Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kocamustafapaşa'da Meydanda Büfemi Tekelmi?

BaşlatantheviLLainTarih09/01/2013 18:03:17Yorum33

İlk mesaj
Selamlar arkadaşlar..

Biraz detaylı yazıyorum ama sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var.

K.m.paşa meydandaki son durağın 4-5 metre gerisinde. 15-20 metrekare biryer buldum. Belki daha azdır yeri. Şuanda ufak bir büfe/sigara/içecek satışı olarak işliyor. Ama bu haliyle pek verim alamayacağını düşünüyorum.

Bu dükkanın tam yanında eldiven şapka şemsiye satan ufak bir yer var. 1-2 metrekarelik konteynırın içine doldurmuş malı, önünede tezgahı açmış eldiven şapka satıyor. Bu adamın sattığı eşyalar 5 kuruş etmemesine rağmen yeri büfeden daha iyi geldi bana. Ve bu dükkanın büfeyi biraz pasifleştirdiğini düşünüyorum.

Bu eldivencinin yeride tam köşe yer gibi duruyor.

O köşeye bir tekel bayii açılsa gelenin geçenin su gibi bira alacağını düşünmekteyim.

Cadde üstü otobüsler ve taksiler geçiyor. yaya ve taşıt trafiği olarak yoğun bir mekan gibi.

Şimdi size soruyorum, kocamustafapaşa muhafazakar biryer midir? Muhafazakar olsa bile, para kazanamaz mıyız acaba? Bu işi yapmış tekelci, büfeci abilerimizden yorum bekliyorum... Teşekkür ederim hepinize.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Medya
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
33 yorum
Ayrıca etrafta çok daha büyük fastfood dükkanları olduğu için o konumdaki büfe işi bayağı pasif kalır gibi geliyor bana.

Bu bahsettiğim yere en yakın tekel bayii, aynı cadde üzerindeki bir 50-60 metre geride kalıyor.

Yakın çevredeki rakipler elbet sizin satışlarınızı etkiler ama.

Bu şartlarda çevredeki rakipleriyle durumu nasıl olur acaba?

Varsa tekelcilik bakkalcılık gibi esnaflığı yapan, bilen, bahsettiğim durumlarla karşılaşmıştır sanırım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
merhaba birader ben de cok arastırdım bufe ve tekel isini tekel de is var verdigin emegin karsılıgını alırsın bufedede alırsın ama tekelde daha cok alırsın tekelin ortalama karı %15 ile %25 arasında degisir bıde yurt dısından ozel icecekler getirirsen onlar daha karlı olur dukkan kiran 1000 tl ortalama vergin dukkanın dıger giderleri de 1000tl toplam 2000 tl gider ayda 20000tl curo yaparsan ortalama %20 den 4000tl kalır benim sordugum cadde üzerinde yaya trafigi olan tekeller var onlar gunluk curosu 1500 den asagı dusmuyor sen sadece gunde 200 adet sigara sat dukkanın kirası ve gideri cıkar

Yerleşim Türkiye / YsatanbulMeslek Tekstil

hocam bana kızacak belki hatta saçmaladığımı düşüneceksiniz
ama şshsi fikrim belki burda söylenmez diyeceksiniz ama biz elhamdülilah müslüman bi toplumuz her ne kadar yanlışlarımız olsada
içmiyo lsanda ordan kazandığın para haramdır bunu unutma eğer sizin için bir değeri varsa ben hoca yada alim değilim ama haram sadece kul hakkı değildir
bence işin bu boyutunu araştırın önce

belki sizi kızdırmışımdır ne alakası var şimdi bunun ticaretle diyeceksiniz ama içimden bu yorumu yazma gereği hissettim

saygılar
http://pazartoptan.com
Türkiyenin Toptan satış sitesi
http://bypazar.com
En İyisi Sizin İçin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mnx
hocam bana kızacak belki hatta saçmaladığımı düşüneceksiniz
ama şshsi fikrim belki burda söylenmez diyeceksiniz ama biz elhamdülilah müslüman bi toplumuz her ne kadar yanlışlarımız olsada
içmiyo lsanda ordan kazandığın para haramdır bunu unutma eğer sizin için bir değeri varsa ben hoca yada alim değilim ama haram sadece kul hakkı değildir
bence işin bu boyutunu araştırın önce

belki sizi kızdırmışımdır ne alakası var şimdi bunun ticaretle diyeceksiniz ama içimden bu yorumu yazma gereği hissettim

saygılar

siz bu site sayesinde imzanıza koyduğunuz ticari sitenizin reklamını yapmış oluyorsunuz. ver her alakalı alakasız konuya girerek sitenizi tavsiye ediyorsunuz. bu yaptığınız site reklamının ücretini, ödediniz mi koniks yönetimine? ödemediniz. Siz konunun ne ile ilgili olduğuna bile bakmadan sitenizin adresini yazıp, uçup giden bir insansınız. reklamın iyisi kötüsü olmaz nasılsa. peki hiçbir ücret ödemeden, haksız kazanç kazanmak uygunmudur dinen? değildir. demekki hiçkimse 4/4'lük müslüman değil bu ülkede.

