Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

İlginç Bir Ürün (resimli)

BaşlatanaktasTarih05/02/2013 12:26:36Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye30 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Bir ithalatçıda ilginç bir ürün gördüm ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle e-ticaret üzerinden güzel bir pazar yakalanabileceğini düşünüyorum. Ürün pervanesiz vantilatör. Ürünü gördükten sonra biraz araştırdım. Dyson firmasının geliştirdiği bir teknoloji. Ürün mini bir jet motoruyla gövdesinin etrafındaki ızgaralar vasıtasıyla dışarıdan emdiği havayı halkasının içerisinde döndürterek 15 kat hızlandırmakta ve dışarıya doğru bir hava akımı oluşturmaktadır. Bu akım, halkanın arkasındaki havayı da peşine katarak ileriye doğru şiddetli fakat rahatsız etmeyen bir serinlik oluşturmaktadır. Hava akımı klasik vantilatörlerdeki gibi kesik kesik değil, klimaların üfürmesi gibi kesintisiz olarak gelmektedir. Ama bunu bir klima gibi düşünüp, klima soğukluğu beklememek lazım. Bu ürün yeni nesil vantilatör olarak lanse edilmektedir. Dyson marka ürünler Media Markt'larda ve Dyson bayilerinde 750TL- 850TL aralığında satılıyor. Gittigidiyor gibi sitelerde bire bir Dyson'un kopyaları 250-350 TL arasında satılıyor. Bu ürün Dyson'un bire bir kopyası değil ve Dyson'dan farklı olarak, timeri, uzaktan kumandası ve 90,180,360 derece dönüşü var. Ben ofisim için iki adetini 200 usd ye aldım. Toptan almak isteyenler olursa ithalatçının irtibat bilgilerini verebilirim.
http://i00.i.aliimg.com/img/pb/827/532/473/473532827_922.JPG
http://img.gawkerassets.com/img/17ir0kn5ooqy9jpg/medium.jpg

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye30 yazı
İthalatçının irtibatını mailinize gönderdim.
Kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye340 yazı
Ne fiyat verdi ithalatci bende bilgi alabilirmiyim
Fırat ALBAY
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye30 yazı
Alışveriş, bildiğimi özelden gönderdim.

Üye155 yazı
Verebileceğiniz bilgileri ve detay alabilirmiyim
esayilgan@gmail.com
enessay

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye30 yazı
Enes bey,
bu ürünü ben satmıyorum.
Size ithalatçının tlf numarasını verdim.

Yeni Üye8 yazı
rica etsem ithalatcının bilgilerini alabilirmiyim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye30 yazı
Zirkonium,
özelden bilgi gönderdim.

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum ki bu konuyu açmaktaki amacım, Türkiye'de oldukça yeni, orijinal ve fonksiyonel bir ürün olarak dikkatimi çeken, ve kullanımından son derece memnun kaldığım bu cihazı koniks üyelerinin dikkatine sunarak, forum üzerinden bir ticarete vesile olmaktır.
Ürünün ithalatçısı sadece toptan satış yapan bir firma ve sadece toptan alım taleplerini karşılıyor.
Lütfen sadece toptan alım yapmak isteyenler irtibat bilgisi talep etsinler

Yeni Üye6 yazı
Hocam selamlar,

Ürünü pazarlayabileceğim müşterilerim mevcut bu sebeple ürün hakkında daha fazla bilgi ve toptan alım fiyatları hakkında bilgi edinebilmek adına sizlerden ithalatçının iletişim adreslerini iletmenizi çok rica ediyorum.

Saygılarımla,
''Türkiye üretim merkezli ayakkabı ve çanta ihracatı.''( AyrıcaPortföy genişiliğinden dolayı Türkiyeden istenilen ürün ivedilikle temin edilmeye çalışılmaktadır.)2.sektörümüz Yaş meyve sebze üretimi ve ihracatıdır.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye30 yazı
Yakorank'ın önerisi ilk başta ilgimi çekti. Ben de 30 dolarlık ürünü nasıl 100 dolara aldım diye üzüldüm doğrusu. Ancak sözkonusu linki inceleyince, Çin-Türkiye kargo ücretini, çıkması muhtemel gümrük vergisini, ve sair gümrük problemlerini göz önüne alınca, esas benim ödediğim 100 dolarlık fiyatın Yakorank'ın bahsettiği 30 dolardan daha ucuz olduğunu gördüm. Üstelik ben ürünü bizzat görerek, inceleyerek, kalitesinden, fonksiyonlarından memnun kalarak ve distribütör garantisiyla satın aldım. Yine de teşekkürler Yakorank...

Yeni Üye30 yazı
Sayın Yakorank,
gelin sizin rakamlarınızla giderek önerinizi bir değerlendirelim: 30$ ürün bedeli + 6$ gümrük vergisi + 60$ kargo + 4.5$ sizin komisyonunuz = 100.5$. (Ayrıca KDV den bahsetmemişsiniz. %18 KDV de eklenmeyecek mi?) Herhangi bir sürprizle karşılaşmazsak bile görünen fiyat 100.5 $. Bir de en az 20 gün kargonun gelmesini bekleyeceğiz. Ürünü kendi gözümüzle görüp test etmediğimiz için tam olarak ne ile karşılaşacağımızı da bilmiyoruz. Diyelim ki ürünü beğenmedik, iade etmek istedik, ki Türkiye'den alınırsa hiçbir mazeret belirtmeden bile iade edip paramızın tamamını geri almak gibi kanuni bir hakkımız var. Sizin de bu konuda hassas olduğunuzu ve ürün iadesi kabul edeceğinizi varsaysak bile, bize iade edebileceğiniz tutar çok çok ürün bedeli ve sizin komisyonunuzdur, yani sadece 34,5$.
Ürün kalitesiyle ilgili düşüncelerinize katılıyorum. Çin'den gelen ürünlerin kalite seviyesini belirleyen bizzat ithalatçının kendisidir. Bir ürünü 2$ lık da yaptırabilir 20$ lık da. O tür ürünlerin garantisi dükkandan çıkınca biter. Eğer ithalatçı, bakanlık onaylı garanti belgesi veremiyorsa hiç bulaşmayın zaten.
Lütfen yanlış anlamayın, amacım sizinle bir polemik yaratmak veya işinize sekte vurmak değil. Ancak kendi işinizi yaparken, başkalarının işine taş koyarcasına hareket etmenizi yanlış bulduğum için, ben de sizin yönteminizle hareket ederek bu yanlışlığınızı farketmenizi istedim.
Saygılar...

Yeni Üye30 yazı
Sayın Yakorank,
bu forumda daha önce yapmış olduğum paylaşımlara bakarsanız benim bu ürünün satışıyla veya satıcısıyla hiç bir ilgimin olmayacağına siz de kani olursunuz.
Adamlar zaten ithal ettikleri diğer ürünlerle beraber bu ürünün satışını da, mevcut satış kanalları vasıtasıyla yapmaktalar. Sadece ve sadece, Çin'den ithal edilen bir sürü kalitesiz, ucuz, harcıalem, bilinen ürünlerin yanında, farklı yenilikçi bir ürüne yatırım yapılmış olması ve bizzat ürünün kendisi de dikkatimi çektiği için foruma böyle bir yazı yazdım ve koniks.com un esas amacına uygun olarak, yapılan bir paylaşımdan birilerinin faydalanmasını ve kazanç elde etmesini istedim. Yoksa sizin sisteminizdeki gibi bir komisyon vs. söz konusu değil. Kaldı ki sizin komisyonlu çalışma sisteminize de bir itirazım yok. Yeter ki her şey doğru dürüst anlatılsın.
Yukarıdaki cevap yazınızda "ürünler üreticinin kontrolünden hariç çinde sevkiyatı yapacak kurum aracılığıyla da sevkiyat öncesi kontrol ediliyor. İnsanlar o komisyonu bunun için ödüyor. Kargo geldiğinde sürprizlerle karşılaşmıyorlar" diyorsunuz.
Oysa ticaret çin sitesinde bu konu şu şekilde ifade edilmiş:
"Sipariş ettiğiniz ürünün kalitesiyle ilgili her hangi bir test yapmamaktayız. İstediğiniz ürünün o olduğuna ve hasarsız — çalışır olduğuna emin olduktan sonra dilediğiniz kargo yöntemiyle istediğiniz adrese göndeririz."
Yani ürünün kalitesine yönelik bir kaygınız yok. Yeter ki ürün, sitedeki görseliyle aynı olsun ve o an için çalışır vaziyette olsun!!!
Kargo ücretleri, gümrük mevzuatı, ürün iadesi vb. konularda söylediklerinizle ilgili şimdilik bir şey söylemek istemiyorum.
"öyle biz zamanda yaşıyoruz ki, yalan ile gerçek birbirine karışmış. Yalan olanı gerçek gibi anlatıyorlar, insanları da buna inandırıyorlar. Bu yeni bir yöntem, bu yöntemi uygulayan zihniyetle mücadele etmek her doğru insanın görevi"
Bu ifadeniz en doğru durum tespiti olduğu için farklı bir şey yazma gereği duymuyorum.
Size bol kazançlı hayırlı işler dilerim...
Saygılar...