMI DAHA BASİT 20,000 EURO-DOLAR ARASI SATILAN MAKİNELERİ VAR. BİRDE KURUTMA SİSTEMİ KUR O KADAR AMA PELETİ BASMAN İÇİN
PELLET MAK. TAM SİSTEMİ :109,000 TL Kİ BU ALDIĞIM EN SON FİYAT
BUNU PROFESYONEL OLARAK ÜRETEN YERDEN FİYAT ALDIM (2 CADDE ARKAMDAKİ FABRİKA) 160,000 EURO BU İŞE BAŞLADIKTAN SONRA GÖRÜŞTÜĞÜN KİŞİLER SANA İLK SORACAKLARI SORU NE KADAR HARCADIN? 1,000,000 HARCAYIP DAHA ANCAK BRİQET YAPABİLEN TESİSLRİ BİLİYORUM TALAŞI ANCAK SIKIŞTIRABİLİYOR.
ÇOK CİDDİ BİR İŞ YA PELLET YAP SAT
YADA KAZAN TRİBÜN KUR YAKACAK BİŞİLER HER YERDEN BULURSUN :)

PELLET ÜRETİP BUNDAN ELEKTRİK ÜRETMEK SADECE HAYALDE KALIR.

BUNUNLA İLGİLİ DAHA SONRA YURT DIŞINDAKİ Bİ KAPI FAB. TALAŞTAN ÜRETTİĞİ ELEKTRİK VE ISI HAKKINDA YAZACAM.

İYİ ÇALIŞMALAR...

Selamlar...

Diyorsunsunuz ki peletin kalorisi az gelir.Bende bundan çekiniyordum.Tahminimde bu yöndeydi ama briketin kalorisi yeter mi ki briket hakkında bişey bilmiyorum ama araştırıcam.

Benim amacım pelet olur briket olur devletin teşvik verdiği biyokütleden elde edilen elektriği üretbilmek.Biliyorsunuz ki biyokütlenin içine farklı farklı ürünler girebiliyor ki buna brikette dahil sanırım.

Peki briketi elektrik için tercih etsek bunu başarabilir miyiz ?

Ayrıca devletin elektriği alma kısmının sizin düşündüğünüz gibi olmadığını düşünüyorum.Epdk'nın sitesinde ve kanunlarda 500 kw'a kadar lisanssız üretilebileceğini kendi kullanımımızdan fazla kısmının alınacağını , fiyatların ve destek miktarlarının neler olduğu belirtilmiş.Hatta epdk sitesinde soru-cevap kısmında örneklerle belirtmişler.

Tabi uygulamada nasıl olur onu bilemeyiz bir sürü prosedür çıkabilir,engel olmaya çalışanlar da olabilir.Sonuçta Türkiye'de yaşıyoruz bazen acınacak hallere gülmemiz gerekiyor :)

Ayrıca son yazdığınız cümlenin cevabını da merakla bekliyorum .Talaştan elektrik üretimi kısmını...

Yeni Üye40 yazı
sadece 160 ton/h lık bir kazanın bir maliyeti 12 trilyona mal oldu oda çin malı 3 yıloldu fakat 6 ay çalıştırılamadı malesef. birde yakıt konusunda doğalgaz fueloil kullanıyoruz.yakında kurulacak tesis için ise kömür kullanılacak toz olarak püskürtürecek sekilde kullanılacak

Yeni Üye96 yazı
selam arkadasim

suanda Almanyada siemens en iyi kalite üretiyor baska üretici firmalarda var tabiki arastirmam lazim.Birde sadece türbünle is bitmiyor unuttugunuz bir konuda bu kesil dedigimiz yanma odasindaki borular ve türbüne kadar baglantilari bu borular sizin bildiginiz gibi normal boru degil.bunlar yüksek kurom dedigimiz yüksek isiya dayanikli ve ici kirec tutmayan boru olmasi lazim size bir fikir olacaksa Adapazarina gidin orda bir alman firmasi var ismini simdi hatirlamiyorum orda büyük bir depolari ve imalathaneleri var bu türbün islerinede bakiyorlar buraya oradan yaptirip getiriyorlar size bayagi faydasi olacaktir.Bu kesilleri de orda üretiyorlar ve borularda mevcut orda Türkiyedeki büyük kömür santrallarida bunlar yapiyor

Yeni Üye40 yazı
almanya 47 arkadaş almanyada anladığım kadarı ile bakım işi ile uğraşıyorsun.seninle tanışıp fikir alışverişi yapmak isterim.bende buhar üretim tesisinde bakımcıyım.nede olsa almanya bu konuda cok cok üstün.

Üye126 yazı
Araştırmalara devam.Aklınıza geldikçe yazarsanız sevinirim.

ahmet2626 'nın behsettiği tesisi merak ediyorum.Talaştan üretiyorlarmış elektriği.Yani biyokütleden...

Almanya47 arkadaşım Siemens'in sst-040 modeli var verdiğiniz pdf dosyasında.Peki bu jeneratörün fiyatları hakkında bilginiz var mı ? Hangi yakıtla çalışıyor.SSt-040 300 kw'a kadar elektrik üretiyormuş bayada küçük bişeymiş gibi duruyor resimlerden...

Yeni Üye96 yazı
selam beyazz26 arkadasim evet burda almanya bu konuda cok daha üstün ben bu santrallerin wig orda tig diyorlar onlarin kaynak islerini aliyoruz borularin ve kazanlarin tamirini bilmek istedigin neyse bana yazarsin elimden geldigi kadar yardimci olurum

saygilar

Yeni Üye96 yazı
selam Cakal_tm arkadas
bu firma degisik güclerde üretim yapiyor dogru ama size sunu da söylüyeyim bu kücük ebatlardaki ancak fabrikalarin kendi ihtiyaci icin olanlar sizin düsündügünüz elektrik üretip satmaksa bunlar isinize yaramaz 1MW dan asagi icin o kesilli yani kazani yaktiginiza degmez cünkü bakim masrafida bayagi cok bunlarin orda gördügünüz türbünler sadece buhar girisli basincli buhar 60-80 bar arasi buhar lazim

Yeni Üye96 yazı
arkadaslar madem elektrik üretip satmak icin ugrasiyorsunuz neden biogaz tesisini düsünmüyorsunuz biraz maliyeti yüksek ama devlet tesvigi ve avrupa birliginden de kredi var % 20 sini cikartsaniz gerisini tesvikle karsilarsiniz.size bir site veriyorum ordan inceleyin
www.schmack-biogas.com birkac cevrenizdeki yatirimcilarla birlesip yapma imkaniniz olabilir ben bu firmayla kontagim var gerekli yazismalari ve baglantilari kurarim hem elektrik hemde LPG gaz üretiyor bu tesis

Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
selam Cakal_tm arkadas
bu firma degisik güclerde üretim yapiyor dogru ama size sunu da söylüyeyim bu kücük ebatlardaki ancak fabrikalarin kendi ihtiyaci icin olanlar sizin düsündügünüz elektrik üretip satmaksa bunlar isinize yaramaz 1MW dan asagi icin o kesilli yani kazani yaktiginiza degmez cünkü bakim masrafida bayagi cok bunlarin orda gördügünüz türbünler sadece buhar girisli basincli buhar 60-80 bar arasi buhar lazim

Selamlar...

Benimde demek istediğim o işte.Biz zaten büyük güçlerde elektrik üretimi için sistem aramıyoruz.Lisansız elektrik üretmek için sınır 500 kw.

500 kw'a kadar üretsek yeter düşüncesindeyiz.Ancak bu alanda bilgimiz hiç yok ve araştırabildiğim kadar araştırıyorum .Tabi bu konuda internettede yararlanabileceğimiz kaynaklar pek yok.

Sizin dediğiniz biogaz sistemlerini de az çok araştırmıştım ama sanki biyokütle biraz daha içime sindi gibi geldi bana.Ama önerinizi dikkate alacağım.Biogazıda araştırayım biraz.

Peki diyelim 500 kw'lık bir sistemimizi kurduk.Bu 60 bar basıncı yakalamak çok mu zordur yani pelet benzeri madderle bu buharı üretemez miyiz ?

Yeni Üye40 yazı
basınç kazanda basınçlastırabilirsin.ama herseyi özel olacak o basıncı tasıyabilecek borulara ihtiyacın olacak ve kimyasallar.

Yeni Üye96 yazı
bu borular kesilde kullanilan borular kurom lu etli borulardir et kalinligi 7-8 mm basinca dayaniklidir ici de kireclenme tutmaz ayrica kimyasal madde kullannilmiyor ve ayrica bu buhar kullanildikdan sonra sogutulmasida ayri bir dert turm dedigimiz yüksek baca gibi havuzlarda sogutuluyor buda maliyeti artiriyor