her konuda aynı şeyi görmekten bıktım ben. herkesin inancı içindedir, insan sadece Allah ile hesaplaşacaktır. lütfen başkalarının dini duygularına yön vermeye çalışmayın.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - adm50
merhaba birader ben de cok arastırdım bufe ve tekel isini tekel de is var verdigin emegin karsılıgını alırsın bufedede alırsın ama tekelde daha cok alırsın tekelin ortalama karı %15 ile %25 arasında degisir bıde yurt dısından ozel icecekler getirirsen onlar daha karlı olur dukkan kiran 1000 tl ortalama vergin dukkanın dıger giderleri de 1000tl toplam 2000 tl gider ayda 20000tl curo yaparsan ortalama %20 den 4000tl kalır benim sordugum cadde üzerinde yaya trafigi olan tekeller var onlar gunluk curosu 1500 den asagı dusmuyor sen sadece gunde 200 adet sigara sat dukkanın kirası ve gideri cıkar

teşekkür ederim yorumunuzu esirgemediğiniz için. birde tekelin işletmesi büfeye göre daha kolay sanırım. Tekeli hiç olmadı tek başına bile işletebilirsin, fakat büfede durumlar biraz daha karışık gibi.

Bahsettiğin yer muhafazakar olmadığı gibi gayette güzel ve 24 saat işlek bir yer. Bence zorluklarına katlanabileceksen Tekel işine el atarsan daha iyi yaparsın.
Nanolife

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
fatih ilçesinin içki satan bütün mekanları fındıkzade üzerinde bulunur.zaten kullanan kesimde vatan caddesi ve ahmetvefikpaşa mıntıkası ile yoğunluktadır.kuvayi milliye caddesi ile başvekil istikametinde içkili tekel yok bile sayılır.buranın insanı sofu değildir ama içki tüketimi de yok denecek kadar azdır.git bak dediğim yerlere adım başı tekel dir adam *** mı boş yer varken adım başı tekel olan yere mekan açsın.demek ki giden yer var gitmeyen yer var.mevlanakapı civarı bir kısmı çingene vatandaşlar diğer kısmı ise mütedeyyin dir.tekel nerede iyi gider.beyefendinin bahsettiği yerden kocamustafa paşa caddesinden başlar aşağı samatyadan sahile kadar devam eder.samatya zaten balık ve tekel konusunda numara olmuş bir yer.arada kalan mıntıkada ise yüzde 60-70 ermeni vatandaşlarımız oturur ve oradad da tekel konusunda kendi agop u varken yukarı çıkıp senden alışveriş yapacak değil. zaten konum olarak da o mıntıka tekel olacak durum da değil.çünkü oranın müşteri kitlesi iş için gelen sürekli ve gel-geç insanından oluşmaktadır.bu nedenle insanların anlık ihtiyaçlarına karşılık verecek şeyler daha sürekli ve kazançlı olur.tekel olarak içkiyi kastediyorsanız mekanda çıkacak olan 1-2 tatsız olayda hem çevre esnafı size aman vermez hem de fatih belediyesi ruhsat veriyor ama en ufak hatada basıyor iptali.adamlar kapatmak için en ufak kanuni hatayı affetmiyor.
tekel olarak sigara ise zaten büfede sigara olmaz diye bir kural yok.alırsın ruhsatı koyarsın sigaranı.mekan otobüs durağının merkezi iett den akbil dolum bayiliği alırsın.alan var ise bi de fatura ödeme merkezi koyarsın tek bilgisayarlı.
ALLAH üzümün yüzlerce çeşidini yaratmı ve buyur kulum hepsini ye demiş ama sadece suyunu sıkıp güneşte bekletip içme demiş.size binlerce rızık içinden sadece 1 tanesini yasaklayan rabbinize neden karşı gelirsiniz ki anlamam doğrusu.1 şişe zıkkımdan %20 kazanırsın ama 1 yarım ekmek dönerden %100 kazanırsın.LANET OLSUN %20 yi %100 DEN DAHA SEVİMLİ GÖSTEREN O CENNETTEN KOVULMUŞ ŞEYTAN a ve O AZGIN NEFİSe.burada isyanım ve lanetim gerçek şeytan a dır.forumda bulunan siz saygıdeğer üyelere değildir.yanlış anlama olmasın lütfen.kanmış insan yoktur kandırılmış insan vardır.şeytan kendisine mühlet veren ALLAHa -andolsun ki ben bana verdiğin bu mühlet zarfında sana iman etmiş olan ademoğlunu senin doğru yolundan geri çevirmek için her şeyi yapacağım diye yemin etmiştir.RABBİ bilen iblis bunları yapabildiğine göre ALLAHı yeterince tanıyamayan bizlerin yanlışa düşmemiz elbette kolay olacaktır.hele bi de şeytan gibi işinin ustası varsa ALLAH yardımcımız olsun

