Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İzmir'de Sandviç-tost Dükkanı Açmanın Maliyeti??

Başlatanarete79Tarih10/01/2013 17:35:49Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Arkadaşlar merhaba..

İzmir'de Hatay semtinde(gelir düzeyi orta ve biraz da iyi durumda insanların oturduğu bir semt) bir dükkan kiralayıp sandviç-tost gibi ürünlerin yapılacağı bir iş yeri açmak istiyorum.Bir tane dükkan buldum.Kirası 800 tl.Benim öğrenmek istediğim sıfırdan böyle bir işi kurmanın maliyeti aşağı yukarı ne olur.Tüm muhasebe işlemleri ve malzeme maliyetleri dahil soruyorum.Çok bir sermayem yok.Acaba minimum böyle bir yer nasıl açılabilir.tutup tutmaması önemli değil en azından 1 sene denemek istiyorum.

Teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye63 yazı
aynı şeyi bende araştırıyorum istanbuldan bilenlerde vardır. ve hazır tostlar nereden alınır? büfeciler kendisimi hazırlar yoksa hazır mı alıyor. hazır alındığında maliyet fiyatı ve kâr oranı nasıl?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Üye107 yazı
"gelir düzeyi orta ve biraz da iyi durumda insanların oturduğu bir semt" te insanlar zaten tost-sandviçe pek bakmaz kanımca ama hatay gibi biryerde cadde üzerinde okula yakın ufak bir büfe açarsanız belki tutturabilirsiniz, kişisel görüşüm bu şekilde.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Ö?renci
Yeni Üye13 yazı

Tostu Hazır Alırsan Kar Marjın Bellıdır Ama Tost Ekmegı nı Alıp Sucukdur Salamdır Sosısdır Kasardır Bunları Kg Hesabı Alıp Kendın Hazırlarsan Kar Marjın % 100 Lere Cıkar Benden Bı Tavsıye
Market profesörü

Yerleşim Türkiye / BalykesyrMeslek Gyda
Üye160 yazı
Hatay semti güzel bir semt tam olarak neresinde acmak istiyorsun

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye3 yazı
bende izmir hataylıyım ve 23 yıldır sandviç ve döner ustasıyım . dükkan kaç mtkare olduguna ve baca varmı şu an bacasız bir dükkana ruhsat alman zor eger yoksada sulu baca sistemi kuruyorlar buda 2 bin tl den başlayıp dahada çıkıyor bilgim kadarı ile.malzemenin en fazla paslanmaz davlunbaz ve tezgahlar tutar geri kalanı pek bişey tutmaz. eger ilgiliyorsan sana fikir verebilir yardımcı olurum. 16 yıldır kantin sorumlusuyum çok firmalrla irtibatım var arkadaslarım var.dükkanı açarsan malzeme konusunda da yönlendiririm.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye170 yazı
arete79 malzemeleri ikiçeşmelikten temin edebilirsin ..
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı
maliyet 5 bini gecmez...

makinaları sakın sıfır alma ıkıncı el al

dogalgaz olacksa eger dukkanda ruhsat alırken sorun cıkmaması ıcın dukkanda tek makına goster

Mesela sadece doner ocagına dgaz borusu cektır dıgerleıne ruhsat aldıktan sonra

ekmek 50 kurustan gelir yani yarım ekmek 25 kurus yapar kısacası yarım ekmek kumru tostun maliyeti 75 kurusu gecmez...
Sizin hayat ve şarabı sevdiğiniz kadar ölümü seven bir orduyla size geldim

Halid Bin Velid

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye170 yazı
Arkadaşlar bu konu benimde ilgimi çekti bu konuya vakıf olan daha detaylı fikir verecek olan tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.tam teşekküllü bi büfe için neler gereklidir.40m2 lik bi dükkan için diyelim.gereken malzeme ve sonrasında pişirim(salam,sosis.peynir.) malzemesinin temini....
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
Bu işle bende ilgileniyorum. Bence hiç sermaye istemeyen temiz bir iş. Ufak şeylerden büyük kar elde edilebilir. Tanınmak istiyorsanız lezzetli yapın ve kàrınızı ilk zamanlar yüksek tutmayın. Gençlerin olduğu yakın yerlerde açmanız Tavsiyemdir. Ve şuna dikkat etmeniz gerekir. Yan dükkanınız da işlek olmalı. Örneğin taze sıkılmış meyve suyu dükkanı yanında olursa karşılıklı kar elde edersiniz. Bol şanslar diliyorum.
Bilgi havuzunda kazanç içinde boğulalım.
Burcu Karabaş
+90532 472 9417 / brckarabas@gmail.com
Saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama