Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

K.irak Pazari

BaşlatangknpnrTarih18/01/2013 01:09:44Yorum50

İlk mesaj
Merhabalar;
öncelikle şuan ırak pazarını özellikle k.ırak'ı çok merak etmekteyim ve kısmet olursa gidipte yerinde görüp ziyaret etmek istiyorum; ihracatını yapmak istediğim bazı ürünler var örn. salça, sebze, meyve, battaniye, halı vb. şeylerdir. Talebe göre de girişimler söz konusudur. Üretimi A kişisi yapmakta olup bende B kişilerini ürünleri ulaştırmak ve ticari bir girişimde bulunmak istiyorum hırslı ve kararlıyım. İnşallah allah bizlerede ekmek yemeği nasip eder. Yardım ve önerilerinizi rica ediyorum. Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
50 yorum
En önemlisi Gümrük diyorum, Kolay iş değil K.Irak'ta iş yapmak. Güney olsa çok rahat edersin ama K.Irak çok sıkıntılı bir bölge oradan size yardım edecek dil sorununu çözecek kişiler var ise rahat edersiniz. Biz Güneyde iş yapıyoruz.Direk uçak var yukarıya göre daha iyi.Gıdayı bilemicem ama tekstil de çok rakibiniz olacaktır.
UGURGOKCEK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Merhaba ugur bey;
Onerileriniz ve tavsiyleriniz icin tesekkur ederim. Soyle bir durum var ortada gelismekte bir yer k.ırak %98 ithalat yapan bir ulkeden bahsediyoruz ve gumrukle ilgili sikintilar giderilmeyecek seviyede olmadigini tahmin ediyorum, 2. dil olarak turkce konusuluyor bilgisine ulastim fakat bir tercuman ilede cozumlenebilir. suan pazar analizi tam olarak elimde degil fakat riskli oldugu kadar bir ticaret merkezi olma yonunde ilerliyor. Cogu insan tercih etmiyor nedinini ise hepimiz bilmekteyiz maglum. Tum bunlari goz onunde bulundurarak yapacagim ilk ziyaretimde daha net fikirler cozumler bulacagimi umit ediyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Tesekkurler, bol sanslar hepimize.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret

Sayın gknpnr,
uzun yıllardır kuzey Irak'la ticaret yapmaktayım. Dönemsel taleplere göre, başta salça olmak üzere çeşitli gıda ürünleri göndermekteyim. Sizin göndermeyi düşündüğünüz ürünlerin hepsi kuzey Irak'ta talep gören ürünler. Sadece battaniye Çin'den gelmekte ve fiyat olarak Türk battaniyesinin çok altında. Yinede uygun fiyatlı, kaliteli battaniye tedarik edebilirseniz pazardan pay alabilirsiniz. Gümrük konusunda bazı formaliteleri yerine getirirseniz hiç sıkıntı yaşamazsınız.
Kuzey Irak, Türkiye'den ihracat için hâla çok cazip bir bölge. Ancak ticaretin şekli çok farklılaştı. Ben ilk başladığım dönemlerde (2004 yılında) Irak'lı tüccarlar çantalarında parayla gelip peşin mal alırlardı. Sonra biz malı ***ürüp orada peşin paraya satmaya başladık. Sonra vade istemeye başladılar ve peşin alışveriş neredeyse kalmadı. Şimdi malınızı ***ürüp sağlam bir tüccara vadeli vereceksiniz veya yine sağlam bir komisyoncu bulup, ürünlerinizi onun deposuna indirip sizin adınıza, sizin belirlediğiniz fiyattan satmasını bekleyeceksiniz. Ben şu anda komisyoncularla çalışıyorum. Sağlam bir komisyoncum var. Eğer Irak konusunda kesin kararlıysanız size yardımcı olabilirim.
Bana avantajlı tedarik edebileceğiniz ürünleri ve güncel fiyatlarını yazarsanız, sizin için bir ön araştırma yapabilirim.

