Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Buhar Türbini

Başlatancakal_tmTarih06/02/2013 18:38:35Yorum54

İlk mesaj
Üye126 yazı
Arkadaşlar merhaba...

Buhar türbinleri hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

500 kw elektrik üretimine yetecek büyüklükte buhar türbini imalatı yapan firma var mı Türkiye'de.İkinci el türbinler hakkında da bilgisi olan varsa konuya beklerim...

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
54 yorum
Üye126 yazı
Selamlar arkadaşlar...

Almanya47 , peki benim anlatmak istediğim sistemi kurmak çok mu zor olur sence.

Yani maksimum alacağımız güç 500 kw diyelim.Bu sistem için öyle devasa soğutma kuleleri felan gerek olmaz herhalde dimi.Sonuçta mini bir sistem olacak.Hatta kullanacağımız buhar türbininin bile çok kademeli bir türbin olmasına gerek var mıdır?

Birde elde edeceğimiz güç için ne kadar buhar üretmemiz gerek.Bunun standart bir hesabı var mıdır? Bi sitede görmüştüm ne kadar elektrik gücü için ne kadar basınçta ne kadar buhar gerekeceği felan yazıyordu.Bulabilirsem yazarım...

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - beyazz26
basınç kazanda basınçlastırabilirsin.ama herseyi özel olacak o basıncı tasıyabilecek borulara ihtiyacın olacak ve kimyasallar.

Ne demek istediğinizi anladım.Kazandan buhar çıkışını kısıtlarsak buhar basıncı artacak.Doğru anladım herhalde.

Peki suyu demineralize ettik diyelim bu suyu tekrar tekrar demineralize etmemize gerek var mı yoksa buhar soğumaya gittikten sonra oluşan su tekrar tekrar çevrime girebilir mi ?

Ayrıca ne gibi kimyasallar kullanılıyor .Sadece buhar kullanıl muyor mu ? Bundan da bahseder misiniz ?

Yeni Üye40 yazı

tabiki tanklarda geri toplayabilirsin.daha sonra pompalar yardımıyla kazana gönderirsin.zaten su an suyu demiralize etmek litresi benzinden pahalıya mal oluyor.kullandıgın basınç ve buhar gecerken mutlaka borulara zarar verecek bunu engellemek için kimyasallar kullanıyoruz kimyasal olarak tam bilmiyorum çünkü sürekli değişiyor kimyasallar.eğer cok cok paranız yoksa ugrasılmaz.daha bunlarda otomasyon kuleler.daha bir cok özellik var.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Esnaf
Yeni Üye96 yazı
selam
tekrar söyleyim herhangi bir kimyasal kullanilmiyor sadece dedigim gibi borular özel krom boru bu yüzden kirec tutmuyor maliyet sadece türbünden cikan buhari tekrar su haline getirip havuzlarda toplama olayi bu suyu tamamen geri kesile pompalarla veriliyor cünkü bu buhar cok miktarda ondan dedigim gibi adapazarinda bu borular da var alman firmasi burda hazirliyor bunlari almanyaya gönderiyor arastirmalisiniz

Yerleşim ALMANYA / BochumMeslek Serbest meslek
Yeni Üye96 yazı
ayrica burda kömürün yanmasi odasinda bu borular atesin kuvvetli oldugu taban kisminda ayni sobada oldugu gibi borular tasla kaplaniyor ve atesin boruya verecegi zarar önleniyor ayrica glete dedigimiz özel sert kaynakla borular kaplaniyor

Üye126 yazı
Selamlar...

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.Baya bilgi sahibi olduk sayenizde.

Almanya47 bu boruları üreten firmanın adını da yazar mısın ?

Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmet2626
BİOKÜTLE İLE ELEKTRİK ÜRETMEK İÇİN 8000-9000 KCAL ENERJİ SAĞLAYAN Bİ MADDE YAKMAK GEREKİYORMUŞ TABİ BUUNU SADECE BUGÜN Bİ YAZIDAN OKUDUM SENİN ÜRECEĞİN PELLET EĞER KAYIN-GÜRGEN TALAŞI İSE MAX 4500-5000 KCAL OLUR TALAŞI SIKIŞTIRMADAN YAKARSAN BUNUDA YAKALAYAMAZSIN ARALARDA ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DALGALANMALARO OLUR. BUDA SENİN İŞİNE YARAMAZ. BİRDE ÜRETTİĞİN ELK. SADECE KENDİN KULLANABİLİRSİN DEVLETE SATABİLMEN İÇİN LİSANS ÇIKARMAN GEREKİR ÇÜNKÜ DEVLET HER NE KADAR ÜRETİN TEŞVİK VAR DESEDE BEDAVAYA GETİRDİĞİ BARAJ ELEKTRK YERİNE HALKTAN SATIN ALIP SATMAK İSTEMEZ.
BENCE İŞE PELLET YAPIMINDAN BAŞLA Kİ İLK BUNU ÜRETMEN GEREKECEK BUNUN GELECEĞİ O KADAR PARLAKKİ BAŞKA BİŞEYE DÖNÜP BAKAMAZSIN BU SANA YETERDE ARTAR BİLE BRİQET YAPIMI DAHA BASİT 20,000 EURO-DOLAR ARASI SATILAN MAKİNELERİ VAR. BİRDE KURUTMA SİSTEMİ KUR O KADAR AMA PELETİ BASMAN İÇİN
PELLET MAK. TAM SİSTEMİ :109,000 TL Kİ BU ALDIĞIM EN SON FİYAT
BUNU PROFESYONEL OLARAK ÜRETEN YERDEN FİYAT ALDIM (2 CADDE ARKAMDAKİ FABRİKA) 160,000 EURO BU İŞE BAŞLADIKTAN SONRA GÖRÜŞTÜĞÜN KİŞİLER SANA İLK SORACAKLARI SORU NE KADAR HARCADIN? 1,000,000 HARCAYIP DAHA ANCAK BRİQET YAPABİLEN TESİSLRİ BİLİYORUM TALAŞI ANCAK SIKIŞTIRABİLİYOR.
ÇOK CİDDİ BİR İŞ YA PELLET YAP SAT
YADA KAZAN TRİBÜN KUR YAKACAK BİŞİLER HER YERDEN BULURSUN :)

PELLET ÜRETİP BUNDAN ELEKTRİK ÜRETMEK SADECE HAYALDE KALIR.

BUNUNLA İLGİLİ DAHA SONRA YURT DIŞINDAKİ Bİ KAPI FAB. TALAŞTAN ÜRETTİĞİ ELEKTRİK VE ISI HAKKINDA YAZACAM.

İYİ ÇALIŞMALAR...

Selamlar...

Yurt dışındaki kapı fabrikasının talaştan nasıl elektrik ürettiğini yazacaktınız.Merak ediyorum doğrusu...

Yeni Üye96 yazı
bu borulari Türkiyede kim üretiyor bilmiyorum ama Adapazarinda alman firmasi var adi oschats diye orda büyük atölyesi oldugunu duydum ama iyi arastirirsaniz oradaki kurumlarda bilgi verebilir

saygilar

Yeni Üye72 yazı
dergiden alıntıdır...

atıklardan enerji kazanmak günümüzde herzamankinden daha farklı bir girişimcilik kararıdır. üretim sürecinde ortaya çıkan odun talaşını presleyerek briket haline getirmek ve bunları kendi tesislerinde kullanabilmek için almanyadaki dischingen-katzen-stein merkezli orta ölçekli kapı üreticisi (aylık 10,000 adet ) konold hartsfelder holzindustrie gmbh da arayış içindedir ve biriketleme makinesi ile çok verimli bir çözüme ulaşır.bu süreçten ulaşılan kazanım üretim sürecinde ve tesis binalarının ısıtılmasında kullanılmaktadır geriye kalan ısıylada elektrik üretilmektedir. konold briketlerini enerji salınımı sürecinde kontrol edilebilir oldukları için tercih etmektedir. bu brikett üretim tesisi zaisertshofen li firmaya belli bir tanınmışlık getirmiş durumdadır...