ZİHİN FUKARA OLUNCA FİKİR UKALA OLUR...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nanolife
Bahsettiğin yer muhafazakar olmadığı gibi gayette güzel ve 24 saat işlek bir yer. Bence zorluklarına katlanabileceksen Tekel işine el atarsan daha iyi yaparsın.

teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kapkona
fatih ilçesinin içki satan bütün mekanları fındıkzade üzerinde bulunur.zaten kullanan kesimde vatan caddesi ve ahmetvefikpaşa mıntıkası ile yoğunluktadır.kuvayi milliye caddesi ile başvekil istikametinde içkili tekel yok bile sayılır.buranın insanı sofu değildir ama içki tüketimi de yok denecek kadar azdır.git bak dediğim yerlere adım başı tekel dir adam *** mı boş yer varken adım başı tekel olan yere mekan açsın.demek ki giden yer var gitmeyen yer var.mevlanakapı civarı bir kısmı çingene vatandaşlar diğer kısmı ise mütedeyyin dir.tekel nerede iyi gider.beyefendinin bahsettiği yerden kocamustafa paşa caddesinden başlar aşağı samatyadan sahile kadar devam eder.samatya zaten balık ve tekel konusunda numara olmuş bir yer.arada kalan mıntıkada ise yüzde 60-70 ermeni vatandaşlarımız oturur ve oradad da tekel konusunda kendi agop u varken yukarı çıkıp senden alışveriş yapacak değil. zaten konum olarak da o mıntıka tekel olacak durum da değil.çünkü oranın müşteri kitlesi iş için gelen sürekli ve gel-geç insanından oluşmaktadır.bu nedenle insanların anlık ihtiyaçlarına karşılık verecek şeyler daha sürekli ve kazançlı olur.tekel olarak içkiyi kastediyorsanız mekanda çıkacak olan 1-2 tatsız olayda hem çevre esnafı size aman vermez hem de fatih belediyesi ruhsat veriyor ama en ufak hatada basıyor iptali.adamlar kapatmak için en ufak kanuni hatayı affetmiyor.
tekel olarak sigara ise zaten büfede sigara olmaz diye bir kural yok.alırsın ruhsatı koyarsın sigaranı.mekan otobüs durağının merkezi iett den akbil dolum bayiliği alırsın

abi şimdi şöyle söyleyeyim. orayı devralmayı gerçekten kafaya koydum. ama yanındaki o ufak eldivenci aklımı karıştırdı. o adam büfeyi pasifleştiriyor. ve o adamın yeride büfeye dahil olsa orada rakipsiz olacağı kesin. orayı nasıl araştırabilirim? sahibi kimdir, şuanda orda olan kiracısımıdır diye.... orasıda büfenin yeri olsa; büfeyi az daha çekerdim öne doğru.

bana böyle geldi. abi kurmuş kocaman tezgahı nerdeyse büfeye geçemiyorsun yahu. nerdeyse adam büfeye geçmeye üşenecek. sizcede pasifleştirmiyormu biraz büfeyi.

Merhabalar bana kalırsa büfe neden dersen tekel sadece belirli bir kesime hitap etmekte oysaki büfe bayana erkeğe işyerinde çalışana meur emekli genç yaşlı çoçuk herkese hitap eder müşteri kitlesi çok başarılar.
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Bireyselemeklilik
Merhabalar bana kalırsa büfe neden dersen tekel sadece belirli bir kesime hitap etmekte oysaki büfe bayana erkeğe işyerinde çalışana meur emekli genç yaşlı çoçuk herkese hitap eder müşteri kitlesi çok başarılar.

doğru söylüyorsunuz. teşekkür ederim yorumunuz için

Merhaba
Bufe yıde Tekelıde Tek Basına Idare Edemezsın. Bünye Dayanmaz Helekı Tekelı Asla Idare Edemezsın.Sabah Acıcaksın Gecenın 2 sıne kadar 3 une kadar Duracaksın Sonra Sabah Yıne Acıcaksın.Bufe Daha Mantıklı Dıer Arkadasında Dedıgı Gıbı Herkese Hıtap Edersın.Icerısıne Tost Makınesı koyup Tost ta Satabılırsın. Basarılar Dılerım
Market profesörü

Yerleşim Türkiye / BalykesyrMeslek Gyda
Bölgeyi çok iyi biliyorum.3 sene paşada oturdum,bahsettiğin noktada iş yapmak için gayet iyi.Ama tekel için yoğun saatler çalışman gerekir buda artı eleman maliyeti demek.Sadece büfede tutmaz gibi örneğin tam köşedeki chepni büfenin bi kaç kez devren ilanlarını görmüştüm.İş yapmıyor ki devrediyorlar.Bölgede çok öğrenci,memur,bekar yalnız yaşayan çalışan var.Buda paşayı ucuz yemek konusunda geliştirdi.Bu yüzden farkettiysen çok fazla kokoreç dükkanı var.