ben ırak piyasına girmek sitıyorum yardımcı olabilen mesaj yazmısın
ersindoğan

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ymalat
Merhaba Sayin Aktaş;
Gorus ve degerlendirmeniz icin tesekkur ederim. Yakin bir tarihte k.irakta olacagim sizinlede baglanti kurmak ve onerdiginiz komisyoncu ile gorusmek tanismak isterim. Tedarik edebilcegim urunler baslica yas sebze ve meyvedir. Ureticilerim ile onumuzdeki aylarda agirlikli urunler ve fiyatlar hakkinda gorusmelerim olacaktir daha net ve daha kesin bilgiler ile konusmak isterim. Tesekkurler.

ben kuzey ırağa araba satmak istiyorum ama oradaki araba fiyatlarını net olarak bilmiyorum bana toyota marka araçların özellikle land cruiser hilux hiace gibi modellerinin fiyatlarını öğrenip bildirebilirseniz çok makbule geçer teşekkürü borç bilirim.
şimdi demeyin orada çok ucuz diye benim yerim dubaide Türkiyeden göndermeyeceğim.

sayin zzaaxis bildigim kadariyla kuzey iraka artik disardan sifir arac girisleri yasaklandi yogunluktan dolayi.
derici

Yerleşim Irak / ErbilMeslek Esnaf
Merhabalar arkadaşlar
Şu sıralar K.ırak ta inşaat işi nasıldır.Orada yerel bağlantısı olan arkadaşlar varsa birlikte iş yapabiliriz.
Şubatta bizim derneğin bir gezisi var.aceba faydası olurmu ? İnşaat işini devlet mi finanse ediyor.
Birlikte çalışmak dileğiyle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
merhaba ikip;
yorumunuz ve önerinileriniz için teşekkürleri sunarım. k.ırak şuan potansiyel olarak iyi gidiyor karşılıklı anlaşmalar muhakkak sağlanacaktır ve bizde üstümüze düşün görevi en iyi şekilde yapmak isteriz, amaç kısa süreli karlar için değil daha uzun vadeli, çalışmalar içinde dayanışmalar yapmak istiyoruz çevre, kültür yakınlık dostluk bu gibi şeylerde çok önemli çoğu insan katılmasada benim için önemli şeyler bunlar. Bu benim ihracatta ki ilk projem hayırlısı ile her şey yolunda ve çok güzel gidecek gelişmeler ile ilgili paylaşımları yapacağım. Teşekkürler.

zzaxiss, K.IRAK'A ARABA SATAMAZSINIZ!
IRAK ARABALARI VERGİSİZ İTHAL ETTİĞİNDEN ÇOK UUCUZ!!!

ÖRNEK VEREYİM; BMW 5.20, BİR YAŞINDA SON MODEL 14.000km'DE 22.000$,
TOYOTA LAND CRUZER 4X4 FULL + FULL, SIFIRI 80.000km.
BAVER GRUP
beslen-ankara@hotmail.com
0507 544 46 33

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
'Türkiye, Iraklı kürtlerin sigortası oldu'

İngiliz Independent gazetesinin tanınmış yazarı Patrick Cockburn, son 10 yılda Kuzey Irak'da meydana gelen değişimleri irdelediği yazısında işgal gerçekleştiği dönemde Kuzey Irak'daki durumun ne kadar perişan olduğuna vurgu yaptı.
TBMM, Irak tezkeresini reddederek ABD'nin işgalinde yer almaya karşı çıktığında Kürtlerin sevincini de anımsatan Cockburn, bugün Kürt Bölgesel Hükümetinin yönetimindeki Erbil'in görkemli yeni havaalanı, çok sayıda beş yıldız oteli, her tarafta alışveriş merkezleri ve yeni konutların bulunduğunun, hayatın güvenli olduğunun, bölgenin Irak'ın geri kalan bölümüne tezat oluşturduğunun altını çizdi.