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ymalat
Üye137 yazı
herkese selamlar güzel konu üzerinde yorum yapılmıs uzun zamandır arastırıyorum bu konuda soylemek ısterimki en uygunu yenilenebilir olması açısındanda buhar uretmek için güneş ideal ama güneşlenme haritasından uygun yer secşlmeli
500 kw buhar turbinide 600 000 euro civarında

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Yeni Üye75 yazı
Sayın Cakal_tm,

Neden buhar türbini???

Eğer bu sistemin çürük buharını kullanabileceğiniz başka bir tesisiniz şu an yoksa buhardan elektrik üretimi hem yatırım açısından çok daha pahalıdır, hem bakımı zor ve masraflıdır hem de işletme şartları risklidir.

500 kW gibi bir güç için böyle bir yatırıma yukarıda saydığım nedenlerden giremezsiniz ve girmemelisiniz de...

Neden biyokütle gibi çok daha az yatırım gerektiren ve işletmesi son derece kolay birşey düşünmüyorsunuz???

Eğer detaylı bilgi isterseniz lütfen enerji.uretim@gmail.com 'dan bana ulaşın.

Başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye75 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmet2626
bu aralar üzerinde durduğum 2 konu
1- pellet
2-katı yakıttan enerji üretimi

pellet üretimi ve ekipmanlarında sorun yaşamadım ama iş elektrik üretimine gelince karşına çok sorun çıkıyor en baştada devlet geliyo sana üret diyor 500 kw ı lisanssız yapabilirsin diyor ama elektrik çok gelirse satmayı düşünürsen olmaz satamazsın diyor.

pelleti neden üretmeyi düşünüyorsun?
birde pelletten değilde briketten yapmanı öneririm pellet biraz daha teferrüatlı briqet daha kolay gelişmelerden haberdar edersen sevinirim iyi çalışmalar...

Sayın Ahmet2626,

Elektriğin satışıyla ilgili herhangi bir sorun yok, o konuda içiniz rahat olsun.

Eğer biyokütleyle ilgili de bilgi almak isterseniz enerji.uretim@gmail.com adresime e-posta göndermenizi rica ederim.

İyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla.

Yeni Üye75 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ibofet
herkese selamlar güzel konu üzerinde yorum yapılmıs uzun zamandır arastırıyorum bu konuda soylemek ısterimki en uygunu yenilenebilir olması açısındanda buhar uretmek için güneş ideal ama güneşlenme haritasından uygun yer secşlmeli
500 kw buhar turbinide 600 000 euro civarında

Sayın ibofet,

Konuyla ilgili olarak bana enerji.uretim@gmail.com adresimden ulaşırsanız size yardımcı olabilirim.

Saygılarımla.

Yeni Üye75 yazı
Merhabalar,

Bildiğiniz üzere yaklaşık son 10 yıldır enerji ( elektrik ) üretimi konusu ülkemizin önde gelen konularındandır. Ülkemizde üretilen elektriğin %60’ı doğalgazdan üretilmekte ve hesaplara göre bu yıl doğalgaza ödenecek toplam bedelin 30 milyar dolar seviyelerine yaklaşacağı öngörülmektedir.

Bu nedenle de ülkemizde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına ( YEK ) dayalı elektrik üretimi son dönemde çok ciddi önem kazanmış, 2005 yılında çıkartılan Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Elektrik Üretimi Kanunu’nda 2008 yılında yapılan değişiklik ve 2012 yılında çıkartılan Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği ile kişilerin kendi evlerinde veya işyerlerinde üretecekleri YEK’e dayalı elektriğin mevcut şebeke üzerinden ve şirket kurmaya gerek kalmaksızın bağlı bulundukları elektrik dağıtım şirketine satışının önü açıldı. Mevzuata göre elektrik dağıtım şirketleri 10 yıl süreyle bu elektriği almak zorundadır.