Benim sana tavsiyem pilav-tavuk yap.Benimde üzerinde durduğum bir konu.Paket servisle uçarsın.Pilavı hazır alabileceğin yerler var.Çok fazla çeşide girmeden rahatça işletilecek bir iş.Yanına belki piliç çevirme koyabilirsin.Cadde için çok iştah açıcı olur ki kar marjıda çok iyidir.

Ayrıca o bölgede pilavcı da tam arka sokağında cd dükkanın yanında var yani benim hatırladığım başka yerde yok.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - comandante1453
Bölgeyi çok iyi biliyorum.3 sene paşada oturdum,bahsettiğin noktada iş yapmak için gayet iyi.Ama tekel için yoğun saatler çalışman gerekir buda artı eleman maliyeti demek.Sadece büfede tutmaz gibi örneğin tam köşedeki chepni büfenin bi kaç kez devren ilanlarını görmüştüm.İş yapmıyor ki devrediyorlar.Bölgede çok öğrenci,memur,bekar yalnız yaşayan çalışan var.Buda paşayı ucuz yemek konusunda geliştirdi.Bu yüzden farkettiysen çok fazla kokoreç dükkanı var.

Benim sana tavsiyem pilav-tavuk yap.Benimde üzerinde durduğum bir konu.Paket servisle uçarsın.Pilavı hazır alabileceğin yerler var.Çok fazla çeşide girmeden rahatça işletilecek bir iş.Yanına belki piliç çevirme koyabilirsin.Cadde için çok iştah açıcı olur ki kar marjıda çok iyidir.

Ayrıca o bölgede pilavcı da tam arka sokağında cd dükkanın yanında var yani benim hatırladığım başka yerde yok.

benim ilgilendiğim büfenin adı chep değildi dostum. u ile başlıyordu yanlış hatırlamıyorsam. başka bir yer ile karıştırdınız sanırsam. ama devren ilanı olduğu doğru... bende bölgeye gidip biraz inceledim etrafını.. yağışlıydı hava gerçi ama...

pilavla falan uğraşabilecek bir adam değilim usta.. pilavı hazır alsan sana kalan parayada değmez. o kadar becerim olsa ona yoğunlaşırdım

nasip olursa büfede ağırlığı biraz daha tost'a döndürmeyi istiyorum... ve ıslak burger... diğerleri aynı şekilde devam sigara/kontör/ içecek/ azda bisküvi..nasıl olur sizce?

Senin ilgilendiğin yer olarak söylemedim bahsettiğim yeri.Arada yüz metre mesafe var çok daha iyi bir yerde olan büfe dvrediliyordu zamanında.Sende bundan bir çıkarım yap diyorum.

Araştırmadan değmez diyorsan zaten sigortalı bir işe gir derim.

Son cümlede yazdıklarında malesef karın doyurmaz.

Alıntı Yapılan Metin:
Senin ilgilendiğin yer olarak söylemedim bahsettiğim yeri.Arada yüz metre mesafe var çok daha iyi bir yerde olan büfe dvrediliyordu zamanında.Sende bundan bir çıkarım yap diyorum.

Araştırmadan değmez diyorsan zaten sigortalı bir işe gir derim.

Son cümlede yazdıklarında malesef karın doyurmaz.

sadece akbil dolum gazete ve su, bisküvi satarak 20 yıldır işletilen büfeler var.

benim dediğim sistem nasıl karın doyurmaz abi?

bu tarzda mini büfeler nasıl işletiliyor öyleyse??

Senin ne istediğinle alakalı bu durum.Bahsettiğin yerler işletmeciye bağlı yerlerdir yani yerine adam koydunmu o iş biter.

Bence başarılı bir işletme açıyorsan min 2 sene sonra o işi büyütebilmelisin.Ben ayda 3 bin lira kazanacağımı bilsem 20 sene bir büfe işletmem.

Örneğin 25 yaşındasın 35 yaşında hala büfe işletiyor olmak istermisin.Ben kesinlikle istemem.O yüzden yapacağım her işi buna göre tasarlıyorum.

Para yatırıp riske neden gireyim o zaman ?

Alıntı Yapılan Metin:
Senin ne istediğinle alakalı bu durum.Bahsettiğin yerler işletmeciye bağlı yerlerdir yani yerine adam koydunmu o iş biter.

Bence başarılı bir işletme açıyorsan min 2 sene sonra o işi büyütebilmelisin.Ben ayda 3 bin lira kazanacağımı bilsem 20 sene bir büfe işletmem.

Örneğin 25 yaşındasın 35 yaşında hala büfe işletiyor olmak istermisin.Ben kesinlikle istemem.O yüzden yapacağım her işi buna göre tasarlıyorum.

Para yatırıp riske neden gireyim o zaman ?

abi şuanda asgari ücretle çalışıyorum. bu maaşla hiçbirşey olmayacağını anlatmaya bile gerek yok.

asgari ücretle karın tokluğuna çalışmaktansa, kendi işinde türkiye şartlarında 3 bin kötü paramı?

parayı devir parasına yatıracam. mekan sahibiylede uyumlu bir şekilde anlaşma sağlanırsa zaten bende ilerde orayı devir ederken o bastığım parayı geri alırım.

zaten babamda yanımda olacak. 8-9 aya emekli kısmetse. 5-10 yıl dişimi sıkıp birikimim yapıp bende başka şeylere yönelebilirim. yanlışmı düşünüyorum??

Eğer ayda 3 bin TL garanti kazanacaksan tabii ki iyi para. Sonuçta tercih meselesi.
Bana kalırsa Comandante nin söylemek istediği...daha çok gençsin ve tam çalışıp para kazanabileceğin yaşlardasın
hazır elinde sermayen de varken zamanla seni çok daha iyi yerlere getirebilecek işlerle uğraşman. Bence de haklı.
Ayrıca bu devirde elindeki parayı devir parası olarak yatırmak bence söylediğin yerler için hiç iyi bir fikir değil.
Sen ileride orayı hangi garantiyle ve kime devredebileceksin. Hiç düşündün mü ?
Farzet ki imar planlarında bir takım değişiklikler oldu ve K.M.Paşa civarı kentsel dönüşüme tabi tutuldu.
Ya da bina sahibi gitti binayı kat karşılığı müteahhite verdi. Bu ülke de her an her şey olabilir.

Nanolife

Bahsettıgınız Cad.Tam Olarak Nerde Nasıl bır Yer Hıc bır Bılgım Yok Ama Hareketın Eksık Olmadıgı Bır Yer ıse Sıgara Kontor Kart Yukleme Tost ve Bıskuvi İle Guzel Kazanc Saglar. Yaz Aylarında Soguk Mesrubat satısı Olucak En Fazlada Su Satısı Oluyor Dısarıya Sadece Su Icın Fırmadan Aldıgın Dolabı Koysan Senın Kiranı Elektrık Su ve masrafını Rahat Rahat Cıkartır Ama Hareketlı Bır cadde Ise ve Belırlı Surede Para Bırıktırmeye Basladıysan Benım Dusuncem Kalabalık Bir Mahalle Bulup Market Tarzına Yonelmen Buyumek Icın Ilk Adımı Atman.
Market profesörü

Yerleşim Türkiye / BalykesyrMeslek Gyda
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nanolife
Eğer ayda 3 bin TL garanti kazanacaksan tabii ki iyi para. Sonuçta tercih meselesi.
Bana kalırsa Comandante nin söylemek istediği...daha çok gençsin ve tam çalışıp para kazanabileceğin yaşlardasın
hazır elinde sermayen de varken zamanla seni çok daha iyi yerlere getirebilecek işlerle uğraşman. Bence de haklı.
Ayrıca bu devirde elindeki parayı devir parası olarak yatırmak bence söylediğin yerler için hiç iyi bir fikir değil.
Sen ileride orayı hangi garantiyle ve kime devredebileceksin. Hiç düşündün mü ?
Farzet ki imar planlarında bir takım değişiklikler oldu ve K.M.Paşa civarı kentsel dönüşüme tabi tutuldu.
Ya da bina sahibi gitti binayı kat karşılığı müteahhite verdi. Bu ülke de her an her şey olabilir.

dogru ve mantıklı şeyler söylüyorsunuz.

dik kafalı birisi olarakta tanınmak istemem ama yanlış birşey varsa söyleyin. benim düşüncelerim:

elde diploma olmadıktan sonra ne yapabilirim ki?
diplomalının bile iş bulmakta zorlandığı şu memlekette.

okumamışsın, anca gele gele ağa babaların yanında en fazla köle olacaksın bu memlekette. başka bir çıkış yolu bulabilen varmı?

30-40 bin liraya, sağlam bir meslek olmadan, bir işin erbabı olmadan ne yapılabilir ki?

dediğim yer bina altında değil, bildiğin kaldırımın üstünde. binanın yanına iliştirilmiş ufak bir büfe yani. otobüs duraklarıda tam önünde. insan yoğunluğu uygun. devir konusunda oyuna gelmemek için sözleşmeler kontratlar vs. son derece dikkat etmem gerektigini biliyorum

devir parası gözüme yüksek gelmiyor, ki zaten dükkan çalışırsa o devir parasını 1 senede çıkartır. benim için işin devamlılığı önemli.

yanlışım varsa şimdi düzeltin abi

Valla ne söyliyim kardeşim sende haklısın... Sonuçta herkes kendi derdini biliyor.
Dışarıdan bizim gibi sallamakta kolay... En iyi yol bildiğin yol demişler. O yüzden
sana en doğru gelen yol neyse o yolu seç.
İnşallah başarılı olursun.
Nanolife

Asgari ücretle çalışmaktansa bir iş yapmak her zaman mantıklı bana göre.Fakat bunun için bir yere devir parası verip kendini kira,elektrik,vergi gibi konulara bağlaman gerek hiç gerek yok.Gereksiz risk demek.

Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum işim iyi fakat sürekli artı ne yaparım diye düşünüyorum.3 aylık bir dilimde öğlen 12 ye kadar bir boşuğum oldu ve metrobüs istasyonunda sandviç sattım.Sabah 7-11 arası 4 saatte günlük ortalama kemiksiz 60 tl para kazandım.Buda pazar hariç ayda 1600 e yakın para yapar.

Cesaretin varsa ve biraz egonu yenebiliyorsan seyyarda çok iyi para var.Ama benim sana asıl tavsiyem bu işide para için değil ticareti öğrenmek için yapman.Ondan sonrası çevreni analiz ederek zaten kendiliğinden gelecektir.İnan sonrada kontor,sigara,bisküvi dediklerinde gülüp geçeceksin.

Ben şimdi akşamları araç arkası pilav satabilirmiyim diye saatlerimi ayarlamaya çalışıyorum.Eğer ayarlayabilirsem bu işi yapıcam.

Eğer evli değilsen yani aylık belli miktar masrafın yoksa istanbul şu anda fırsatlar kenti.Yeterki girişken,güleryüzlü,her zaman olumlu ol.

Arkadaşım no olursun yakma kendini ben pazarlamacıyım gıda sektöründe 400 - 500 nokta ziyareti yaptım 18-20 rut düzeninde çalıştım (bursa da)
Vallahi Billahi içki alkol satıp ta o haram paradan hayır gören görmedim. Maddi durumu iyi olan %3-5 gibi bi kısım var inan onların da ya cocuğu hasta ya karısı kaçmış ya evi yıkılmış ya da bilmem ne Vallahi kar yok bu işte ne kadar gelirse gelsin çıkıyor bi yerlerden mutlu olan yok.
Sen ticaret adamısın akıllı adamsın helal olsun da o dükkanda simit poğça bile satsan inan daha çok kazanırsın hem bu dünyada hem ahirette.
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nedimd
Arkadaşım no olursun yakma kendini ben pazarlamacıyım gıda sektöründe 400 - 500 nokta ziyareti yaptım 18-20 rut düzeninde çalıştım (bursa da)
Vallahi Billahi içki alkol satıp ta o haram paradan hayır gören görmedim. Maddi durumu iyi olan %3-5 gibi bi kısım var inan onların da ya cocuğu hasta ya karısı kaçmış ya evi yıkılmış ya da bilmem ne Vallahi kar yok bu işte ne kadar gelirse gelsin çıkıyor bi yerlerden mutlu olan yok.
Sen ticaret adamısın akıllı adamsın helal olsun da o dükkanda simit poğça bile satsan inan daha çok kazanırsın hem bu dünyada hem ahirette.

abi yemin etmene gerek yoktu :) zaten şuanda büfe işine yoğunlaştım onu araştırıyorum. lap diye işi bilmeden atlamak istemiyorum. teşekkür ederim

Alıntı Yapılan Metin:
Asgari ücretle çalışmaktansa bir iş yapmak her zaman mantıklı bana göre.Fakat bunun için bir yere devir parası verip kendini kira,elektrik,vergi gibi konulara bağlaman gerek hiç gerek yok.Gereksiz risk demek.

Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum işim iyi fakat sürekli artı ne yaparım diye düşünüyorum.3 aylık bir dilimde öğlen 12 ye kadar bir boşuğum oldu ve metrobüs istasyonunda sandviç sattım.Sabah 7-11 arası 4 saatte günlük ortalama kemiksiz 60 tl para kazandım.Buda pazar hariç ayda 1600 e yakın para yapar.

Cesaretin varsa ve biraz egonu yenebiliyorsan seyyarda çok iyi para var.Ama benim sana asıl tavsiyem bu işide para için değil ticareti öğrenmek için yapman.Ondan sonrası çevreni analiz ederek zaten kendiliğinden gelecektir.İnan sonrada kontor,sigara,bisküvi dediklerinde gülüp geçeceksin.

Ben şimdi akşamları araç arkası pilav satabilirmiyim diye saatlerimi ayarlamaya çalışıyorum.Eğer ayarlayabilirsem bu işi yapıcam.

