Buhar türbinleri hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
500 kw elektrik üretimine yetecek büyüklükte buhar türbini imalatı yapan firma var mı Türkiye'de.İkinci el türbinler hakkında da bilgisi olan varsa konuya beklerim...

| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - beyazz26 basınç kazanda basınçlastırabilirsin.ama herseyi özel olacak o basıncı tasıyabilecek borulara ihtiyacın olacak ve kimyasallar. |
Yazıyı gönderen - ahmet2626 BİOKÜTLE İLE ELEKTRİK ÜRETMEK İÇİN 8000-9000 KCAL ENERJİ SAĞLAYAN Bİ MADDE YAKMAK GEREKİYORMUŞ TABİ BUUNU SADECE BUGÜN Bİ YAZIDAN OKUDUM SENİN ÜRECEĞİN PELLET EĞER KAYIN-GÜRGEN TALAŞI İSE MAX 4500-5000 KCAL OLUR TALAŞI SIKIŞTIRMADAN YAKARSAN BUNUDA YAKALAYAMAZSIN ARALARDA ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DALGALANMALARO OLUR. BUDA SENİN İŞİNE YARAMAZ. BİRDE ÜRETTİĞİN ELK. SADECE KENDİN KULLANABİLİRSİN DEVLETE SATABİLMEN İÇİN LİSANS ÇIKARMAN GEREKİR ÇÜNKÜ DEVLET HER NE KADAR ÜRETİN TEŞVİK VAR DESEDE BEDAVAYA GETİRDİĞİ BARAJ ELEKTRK YERİNE HALKTAN SATIN ALIP SATMAK İSTEMEZ. BENCE İŞE PELLET YAPIMINDAN BAŞLA Kİ İLK BUNU ÜRETMEN GEREKECEK BUNUN GELECEĞİ O KADAR PARLAKKİ BAŞKA BİŞEYE DÖNÜP BAKAMAZSIN BU SANA YETERDE ARTAR BİLE BRİQET YAPIMI DAHA BASİT 20,000 EURO-DOLAR ARASI SATILAN MAKİNELERİ VAR. BİRDE KURUTMA SİSTEMİ KUR O KADAR AMA PELETİ BASMAN İÇİN PELLET MAK. TAM SİSTEMİ :109,000 TL Kİ BU ALDIĞIM EN SON FİYAT BUNU PROFESYONEL OLARAK ÜRETEN YERDEN FİYAT ALDIM (2 CADDE ARKAMDAKİ FABRİKA) 160,000 EURO BU İŞE BAŞLADIKTAN SONRA GÖRÜŞTÜĞÜN KİŞİLER SANA İLK SORACAKLARI SORU NE KADAR HARCADIN? 1,000,000 HARCAYIP DAHA ANCAK BRİQET YAPABİLEN TESİSLRİ BİLİYORUM TALAŞI ANCAK SIKIŞTIRABİLİYOR. ÇOK CİDDİ BİR İŞ YA PELLET YAP SAT YADA KAZAN TRİBÜN KUR YAKACAK BİŞİLER HER YERDEN BULURSUN :) PELLET ÜRETİP BUNDAN ELEKTRİK ÜRETMEK SADECE HAYALDE KALIR. BUNUNLA İLGİLİ DAHA SONRA YURT DIŞINDAKİ Bİ KAPI FAB. TALAŞTAN ÜRETTİĞİ ELEKTRİK VE ISI HAKKINDA YAZACAM. İYİ ÇALIŞMALAR... |
Yazıyı gönderen - ahmet2626 bu aralar üzerinde durduğum 2 konu 1- pellet 2-katı yakıttan enerji üretimi pellet üretimi ve ekipmanlarında sorun yaşamadım ama iş elektrik üretimine gelince karşına çok sorun çıkıyor en baştada devlet geliyo sana üret diyor 500 kw ı lisanssız yapabilirsin diyor ama elektrik çok gelirse satmayı düşünürsen olmaz satamazsın diyor. pelleti neden üretmeyi düşünüyorsun? birde pelletten değilde briketten yapmanı öneririm pellet biraz daha teferrüatlı briqet daha kolay gelişmelerden haberdar edersen sevinirim iyi çalışmalar... |
Yazıyı gönderen - ibofet herkese selamlar güzel konu üzerinde yorum yapılmıs uzun zamandır arastırıyorum bu konuda soylemek ısterimki en uygunu yenilenebilir olması açısındanda buhar uretmek için güneş ideal ama güneşlenme haritasından uygun yer secşlmeli 500 kw buhar turbinide 600 000 euro civarında |