-"KÜRT EKONOMİSİ TÜRKİYE'YE O KADAR BAĞIMLI Kİ..."-

Cockburn, ABD'nin Kuzey Irak'taki etkinliğinin Amerikan askerlerinin Irak'tan ayrıldığı 2011'den sonra azaldığına dikkat çekerken "Türkiye de, Iraklı Kürtler için bir tehdit olarak korkulan bir ülke yerine Bağdat'a karşı bir sigorta oldu" dedikten sonra şöyle devam etti:
"Kürt ekonomisi, Türkiye'ye o kadar bağımlı ki, Erbil'de bazıları, liderlerinin geçmişte ABD ve İran'a aşırı bağımlı hale gelerek yaptıkları hatayı tekrarlayıp tekrarlamadıklarını sorguluyorlar".

-"TÜRKİYE DIŞINDA KİMSE YOK"-

Buna karşın "Şu sıralarda Iraklı Kürtlerin destek için Türkiye'ye yönelmekten başka bir seçeneklerinin olmadığını" da yazan Cockburn, yazısında Kürtlerin Kerkük'ü el koymama sözününü vermelerine rağmen 10 yıl sonra Kerkük'ü sıkı biçimde kontrol altında tuttuklarına da dikkat çekti.

-"KOMŞU ÜLKELERDEKİ SORUNLAR KÜRT KIRILGANLIĞINI GÖZLER ÖNÜNE SEREBİLİR"-

Patrick Cockburn, yazısının sonunda, "Kürdistan'ın başarısının anahtarı güvenliktir ve bunun zedelendiği yönünde herhangi bir işaret yok" dedikten sonra şu uyarıyı da yaptı:
"Ancak Kürdistan Bölgesel Hükümeti etrafındaki ülkeler, Suriye'deki iç savaştan Türkiye'nin Güneydoğusunda için için yanan terörist savaşına çeşitli nedenlerden dolayı stres içinde. Bu, Irak'ın geri kalan kısmında şiddete, İran'da ise ekonomik yaptırımlara ve bölgesel gerilemelere yol açıyor. Bu sorunlar, bir gün Kürt refahının delinmesine neden olabilir ve kırılganlığını gözler önüne serebilir ama o gün henüz gelmedi."
BAVER GRUP
beslen-ankara@hotmail.com
0507 544 46 33

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
merhabalar ben kilim imalatcısıyım istediğiniz miktarda renklerde desenlerde dokuması yapılır ve adrese teslimatı yapılmaktadır

guner-korkmaz@hotmail.com adresinden ulasabilir gereken detayları telefon ve yuzyuze görüsebiliriz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
K.IRAK da okul hastane otel vb. yapıların,ofis mobilya masa sandalye ve sizin tasarımlarınıza göre uygun fiyata gönderilebilir.
Hatta tüm türkiyede olabilir.

Officeroom Adana

Aykut Gül.

Tel:0545 210 10 73

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ythalat / Yhracat
Sayın osman
ıraka 40 tane araba sattık daha evvelden şimdide satmaya devam ediyoruz biz uluslaraarası araba ticareti yapan bir firmayız bizim aldığımız ve sattığımız fiyatlar biraz farklı.kulanılmış satmıyoruz sadece kullanılmamış satıyoruz.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - OOsman
'Türkiye, Iraklı kürtlerin sigortası oldu'

İngiliz Independent gazetesinin tanınmış yazarı Patrick Cockburn, son 10 yılda Kuzey Irak'da meydana gelen değişimleri irdelediği yazısında işgal gerçekleştiği dönemde Kuzey Irak'daki durumun ne kadar perişan olduğuna vurgu yaptı.
TBMM, Irak tezkeresini reddederek ABD'nin işgalinde yer almaya karşı çıktığında Kürtlerin sevincini de anımsatan Cockburn, bugün Kürt Bölgesel Hükümetinin yönetimindeki Erbil'in görkemli yeni havaalanı, çok sayıda beş yıldız oteli, her tarafta alışveriş merkezleri ve yeni konutların bulunduğunun, hayatın güvenli olduğunun, bölgenin Irak'ın geri kalan bölümüne tezat oluşturduğunun altını çizdi.