Eğer evli değilsen yani aylık belli miktar masrafın yoksa istanbul şu anda fırsatlar kenti.Yeterki girişken,güleryüzlü,her zaman olumlu ol.

dediğin iş bir yere kadar usta. belki belirli bir zamana kadar metrobüste, duraklarda satarsın, ya sonrası ne olacak?

istanbul belediyesinin seyyar satıcılara karşı nasıl davrandığı da ortada.

kıyıda köşede kaçak köçek iş değilde, kalıcı, mekanı belli bir iş istiyorum

evli değilim ama, o yola doğru adım atmam için artık tek gereken işimi kurmak; ev bark var allaha şükür..

ama önerilerine gene kulak asıyorum. büfeyi geliştirmek açısından başka önerileriniz varsa paylaşmanızı isterim.. teşekkürler

sayın kapkona herseyi aciklamis, bende 30 yıllık paşalı olarak konuya dayanamadım :) hic te muhafazakar yer degil diyen arkadas pasada ne kadar oturmus bilmiyorum. anlattiginiz yerin ilk birahanesi kurulalı daha bir kac yil oldu. meydanda bir büfe gormus olmaniz lazım, o adamlar 40 yıldan fazladır orada, tek basina orası bütün meydanı silip süpürmekte, meydanin cevresinde bulunan kemik kadro disinda, o kadar cok acilip kapanan yer var ki inanamazsiniz. duraklar dedigin mevkide kimse oyalanmaz kolay kolay birsey almaz. yazın takribi 200 kadar olan ve yası 70 den yukarı nufus butun meydanı isgal eder ve cay bile icmezler.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sanadair34
sayın kapkona herseyi aciklamis, bende 30 yıllık paşalı olarak konuya dayanamadım :) hic te muhafazakar yer degil diyen arkadas pasada ne kadar oturmus bilmiyorum. anlattiginiz yerin ilk birahanesi kurulalı daha bir kac yil oldu. meydanda bir büfe gormus olmaniz lazım, o adamlar 40 yıldan fazladır orada, tek basina orası bütün meydanı silip süpürmekte, meydanin cevresinde bulunan kemik kadro disinda, o kadar cok acilip kapanan yer var ki inanamazsiniz. duraklar dedigin mevkide kimse oyalanmaz kolay kolay birsey almaz. yazın takribi 200 kadar olan ve yası 70 den yukarı nufus butun meydanı isgal eder ve cay bile icmezler.

selam. size özel mesajda yazdım buradan da yazıyım

zaten büyük büfelere kolay kolay rakip olunmaz. benim amacım ayaküstü tüketilebilen, veya etrafımdakilerde görmediğim türde onlara rakip olmadan köşemde birşeyler satabilmek.

takribi 70 yaşında 200 kişi demişsiniz. bahsettiğiniz çevreyi gezip dolaştım, yağmurlu ve karlı havalarda gezmeme rağmen genç bir yoğunluk vardı. yazın K.m.paşa'da genç insan kalmaz mı diyorsunuz acaba? :)

belki yanlış anladım özür diliyorum.belki de cümleleri kendi üzerime alınıyorum sanadair34 arkadaşın söylediklerini.ben paşa da oturmadım ama fatih i avucumun içi gibi bilirim ayvansarayından yedikulesine kadar.zamanında orada acentalık yaptım ben.eminönü ile birleşmeden önce 69 mahalleye sahip ve 2314 sokağı vardı.adi evraktan tut kredi kartına kadar her şeyi dağıttım 11 yıl.elemanımın aldığı iski igdaş kanıtlarından hangi mahallede çıktığını anlardım.kurye işini bırakıp büfe işi yapmak istediğim zaman da ilk baktığım yerlerden birisi idi kmpaşa.büfecilik derken de acentalıktan daha deneyimliyim ben.12 yaşımdan beri stadlarda esnaflık yaptım ben.bir bakıma da haklısın güzel havalarda camiye gelip diğer vakti bekleyen ihtiyarları görmüşsün cami avlusunda ve meydandaki banklarda ama şu var ki paşa da en azından meydanın 2 km ye varan güzergahta kahvehane kültürü yok.çay ocağı bile yok denecek kadar az.ama yapan için cafe ve gençler için mekanlar tutuluyor.saklıbahçe de boş yer bile bulamıyorsun.
başvekil caddedeki 5 katlı ve terasıda 6.kat olan mekan da yer bile bulamıyorsun.kim dolduruyor buraları başka semtin insanları mı?
gıda işi yapacaksan bana göre 2 seçeneğin var
1.seçenek pahalı satacaksın.bunun içinde pahalının ne olduğunu bilmeyen insanları bulacaksın.
2.seçenek ucuz satacaksın ama kaliteden ödün vermeden.sürümden kazanacaksın.karşındaki senin ona ucuz verdiğini anlayacak ve tercih edecek.
milletimiz ayaküstü yemek yemeyi sevmiyor ama 1 tabak yemek için 7-8 tl verecek gücü de yok maalesef.o nedenle en hesaplısından gıdasını alıyor.
pahalının ne olduğunu bilmeyene zaten tabağını 70-80 yazsan da farketmiyor onun için.
kısa bir anımı anlatayım.boğaziçi üniversitesinde okuyordum.bölümüm hisar kampüste idi.burası müşterisi daha az ve kırsal olduğundan kantinci kuzey ve güney kampüsten daha pahalı veriyordu malzemeleri.çoğu zengin çocuğu olduğundan da itiraz eden de olmuyordu zaten.ben niye böyle diye itira z edince -burası boğaz manzaralı adamım demişti gülerek.ben de gülerek camın perdelerini kapadım ve be manzara istemiyorum.diğer kantin fiyatlarından olsun demiştim.
paşa insanı boğaz manzaralı değildir.ama neticede orada akşama kadar çalışan insan acıkır ve birşeyler yemek zorundadır.beyefendinin bahsettiği yer de orada en göze görünen yerlerden birisi.bi de kaliteli fiyat tutturursa iş tamamdır.bilmem anlatabildim mi.

ZİHİN FUKARA OLUNCA FİKİR UKALA OLUR...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Kocamustafapaşa'yı tanıyanlardan, varsa orada oturanlarında görüşlerini duymak isterim.. teşekkür ederim hepinize

:)) yok ben zaten bir onceki mesajınızda da tamamen dogru tespitler yaptıgınızı ima etmek istemistim galiba yanlis anlasilma olmus :)

ha bir de ekleme, tabi ki paşada genc nufus var haddinden fazla hemde, yok diyeni allah carpar :)

bütün demirbas büyük devlet üniversitelerinin ogrencilerinin cok fazlası burada yasiyor. bir de sacma olacak ama buradaki bütün otobusler 5 dk bir kalktigi icin ve bu ogrenci milleti hep gec kaldigi icin bu duraklarda direk taksiye atlar gibi otobuse atlarlar ac karnına inince alirlar :D

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kapkona
belki yanlış anladım özür diliyorum.belki de cümleleri kendi üzerime alınıyorum sanadair34 arkadaşın söylediklerini.ben paşa da oturmadım ama fatih i avucumun içi gibi bilirim ayvansarayından yedikulesine kadar.zamanında orada acentalık yaptım ben.eminönü ile birleşmeden önce 69 mahalleye sahip ve 2314 sokağı vardı.adi evraktan tut kredi kartına kadar her şeyi dağıttım 11 yıl.elemanımın aldığı iski igdaş kanıtlarından hangi mahallede çıktığını anlardım.kurye işini bırakıp büfe işi yapmak istediğim zaman da ilk baktığım yerlerden birisi idi kmpaşa.büfecilik derken de acentalıktan daha deneyimliyim ben.12 yaşımdan beri stadlarda esnaflık yaptım ben.bir bakıma da haklısın güzel havalarda camiye gelip diğer vakti bekleyen ihtiyarları görmüşsün cami avlusunda ve meydandaki banklarda ama şu var ki paşa da en azından meydanın 2 km ye varan güzergahta kahvehane kültürü yok.çay ocağı bile yok denecek kadar az.ama yapan için cafe ve gençler için mekanlar tutuluyor.saklıbahçe de boş yer bile bulamıyorsun.
başvekil caddedeki 5 katlı ve terasıda 6.kat olan mekan da yer bile bulamıyorsun.kim dolduruyor buraları başka semtin insanları mı?
gıda işi yapacaksan bana göre 2 seçeneğin var
1.seçenek pahalı satacaksın.bunun içinde pahalının ne olduğunu bilmeyen insanları bulacaksın.
2.seçenek ucuz satacaksın ama kaliteden ödün vermeden.sürümden kazanacaksın.karşındaki senin ona ucuz verdiğini anlayacak ve tercih edecek.
milletimiz ayaküstü yemek yemeyi sevmiyor ama 1 tabak yemek için 7-8 tl verecek gücü de yok maalesef.o nedenle en hesaplısından gıdasını alıyor.
pahalının ne olduğunu bilmeyene zaten tabağını 70-80 yazsan da farketmiyor onun için.
kısa bir anımı anlatayım.boğaziçi üniversitesinde okuyordum.bölümüm hisar kampüste idi.burası müşterisi daha az ve kırsal olduğundan kantinci kuzey ve güney kampüsten daha pahalı veriyordu malzemeleri.çoğu zengin çocuğu olduğundan da itiraz eden de olmuyordu zaten.ben niye böyle diye itira z edince -burası boğaz manzaralı adamım demişti gülerek.ben de gülerek camın perdelerini kapadım ve be manzara istemiyorum.diğer kantin fiyatlarından olsun demiştim.
paşa insanı boğaz manzaralı değildir.ama neticede orada akşama kadar çalışan insan acıkır ve birşeyler yemek zorundadır.beyefendinin bahsettiği yer de orada en göze görünen yerlerden birisi.bi de kaliteli fiyat tutturursa iş tamamdır.bilmem anlatabildim mi.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im