Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Askerlik Tecili Yurt Dışı Şirket Ortaklığı

BaşlatanalacaskTarih12/01/2013 15:35:27Yorum45

İlk mesaj
Yeni Üye95 yazı
Bulgaristanda 12 sigortalı çalışanı olan bir şirketimiz var.

şirket ortaklığı ile istediğiniz kadar askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz.

neredeye 60 bin liralık bir aracı 20 bin liraya alıp türkiyede kullanabilirsiniz

dünyanın herhangi bir yerine vize almanız gidip gelmeniz bu iş adamı kartıyla çok daha rahat olabilir.

ayrıca avrupa birliğinde ithalat ihracat konusunda bulgaristanı kullanabilirsiniz.

tüm bunlar dışında yasal olan tüm iş imkanlarına ve fikirlere açığız.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
Yeni Üye88 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alacask

neredeye 60 bin liralık bir aracı 20 bin liraya alıp türkiyede kullanabilirsiniz

dünyanın herhangi bir yerine vize almanız gidip gelmeniz bu iş adamı kartıyla çok daha rahat olabilir.

ayrıca avrupa birliğinde ithalat ihracat konusunda bulgaristanı kullanabilirsiniz.

Güzel taraflarını söylemişsiniz birazda işin derinliklerinden bahs etmek isterim.

Şirket ortaklığı ile alınacak d tipi vize ile 360 günün yarısının 1 gün fazlasını Bulgaristan'da kalmanız gerekli. Hem askerlik için hemde gelecek yıl ki yada ne kadar sürelik verildi ise vizeyi tekrar uzatmak için önemli bir konu. Ek olarak dövizli askerlik için sigorta primi ödenmesi gerekli.
2.el araç konusu doğru yalnız 180 gün den fazla aynı araç Türkiye'de kalamaz çırak çıkarsınız araba ile uğraşmaktan. Bildiğim kadarı ile iş adamı kartı belli bir süre sonra alınabiliyor yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye286 yazı

180 gun olayi kalkti sadece 180 gun de bir gun giris yapmaniz gerekir.
Araba konusunda haklisiniz.
D vize ile ulkeye girdikten sonra hemen karta basvurabilirsiniz, maksimum 15 gun icinde kartiniz hazir olacaktir.
Kolay gelsin.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye35 yazı
Arkadaşım bana mailimden ayrıntıları paylaşırmısın ben tecille ilgilenmiyorum. Ticaret yapmak istiyorum. bana Ortaklık alternatifler ve rakkamlar hakkında biraz bilgi aktarabilirmisiniz. erkanturksever@hotmail.com
EKOL69

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Yeni Üye95 yazı
shark890 konuyu size şöyle özetliyim.

öncelikli olarak 180 gün diye bir kural 2010 yılından bu yana yok.

işin uygulanması şöyle oluyor. siz oturum kartınızı aldıktan sonra bir gün orada kalıyorsunuz. yani kart size verildikten sonra 24 saati orada geçiriyorsunuz. sonra kartı yenilemeye geldiğinizde ikinci 6 ay daki 1 günlük ziyaretide tamamlamış oluyorsunuz. özet olarak 1 kere de hallediliyor iş.

araba konusuna gelince arabayı ortak olduğunuz şirket üzerinden alıyorsunuz. şirket arabaları sizinle gider sizinle gelir. sizinle aynı haklara sahiptir. kendi adınıza araba almak için süresiz oturum izni dediğini oturumdan edinmeniz gerek.

