Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Topuk Taşı (ponza)

BaşlatankitapciklarTarih29/01/2013 14:45:08Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye29 yazı
Merhaba Sayın Koniks Üyeleri.
Uzun bir zamandan beri aklımda olan ve fizibilitesini çıkardığım yepyeni bir iş.Bildiğiniz üzere ponza taşı Türkiyede az bulunan ve inşaat malzemesinde kullanılan yüzde yüz doğal bir hammaddedir.Köyde evim bu ponza arsanın üzerindedir.Yaklaşık 40 dönüm.Çok kaliteli bir ponza ama müşterek bir arsa olduğudan ve köy içinde olduğu için bu ponzayı satamoyoruz.Aklıma başka ne yapılır diye internette araştırma yaptım.Doğal ve yumukşaklığından dolayı bu ponza taşı banyodan sonra ölü topuk derisini törpülemede kullanılıyormuş.En çok da bayanlar kullanıyor.Topuk taşı olarak seri üretim yapmak istiyorum.Değerli görüş ve önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.
skrky

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye29 yazı
Teşekkürler bangkok.fatih
dediğiniz iş bıraz sermaye gerektiren işler ama topuk taşı yaptığım araştırmalara göre daha kolay..
skrky

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Di?er
Üye155 yazı
ponza değerli bi taş değil, genellikle dediğin şekilde kozmetikte kullanılır ama artık tercih edilmiyor.
toptan fiyatı 90 krş - 1 tl arasında.

tercih edilmemesinin sebebi taşın temizlenememesi, taş bi kaç kullanımdan sonra hava deliği olmadığı için içeri dolan derileri dışarı atamıyor, yıkamanında faydası olmuyor, onun yerine artık insanlar rende kullanıyor.
bence boşa emek ve para harcama
İletişim;
ahmeterencihan@gmail.com
0505 843 6789

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im