Bizler de şirket olarak 1988 yılından bugüne alternatif yakıtlar ve bunların uygulamaları üzerine çalışmakta olan bir şirketiz. Halihazırda yurtiçinde kendi üretimimiz ve yurtdışında bayisi olduğumuz firmalar vasıtasıyla YEK – Biyokütle Yakıtlı Gazlaştırma Sistemleri satışı ve kurulumu uzmanlık alanımızdır. YEK konusunda müteahhitlik, işletmecilik ve bakım – onarım hizmetleri vermekteyiz.

Sistemlerimiz 10 kWh’den yukarıya güçlerde olup isterseniz sadece kendi ihtiyacınız karşılayabilir, isterseniz de yukarıda bahsettiğim üzere ihtiyacınızı karşıladıktan sonra artan elektriği 10 yıl süreyle 13,3 ABD Dolar Centi / kWh fiyatla devlet alım garantili olarak bağlı bulunduğunuz elektrik dağıtım şirketine satabilirsiniz.

Bu sayede, eğer köy veya kasaba gibi kırsal bir bölgede yaşıyorsanız ya da kırsalda yatırım yapabilecek imkanınız varsa, yakıta hiç para vermeden etraftan toplayacağınız çalı, çırpı, kozalak, ağaç kabuğu, kırık dal, yaprak gibi malzemelerle elektriği hiç para ödemeden üretip devlete satabilirsiniz.

Konuyla ilgilenenlerin enerji.uretim@gmail.com adresimize mail atmaları halinde kendilerine daha detaylı bilgi verilecektir.

Saygılarımla,

Üye126 yazı
Sayın Lyanous selamlar...

Bahsettiğiniz bilgilerden haberim var.Bende bu konuda baya araştırma yaptım ve Orman Genel Müdürlüğü'nün makalesinde çok doyurucu bilgiler var.

Biyokütleden elektrik üretimi demişsiniz ve benim dediğim pelette bir biyokütledir.

Neden buhar demişsiniz .Bildiğim, ısıyla elektrik üreten tesislerin geneli buharın türbinleri döndürmesiyle elektriği üretiyor.Bunun için böyle bir konu açtım.Biyokütleleri elektriğe çevirmek için en verimli yöntem bu diye biliyorum.

Önce biyokütleyi yakarsın sonra buhar elde edersin sonra da elektrik üretirsin.Yalnız kombine sistem dedikleri sistem olursa yani elektrik üretip kalan artık buharı tesiste kullanırsanız devlet üretttiğiniz elektriği almıyor.Yani devlete satamıyorsun elektriği ve buharı kendin için kullanabiliyorsun.

Ancak biyokütleden elektrik üretip tesis ihtiyacından fazlasını devlete satarsanız devletin biyokütleden elektrik üretimi için destek rakamları var ve böylece karlı bir yatırım oluyor tesis için.

Tabi ilk kurulum maliyeti yani buhar türbinleri felan biraz sermaye gerektiriyor orası ayrı :)

Üye126 yazı
Ayrıca sizin bahsettiğiniz sistem nasıl bir sistem.Burdan açıklamalar yaparsanız herkes bilgilenmiş olur.Sadece ürün satmak danışmanlık ücreti almak için adres ekleyin diyorsanız ona da saygı duyarız.

Sizin demek istediğiniz sistem sanırım, biyokütleden elde edilecek gazlardan elektrik üretimine dayalı.Bununla ilgili birkaç video gördüm ama tam bilgim yok.Onun hakkında bilgi verirseniz sevinirim (foruma yazarsanız güzel olur ) ...

Üye126 yazı
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler güzel açıklamalar...

Gazlaştırma bana çok karışık geldi açıkçası.Gazlaştırmanın bir sürü aşaması ve sonucunda gaz üretilip motorlarda yakılarak elektrik üretmek baya meşakattli gibi.