şirket size tam yetkili vekalet verir siz o aracı istediginiz yere ***ürebilir satışını yapabilirsiniz. bu konu da herhangi bir kısıtlama yok.

son 6 yıldır kendi tecilimi ve araçlarımı bu yöntemi kullanarak idare ediyorum.

ayrıca avrupa birliği üye ülkesi oldugu için askerliginiz 6 ay değil tek sefer de 1 yıl tecil ettirilir ek olarak herhangi bir dövizli askerlik işlemi yapmazsınız .

sağlık sigortası dışında herhangi bir ücrette ödemezsiniz. ödediginiz sigorta pirimide bütün avrupada geçerli olur.

bu konularda kulaktan dolma bilgilerle yada yazılı kanunlar kısmından öte senelerdir edindiğim tecrübelerle konuşuyorum.

sormak istediğiniz herhangi bir konu varsa ek açıklama getirebilirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye979 yazı
yanılmıyorsam yurt dısında fıılı sekılde 180 gunu doldurmayan bır kısının yabancı plakalı arac ıle yurt ıcıne gırısı yasak cunku kapıda gun sayımı ıstenecektır.180 gunu dolduran bır kısı 90 gun turkıyede kalabılır sonrasında aracla yurt dısına cıkması gerekır bundan sonra ıse yurt dısında ne kadar kalmıs ıs yarısı kadar araba ıle turkıyede kalabılır.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lastottoman
yanılmıyorsam yurt dısında fıılı sekılde 180 gunu doldurmayan bır kısının yabancı plakalı arac ıle yurt ıcıne gırısı yasak cunku kapıda gun sayımı ıstenecektır.180 gunu dolduran bır kısı 90 gun turkıyede kalabılır sonrasında aracla yurt dısına cıkması gerekır bundan sonra ıse yurt dısında ne kadar kalmıs ıs yarısı kadar araba ıle turkıyede kalabılır.

hocam bu yasa değişeli 2 sene oldu.

önceden mal sahipliği vardı. şuan şirket sahipliği var.

örneğin bir arap geldi türkiyede bir şirkete ortak oldu. sermaye koydu diyelim.

şirketin tüm mal varlıgına ortak oluyor. tabi ne yönde anlaşma yapılmışsa .

ben konunun ayrıntılı şekilde kanun hükmünü maddesini bulur yazarım

Üye979 yazı
sayın alaca benım bahsettıgım konu oturum mevzuatı ıcın degıl bulgarıstanda 180 gun olayı 2 sene once kalktı bunda sorun yok ama turkıye yabacı plaka ıle yurt dısından gırıs yapmak ısteyen turk vatandasının 180 gun boyunca yurt dısında oturduguna daır pasaport kaydına bakıyor , sayet 180 gunden az ıse aracla gırıs yapamıyor bunda herhangı bır kanun degısıklıgı yok bılgınıze sunarım.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye286 yazı
Arac konusunda lastottoman arkadasimizin yazdiklari dogrudur.
Yeni sistem ile arac kaydi yapilirken ister Tr ister Bg yada baska ulke vatandasinin gun sayimina bakiliyor.
Yeni yazilim kullanilmaya baslanmis.Sistem kisinin sayimini otomatik yapiyor.Ben gecen hafta Tr girisinde ogrendim bunu.

Yeni Üye15 yazı
Merhaba
Bende bu konu hakkında bilgi almak istiyorum çünkü ciddi düşüncelerim var detayları e-mail olarak gönderebilirmisiniz ? pasadedem@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye286 yazı
Konunun neresi ile ilgili bir bilgi istiyorsunuz?
Daha acik belirtirseniz zaman kaybi olmaz diye dusunuyorum.

Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Kral35
Konunun neresi ile ilgili bir bilgi istiyorsunuz?
Daha acik belirtirseniz zaman kaybi olmaz diye dusunuyorum.

Haklısınız , tecil konusuyla ilgileniyorum o yüzden açık açık sormak istemedim.

Yerleşim Türkiye / AmasyaMeslek Ynternet
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alacask

bulgaristanda veya ukraynada ortaklık arayan firma sahipleri ,
acil mail gönderirlerse sevinirim
skf1883@hotmail.com
iletişim bilgilerinide eklerseniz sevinirim

ayrıca @alacask size nasıl ulaşabilirim

Yerleşim Türkiye / bursaMeslek Di?er
Üye286 yazı
Sayin seyfi simsek
Bulgaristan konusunda nedir istediginiz?

Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Kral35
Sayin seyfi simsek
Bulgaristan konusunda nedir istediginiz?

@Kral35

kısacası askerlik tecili için ortaklık arıyorum, ve bu konuya rastladım
yardımcı olursanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / bursaMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
Konuyu açan arkadaş Bulgaristan'da şirket ortaklığı ile ilgili bir tc vatandaşının Bulgaristan'a gitmesi öyle kolay bi iş değil diye düşünüyorum
Benim de askerlik ile ilgili sıkıntım var eğer konu hakkında beni detaylı birşekilde bilgilendirirseniz sevinirim

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye18 yazı
askerlik tecili icin kktc deki firmamdan yardımcı olabilirim.....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye286 yazı
BG ye gitmek kolay ama sonrasında oturum, 10 ssk lı işçi, aktif işyeri bunlar bıktırıyor.

Yeni Üye48 yazı
D tipi bulgar vizesi iş için 100€ ve 3 ayda çıkar. D vize ile bulgara giriş yapılır. migratsiya da gerekli işlemler halledilir. kartın basımı oturumun çıkması falan 30 günü bulur. 1 yıllık sigorta yaparsınız, oturum parası 500leva kart parası 90leva ekspress.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye95 yazı
arkadaşlar konuyla alakalı bilgi vermek istiyorum. bulgaristanda sanayici olarak bir firmanız olması gerekiyor. şahıs firması üstünden oturum almanız mümkün değil. olsa da bunu çalışma izni ile yapamazsınız.

sanayi şirketinin 1 milyon leva (500 bin euro) sermayeli olması gerekiyor. en az 10 işcinin en az bir yıllık sigorta girişi olması gerekiyor. hali hazırda aktif adresi yeri yurdu olması gerekiyor.

tüm bunları sağlayan bir şirket bulursanız bu şirkete yüzde 1 hisse ile ortak olmanız bu ortaklık şartlarını noterden tastikleyip bulgar makamlarından onaylatmanız gerekiyor

ortaklık yetki ve şartlarınız uygun görülürse oturum için başvuru yaparsınız bir aylık bir incelmeden sonra oturum verip vermeyecekleri açıklanır ve size ilk etapta bir yıl geçerliliği olan oturum kartı teslim edilir.

aldığınız kartı elçiliğe beyan edersiniz kartın bitim tarihine kadar olan sürede tecil alırsınız.

bir sonraki sene yapacağınız işlem oturumunuzun bitmesine bir ay kala kartı teslim eder yenisini alırsınız.

toplam harcadığınız süre 15 gün olur. masrafınız ise yıllık vize ücreti kart ve sigorta paranız olur.

bulgaristanda bir şirkete ortak olmak sadece tecil için değil yasal olarak size iş adamı yetkisi kazandırır. hertürlü ihracat ithalat yetkiniz sınırsız giriş çıkış hakkınız mal edinme araba alma gibi haklarınız olur.

Yeni Üye48 yazı
Bu arada askerliği tecil ettirebilmek için 6 ay 1 gün yurtdışında bulunmanız gerekir.

Yeni Üye5 yazı
Aynen ulkerhana katılıyorum iki aydır bu konu üzerinde araştırmadayım yurt dışında 365 günün 180 gününü kalma şartıyla tecil oluyor öyle birayda oturum al sonra tecil yap gel 11 ay Türkiye'de kal böyle kolay olması imkansız bu işlerin arkadaslar olaya doğru dürüst açıklamalarda bulununki mağdur olan arkadaslar işlerini yapsın sizinle ve sizde yardımcı olun sonuçta babanızın hayrına olan bi iş değil sizde para kazanacaksınız bu aracılık işleminde kazanacağınız parada size helal olsun benim açımdan

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye9 yazı
Merhaba

Oyle o kadar da kolay degil malesef tecil konusu..Ben Makedonya'da yasiyorum 8 yildir..Bedelliye hak kazandim ve elcilikten aldigim belgeyi aynen yaziyorum ;

Dovizle Askerlik icin basvurmak isteyen yukumluler Konsolosluk Subesi'ne sahsen gelerek dovizle askerlik hizmetinden yararlanmak istediklerini belirtmelidirler.2 adet dilekce , 2 adet pasaport fotokopisi ve " calisma sebebiyle verilmis ilk ikamet izninden basla**** , ikametli olarak yurtdisinda bulundugu sureleri toplaminin 1095 gun veya fazlasi oldugunu gosteren tablo (Turkiye'de bulundugu sureler haricinde, yurtdisinda bulundugu sure hesaplanarak) hazirlanip Konsolosluk Subesince de onaylanirsa , yukumlu Konsolosluk subesine davet edilir.Pesin veya taksitle odeme yapmak uzere dekontla yazilacak bilgi belgesi konsoloslukca hazirlanip basvuran sahsa verilir.Daha sonra asagidaki belgelerde eklenerek Konsolosluk Subesine dovizle askerlik muracatinda bulunulur.Getirilecek belgelerin yeni tarihli olmasi , maasin da Makedonya'da kayitli bir firmadan aliniyor olmasi gerekmektedir. (Maas Turkiye'den transfer ediliyorsa dovizli askerlik basvurusu KABUL EDILMEZ)

diye devam ediyor..

Herkese inanmamanizi tavsiye ediyorum bu konuda..

Askerlik tecili ve buna bagli Dovizle Bedelli Askerlik'e hak kazanmak isteyen ve Makedonya uzerinden buna sahip olmaya engeli olmayanlar bana ulasabilirler..bu konuyla ilgili yeterince tecrubem var

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Yöneticilik
Üye286 yazı
1- C vize
2- Ltd şirketi kurma
3- Aktif işyeri ve 10 ssk lı işçi
4- D vize
5- Yabancılar polisine başvuru
6- 1 yıllık ticari oturum kartı
7- İşyeri aktifliği devam
8- 10 işçinin sigortası sürekli olacak 1 gün bile boşluk olmayacak.
9- Sen istersen TR ye dönebilirsin gün sorunu yok
(180 günde 1 gün yeterli)ama işin başında durmaz isen sonuç belli.....

Üye286 yazı
Şirket kurulum giderleri ort. 500 euro
Oturum kartı giderleri ort. 300 euro
Oturum başvuru takipçi ort. 500 euro
Ev kirası-muhasebe-v.b. ort 250 euro
Ssk giderleri ort. 600-750 euro (aylık)
En önemlisi aktif çalışan bir iş yeri kurmak ve işletmek.
Bunun hesabı da size bağlı.....

Yeni Üye48 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Kral35
Şirket kurulum giderleri ort. 500 euro
Oturum kartı giderleri ort. 300 euro
Oturum başvuru takipçi ort. 500 euro
Ev kirası-muhasebe-v.b. ort 250 euro
Ssk giderleri ort. 600-750 euro (aylık)
En önemlisi aktif çalışan bir iş yeri kurmak ve işletmek.
Bunun hesabı da size bağlı.....

Oturum kartı 300€ değil. Keşke 300€ olsa.

Konsolosluk d vize için 100€ alır,
sigortacı 1 yıllık sigorta için 150 leva alır,
migratsiya oturum için 500 leva,
kart için 90 leva ister.
d vizeden sonra oturumun çıkması 15 iş günü gün, kartın basımı 10 iş günü sürer.
bu süreler için otel parası, oda parası ya da tr ye dönmek için yol parası.
d vize 3 ayda veriyolar, kartda 2 ay sürer.

Üye165 yazı
Askerlik tecili icin Bulgaristanda 1 sene icerisinde 184 gun kalmak gerekiyor,ayrica askerlik tecili icin 10 tane ssk li bulgar isci filan calistirmaya gerek yok arkadaslar bu maddeyi kim nerden cikardi bilmiyorum ama boyle bisey yok.sigortali isci calisip calismadigi konsoloslugu ilgilendirmiyor.
...

Yerleşim Bulgaristan / PlovdivMeslek Di?er