-"KÜRT EKONOMİSİ TÜRKİYE'YE O KADAR BAĞIMLI Kİ..."-

Cockburn, ABD'nin Kuzey Irak'taki etkinliğinin Amerikan askerlerinin Irak'tan ayrıldığı 2011'den sonra azaldığına dikkat çekerken "Türkiye de, Iraklı Kürtler için bir tehdit olarak korkulan bir ülke yerine Bağdat'a karşı bir sigorta oldu" dedikten sonra şöyle devam etti:
"Kürt ekonomisi, Türkiye'ye o kadar bağımlı ki, Erbil'de bazıları, liderlerinin geçmişte ABD ve İran'a aşırı bağımlı hale gelerek yaptıkları hatayı tekrarlayıp tekrarlamadıklarını sorguluyorlar".

-"TÜRKİYE DIŞINDA KİMSE YOK"-

Buna karşın "Şu sıralarda Iraklı Kürtlerin destek için Türkiye'ye yönelmekten başka bir seçeneklerinin olmadığını" da yazan Cockburn, yazısında Kürtlerin Kerkük'ü el koymama sözününü vermelerine rağmen 10 yıl sonra Kerkük'ü sıkı biçimde kontrol altında tuttuklarına da dikkat çekti.

-"KOMŞU ÜLKELERDEKİ SORUNLAR KÜRT KIRILGANLIĞINI GÖZLER ÖNÜNE SEREBİLİR"-

Patrick Cockburn, yazısının sonunda, "Kürdistan'ın başarısının anahtarı güvenliktir ve bunun zedelendiği yönünde herhangi bir işaret yok" dedikten sonra şu uyarıyı da yaptı:
"Ancak Kürdistan Bölgesel Hükümeti etrafındaki ülkeler, Suriye'deki iç savaştan Türkiye'nin Güneydoğusunda için için yanan terörist savaşına çeşitli nedenlerden dolayı stres içinde. Bu, Irak'ın geri kalan kısmında şiddete, İran'da ise ekonomik yaptırımlara ve bölgesel gerilemelere yol açıyor. Bu sorunlar, bir gün Kürt refahının delinmesine neden olabilir ve kırılganlığını gözler önüne serebilir ama o gün henüz gelmedi."

ırakda yaşayan arkadaşlar türkiyeden istediginiz ne tür ürün varsa tedarik edebilirim aklınıza ne geliyorsa fiyat alabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
ırak ile ilgili uzun zamandır forumlarda paylaşımlarda bulunuyordum. yaklaşık 5 aydır açmış olduğum bir adres var. portalın ismi IRAK İŞ DÜNYASI . ırak hakkındaki birçok bilgi ve paylaşımı bulabilirsiniz. görüşmek üzere

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Sevgili Yatırımcılar; ben iki kez Erbil e Türk yatırımcılarla ofis mobilyası için gittim. Örnek 100 bin dolarlık işde alıp teslim ettik. Ancak burda şuna dikkat edin. Beni ***üren Türk yatırımcının orda tanıştığı dolandırıcı sayesinde dolandırılmaya maruz kaldım ve beni devre dışı bırakmaya çalıştılar. Yani orda sağlam ortak bulmak 1. Koşul, orda ofis ve şirket açmanız 2. Koşul ve bence Türk ortak bulmadan orda ki bayi veya yatırımcı ile doğrudan işi yürütmeniz gerek. Benim ihtisasım sağlık ürünleri ve Hastane Yönetimi üzerine, konuyla ilgilenenler olursa mail atabilirler. Ayrıca diğer iş alanlarında bilgi almak isteyenlere seve seve yardımcı olurum. Mardin Şırnak ve Gaziantepli iş adamları oldukça tecrübeli onlara güvenin. Ancak diğer 1 ayda başkasının parasıyla köşeyi dönerim diyenlere lütfen dikkat. Birde orda kim sizlere ben Barzanilerin akrabasıyım veya çok yüksek tanıdıklarım var derse, hemen kaçın kesin dolandırılırsınız. Türk Ticaret ve Büyükelçiliğine uğramadan sadece sahada iş yapmaya çalışmayın. Lütfen tecrübelerime kulak verin. yasarertan@gmail.com