Valla benim içime sindiğinden midir nedir bilemicem ama buhar türbininden elektrik üretimi bana daha kolay gibi geldi.Belki de bu sistemi sevdiğim içindir :):)

Gazlaştırma veya pelet yakarak buhardan elektrik üretimi ikisininde birbirine göre kolaylıkları zorlukları var gibi görünüyor...

Yeni Üye2 yazı
Elimde 2. el 0.75 mw kapasiteli 2 adet Buhar Tirübünü Bulunmakta (Steam Tirübünü) De lavel marka alternatörleri üzerinde ve 1200 devir 54 bar basınçlı talip olan varsa izmirde acil olarak satıyorum tekliflerinizi bekliyorum

Selamlar
Mustafa CANBEK
muscanbek@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye711 yazı
fındık kabuğu yakıt olarak kullanılabilir mi?

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye99 yazı
dostum bildiğim kadarıyla 500kw meselesi şöyle.öncelikle kendi tüketiminiz olacak.yani ürettiğinizin tamamını devlete satamazsın.öyle olsa herkez tarlasına rüzgar gülü diker o gün allah ne verdi geçinip giderdi.ama devlet diyorki sen 250kw kullandığını belgele ben senden 250kw alayım.ben bu işi bilen elektrik mühendisi ile tanıştım bende meraklıydım bu işe.örneğin bir çiftliğiniz var ve 250kwh ceryan tüketiyor.bir 250 de devlete satıyorsun .bu iş fizibil oluyor.mesela şu an en modern doğal gaz jenarötöründe bile elektrik üretsen ve satsan kesin zarar.ancak yanında mısır kurutma tesisin var veya benzeri ısı isteyen bir işin var ise atık enerjini orada kullanırsan o zaman elektrikten kar ediyorsun.sizin durumda çok ucuza yakıt buldunuz diyelim.bu farklı bir olay.alacağınız 20-30 barlık saatte 10 tona kadar buhar üretebilen bir buhar kazanı kazan ve 500 kw türbin.kazanı türkiyeden alabilirsin.fakat burada türbinden çıkan buharın soğutulması gibi detaylar var.500kwh da olsa iptidai yapayım hele çalışsın mantığı bu işte olmaz. tehlikeli iş olup nizam ister.diğer bir deyişle merdiven altı tarzı imalat değil.geçen bir yerde gördüm.1911 model 300kw iki adet su türbini.saat gibi çalışıyordu.başında tek bir eleman..iş dediğin böyle olacak.birisi almış devletten nasıl aldıysa.ancak ben almanyada katıldığım bir fuarda bazı kişiler küçücük türbinler benzeri şeyleri standlarına koymuş idi.4-5 yıl önce bu konuya ilgi duymuyordum o yüzden detaylı konuşamadım.ama bizzat kendisinin yaptığını söylüyordu alman:)bu işlerin merkezi almanya.küçük bir yatırımcı isen uluslararası firmalara hiç bulaşma derim.teknik adamların günlük ücretleri en ucuzu 1000 euro.10000 e ya kadar gider.uçak otel vs..cabası.çok ucuzu yakıt temin etme imkanınız ve müştemilatları temin edebilecekseniz araştırmaya devam derim.saygılar.
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Yeni Üye3 yazı
onu kurana kadar kojen kur

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Veteriner
Üye206 yazı
arkadaşlar babam 47 yaşın makine bakım ustası çeşitli fabrikalarda usta ve usta başı olarak çalıştı şuan emekli ve torna ustası en son izmir aliağa tüpraşta türbin montajı yaptı kendi ekipleri var türbin montajı de montajı bakımı ve makine bakımı işleri yapıyorlar çalıştıgınız fabrika veya tanıdıklarınız aracılıgı ile olabilir bu işi yapan şirketler olup ekip arayabilirler çünkü ülkemizde gerçekten bu işi bilen yapan az sayıda kişi var bu sebeble tecrübe cok önemli diye düşünüyorum belki ihtiyacı olan bilgi almak isteyen iş yaptırmak isteyen olursa 05387420803 numaradan bana ulaşabilirler.kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda