ilkrav
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - ravzailkay MERHABALAR, BEN YENİ BİR İŞ DALINDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. ELİMDE ŞU AN İÇİN 500 BİN TL , İLE 600 BİN TL KADAR NAKİT PARAM VAR BEN BU PARAYI GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTİRİK ÜRETİP DEVLETE SATMAK İSTİYORUM AMA BU KONU HAKKINDA GENİŞ VE KAPSAMLI BİR BİLGİM YOKTUR. BU İŞE DEVLET DESTEĞİ NE KADAR, YATIRIM MALİYETİ NE KADAR, HANGİ BÖLGELERDE DESTEK VAR, V.S. KONULAR HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER |
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - hlkvrl Fizibilite için gerekli olabilecek olan donelerden kastınız neyse olnları paylaşabilirim. Örneğin sulama tarihi yada kaç sulama yapıldığı. Kimi 2 kimi 3 kez sularken gübrelemelerde baz alınır. Yalnız kuyuların da derinliği değişebilmekte bu civarlarda. Direkt olarak suyu 700-800 mt'den boru ile sadece nehirden çekildiğini düşünebiliriz. Bun u bireysel trafolar aracılığı ile çekiyor ve birim fiyatta suan için tam emin değilim yalnız çiftçiler pekte memnun değiller. Solar enerjinin bu tür durumlarda alternatif rol oynayabilecek bir yapıya sahip olup-olmadığını merak ediyorum ve ortalama solar enerji maliyeti 1000 dönüm için çok mu fazla ve riskli olur bu konuda da pek bir fikrim yok açıkcası ama bilgileriniz çok somut, teşekkürler yinede. |