Kaynak: http://www.myfikirler.com/irak-girisimcilere-muthis-yatirim-firsatlari-sunuyor.html/comment-page-4#comment-12993
Yasar

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Sa?lyk hizmetleri
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dogansove
ben ırak piyasına girmek sitıyorum yardımcı olabilen mesaj yazmısın

Sevgili Yatırımcılar; ben iki kez Erbil e Türk yatırımcılarla ofis mobilyası için gittim. Örnek 100 bin dolarlık işde alıp teslim ettik. Ancak burda şuna dikkat edin. Beni ***üren Türk yatırımcının orda tanıştığı dolandırıcı sayesinde dolandırılmaya maruz kaldım ve beni devre dışı bırakmaya çalıştılar. Yani orda sağlam ortak bulmak 1. Koşul, orda ofis ve şirket açmanız 2. Koşul ve bence Türk ortak bulmadan orda ki bayi veya yatırımcı ile doğrudan işi yürütmeniz gerek. Benim ihtisasım sağlık ürünleri ve Hastane Yönetimi üzerine, konuyla ilgilenenler olursa mail atabilirler. Ayrıca diğer iş alanlarında bilgi almak isteyenlere seve seve yardımcı olurum. Mardin Şırnak ve Gaziantepli iş adamları oldukça tecrübeli onlara güvenin. Ancak diğer 1 ayda başkasının parasıyla köşeyi dönerim diyenlere lütfen dikkat. Birde orda kim sizlere ben Barzanilerin akrabasıyım veya çok yüksek tanıdıklarım var derse, hemen kaçın kesin dolandırılırsınız. Türk Ticaret ve Büyükelçiliğine uğramadan sadece sahada iş yapmaya çalışmayın. Lütfen tecrübelerime kulak verin. yasarertan@gmail.com

Kaynak: http://www.myfikirler.com/irak-girisimcilere-muthis-yatirim-firsatlari-sunuyor.html/comment-page-4#comment-12993
Yasar

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gknpnr
merhaba ikip;
yorumunuz ve önerinileriniz için teşekkürleri sunarım. k.ırak şuan potansiyel olarak iyi gidiyor karşılıklı anlaşmalar muhakkak sağlanacaktır ve bizde üstümüze düşün görevi en iyi şekilde yapmak isteriz, amaç kısa süreli karlar için değil daha uzun vadeli, çalışmalar içinde dayanışmalar yapmak istiyoruz çevre, kültür yakınlık dostluk bu gibi şeylerde çok önemli çoğu insan katılmasada benim için önemli şeyler bunlar. Bu benim ihracatta ki ilk projem hayırlısı ile her şey yolunda ve çok güzel gidecek gelişmeler ile ilgili paylaşımları yapacağım. Teşekkürler.

Yasar

Merhaba,

Biz PE üreticisiyiz, çöp poşeti, atlet, rulo, dökme her türlü renk ve ebatta üretebiliriz.

Talep ettiğiniz ürünlerin detaylarını yollarsanız fiyat çalışması yapabiliriz.

Saygılarımla,

Kıymet

Bilgi için;
kiymet@adanusplastik.com.tr
info@adanusplastik.com.tr

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
arkadaşlar merhaba ben kuzey ırak la iş yapmak istiyorum önerilerinizi beklıyorum
yavci83

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
arkadaşlar ,bursa dan hazır et ve et urunlerı döner ,sucuk,kofte,tarzı urunler yollamak ıstıyorum kuzey ırağa yardınlarınızı beklıyorum
yavci83

sayın ,ırakl,ı sızler süleymanıyede olduğunuzu söylemıstınız.bana yardımcı olursanız sevınırım
yavci83

sayın ıraklı mail olarakta adresınıze yolladım ılgınıze tesekkur edrm.yardımlarınızı beklıyorum tel:0539 202 79 97
yavci83

aşılı gul satabılırız k ıraka saksılı veya acık koklu talep varsa sımdıden fıyat konusunu ve anlasmasını yapabılırız.

enginberber76@mynet.com

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda